20 Септември, 2024 08:46 785 5

Днес иконата на киното София Лорен става на 90 г.

  • софия лорен-
  • рожден ден-
  • юбилей

Неповторимата красавица е родена на днешната дата през 1934 г. в Рим

Днес иконата на киното София Лорен става на 90 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Днес киноиконата София Лорен, идолът на поколения жени по целия свят, празнува юбилейния си рожден ден. Актрисата става на 90 години, пише woman.bg.

Неповторимата красавица е родена на днешната дата през 1934 г. в Рим, а бляскавата ѝ кариера започва, когато тя е едва на 14 г. Тогава тя участва в конкурс за красота и веднага е забелязана заради невероятното си обаяние и характерна красота, които е запазила и до днес. Въпреки хубостта си тя е срамежливо малко момиче, носещо прякора „клечка за зъби“ заради тънката си фигура и стеснителността си. Година по-късно младата София участва и в надпреварата за „Мис Рим“, където среща бъдещия си съпруг – 22 години по-възрастния от нея филмов продуцент Карло Понти. Двамата изживяват красива любов. Двойката сключва брак два пъти, като първият път София е непълнолетна и само няколко години след сватбата съюзът им е анулиран. Не след дълго страстта им пламва с нова сила и те остават заедно до последния дъх на Карло.




София Лорен е забелязана от филмовия гигант „Парамаунт Пикчърс“ и добива световна популярност, след като сключва договор за пет филма. През 1962 г. забележителната актриса печели "Оскар" за ролята си в „Чочарка“ - това е първата награда, присъдена на артист от чуждоезична продукция.

Още в началото на кариерата си София участва в култови филми, които я превръщат в киноикона и пример за много млади актриси. Едни от продукциите, допринесли за световната ѝ слава, чрез които тя оставя ярка следа в киното, са: „Вчера, днес и утре“, „Един специален ден“, „Арабеска“, „Човекът от Ла Манча“, „Брак по италиански“, „Две нощи с Клеопатра“ и много други. В продължение на десетки години актрисата изумява киноманите с финеса и лекотата, с която се превъплъщава във всеки образ.

Но въпреки че днес тя е една от най-уважаваните и заможни дами в света, всъщност детството ѝ минава тежко и тя живее в бедност заедно с майка си. София цял живот мрази баща си, тъй като той е изоставил майка ѝ и нея още преди раждането. Лишени от мъжка подкрепа, двете живеят в нищета, заради което на бъдещата легендарна актриса се налага да участва в рекламни еротични филми и фотосесии. За щастие не след дълго Карло Понти се влюбва в нея и веднага след сватбата им той изкупува всички продукции, уронващи авторитета на половинката му.

През 80-те София Лорен е осъдена за укриване на данъци на 30 дни лишаване от свободата. От тях тя излежава само 17. Всъщност актрисата дълги години води спор с властите, започващ през далечната 1974 г., когато я обвиняват, че укрива данъци и то в големи размери. София обжалва и едва през 2013 г. съдът признава, че тя не е трябвало да лежи в затвора и че звездата не е нарушила закона.

През 1991 г. Лорен попада в класацията на списание „Пийпъл“ за 50-те най-красиви хора в света. И до днес забележителната актриса остава все така красива и неповторима, без да прибягва до пластичната хирургия, както направиха много нейни колеги.

Да си припомним няколко истини, изречени от София Лорен, за жената, света и живота:

"Миловидната външност - тя не е всичко, но добавите ли чар, светът ще е в краката ви".

"Жената, която е твърдо убедена в своята красота, в крайна сметка успява да убеди в нея и всички останали".

"Любовта - тя е срамежливо полско цвете, не роза в градина. Вирее най-добре там, където се е появила".

"Жената - това е образ, стил и стандарт на живот за мъжете".

"Красотата си струва да се бориш за нея".

"Мъжете забеляват умните жени, красивите пленяват погледа им, но помнят само обаятелните".

"Погледнато от всички гледни точки, нищо не е красиво".

"Ако едно момиче изглежда невероятно добре на младини, но е разсеяна и не доведе нищо до край, красотата скоро ще я напусне. Ако има скромен външен вид, но силен характер, очарованието ѝ ще се увеличи през годините."

"Смята се, че е необходимо да се скриват несъвършенствата по лицето. Но това ли са недостатъците? Понякога е по-добре да се наблегне да необичайните черти, вместо да ги крием".

"Ако успеете да съхраните в себе си душата на дете, тогава най-страхотните неща в живота ви тепърва ще ви предстоят".

"Роклята, както бодливата тел, трябва да служи по предназначение, без да скрива напълно гледката."

"Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и самия него".

"Прическата не засяга само начина, по който ще прекарате деня си, ами и самия живот".

"Нищо не прави една жена по-красива от убеждението, че тя е красива".

"Кой би живял с мъж, който е перфектно красив, обаятелен и същински светец?"

"Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е достатъчно".

"Никой човек не е в състояние да запълни живота ви като цяло, всичките ваши мисли и чувства, които не разбира. Но приятелството върши чудеса".

"Простотата - това е същинската елегантност".

"Трудно е да бъдеш неотразима, ако си мързелива".

"Фантазията на мъжете е най-страхотното оръжие на жените".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    ЧРД👸
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    7 0 Отговор
    Просто Я обичаш!
  • 4 Прилича

    3 0 Отговор
    на водещата Катя Илиева
  • 5 Господ

    0 0 Отговор
    Здраве да е дава.Велика е.