1 Октомври, 2024 04:44 1 356 4

Бичуваха публично невярна съпруга, избягала от дома си в Афганистан

  • афганистан-
  • изневяра-
  • съд-
  • наказание

Жената е получла 30 удара с камшик, влиза за 6 месеца в затвора

 Бичуваха публично невярна съпруга, избягала от дома си в Афганистан - 1
Снимка: YouTube

Съд в афганистанската провинция Фаряб постанови публично бичуване с камшик на жена, която е имала извънбрачна връзка и е избягала от дома си, предаде ДПА, цитирана от БТА, позовавайки се на изявление на Върховния съд на талибаните в Афганистан.

В текста се посочва, че жената е получила наказание от 30 удара с камшик и шест месеца затвор.

В Афганистан всяка сексуална връзка извън брака е незаконна. Момичетата, които бягат от дома си, в повечето случаи се сблъскват с тежки наказания от страна на семейството.

В отделен случай през уикенда двама души в южната провинция Кандахар бяха публично бичувани с камшик за содомия, съобщи съдът. И двамата са получили по 30 удара с камшик и присъди от по една година лишаване от свобода.

След като талибаните се върнаха на власт в Афганистан, отново бяха въведени физически наказания, включително екзекуции и публично бичуване, за извършването на престъпления като убийство, грабеж и прелюбодейство.

ООН разкритикува използването на подобни наказания от страната на талибаните, заявявайки, че те нарушават Конвенцията на ООН против изтезанията, и призова за прекратяване на тази практика. Талибаните отхвърлиха критиките, като заявиха, че тази форма на наказание е в съответствие със законите на страната и е необходима за гарантиране на сигурността и безопасността на гражданите, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    9 1 Отговор
    Меркел да ги покани и тях
  • 2 Милен

    2 2 Отговор
    Нетаняху ще я освободи.
  • 3 шекер

    8 2 Отговор
    ООН по-често да приема резолюции по въпроса и да праща на талибаните разяснителни писма! Току виж ще подейства...
  • 4 Факт

    0 0 Отговор
    А това ще я върне ли според тях?