Last news in Fakti

30 Април, 2014 12:32 2 406 0

Питър Паркър се завърна в комиксите за Спайдърмен

  • спайдърмен-
  • питър паркър-
  • комикс

Героят бе убит през 2012 г

„Марвел“ върнаха към живот образа на Питър Паркър, който отново ще облече костюма на Спайдърмен, съобщава Си Ен Ен.

През 2012 г. феновете на Спайди бяха потресени, след като Питър на практика бе убит в юбилейния брой 700 на комикс поредицата „Невероятният Спайдърмен“. В последния брой от поредицата злодеят доктор Октопус успя да размени съзнанието си с това на Паркър, завладявайки тялото му. Съзнанието на любимия на всички герой остана заключено в тялото на „Док Ок“, което умря след падане от сграда. Така от „Марвел“ стартираха нова поредица, в която в тялото на Спайдърмен, реално беше доктор Октопус.

На всичко това бе сложен край след рестартирането на поредицата „Невероятният Спайдърмен“, в която Питър Паркър оживява и  отново облича костюма на супер героя. Новият комикс буквално взриви пазара в САЩ, като тиражът му достига до 600 000 копия.

Авторът на новата поредица Дан Скот обясни какво е стояло зад идеята за убийството на Питър Паркър и последвалото негово завръщане.

„Със „Superior Spider-Man“ искахме да покажем как някой, който не би трябвало да бъде Спайдърмен, всъщност облича неговия костюм. Ние накарахме феновете да разберат колко много, всъщност им липсва Питър и им го върнахме точно преди излизането на игралния филм. Питър е единственият възможен Спайдърмен. Той не е просто герой от комикс. Той е част от фолклора, той е мит, той е легенда. Той е герой, който ще живее през времето, като Шерлок Холмс и Херкулес. Той е най-великият супер герой на всички времена.“

Поредицата за Спайдърмен е създадена през 60-те години на миналия век от легендарния автор Стан Лий и художника Стийв Дидко. Образът на Питър Паркър става любим на феновете с това, че всъщност има проблеми като всички тях. Въпреки своите супер сили, той изпитва финансови затруднения, семейни проблеми и любовни неволи. Според Скот прероденият Паркър ще е съвсем различен. Той ще е самоуверен и вдъхновен, опитващ се да възстанови стария си живот, който е бил разрушен от доктор Октопус.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА