28 Август, 2024 15:28 1 384 2

Кои са най-опасните пластични операции?

  • пластична операция-
  • пластични операции-
  • риск-
  • опасност-
  • очи-
  • смяна на цвета

При 92% от случаите на операции за смяна на цвета на очите са засечени усложнения

Кои са най-опасните пластични операции? - 1
Снимка: Shutterstock

Желанието за съвършенство и красота изкушава мнозина да легнат под ножа. Стремежът да се постигне съвършенство във външния вид е довел до застрашително нарастване на броя на козметичните операции в световен мащаб. А това води до опасна цена. Тези естетични подобрения на красотата са свързани с опасни рискове за здравето. Красотата има висока цена, както финансова, така и физическа. Опустошителното ѝ въздействие върху организма е дълготрайно.

Изследване, проведено от Overnight Glasses, формулира списък на 10-те най-опасни козметични интервенции и пластични операции въз основа на процента на усложненията.

Очната хирургия или операцията за смяна на цвета на очите оглави списъка на най-опасните козметични процедури с шокиращ риск от усложнения от 92,30 %. Операцията включва козметични импланти на ириса, лазерно премахване на пигмента и кератопигментация.

Изследователите съобщават, че тази операция е особено рискована за зрението, като крие сериозни рискове от глаукома, увреждане на роговицата и дори трайно увреждане на зрението. Тази противоречива операция не е отговаряла на съответните стандарти за безопасност и не е получила одобрение от FDA. С време за възстановяване от една до осем седмици и средна цена от 12 000 долара в САЩ, тази операция може сериозно да увреди зрението.

Въпреки че е естествена част от стареенето, увисването на кожата често се посреща с неодобрение и отхвърляне. Желанието за тонизирано и изваяно тяло доведе до рязко нарастване на популярността на процедурите за оформяне на долната част на тялото. Повдигането на бедрата, което оформя и усъвършенства бедрата, се нарежда на второ място в списъка на рисковите козметични операции със 78% дял на усложненията. Пациентите, които избират тази процедура, са изложени на сериозните рискове от образуване на кръвни съсиреци, инфекция и променено или увредено усещане за кожата.

Подобно е положението и при бразилския лифтинг на дупето, който, макар и да е много търсен, се нарежда на трето място в списъка на опасните козметични операции. Тази процедура включва инжектиране на мазнини за подобряване и повдигане за по-пухкав и закръглен вид, но крие значителен риск от мастна емболия. Мастните капчици могат да навлязат в кръвообращението и да стигнат до белите дробове, мозъка или други органи, причинявайки сериозни запушвания и органна недостатъчност. Процедурата за лифтинг на тялото представлява 42% процента риск от усложнения и се нарежда на 4-то място.

Много хора смятат, че инжекционните филъри са безопасни поради бързото им време за възстановяване, обикновено в рамките на един до два дни. Това бързо естетическо подобрение обаче може да доведе до угризения за цял живот. Класирани на пето място със значителен процент усложнения от 64,61%, тези бързи корекции могат да доведат до тревожни проблеми като асиметрични черти и алергични реакции.

В челната десетка попадат и имплантите за дупе (21,60% процент на усложнения), повдигането на ръцете (21,00%) и повдигането на гърдите (10,40%) с потенциални рискове от изместване на импланта, увреждане на нервите и промени в сетивността. Изследователите предупреждават за небрежното отношение към тези козметични операции.

Тези козметични операции крият огромни рискове и могат да оставят последствия, които да променят живота. Изключително важно е внимателно да обмислите потенциалните усложнения, преди да се подложите на каквато и да е процедура.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    11 1 Отговор
    Най Красиво е Естественото✌
  • 2 Табаков

    7 1 Отговор
    На тази красавица защо й е пластична операция,защо я чертаят по нослето?