Рецепта на деня: Италианска "сватбена супа"

8 Януари, 2025 10:05 1 122 3

  • италианска кухня-
  • сватбена супа-
  • супа топчета-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Различен и много вкусен вид супа топчета

Рецепта на деня: Италианска "сватбена супа" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 3 стръка стеблена целина;
  • 2 моркова;
  • 1 глава лук;
  • 1–2 скилидки чесън;
  • 100 г кускус;
  • 1 л пилешки бульон;
  • 1 шепа спанак;
  • 50 мл зехтин;
  • сол на вкус.

За топчетата:

  • 400 г кайма смес;
  • 1 яйце;
  • 50 г сирене пармезан;
  • 3 с.л. галета;
  • 2 стръка магданоз;
  • 1 скилидка чесън;
  • сол на вкус;
  • зехтин за пържене.

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.

2. В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.

3. Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.

4. За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.

5. Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.

6. Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.

7. Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин, пише bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    5 5 Отговор
    Това не го пипайте на сватбата , защото после сватбена нощ няма да има !
  • 2 Много вкусно

    4 0 Отговор
    Браво!
  • 3 Идън

    5 3 Отговор
    Това е добро за неофициални случаи. Целината е кервиз. Супа без кервиз е като таратор без краставица. И защо този пилешки бульон- каймата не е пилешка.Телешко кубче бульон върви повече на топчетата.