Last news in Fakti

12 Юни, 2014 12:34 2 888 1

Жана Бергендорф представя дебютния си сингъл „Самурай“

  • жана бергендорф-
  • самурай-
  • ново парче-
  • дебютен сингъл

Само няколко часа след като се появи парчето окупира първа позиция в чарта за сингли у нас

Броени часове след като се появи дебютният сингъл на  Жана Бергендорф -  „Самурай“ окупира първата позиция в няколко он-лайн класации.

За първи път български видеоклип е заснет с напълно роботизираната снимачна система.

Днес е радио и телевизионната премиера на „Самурай“, дебютният сингъл на Жана. Автори на музиката и аранжимента са Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, едни от най-успешните автори и продуценти във Великобритания в момента. Емоционалният български текст е дело на мулти-талантливия изпълнител, автор и режисьор Руши Виденлиев.

Жана Бергендорф се запознава с продуцентите в Лондон по време на нейната визита там, организирана от Саня Армутлиева и ги впечатлява с красивия си глас, визия и невероятна енергия. Само след една звукозаписна сесия в студиото, двамата предлагат да напишат песен специално за нея, която да бъде първият й сингъл. Продуцентите канят Жана и екипа й да запишат сингъла в тяхното студио, което е едно от най-модерните студиа в момента. Резултатът е брилянтна поп песен, записана и звучаща в крак с най-новите тенденции на световната поп сцена. Двамата настояват Жана да запише песента и на английски език, за да има шансове тя да бъде издадена и в други държави. Българската версия на парчето се нарича „Самурай“, а английската „Remember Me”.

В средата на май се състояха снимките и на видеоклипа към „Самурай“, създаден с напълно роботизирана снимачна система. Суперробот от подобен клас влиза за първи път във видео продукция в България. Новата технология е използвана в заснемането на сюрреалистични сцени в музикални видеоклипове на Кайли Миноуг, Ед Шиърън, култовата лента на The Klaxons - Flames, както и във впечатляващи ТВ продукции за британските BBC и Sky Movies.

Снимките на „Самурай“ са осъществени в „Музея за история на София: Централни минерални бани“. Сградата все още е в довършителен ремонт, но музеят ще отвори врати по-късно през 2014 г. Във видеото към „Самурай“ зрителите за първи път ще имат шанса да надникнат в реставрираната баня с богата история, превърнала се в един от символите на София. За снимките на „Самурай“, Жана сменя три визии – в бяло, в зелено и в червено-черно, специално направени за нея от една от най-талантливите млади стилистки и дизайнерки у нас Антония Йорданова. Сценичен партньор на Жана във видеото е атрактивният Мартен Роберто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ЗА НИЩО НЕ СТАВА ТАЯ