13 Август, 2024 10:29 1 643 21

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

  • банкси-
  • лондон-
  • улично изкуство-
  • графити-
  • художник

Последният графит на анонимния художник се появи на 11 август

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Уличният художник Банкси изрисува осмата си поредна творба в Лондон, съобщи Би Би Си. Произведението изобразява носорог, който се „качва“ върху стара кола „Нисан Микра“. Графитът е нарисуван в Чарлтън, Югоизточен Лондон, и уличният художник потвърди в Инстаграм профила си, че творбата е негова.

Предишната творба на Банкси бе нарисувана на 11 август и изобразява пасаж пирани върху караулка на лондонската полиция на хълма Лъдгейт - близо до катедралата „Сейнт Пол“ в центъра на града. Това е седмото произведение от поредицата на животинска тематика в столицата.

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

Първото животно от серията се появи миналата седмица и изобразява коза на стена на сграда в близост до моста Кю в Ричмънд, югозападната част на Лондон. На следващия ден бяха нарисувани два слона, които допират хоботите си, на къща в Челси. В сряда бяха представени трио маймуни, люлеещи се на моста на метростанция „Брик лейн“ в Източен Лондон.

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

В четвъртък на покрива на гараж в Пекъм, южната част на столицата на Великобритания, Банкси нарисува вълк на сателитна чиния, който изглежда така, сякаш животното вие към луната. Творбата беше открадната посред бял ден от маскирани мъже час след като авторът ѝ я публикува в профила си в Инстаграм. Полицията разследва случая, предава БТА.

В петък местните жители на Уолтъмстоу, в източната част на британската столица откриват два пеликана над магазин за риба.

Появи се нова, осма творба на Банкси в Лондон (СНИМКИ)

Шестото произведение на Банкси е протягаща се се котка в Крикълууд, в северозападната част на Лондон. Тълпа от хора освиркаха трима мъже, които демонтираха билборда в Крикълууд. Те казаха, че са били „наети“ от „фирма-изпълнител“ да свалят билборда от съображения за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    16 13 Отговор
    Никой не го знае, никой не го е виждал, вие вярвате ли в тези глупости?!

    Коментиран от #11, #12

  • 2 Червената шапчица

    2 5 Отговор
    Украйна смята да наеме пенсионирани военни пилоти от страни на НАТО, за да управляват F-16, съобщи американският сенатор-републиканец Линдзи Греъм
  • 3 Пич

    15 14 Отговор
    Култовото на Банкси е единствено това , че се е намърдал комфортно в приказката " Новите дрехи на царя " !!! Посредствен бояджия ( не творец , защото идеите са му много плитки ) , с още по посредствена публика , която боготвори немощта неможенето !!! Култово.....

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 4 Сила

    13 10 Отговор
    Егати пича , креативен и с чувство за хумор .....но па друго си е у БГ то псевдо чобанин евросубсидоусвоител да дига пилони и да облича овце с потури ....балкански пърформанс !
    Въпрос на интелект и манталитет !!!

    Коментиран от #20

  • 5 Механик

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ами онзи, нашия, световнопризнатия "артист" дето увуваше със найлон сгради и водопади? Той по-по ли ти е?
    Аз намирам, че творбите на този/тези Банкси за весели, острумни и приятни закачаки. При това на много злободневни теми. А това, че ти не разбираш какво искал да каже си е твой проблем.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Изкуството е

    7 3 Отговор
    Готино, но ще ми каже ли някой, как се рисува инкогнито и бързо на места като тези, на подобни височини! Вси ми се струва, че трябва специална техника и подготовка, което изключва анонимността.
  • 7 А пък

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Твоите идеи, произведения, последователи-къде са, щом си толкова значим? Аман от неоткрити родни гении.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Напълно

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Съграсин за Банкси. За Кристо-не съвсем. Но вкусът не трябва да е еднакъв. Така че-респект!
  • 10 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Намери филма за него и ще разбереш какво иска да каже ,защо рисува по стените . Поне прави нещо смислено а не разни надписи който не значат нищо. Преди него Баския е рисувал из Ню Йорк . Има и филм със същото име ако искаш да видиш нещо интересно.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    И то в Лондон, където камаерите са повече от хората! Мистериозна личност...
  • 13 Пич

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Добре ! Но нито е първият които се е сетил да го прави , нито е нещо новаторско. Не го казвам като подигравка , защото уважавам еднакво всички хора , но това е основният таргет на провинциалистите. Защо? Защото техният основен комплект е да не ги помислят за по малко културни от столичани ! И така живеят във фабулата на гореспоменатата приказка. Виж например колко естетичен е един сватбен салон в София. После погледни какво се прави от неразбиращ нищо , но с пари , в провинцията ! Мутробарок , смесен с Арт - Деко и модернизъм , но това не е достатъчно , и се притурят индийски прозорци , пакистански куполи , и бедна ти е фантазията да познаеш още какво. Е , как Банкси да не им хареса ?!

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Пич

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пич":

    O.S.
    За тези които още не сте разбрали , " великият художник " рисува със шаблони !!!
  • 15 Лекувай

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пич":

    Комплекса за непълноценност. Първи са Адам и Ева (метафора). След тях никой не е първи. Но и никога изкуството не е едно и също. Относно шаблоните-това са съвременните (и не само) скици. Така че- по-порека с крайните заключения и празните приказки. А гроздето явно пак е хем високо, хем кисело.
  • 16 Тцтц

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пич":

    Страхотна логика-столичани не работят, защото са културни по рождение. Обаче напористите провинциалисти рисуват ли рисуват-да се докажат и да избият комплексите. Обаче нарисуваното остава, а не коментираното.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Банкси може би

    2 0 Отговор
    се опитва да разведри заредената с напрежение градска среда. Печели привърженици, защото е естествен и непринуден, за разлика от коментиращия номер 13, на когото бих казала, че в столицата не сте оперирани от кич и простотия.

    Коментиран от #21

  • 20 всеки вика за неговия отбор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сила":

    Това с носорога е много яко креативно. Целуващите се полицаи също...
  • 21 мда

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Банкси може би":

    Или се опитва да разведри себе си.🏳️‍🌈😉