29 Август, 2024 12:29 4 107 12

Актьорите от "Спасители на плажа" получавали нищожни хонорари въпреки рекордния рейтинг

  • спасители на плажа-
  • хонорар-
  • заплата-
  • звезди-
  • сериал-
  • актьори

"Спасители на плажа" държи рекорда за най-гледания сериал през 1996 г. с над 1 милиард зрители в световен мащаб

Звездите от „Спасители на плажа“ си спомнят за участието си в хитовия сериал и разкриват, че са получавали само по 3500 долара на епизод.

Изключително популярната програма се радваше на повече от 1 милиард зрители седмично и се излъчваше в продължение на 11 сезона между 1989 и 2001 г. Сред актьорите бяха Памела Андерсън, Дейвид Хаселхоф, Джереми Джаксън, Кармен Електра, Ясмин Блит и Били Уорлок.

Сериалът проследяваше живота на спасителите, които патрулираха по плажовете в Лос Анджелис, като имаше и допълнителен сериал на Хаваите, и изстреля много от звездите към световна слава.

Въпреки огромния рейтинг се оказва, че актьорите всъщност не са получавали много пари в сравнение с хонорарите, които другите в бранша са получавали по онова време.

В новия документален филм на Hulu, посветен на този феномен, „След „Спасители на плажа“: Миг под слънцето", актрисата Никол Егерт си спомня, че те са печелели драстично по-малко в сравнение с колегите си от „Приятели“.

„Тогава предлагаха на всички по около 3 500 долара на епизод. В „Приятели“ по това време мисля, че всеки от тях печелеше по 1 млн. долара на епизод“, разказва звездата, която играе Роберта „Съмър“ Куин.

Друга звезда от "Спасители на плажа" Ерика Еленяк, продължи: „Всъщност си спомням, че се изплаших, като видях първата си заплата, след като бяха извадени данъците. Питах се: „Какво?! Какво се случи току-що? Как наистина ще живея с тези пари?“."

"В „Спасители на плажа“ няма нито един богат актьор. Нито един. Това е странно, защото богатството винаги е споделено, когато участваш в хитово телевизионно шоу.“, съгласява се Били Уорлок, който играе Еди Крамер.

След първия сезон по NBC сериалът първоначално е отменен, но успява да оцелее и става изключително успешен.

Съавторът Дъглас Шварц разкри, че „Спасители на плажа“ е привличал около 1,2 милиарда зрители седмично по целия свят, което е влязло в историята като „най-големия брой зрители на всяко предаване в историята на телевизията“.

Сериалът все още държи рекорда на Гинес за сериал с най-голяма телевизионна аудитория през 1996 г., привличайки повече от 1 100 000 000 зрители.

Сценаристът Майкъл Бърк обяснява, че макар сериалът да е бил успешен, зад кулисите са били „с ограничен бюджет“ и „просто не са могли да си позволят да платят“ на актьорите това, което са искали.

Крис Конъли, сътрудник на ABC News, заяви: „"Спасители на плажа" направи много пари, но не и за актьорите. Телевизията се отнасяше към участващите в продукцията като към колежански спортисти. „О, ще си изкараш парите по пътя. Ще спечелиш парите си, защото си станал известен в „Спасители на плажа“."

Вместо това Дейвид, Кармен, Памела и компания трябвало да мислят нестандартно, когато става въпрос за печелене на пари - звездите започнали сами да се свързват с големи марки, за да рекламират продуктите им.

„Аз лично се обърнах към Adidas. Лично аз вдигах телефона" - смее се Джереми Джаксън. „Наистина мисля, че просто се възползвах от една възможност. След като не можех да си взема каквито си поискам дрехи, не можех да нося каквито и да реша обувки... просто се възползвах напълно от възможността."

Кармен Електра добави: „Трябваше да използвам „Спасители на плажа“ по различен начин, така че започнаха да ми плащат за участия, за да се появявам в клубове по целия свят заради известността. Това бяха лесни пари."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 3 Отговор
    За блуткав сериал колко да получават.

    Коментиран от #5

  • 2 9956

    6 2 Отговор
    Памела Андерсън е получавала и друго......квито удавяния бих и напраил и двама Мича не могат я спасат
  • 3 има такива овцедушни бози

    3 4 Отговор
    аз гледах всички серии . пускаха го 15 пъти за 20 г. българския аналог е Стъклен Дом . Смях , Реване , бясна радост . Много емоционален филм . А една беше сочна като Мадона.
  • 4 Политкоретен

    6 6 Отговор
    Капитализъм в действие. Толкова кинти за заслугата да видиотяваш населението.
  • 5 честен ционист

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Сериалът имаше добър замисъл, както всеки останал филмов продукт за пране на пари. Освен че пробута голотии, показа и янките в светлината им на спасители по света. Фактът че са взимали малки хонорари е защото не са професионални актьори повечето с изключение на тези с хазарски корени. Останалите са ги сбирали от булевардите на LA. Картинката не е много по-различна и в Българското кибо, само че тук се разчита на наркоманизирани нискобюджетни актьорчета със завишени по фактури хонорари. Ако не слушкат биват опраскани като безчет преди това несъстояли се БГ актьорчета.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор
    "Приятели" се снимаме в стая,
    а тия що плажове, що къпане, що изкуствено дишане и пъшкане‼️
    И все мъже спасяваха жени или жени спасяваха мъже ‼️

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Ти май не разбираш за какво иде реч ‼️в главата ти само как руские бухают тебя ‼️
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Поне остана ли ЧЕСТЕН В УШИТЕ🥸
    Или и там те "бухаюли" яко рашките‼️
  • 11 Спомням си

    1 2 Отговор
    То пък един сериал беше....
    Превключвах канала тогава...
  • 12 На всеки километър - буй

    1 2 Отговор
    "Спасители на плажа" е скъпа продукция с много външни снимки и за хонорари на актьорите не е оставало много, докато в "приятели" има предимно диалози и близки планове, без плажове, лодки, автомобили, подводни снимки и така нататък.