5 Октомври, 2024 19:59 781 3

3 начина да се справите с подпухналото лице след 40 години

  • лице-
  • подпухнало лице-
  • 40 години-
  • възраст-
  • грижа за лицето-
  • красота

С напредването на възрастта грижата за лицето и тялото става по-предизвикателна. Ето как да улесните този процес

3 начина да се справите с подпухналото лице след 40 години - 1
Снимка: Shutterstock

Жените над 40 често се чудят как да премахнат излишното подпухване или натрупване на течности и мазнини в лицето. Има три доказани метода, които определено ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-добре. По този начин ще придобиете и по-младежки вид.

Първо, не пренебрегвайте продуктите за грижа за кожата. Отидете на консултация при козметолог, който ще ви помогне да изберете продукти специално за вашия тип кожа. Също така сега е популярно да се използват козметични продукти заедно с различни техники за масаж. Някои момичета комбинират масаж с т. нар. фитнес за лице. Можете да прочетете повече за тези техники в интернет или да потърсите видео курсове в социалните мрежи.

Второ, пийте повече вода. Една от причините кожата ви да не изглежда така, както бихте искали, се дължи на неправилните навици за хидратация. Пиенето на поне два литра вода на ден ще помогне в борбата с подпухналостта и ще подобри състоянието на лицето ви. Не забравяйте, че пиенето на вода помага на тялото да ускори метаболизма, тоест подобрява обмяната на веществата.

Трето, избягвайте сладки, солени и мазни храни. Такава храна провокира не само пъпки и черни точки, но и споменатите по-горе отоци. Освен това избягването на мазни, сладки и много солени храни ще ви помогне да отслабнете в областта на деколтето, корема, бедрата и краката.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее...

    3 2 Отговор
    Спрете пиенето ! Най много ще ви помогне срещу подпухналото лице.
  • 2 МНЕНИЕ

    7 2 Отговор
    Ами ходи на работа на смени, мъжът ти без работа, децата абитуриенти,,,, па чакай да ти е опънато лицето и да не си подгърбена
  • 3 Буха ха

    1 2 Отговор
    Мажете си лицето с топла к.л.е.с