Необходими продукти:
- 5 белтъка;
- захар - 300 грама;
- нишесте - 2 супени лъжици;
- оцет - 1 супена лъжица;
- бадеми - 50 грама;
- банани - 400 грама;
- пудра захар - 4 с.л.;
- заквасена сметана - 600 мл.
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на сняг, а отделно смесете нишестето с оцета. Добавяйте постепенно захарта към белтъците и разбивайте. Накрая объркайте внимателно с нишестето.
Застелете тава с хартия за печене и изсипете белтъчната смес. С помощта на вилица оформете красиви вълни върху белтъците.
Поръсете с половината бадеми и пъхнете да се пече в загрята на 140 градуса фурна за 1 час.
След това изключете фурната, но не вадете целувчената торта.
Пасирайте 1/3 от бананите и добавете пудрата захар, а след това и сметаната.
Прехвърлете целувчения блат върху подходящ поднос и отгоре разпределете банановата плънка. Направете украса от нарязани на кръгчета банани и поръсете с останалите бадеми.
Добре е сметаната да се сложи върху блата точно преди сервирането, за да остане блатът хрупкав, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Боко престъпникът
10:06 13.11.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.