Last news in Fakti

15 Юни, 2016 11:22 8 841 16

Хибридна България

  • спасението-
  • българия-
  • хибридната война

Всеки втори - "рубладжия". Останалите - "соросоиди"...

Хибридна България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Митьо Очите май прескочи трапа, но Слънчев бряг влезе с гръм и трясък във фейсбук - фолклора, редом до утвърдени дестинации с печална слава като Перник и Враца. Едва прибрал се от изкачването на Великата китайска стена, Цветан Цветанов задъхано заяви, че за ситуацията в Слънчев бряг е отговорен бившият министър Цветлин Йовчев. Защото прогонил от Областното МВР митьовия душманин Милен Димитров. Желязков толкова се страхувал от него, че даже заживял в безпокойство в  Гърция. А през останалото време просто бил в затвора. Обаче „експериментът Йовчев“ развалил всичко.

Тези дни Бойко също се сети за „експеримента Орешарски“. Подсетиха го, де. На въпрос, влизаме ли в дългова криза, както си мисли бившият премиер, Борисов отговори простичко: „Кой беше тоя?!“ И точка по темата. Премиерът веднъж се пита и каквото каже – това е. Колкото-толкова. Празнични дни са. 57 години Бойко Борисов и 3 години от /фал/старта на „модела КОЙ“. Според Корнелия Нинова ще изгубим 1 милиард лева като санкции по програмата за развитие на селските райони. Министър Танева отрече категорично, класифицирайки казаното като предизборен трик. Както ви хареса.

Всички предизборни трикове, напъни и стратегии могат да рухнат за миг, ако в последния ден за регистрация Борисов реши да става президент. Цветанов пръв поздрави премиера за рождения ден с мил подарък от далечен Китай – статуетка на местния авторитет Конфуций. Обидената от Атанас Атанасов министър Бъчварова пък поднесе на Борисов възможността да заведе дело срещу генерала. И с това ли трябва да се занимава „спасителят възвишен“, както се казва в една от поемите във виртуалното пространство, посветени на личния празник на премиера. Точно когато се занимава с вкарването на втечнен газ през Петрич, примерно. Бойко не е показал обида и ако Бъчварова се чувства засегната от „жилото“ на ДСБ, защо тя не се заеме с тежката задача, да съди народен представител. Как го виждате Бойко да съди Атанасов…

Най-неочаквано и просветният министър Миглена Кунева се присети за „експеримента“ отпреди три години покрай двойките на матурите. „Слабите резултати не бяха изненадващи, постигнаха ги четвъртокласниците на Орешарски“, рапортува Кунева. Разбира се, че не е виновна тя. Нито предшественикът й, на когото се наложи да стане съветник на Борисов поради проблемната си комуникация с медиите. Няма смисъл да се търсят и сочат персонални виновници за слабите резултати от матурите или каквито и да е изпити. Това е процес, който не опира до действията на един или двама. Тенденцията е ужасяваща и за голямо съжаление не опира само до елементарната грамотност. Де да беше проблемът в пълния член.

Най-неочаквано един зам.- министър на транспорта стана клиент на прокуратурата. За стари прегрешения от времето на Тройната коалиция, когато бил директор в железниците. Вместо да обяви обществена поръчка за ремонт на гарата в Русе, решил да се договори пряко с изпълнителите, но се оказало, че процедурата била „мотивирана от несъществуваща спешност“. Уникален израз. По прокурорски тежък. Достоен да застане редом с пасивната дерегистрация, обоснованите предположения и витаещите съмнения. Един вид – не била толкова на зор гарата, за да се избегне обществената поръчка, пък фирмата даже получила близо милион авансово.

Тройната коалиция минаваше за лявоцентристка. А колкото и центристки партии днес да се самообявят за такива и намърдат в парламента, нацията ще си остане разделена. Речта на Плевнелиев в Брюксел продължи да отеква във вътрешнопартийния живот и социалните мрежи, като реакциите се оказа по-интересни от самата реч. Щатите и Русия си гонят външнополитическите интереси, както те ги разбират и по начини, каквито те смятат за уместни. И явно го правят добре, щом успяват постоянно  да се вбесяват взаимно. А народът между Връв и Резово се разрои на „соросоиди“, „рубладжии“ и професионални платени „тролове“ на повикване. Който дръзне да изрази някаква позиция по международното положение е дамгосван с някое от тези определения – медии, отделни журналисти или обикновени потребители на социалната мрежа. Ако това ще осигури прехраната на народа, защо всички не се хвърлим в хибридната война. Без оглед на възраст, пол и занятие. Ще воюваме и на двете страни – имаме опит от Втората световна. Ще точим клавиатури едновременно срещу  Путин и Меркел. Русия и Америка ще ни издържат – какво му плащаш за пет-шест милиона българи. И ще си плащаме сметките – буквално и преносно. Това е решението: всеки втори - "рубладжия". Останалите - "соросоиди".

Живеем в атмосфера на еснафщина и кухненски провинциализъм. Бившата приятелка на Григор Димитров получи 2-годишно наказание за употреба на забранен медикамент. След което Шарапова стана обект на отвратително злорадство от наш тип. Ако беше останала с Григор, тези, които тогава я наричаха „нашето момиче“, „хубавата Маша“ и „снахата“, щяха да гракнат срещу „отвратителната несправедливост“. Но тя вече не е с нашето момче, затова сега е „надутата рускиня, за която никой не жали…“. Няма значение, че с Мария беше осми в света, а с Никол е тридесет и осми – негова си работа.

Националното радио пък се раздели с две от легендите си – информацията за нивото на река Дунав и Лили Маринкова. Новият шеф на радиото Александър Велев се освободи от журналистката с лекотата, с която махнаха данните за дълбочината на реката. Имал право сам да си подбере екипа. Разбира се.

Чудя се, дали ако се повтори Големия взрив и всичко започне отначало, ще бъдем по-различни…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сечиво медия груп

    4 0 Отговор
    Този балон ще продължи да се пълни с въздух до президентските избори. Тогава ще е отговорът на екзистенциалния въпрос за българите - с ЕС и НАТО или Русия и ЕИС. Дотогава л*йнометите на русия и сащ ще са включени с пълна сила срещу бистрата преценка на електората.

    Коментиран от #2

  • 2 До сечивото

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "сечиво медия груп":

    Нещо взе да ми писва от "ЕС и НАТО" или "Русия и ЕИС", не трябва ли за Българите България да е над всичко останало !?!?!?! Дупедавците вън от страната или в Белене.
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Преди време,чехскиат авангарден художник Давид Черни,отрази Бьлгария на паното си,като турска тоалетна...за което ,за малко да бьде линчуван от страна на местните политици.
    Тук всичко,наистина е потьнало в л..на...!Който успя да изплува,замина и дьлго след това неможа да измие от себе си всичката тази смрад....
  • 4 Мхм

    3 1 Отговор
    Бавно става. Декомунизацията и лустрацията на чуждите агенти отнема време. Засега са още тук и продължават да служат на чужда държава. Ето ги къде се спотайват:
    http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
  • 5 antimediator

    3 3 Отговор
    Много е просто!
    В цяла източна Европа след като елиминираха руското влияние и слугите на Москва постигнаха много по-добри резултати от колкото у нас.
    У нас старата номенклатура, партийни членове и секретари, агенти от ДС и тяхните роднини се опитват по всякакъв начин да дестабилизират страната.
    Това става с помощта на Москва!
    Навсякъде, в страните където е елиминирано руското влияние заплатите и стандарта е по-висок.
    Москва не иска България да е силна и просперираща.Тя иска ние да сме лошия пример.
    Затова в годите имаше СДС-та с тирета, много служебни кабинети, тройни коалиции, скъп газ, отрицателно търговско салдо и много,много други неудачи които ни бяха умишлено натресени.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Макар че някои миришат на наистина платени, предлагам по-лесно и по-евтино обяснение.
    Вярват си. Вервайте!
  • 9 ШАЛОМ

    2 0 Отговор
    РУСКИТЕ ЕВРЕИ,ИЗКУПИХА "ДЪРЖАВАТА" !!! ХВАЛА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ И НАЙ ВЕЧЕ НА ПРОСТОТО ПЛЕМЕ-БЪЛГАРСКО,ЧЕ ДОПУСНА,ПРОДАЖНИ СЕЛЯЦИ ДА ГО "УПРАВЛЯВА" ОТ ДАЛЕЧНОТО 1945 ЛЕТО.

    Коментиран от #11

  • 10 ААА

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Много е просто ,след 1988г. и смяната на курса, дойдоха едни нови ,алчни ,икономически неграмотни ,и нагли същества,които трябваше САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА ДЕМОНТИРАТ КОМУНИЗМА,НО ТЕ ДЕМОНТИРАХА ДЪРЖАВАТА.Направиха капитал с викове и крясъци ,УУУУ,ДОЛУУУ ,и сега са ръководни губернатори на колонизирана територия.Естествено добре платени,Двама трима продават държавният интерес,стават много богати,а народа го духа,чисто мафиотска схема ,дошла от 30-те години на Чикаго. И така пропуснахме шанса си да сме суверенна държава ,взимаща самостоятелно своите решения ,спрямо националния интерес ,защитавайки своите си пазари ,кадри ,суровини,нац . сигурност ,и културни постижения.И сега ни очаква канала на историята,с това спряло възпроизводство на нацията.То заемите и демографската катастрофа е характерен белег на цяла Източна Европа .

  • 11 ААА

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ШАЛОМ":

    За да дойдат и да ни управляват селяци ,след 1945г. ,вината е на оня с малките мустачки
  • 12 IDIL

    0 2 Отговор
    Сега кой те управлява,шалом ли си,ти знаеш ли ,от къде ще знаеш,че ако не беше Русия нямаше да има България и нямаше да пишеш на български а щеше да си като анадолско куче и щяха да ви мачкат и трепат като кюрдите в днешната османска Турция,и можеше въобще да те няма.
  • 13 СТОЯН

    2 0 Отговор
    както е казано в светите книги -по делата им ще ги познаете!вижте как се живее в европа и как в русия ,как се развиват икономическите,политическите и совциалните модели при страните с демократичен режим и тези на останалите в постсъветското безвремие.българия има един основен проблем в тази връзка и това е явното нежелание на огромна част от обществото да излезе от посткомунистическия модел и тва ни прави най-бедните ,най-нещастните и най-болните от целия ес.нека преди да почнат сега путиновите фенове да бълват спам,да си отговорят на въпроса ,колко от тях ще сберат багажа и семействата си и ще тръгнат към сибир ,понеже тук в европа е нетърпимо гадно за тях?
  • 14 7777777

    1 2 Отговор
    Стояне, като пишеш глупости поне мисли малко! В съзнанието на хората комунизма отдавна е изчезнал, всеки иска да има добър жизнен стандарт, не го интересува какъв строй е, нямам нищо против и да сме монархия, стига да съм добре, но нашите политици, които ни направиха най-бедните, най нещастните и най болните в целия ЕС въобще не са излезли от посткомунистическия модел, защото 25 години ни управляват комунистите, техните деца и прислугата им! Между другото и в Сибир живеят хора, както и в Аляска!

    Коментиран от #15

  • 15 СТОЯН

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "7777777":

    политиците скъпи са функция на народа гледаш борисов, станишев, доган и се сещаш за българина ,гледаш меркел и се сещаш за немеца :))ние си ги избираме те са част от нашия народ култура ,манталитет...другото е демагогия дето се опитваш да внушиш че едва ли не ние сме беззащитни и невинни за съдбата си.истината е фрапантна в българия отказваме да се променим по ред причини и си оставаме със стария манталитет подобно на руснаците ,ревливи,крадливи, мързеливи ,импотентни и просещи .тва е средата и тя излъчва подобни политици ,а средата е такава щото бяхме добри ученици на другарите ленин,сталин,живков и димитров и още произвеждаме производни в тази насока ,последни в ес.иначе знам, че всеки иска стандарт и качество,но то си има цена и ние не може да я платим за съжаление щото сме на старата вълна .не сменим ли вълната ще изчезнем като динозаврите ,да ти е ясно.
    иначе в аляска и в русия живеят коренно различно .в русия е пълна мизерия особено в сибир,а в аляска е богато и организирано.за това и българите ,а не само те напъват за аляска ,а руснаците бягат от сибир :)!напиши в нета руски села в аляска и ще видиш как живеят руските села в аляска и как завиждат руснаците от сибир на тези дето са успели да се прехвърлят през беринговия пролив!

    Коментиран от #16

  • 16 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "СТОЯН":

    Деске, мило пак ли ми бягаш по тъчлинията. Ох, милото ми То...