24 Август, 2024 06:58 2 066 15

Погребват Ален Делон

  • ален делон-
  • франция-
  • погребение

Легендата на френското кино почина на 88-годишна възраст

Погребват Ален Делон  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес, предаде dariknews.bg.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. местно време в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон прекара последните си години.

Актьорът е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а скромно погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Делон беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век. Той почина на 18 август.

През 2017 г. Делон обяви края на филмовата си кариера, в рамките на която се снима в повече от 90 продукции.

Актьорът получи инсулт през лятото на 2019 г. и оттогава здравословното му състояние постоянно се влошаваше. През последните години французинът рядко се появяваше на публични места, изглеждаше много отслабнал.

Творчеството на артиста винаги преминаваше през филтъра на общественото мнение. Ален Делон никога не се е задоволявал просто да си върши работата, освен ако тя не е била да влезе в заглавията на вестниците. Аукционните за произведения на изкуството и конните състезания бяха неговите хобита и навсякъде той можеше да се похвали със синята си кръв - тази на звездите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Легенда, но на стари години се изложи,

    8 24 Отговор
    помислил се за фараон, искал като почине, в гроба до него да положат и трупа на кучето му!? Навремето така са погребвали великите личности, в гробницата вкарвали и коне и хора да прислугвали на мъртвеца!? Ако е вярно това, язък му за славата, трябва да убият кучето, за да го положат до него, това е подло!

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Легенда, но на стари години се изложи,":

    Тва на пейката пред блока от бабите ли го научи бря че увквли да го погребват с купечетата,не им вярвал искал е да го погребат с ъс семейството му ,демек с децата и внуците му и богатството му ,та да не остане нищо на тези идиоти дето си мислят че ще живеят вечно

    Коментиран от #4

  • 3 Наистина

    23 3 Отговор
    ВЕЛИК !!! Почивай в мир !
  • 4 .Едал, специално за тебе,

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    явно само бабички слушаш!? "Желанието на покойния френски актьор Ален Делон домашното му куче да бъде умъртвено и погребано заедно с него е отхвърлено от децата му след протест на активисти за правата на животните, пише The Guardian.

    Актьорът, който почина на 88-годишна възраст в неделя, е заявил, че желае животното - 10-годишна белгийска овчарка Малиноа на име Лубо, да бъде „приспано“ и положено в гроба му в гробището на дома му в село Души в Лоарет." -сега светна ли ти, не е от бабичките!?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 жена

    10 7 Отговор
    Най-красивият мъж на всички времена!
  • 7 Гост

    4 16 Отговор
    Ураааа най после ще се спре да се пише за него . Че вече стана досадно.
  • 8 🍺🍺🍺🍺🍺

    1 16 Отговор
    Червейте се готвят за банкет.

    Коментиран от #12

  • 9 🍺🍺🍺🍺🍺

    1 15 Отговор
    Малко черен хумор за по весел ден.
  • 10 Град Козлодуй

    13 1 Отговор
    Бог да го Прости МИР на Душата му
  • 11 Иван

    17 0 Отговор
    Краят на една епоха , краят на една култура ...никога повече френското кино , европейското кино ще бъде както по времето на Делон ,Белмондо ,Мастрояни ,София Лорен , Орнела Мути и много други ...отсега нататък ще гледаме проблемите на араби и африканци в Европа , ЛГБТ и други глупости
  • 12 Отврат

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "🍺🍺🍺🍺🍺":

    Отвратително
    Ужасно

    Коментиран от #14

  • 13 Иван

    12 3 Отговор
    Супермените , паяците ,акулите,терминаторите , извънземните на Холивуд убиха Европейското кино ..
  • 14 🍺🍺🍺🍺🍺

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Отврат":

    Нямаш чувство за хумор .
  • 15 🏴‍☠️👽👽👽👽🏴‍☠️

    3 3 Отговор
    Ураааа най после ще спре с пише за него. Който го харесва като актьорче да си го харесва.