12 Август, 2024 16:32 2 901 11

Жените с адекватно самочувствие се разпознават по 6 признака

  • жени-
  • жена-
  • самочувствие-
  • увереност-
  • силна жена-
  • признаци

Уверената жена, която има реална самооценка, знае какво иска от живота и не се страхува от мнението на околните

Жените с адекватно самочувствие се разпознават по 6 признака - 1
Снимка: Shutterstock

Една самоуверена жена, която е напълно наясно със силните и слабите си страни, не може да бъде спряна от нищо и никого. Ако вие сте такава жена, най-вероятно вече знаете това за себе си. Но ако се чудите дали хората покрай вас са такива хора или пък как да разпознаете уверена и реалистична в преценката си жена, тази статия е за вас.

Тук ще видим какво отличава жените с реалистично и адекватно самочувствие:

Те ценят грижата за себе си

Уверените жени разбират, че грижата за себе си не е привилегия, а необходимост. Не става въпрос за закупуване на първокласна козметика и чести посещения на най-близкия спа център. Тяхната тайна е да поемат отговорност за своето физическо, емоционално и психическо здраве. Те дават приоритет на своето благосъстояние, знаейки, че то е важно за цялостното им здраве, увереност и щастие. Независимо дали става въпрос за редовни упражнения, здравословно хранене или просто релаксиране и презареждане, грижата за себе си е неразделна част от ежедневието им.

Те са готови за промяна

С напредването на възрастта на хората може да им е трудно да приемат промяната и познатото се превръща в основен враг на съдбовните обрати и невероятните възможности в живота. Една от основните черти на самоуверените жени е гъвкавостта и знанието, че можете да се адаптирате и да се възползвате от всяка ситуация. В крайна сметка промените — това е неразделна част от живота и опитът да се задържиш на старото е просто загуба на енергия. Това не означава, че винаги им е лесно, но готовността им да се адаптират е ясен знак за тяхната вътрешна сила и увереност.

Те се радват на своите постижения

Жените с адекватно самочувствие разбират важността на собствените си постижения, независимо от техния мащаб, и знаят как да празнуват победите си. Независимо дали става въпрос за сполучлива рецепта за дресинг за салата, измислена набързо, или за повишение в работата, обезценяването и сравняването с другите не е в списъка на техните навици. Въпреки това, хвалбите и „показването“ не са важни за тях — самочувствието им позволява да се наслаждават на живота без постоянно обществено одобрение под формата на харесвания в социалните мрежи.

Те не се страхуват да бъдат себе си

Истинското самочувствие е невъзможно без да приемете своите силни и слаби страни — опитите да се преструвате на непогрешими само ви изтощават. Уверените жени не носят маски — те разбират, че е уморително и неефективно. И най-краткият път към личното щастие: това е да бъдеш себе си: да живееш както ти харесва във всички малки неща и нюанси. Само онези, които осъзнават стойността на собствената си индивидуалност, могат да устоят на атаката на стереотипите.

Те не търсят одобрение

Постоянното желание за одобрение на другите е не само уморително, но и подкопава самочувствието. Не можем да угодим на всички и това е напълно нормално. В същото време умението да защитаваш мнението и избора си няма нищо общо с безразличието и „глухотата“ към съвети и обратна връзка от другите. Все пак да вземеш предвид критиката съвсем не е същото като да живееш така, че тя да не съществува. Доверете се на инстинктите си, вземете правилните решения за себе си и помнете, че стойността ви не намалява, защото някой не е в състояние да ви оцени.

Те поставят граници

Когато сте млад, може да изглежда, че да кажете „да“ е голяма работа. Всяка възможност изглежда като най-правилното решение. Но уверените жени имат ясно разбиране за личните си граници и уважават собствените си нужди и време. Границите не са свързани с проявата на егоизъм, а с желанието за самосъхранение. А също и за възможността да изберете какво отговаря на вашите ценности и какво не се вписва във вашата картина на света.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака ви кифла

    5 7 Отговор
    когато им покажа моето игриво коте придобивам адекватно самочувствие и мога да ги размотавам лапнишараните
  • 2 Това

    14 10 Отговор
    Е някакво описание на самовлюбени кучки , от друга такава!
  • 3 Не четох статията

    7 15 Отговор
    Имам самочувствие, защото не знам всичко и не мога всичко, но добре знам какво мога и какво не мога и не се захващам с непосилни неща. За външния си вид се грижа така, че да не ми е отблъскващо това, което виждам в огледалото. В смисъл елементарни грижи, без прекалява в опитите си да спра времето, защото не мога. За фигурата - благодаря на Господ, дал ми е доста и съобразявам дрехите като цветове, модели и кройки. Е, прозвуча като хвалба, но виждам и доста жени със самочувствие и стил, без да предизвикват смях, независимо от възрастта. Не мисля да променям нищо и да се връзвам на "срециалисти".
  • 4 За това ли?

    9 4 Отговор
    За това ли? Всичко се О -- с -- р -- а Толкова много в България! Защото към мъжете със същите характеристики се прибавиха и жените с тези!
  • 5 Факт

    11 4 Отговор
    Радваме им се и ги обичаме!
  • 6 шаа

    10 3 Отговор
    На запад на твърде самочувствените каки им викат "Карен"

    Коментиран от #7

  • 7 Идън

    7 13 Отговор

    До коментар #6 от "шаа":

    КарЪн- това е неособено интелигентна- но разбираща от всичко жена. Безработна- но изнервена от живота- от съпруга - от децата... Винаги спори и за нея всички са по- долу от нея.Хеле ако е с наблъскан силикон- изкуствен маникюр и екстеншъни- от нея по - убава нема.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо от панелката

    1 3 Отговор
    Уверената жена има добре оформена пу..... всичките ми уверени комшийки са така.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.