Необходими продукти:
- 350-400 г телешки (или свински) черен дроб;
- 1 голяма сладко-кисела ябълка;
- 2 средни глави лук;
- сол и черен пипер;
- 3-4 с.л. брашно за овалване;
- 4-5 с.л. олио за пържене;
- 1 ч.л. захар за карамелизиране на ябълките.
Начин на приготвяне:
Черният дроб се почиства много добре от ципите и жилките с помощта на остър нож. Нарязва се на сравнително дебели филии - по около 2 см. Измива се с гореща вода и подсушава. Подготвя се чиния с брашното за овалване.
Главите лук се белят и нарязват на колелца, които с ръка леко се претриват, за да се разделят отделните кръгове.
Ябълката се бели, почиства от семената и нарязва на резени или на шайби.
В тиган се загрява олиото.
Парчетата дроб се овалват от двете страни в брашното и се пържат в загрятото олио под капак. Достатъчни са по 3-4 минути от двете страни - като се прободе с клечка за зъби, трябва да излиза бистър сок, а не кръв. Ако по време на пърженето се отделя кръв, с вилица се изважда от тигана и изхвърля.
Подправя се със сол и пипер от двете страни, когато е готов и изважда в чиния, която също се захлупва с капак (или друга чиния), пише pep-4o.blogspot.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Винаги
10:08 25.09.2024
2 Идън
Коментиран от #4
10:44 25.09.2024
3 Ами, да
10:56 25.09.2024
4 Хайде
До коментар #2 от "Идън":
Сега , глезотии ! При германците всичко е във военен стил !Коментиран от #6
11:00 25.09.2024
5 Читател
Коментиран от #7
11:01 25.09.2024
6 Идън
До коментар #4 от "Хайде":
Имаш право:)11:22 25.09.2024
7 Не,
До коментар #5 от "Читател":
дроб е.12:10 25.09.2024
8 2254
22:10 26.09.2024