28 Август, 2024 05:45 2 182 5

Южна Корея забранява deepfake порнографията

  • южна корея-
  • порнография-
  • социални мрежи

Обществото е възмутено от споделени в Telegram недвусмислени изображения на непълнолетни в училища и университети

Президентът на Южна Корея призова за разследване на deepfake порнографията, след като медийни съобщения, че в Telegram се споделят недвусмислени изображения на непълнолетни в училища и университети, предизвикаха обществено възмущение, предаде NOVA.

Южна Корея е с най-бързата средна скорост на интернет в света. Според активисти в нея има епидемия от цифрови сексуални престъпления, включително шпионски камери и порно за отмъщение, а законодателството за наказване на нарушителите е неадекватно.

Миналата седмица южнокорейски телевизионен оператор съобщи, че студенти от един университет са поддържали незаконен чат в Telegram, в който са споделяли фалшиви порнографски материали на колежки - един от множеството случаи с висок обществен интерес, които предизвикаха обществено възмущение.

„Напоследък в социалните мрежи бързо се разпространяват deepfake видеоклипове, насочени към неустановени лица“, заяви президентът Юн Сук Йол на заседание на кабинета, според неговата канцелария. „Много от жертвите са непълнолетни, а повечето извършители също са идентифицирани като тийнейджъри“, каза той.

Юн призова властите да „разследват задълбочено и да се справят с тези цифрови сексуални престъпления, за да ги изкоренят напълно“.

Съобщава се, че извършителите са използвали платформи за социални мрежи като Instagram, за да запазват или заснемат снимки на жертвите, които след това са били използвани за създаване на фалшиви порнографски материали.

„Най-големият проблем при сексуалните посегателства онлайн е, че тяхното изтриване е изключително трудно. Жертвите често страдат, без дори да го осъзнават“, казва пред АФП Бей Бок-джу, активист за правата на жените и бивш член на малката Партия на справедливостта.

„Не вярвам, че това правителство, което отхвърля структурната дискриминация по пол като обикновени „лични спорове“, може ефективно да се справи с тези проблеми.“

Юн спечели поста си през 2022 година отчасти благодарение на обещанието в кампанията си да премахне Министерството на равенството между половете, което според неговите поддръжници е остаряла отживелица на „радикалния феминизъм“.

Преди да бъде избран на висшия пост, Юн също така твърдеше, че южнокорейските жени не страдат от „системна полова дискриминация“, въпреки доказателствата за обратното относно разликата в заплащането на мъжете и жените и участието им в работната сила.

Правителството трябва да обяви „национално извънредно положение“ във връзка с deepfake порното, заяви Пак Джи Хюн, активистка за правата на жените и бивш временен лидер на основната опозиционна Демократическа партия.

„Дълбоко фалшивите материали със сексуално насилие могат да бъдат създадени само за една минута и всеки може да влезе в чата без никаква проверка“, пише тя в социалната медия X „Такива инциденти се случват в средни училища, гимназии и университети в цялата страна“, каза Пак, твърдейки, че има стотици хиляди извършители на такива злоупотреби.

Южна Корея успешно преследва извършителите на онлайн злоупотреби. През 2021 година ръководителят на прочута мрежа за сексуални злоупотреби онлайн, която е привлякла и изнудвала най-малко 74 жени, включително тийнейджърки, да изпращат унизителни сексуални изображения на себе си, беше осъден на 42 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гумьо Простиа

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Страдаш без да осъзнаваш това когато си глупав …
  • 4 Значии...

    9 2 Отговор
    Азиатците имат много различно разбиране за секса от нас. Това което тук изглежда дълбоко извратено, за тях е нормално! Например, секса с млади момичета, държанки и проститутки се възприемат като нормална работа, жените не отдават значение на годините на мъже, купища порноигри по барове и заведения пред очите на всички, съпругите плащат сметките на мъжете си при проститутките , и т.н. !
  • 5 Забележете къде се споделят

    1 0 Отговор
    Дяволите са се съюзили да унищожат Телеграма. Ама няма да им се получи грам...