2 Септември, 2024 05:28 1 539 10

Лондон е домът на милионерите в Европа

  • лондон-
  • милионери-
  • великобритания

258 хиляди богаташи живеят в британската столица

Лондон е дом на повече милионери от където и да е другаде в Европа, показва ново проучване на Henley & Partners при изготвянето на доклад за най-богатите градове в света, предаде БНР.

258 000 души, които могат да се похвалят с шест нули на сметките си, живеят в Лондон. Освен тях в града живеят и 36 милиардери, което също му отрежда първо място в Европа.

Челната петица се допълва от Франкфурт в Германия с малко над 100 000 милионери и 16 милиардери, Цюрих в Швейцария, френската столица Париж и още един швейцарски град – Женева. В световен мащаб Лондон е на четвърто място.

Първенец е Ню Йорк с 340 000 милионери. Ако обаче говорим за милиардери, в тази класация Ню Йорк е изместен от Сан Франциско и прилежащия залив със заашеметяващите 63 милиардера, живеещи в района, наричан още Силициевата долина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гориил

    12 7 Отговор
    Нито дума за Москва? страхуваш ли се Почти една четвърт от 2781 милиардери в списъка на Forbes живеят в 10 града в 6 държави. Москва е сред лидерите. Ако Ню Йорк е на първо място по брой милиардери, то Москва твърдо си осигури второто място. Не оставяйте празнини в публикуваните списъци и няма да изглеждате като овце.

    Коментиран от #3

  • 3 Цар Симеон

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Не лъжи, неразумни юроде: "Щo ce oтнacя дo бpoя нa живeeщитe в дaдeн гpaд милиapдepи, Mocĸвa зaeмa шecтo мяcтo в cвeтa в Toп 10 нa гpaдoвeтe c нaй-мнoгo нa бpoй нaй-бoгaти милиapдepи, cпopeд ĸлacaциятa нa aмepиĸaнcĸoтo cпиcaниe Fоrbеѕ. Πo дaнни нa издaниeтo, в гpaдa живeят 61 милиapдepи."
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 раз

    4 1 Отговор
    Как може мъж и жена да се казват Тейлър? Тейлър Суифт и Тейлър Фриц.
  • 6 българин

    5 1 Отговор
    По време на комунистическото робство в България, милионерите в България се различаваха с това, че карат мерцедеси,пазаруват в Западна Европа и че са членове на БКП
  • 7 Руши Бунак

    3 3 Отговор
    Лондон е домът на най-много араби , пакистанци и индиици , след мадър ленд !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шкембе чорба

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Руши Бунак":

    Със заплата над 3000 паунда и със цени по ниски от България....по добре нахранен,облечен сред индийци, араби в Лондон, отколкото гладен клошар в София
  • 10 00001

    4 5 Отговор
    В Москва жиееят 59 милиадера, и е на 8 място в Света.С лъжене далече не се стига, Русия никога не е била на 2 място в света по добри показатели, на е на първо мяасто в света по алкохолици и лъжци., като е дало от това си богатство и на Българите.