10 Август, 2024 09:12 1 338 9

Лео Бианки отваря свое училище за готвачи

  • кулинар-
  • училище за готвачи-
  • готварски курсове-
  • готвене-
  • училище-
  • лео бианки

В училището ще преподават кулинари както от България, така и от Италия

Кулинарната звезда от Италия Лео Бианки ще сбъдне една от най-съкровените си мечти съвсем скоро. Готвачът отваря свое училище на кулинари в България през октомври.

„Ще преподават и шеф готвачи от Италия“, издаде самият той пред „Телеграф“.

„Намира се в София, до заведението ми. Вече се уговарям с мастър шефове, с които ще отворим класовете. Октомври месец ще стартираме всичко. Ще има един шеф, който ще преподава за хлябове, друг, който само за различни видове паста, още един, който ще плейтва – дизайн на чинията, ще има пицар, който ще разкрие нов начин – пица гурме. Идеята е да включим и български готвачи, вече говорих с шеф Андре Токев, но са добре дошли и други специалисти, които не са никак малко, за да покажат други методи и ястия“, разкрива самият той.

В школата може да се запише всеки, който има интерес към кулинарията, тъй като ще има курс за аматьори и за професионални готвачи.

Освен голямата подготовка за школата Лео обикаля и три ресторанта из страната ни.

„Втора година работя вече в ресторанта в Лозенец. Менюто е изцяло мое, разбира се, е италианско. В кухнята сме 9 човека. Пренасям италианския дух на Черноморието. Когато става въпрос за родната ми кухня, всичко ми е любимо, но най-много може би е морската паста.

От четвъртък до неделя съм в заведението и често имаме специалитет на деня, който аз презентирам пред клиентите на масата“, споделя готвачът. През останалото време Бианки е в ресторанта си в София, както и в този в Обзор.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха Хо

    10 3 Отговор
    Оф и този пишман пицар,рапър ще дава уроци....по кулинария.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Размисли

    9 1 Отговор
    Как изведнъж от пицаджия стана готвач, че и училище ще отваря. Това само в България може да стане. Некадърник да се прави на разбирач. Явно инталианото е забравил за престоя си в Бургас.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 В България

    4 2 Отговор
    Всяко чуждестранно селянче може да стане гуру - българите умират да се възхищават на чужденците! Нито веднъж не съм видял да разобличат някой чуждестранен самозванец и да го изгонят - щом е от чужбина, все е супер и невероятен. И тарикатите се възползват: Бианки, Ханес, Халваджиян, Хампарцумян, Казасян.. Дори българките добиват стойност чак след като ги “облагороди”някой чужденец - Габриел, Майдел…

    Коментиран от #9

  • 7 ха, ха

    7 2 Отговор
    (Кулинарната звезда) от Италия Лео Бианки ....направо се търкалям от смях и кулинарните италиански звезди също ще се смеят ако прочетат как го четкате този изпаднал италианец напуснал училище на 15 години.Дошъл у нас през 1992 г като гастарбайтер.Какво ли не пробва даже у Big Brother 2 се набута.Опита да пее с този онзи ,но няма данни,за 32 години така и не научи сносно българския език.
  • 8 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    6 0 Отговор
    ...........Кулинарната звезда от Италия Лео Бианки ...........
    Да се смея ли, да плача ли?!
  • 9 ......па

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "В България":

    Такива недоразумения ги лансират слугинажни медии,че и мъжете българи също като Кобилкина,Капитонова,онази бившата футболна съпруга Асдис Ран и др.подобни които не са нищо по-различно от труженички.