19 Септември, 2024 05:59 1 565 0

Мъж съсипа статуята "Ангелът на хармонията" със строителна техника

  • статуя-
  • сейнт луис-
  • катедрала

Произведението на изкуството се намира пред катедралата в Сейнт Луис от четвърт век

Мъж съсипа статуята "Ангелът на хармонията" със строителна техника - 1
Снимка: YouTube

Мъж е използвал строителна техника, за да повреди сериозно скулптура, която стои от 25 години пред базиликата на катедралата в Сейнт Луис, съобщиха от полицията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Не стана ясно дали "Ангелът на хармонията", който е висок 4,3 метра и изобразява черен ангел, който защитава три деца от различни раси, ще бъде спасен. Вестник "Сейнт Луис пост-диспеч“ съобщи, че част от едното от децата е отчупена, а крилата на ангела изглежда са повредени.

Мотивът за вандализма е неизвестен, съобщи полицията, която арестува 35-годишен заподозрян.

Ангелът на хармонията, създаден от полския скулптор Виктор Шостало, е монтиран през 1999 г., месеци след посещението на папа Йоан Павел II в Сейнт Луис. Крилата на ангела включват повече от 100 вятърни камбанки, а децата свирят на инструменти. На пиедестала са изписани цитати от Новия завет, от папа Йоан Павел II и Мартин Лутър Кинг-младши.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА