23 Август, 2024 06:19 858 7

Бионсе и The Chicks закриват националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго

  • демократическа партия-
  • бионсе-
  • the chicks

Изпълненията им са непосредствено преди голямата реч на Камала Харис

Бионсе ще пее в последната вечер на националния конгрес Демократическата партия в САЩ в Чикаго, съобщи вчера уебсайтът TMZ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В заключителната част на форума вицепрезидентката Камала Харис ще приеме партийната номинация на Демократическата партия за президентските избори.

Харис възприе песента на Бионсе "Freedom" като песен за предизборните си прояви и в понеделник се качи на сцената в Чикаго под звуците на нейната мелодия.

Съобщава се, че Бионсе е дала разрешение на Харис да използва песента ѝ. Певицата и преди е подкрепяла демократите, включително президента Джо Байдън на последните президентски избори.

В пост преди изборите през ноември 2020 г. Бионсе публикува в „Инстаграм“ своя снимка, на която е с маска за лице на тандема Байдън-Харис.

Много популярното трио „Чикс“ (The Chicks) представи кънтри вариант на американския национален химн на конгреса на Демократическата партия в Чикаго, 20 години след като трите певици бяха отхвърлени от консерваторите заради противопоставянето им на войната в Ирак, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Трите тексаски „мацки“, известни в САЩ с хитовете си "Goodbye Earl" или "Wide Open Spaces", наелектризираха арената на Чикаго Булс, в която присъстващите развяваха американски знамена, няколко часа преди голямата реч на Камала Харис.

Кънтри групата, известна преди като "Dixie Chicks", привлече вниманието в началото на 2000 г., като обяви противопоставянето си срещу президента републиканец Джордж У. Буш и войната в Ирак.

Тази позиция направи групата персона нон грата в света на кънтри музиката и изпълнителките бяха остро критикувани от американските консерватори, отбелязва АФП.

През 2020 г. триото реши да премахне „Дикси“ от името си, тъй като това е прозвище, дадено на Конфедеративния робовладелски Юг по време на Гражданската война в САЩ.

„Искаме да сме в крак с времето си“, написаха трите музикантки на уебсайта си в разгара на антирасистките демонстрации в САЩ.

Изпълнението на „Чикс“ се вписва в по-широкото желание на демократите да върнат при себе си музикален жанр, който е много популярен сред консерваторите.

В понеделник, в първата вечер на конгреса, делегати от Демократическата партия, активисти и доброволци изпълниха танцови стъпки на песни на кънтри изпълнителите Джейсън Избел и Мики Гайтън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 11 Отговор
    Freedom на Бионсе е основната песен на кампанията на Камала. Тръмп си позволи да я използва в рекламен клип на своята кампания. Бионсе задейства адвокатите си и клипът беше веднага свален. Десетки от най-големите световни звезди официално са му забранили да използва песните им, а той продължава да го прави. Безскрупулните наглеци като Тръмп са болестта на човечеството.
  • 2 българин 777

    15 0 Отговор
    трябва да се върне робството в сащ и камилата и бионсата да берат памук щото като им дадеш права ей това става
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Красимир Петров

    7 0 Отговор
    Че.рните се подкрепят
  • 5 КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ТОВА ?

    8 1 Отговор
    ВСИЧКИ НА СОРОСКАТА ХРАНИЛКА . ГНУСНИ ЖУРНАЛЯ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 К-Р за НАТО,ЕС и САЩ

    3 0 Отговор
    мразя нигъри, джендъри, трансове, they/them-и, цигани, туркоцигани, туранци и т.н.