Last news in Fakti

4 Декември, 2015 15:03, обновена 4 Декември, 2015 17:23 10 277 8

Отново за скобите пред гаража

  • скоби-
  • гаража-
  • отново
Отново за скобите пред гаража - 1
Снимки: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От края на ноември има разпореждане, според което в зелената и синя зона на София вече се слагат скоби на коли, които са паркирани пред гаражи, както Факти.бг съобщи и коментира преди няколко дни.

Темата вълнува хората и получи многобройни коментари от нашите читатели. Потърсихме служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), виждали сте ги - тези които обикалят улиците в центъра на столицата и се консултират с малките си електронни устройства коя кола е за закопчаване със скоба, коя е за вдигане с паяк. На наш въпрос те заявяват, че имат нареждане да слагат скоби и на колите пред гаражи и препращат към шефовете си и Столична община. Ние, естествено, отправяме въпрос и към подопечните на кметът на столицата г-жа Фандъкова, но докато чакаме техния отговор, нека да поразсъждаваме.

Първото, което смущава е, че нямаше никаква информационна кампания относно тази новост, което естествено породи подозрение, че ЦГМ вероятно събира пари за коледни премии на своите служители. В суматохата, докато се научат, поне няколко хиляди души ще трябва да се бръкнат за глобата.

Отново за скобите пред гаража

Второ. Я вижте снимките, които ви предлагаме. Една кола е закопчана, пред друга кола, която си стои законно в частния имот.

Разбира се, колите в нарушение трябва да се санкционират. Но какво са виновни невинните потърпевши. Какво да прави човекът, който се намира зад „заскобената“ кола, ако му се налага спешно пътуване? Единият вариант е да чака появата на шофьора нарушител. Другия вариант – да се обади на любезно предоставените телефони на ЦГМ и да плати чуждата глоба, след което, било сам, било с малко помощ от приятели, да си освободи пътя. Не искам да си представям как ще го направи, вие сигурно ще можете...

Искам да ви съобщя, че има и по-добър вариант:

Когато кола паркира в нарушение пред гараж, идва паяка и я мести на наказателния паркинг.

Но вие да сте виждали чиновник да мисли и наредба, която да не се нуждае от корекции?

 

От Центъра за градска мобилност отговориха, че зоните за почасово паркиране в София са въведени от 2012 г.

И още: “На територията на обособените зони за почасово платено паркиране има участъци, където е забранено паркирането със закон - кръстовища, спирки на градски транспорт, тротоари, гаражи, входове на жилищни сгради и т.н. Нарушението на една забрана по един закон, не предоставя права по друг такъв, в този смисъл факта, че водачът е спрял в нарушение на ЗДвП, за което обаче не е санкциониран, не му дава право да спира в рамките на установената платена зона, без да заплати съответната такса за това. В този смисъл не е необходимо изрично разпореждане за прилагане на принудително задържане спрямо паркиралите ППС без заплащане. ...
При случаи на паркирали превозни средства в обхвата на гаражи и други места, забранени за паркиране, е необходимо да се сигнализира полицията за санкциониране на водача.”


Както обаче читателите на Факти.бг виждат, на колата спряла на забранено място е сложена скоба. Нито е извикана полиция, нито паяк, който да я премести.

Отново за скобите пред гаража


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    2 0 Отговор
    За съжаление това просто е поредната ГЕРБ-аджийска простотия.
    Мисля че някой ще пада с гръм и трясък!!!
  • 2 Естребовски

    2 0 Отговор
    Да се слагат скоби.Ако трябва и гуми ще се пукат Аман от идиоти тарикати!
  • 3 Георги Алексиев

    1 1 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА ЗАЩОТО МИ ПИСНА ОТ ТАРИКАТИ КОИТО СПИРАТ ПРЕД ГАРАЖА МИ . ТО ВЕРНО ЧЕ ИМ ПУКАМ ГУМИТЕ АМА ЗАЩО С ЛОШО ВИНАГИ
  • 4 зона фъндък

    2 0 Отговор
    Всичко е за пари.Кога Фъндъкова ще направи паркинги и да спре да задръства булевардите и улиците в София с нейните платени зони?
    Толкова години събират пари един паркинг не са направили.
    Яко крадене,поръчват се паяци от определени фирми плащат се заплати на хрантутници в центъра за мобилност и т.н.
  • 5 Кочо

    1 1 Отговор
    Миналата седмица на един такъв му откъснах главата от бой!Натоварил ми колата и я закарал на наказателен паркинг и я одрал цялата и ми се хили и вика не знам.Е вече знае, главата му я направих като карпуз на този!
  • 6 Той

    0 2 Отговор
    Има и такъв казус: Гледам 94 г. си бабе (киборг, с изкусвени стави). Имам гараж и паркирам в повечето случаи пред него, защото през ден я карам до болницата. Спирам нарочно на тротоара, защото ако не съм аз, веднага спират други и аз не мога да излезна ако ми се налага. От паркинги и гаражи редовно ми лепят фиша-15 лв. и аз си плащам, като поп. Ама к*во да правя...
  • 7 alfa

    0 1 Отговор
    Slaga se edna kola strosehna blysnata no skupa kapan s detonator v rezervoara kogato q dignat q vzrivqvash i kazvash iskam si obezstetenie tiq mi vzriviha kolata. Poluchavash 20000 lv i si kupuvash nova tova e izhoda ot tiq nagli
  • 8 Пабло

    1 0 Отговор
    Според мен така трябва да е ,защото наглеците са много и действат на стадния принцип.Паяците вдигат най-наглите(спрели в кръстовище и на пешеходна пътека),а другите остават ненаказани.А авторът на статията като иска да отмества нарушители с приятели,по-същия начин(малко по-трудно),отместваш-излизаш-наместваш.Не плащай чужди глоби!!!