Last news in Fakti

6 Юни, 2014 07:27 5 228 0

Най-популярните чудовища в киното

  • чудовища-
  • филми-
  • кино

Филмите с чудовища са едни от най-любимите на киноманите

Филмите с чудовища са едни от най-любимите на киноманите. Идеята за сблъсъка между човека и научнофантастичното чудовище често намира доста почитатели. И колкото по брутално и странно изглеждащо е чудовището, толкова повече фенове намира. Днес филмовите чудовища имат свои филмови кариери и често са по-големи звезди и от актьорите. За това и от Факти.бг ви предлагаме класация на най-популярните сред тях.

Човекоядната акула

„Челюсти“ е първия летен хит в историята на киното, насадил в доста хора страх от плажовете,. Голямата бяла акула, която обича да си похапва летовници по американското крайбрежие печели фенове с мистицизма си и идеята, че може да изскочи от водата, точно когато никой не я очаква. Иначе дъвченето на крайници и човешка плът е характерно за нея. „Челюсти“ е филмът, направил от Стивън Спилбърг голям режисьор, гарантирайки приходи от близо $ 500 млн.

Тиранозавър Рекс

Най-силният хищен динозавър бе най-добре представен в поредицата „Джурасик парк“. Във втората част тиранозавърът дори повърлува из Ню Йорк, напомняйки за добрите дни на Годзила.  Чудовището , което обича да похапва както хора, така и други динозаври, застана в основата на трилогията на Стивън Спилбърг, която осигури печалби от $ 2 млрд.

Хищникът

Извънземният ловец, който идва на Земята , за да ловува хора. Той е най-готиното чудовище в киното, като освен садистичен убиец  е и изключително интелигентен. Оборудван е с готини джаджи, които му помагат по-успешно да разфасова своите жертви. Първият филм за Хищника излиза през 1987 г., като там той среща непреодолимата съпротива на Арнолд Шварценегер. Всичко това прерасна в трилогия, донесла постъпления  от близо $ 300  млн.

Пришълецът

Едно от най-отвратителните създания, виждало бял екран. Пришълецът е паразит, който има нужда от човешко тяло, което да го износи. След като се развие достатъчно, той разкъсва вътрешностите на преносителя си и се появява като огромен фаусовиден и  много лигав извънземен, който е жаден за човешка плът. Той преследва повечето си жертви в космически кораби, намиращи се в средата на космическата пустош. Ридли Скот започна поредицата през 1977 г., а печалбите от четирите филма надхвърлят $ 700 млн.

Кинг Конг

Огромната маймуна вижда бял свят през 30-те години на миналия век. Кинг Конг населява „Острова на черепа“, но любовта към красива актриса го праща в Ню Йорк, където геройски умира от върха на Емпайър стейт билдинг. Маймуната е вероятно най-романтичното чудовище в историята, а зад масивното му тяло, стои едно голямо сърце, биещо в ритъма на любовта.
Първият филм за него е най-касовият за 1933 г. и е последван от няколко продължения и римейка. Последната лента за Кинг Конг бе режисирана от Питър Джаксън и излезе на екран през 2005 г. Филмът изкара над $ 600 млн , продължавайки царуването на маймуната-великан.

Годзила


Това чудовище започва живота си в японското кино през 50-те години на миналия век. То е символ на ядрената заплаха и художественото изображение на ядрената бомба. Годзила представлява огромно, ама наистина огромно, гущеровидно чудовище, чието хоби е от време на време да разрушава Токио. За нея японците са направили над 30 филма, а с времето от чудовище злодей я превърнаха в супер герой. През последните десетилетия японците обичат да изобразяват Годзила като защитник на човечеството, който се появява от време на време, за да се бори с други чудовища, застрашаващи хорското съществуване. Така тя се преобрази в символ на равновесието в природата.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА