Last news in Fakti

23 Април, 2017 11:18 12 715 2

Да оцелееш ...

  • оцеляване-
  • георги гергов-
  • бойко борисов-
  • правителство
Да оцелееш ... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа и България имат една цел ... да оцелеят. Старият континент е изправен пред сериозни избори – Франция за президент, а Великобритания за парламент.

В България Георги Гергов влиза в Пловдив в коалиция с основния си противник – ГЕРБ в опит да спаси своя бизнес...

Ето и топ коментарите от седмицата...

Ще оцелее ли Западният свят до края на века?

„Традиционализмът. Ксенофобията, или нещо дори още по - лошо от тях“ стоят зад триумфа на Брекзит и зад подкрепата за Доналд Тръмп според реч на Барак Обама на митинг в Отава през лятото на 2016-та. Обама вярва, до последните дни на президентството си, че съпротивата срещу трансформациите и промените в характера и идентичността на страните от Запада в резултат на имиграцията може да е продукт само на болни мозъци и болни сърца.

Според „Ню Йорк Таймс“ последните месеци от мандата на Обама са били фокусирани изцяло върху битката с „традиционализма и ксенофобията“ на Тръмп и английските Брекзитъри. Да, но Обама се провали.

На опера при Гергов

Нормалните избиратели, разбирайте по-наивните, още коментираха резултатите от парламентарните избори, когато в припряните предвеликденски дни Пловдив ни показа етюд от гарантираната промяна. В завидно разбирателство и унисон, немислими за големия Парламент, съветниците от ГЕРБ и БСП възнаградиха една от константните величини в Столетницата - Георги Гергов. Можем да наречем наградата му, след която вече ще разполага с 80% от акциите на Пловдивския панаир - за цялостно творчество. С такъв приз обикновено Холивуд почита ветераните, които не са имали честта да спечелят "Оскар" в дългата си кариера. Но заслужават да зарадват старините си с обществено признание.

Няма кой да клати "Борисов 3"

Ето, че дойде време за епизод 44 от историческата сага „Записки по българските народни събрания“. Трудно можем да си представим по-съвършена парламентарна конфигурация за изкарване на цял управленски мандат. На пръв поглед тя е по-здрава и от абсолютното мнозинство на една партия. И реално разрушаването й е възможно единствено с уличен натиск, шансовете за който на този етап клонят към нула.

7000 лв. заплата за депутат? Вие си ги избрахте..

Независимо колко работят обаче, в края на месеца се разписват срещу почти 3000 лв. Сумат скача над 4000 лв. в зависимост от участията им в комисии. Това обаче не е всичко - един депутат получава и добавки - за сътрудници и др. подобни. Така месечните пари на народния избраник стават около 7000 лв.! Плюс безплатен транспорт с нови лимузини за много случаи и нисък наем за ведомствени жилища...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    3 1 Отговор
    Все пак не разбирам защо някой трябва да клати "Борисов 3"? Какво добро би донесло това на народа и държавата. Кой от многобройните представители на разни новоизюпени и стари партии и партийки успя да докаже, че става за управник, че е кадърен и съвестен. БСП се разпадна на какви ли не измислени партии, целящи властта. И пак не спечелиха. Защото народът иска да го управлява някой, на когото има доверие. Обвиняват Борисов в какво ли не. Беше обстойно проверен от прокуратурата. Нещо доказа ли се? Същевременно много факти за разни "леви" бизнесмени се премълчават, прикриват се с надеждата пак да превземат управлението на държавата с една единствена цел - лично облагодетелстване. И точно те под една и друга форма с клакьори от всякакъв характер искат кабинетът да се "клати". Кавкаджийското самочувствие и настроение на Нинова, изкуфелите й почитатели като Данаилов например и разни нахъсани деца и внуци на "активни борци", които считат себе си за гении, това са клатещите кабинета от глупаво по-глупаво, от недостойно по-недостойно, от абсурдно по-абсурдно! Време е, крайно време е нещата в държавата да се успокоят, да се внимава за външната ни политика, не може да се заяждаме глупаво и неоснователно със съседите си, липсва ни култура, това е.
  • 2 Bai hui

    4 1 Отговор
    Писача на предишния коментар да го духа под вода, и да му се изредят всички манафи от посткомунистическа Герп