15 Януари, 2018 11:00 3 046 23

Нинова е мъжко момиче, Борисов се огъна

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • европейски съюз

Бойко си признава, че каквото му кажат началниците, това прави

Нинова е мъжко момиче, Борисов се огъна - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има голям натиск за признаване на еднополовите бракове, който идва и към Източна Европа. Германия ги прие, но ние, бившите соцстрани, имаме друг морал в това отношение.

Българското общество няма да приеме тази норма. Традиционно и нравствено ние сме по-уравновесени от либералите в Западна Европа и САЩ. Защото третия пол или „социалния пол”, както е въведен в Истанбулската конвенция, го няма и в народните песни, в нашия традиционен бит и нрави. Там са ергенът и момата и любовта между тях, споделя акад. Георги Марков пред "Епицентър".

И в Царство България, и в Народна Република България не са приемани хомосексуалистите наравно с биологично разделените мъж и жена. Иначе винаги е имало хомосексуалисти в обществото ни, но не е приемана тази демонстрация на тяхното различие. А сега като че ли искат да става норма – за да успееш в дадени сектори от живота, трябва да демонстрираш различие. Това обаче не се приема от общественото мнение и това политиците трябва да го знаят.

А те бързат да го наложат, защото така било в Европейския съюз. Учудих се , че дори министри от ГЕРб са се възпротивили на Конвенцията и са гласували против. За патриотите е ясно – те няма да изменят на идеите си – другото е да се самоубият.

За съжаление Борисов външно изглежда мъжкар, а вътрешно се огъва. Последният пример е дадените 100 млн. лева допълнително на полицаите. В последния момент Борисов все се огъва. Той е гъвкав политик, но трябва да знае докъде да се огъне. Наистина има една теза: по-добре да се огънеш, отколкото да се пречупиш, ако не издържиш. Но все пак трябва да знаеш докъде да се огънеш... Борисов си признава, че има началници от Брюксел и Вашингтон, че каквото те му кажат, ги слуша.

Навремето Живков хвалеше по същия начин началниците от Кремъл, но никога не каза: Тези са ми началници и аз ги слушам. Докато Бойко си признава, че каквото му кажат началниците, това прави.

Борисов сега е на върха на славата си – европредседателството е европейска и световна слава, и е податлив на ласкателства. Наблюдавах го в Народния театър как самодоволно се усмихваше, как си движеше в неговия стил главата наляво и надясно ... Всичко си има цена. Те го хвалят – той се огъва! И отстъпва.

Борисов трябва да внимава много докъде да се огъва, защото нашето обществено мнение е податливо на настроения - традиционно то е недоверчиво. И както днес му ръкопляскат по градове и по села, утре ще започнат да викат против него.

Борисов не бива да се заблуждава – пътят от „Осанна” до „Разпни го” е много кратък. И да не се подвежда от това, което вижда само на екрана. Навремето ни караха да махаме на манифестациите пред мавзолея и ние го правехме, но в къщи друго си говорехме. И сега е така – хората едно говорят пред микрофона, друго по между си.

Борисов не трябва да се подлъгва по ласкателите с това европредседателство.

Сега през тези 6 месеца той ще тръпне да няма никакви вътрешни протести, но трябваше поне да каже: „И аз съм против тази конвенция! Тъй като и Църквата, и традициите, и нравите у нас не позволяват въвеждането ѝ.” Това е истинското лидерство! Иначе се използват благородните и мотиви за борба с насилието, за да прокарат и третия пол. Това е без съмнение! И няма нужда двете министърки да ни заблуждават. Утре ще кажат: Хайде, вкарайте и еднополовите бракове, защото в Западна Европа са приети. Ще кажат: Вие сте обременени от комунизъм, вие сте русофили, вие сте последователи на Путин...

Ами, вижте поведението на Станишев. Разбрах, че вчера на пленума той се опълчил на Нинова и казал: Ще ви обвинят за антиевроейска партия и ще ви изключат от семейството на ПЕС. Значи Станишев вече е евробюрократ.

Но Нинова, понеже е мъжко момиче, казала: националните теми са над европейските! Точно с това си поведение тя печели много.

Значи Бойко си има началници пред които се огъва, а тя е мъжко момече и постава националните приоритети пред наложените отвън. Вярно, че тя е в опозиция, по-широко е около врата ѝ, но тя показва характер, показва сила, показва съобразяване с обществените настроения тук, у нас. А не какво мислят еврочиновните в Европа.

Докато Станишев се съобразява с това, което ще кажат в Брюксел, и я плаши, че ще обявят БСП за антиевропейска партия. Няма как да стане тов! Това е типичният подход на евробюрократите за натиск.

Защото Станишев вече е в друго измерение – европейско, и такива като него действат така – те гледат да осигурят своето бъдеще в Европа, а не отчитат какво мислят хората за тях тук, в България. Такива ги обичат в Брюксел. Идва тук и размахва пръст: Ще приемете, другарки и другари! Но Нинова му се опря. И тя тепърва ще печели от това. Истанбулската конвенция е отхвърлена в Гърция, там църквата категорично се е противопоставила. Гърция, Хърватия, Унгария – те защо не се огъват?

Нинова не трябва да отстъпва, защото народът е на нейна страна. Не е въпросът народат да има само хляб и зрелище – има теми, които са чувствителни, за които народът няма да отстъпи. Ние не сме САЩ. Спомняте си, когато Обама се бореше за втория си мандат, той отиде в Сан Франциско, където има 200 000 организации на хомосексуалисти и лесбийки. Те му казаха: "Добре, ще те подкрепим, но ти ще ни вкараш в армията". И Обама ги вкара. Командващият на сухопътните войки на САЩ обяви: „Аз съм хомосексуалис”.

Но в България това не може да стане! И който си играе с това, ще загуби много.

Може да ни обвиняват, че сме изостанали във времото, но не е така. Ние може да сме най-бедни, да ни обвиняват, че сме най-корумпирани, но в нравствено отношение сме по-извисени от тях. Защото и те крадат, и те лъжат, но го правят по-фино. И те имат корупция, не по-малко от нашата, те са стигнали върха на корупцията, но го правят така, че тя дори не се забелязва.

Така че, нека да не ни учат на морал. И да не ни размахват пръст. А пък депутатите трябва да се съобразят с традициите и нравите на своя народ – както Нинова казва, да поставят националните теми над европейските. Защото българските депутати са избирани тук и ще продължат да бъдат избирани от този народ. Те няма да бъдат назначавани, както Кунева, отвън. Народните представители ги избира народът, няма да ги назначава Европейската комисия или Съветът на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    27 7 Отговор
    Тази метаморфоза буквално ме срази! Евала!

    Коментиран от #3

  • 2 хи ро

    56 3 Отговор
    Не мога да разбера Българската Православна Църква, защо мълчи! Защо Патриархът е безмълвен! Какво ви става бе хора? " Водачи " ! Вие, които погребвате Бъгария - Проклети да сте!
  • 3 Кастро

    13 57 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    Бойко става в 5 часа и се чуди откъде да започне да рине л..ната, това означава понякога и дипломация, а тази циганка Нинова най-много за портиер да става

    Коментиран от #14

  • 4 неутрален

    49 9 Отговор
    Браво за статията!
  • 5 Цоко Боков

    30 5 Отговор
    Най-после някой от ГЕРБ да се опълчи публично срещу конвенцията и да покаже, че е Българин!!!
  • 6 123

    42 4 Отговор
    Църквата спи.Патриарха е егати невзрачния човечец.Боко тиквата за 5 евро от ЕС е готов и майка си да продаде.Но 2020 г фондовете свършват,тогава кво праим А?
  • 7 112

    22 28 Отговор
    "Нинова не трябва да отстъпва, защото народът е на нейна страна."
    Този академик и вицове за почна да разправя.
  • 8 кпсс

    15 23 Отговор
    А пък нашата Нинова подписа споразумение с нейните шефове пък!!!Тя не се огъна дори когато си прати детето да учи и работи в Америка дори!!!
  • 9 garbage

    16 22 Отговор
    Г-жа 48% е ученичка на Командира и заедно с него си приватизираха пък цяла България, а не точно приватизираха, а присвоиха!
  • 10 гражданин

    12 24 Отговор
    Страшна "'статия"', голяма "'истина"' от " акад." Гошо Марков човек на началниците си!!!Ако измисли по-голяма "истина" "пак" ще му "повярвам"!
  • 11 Йордан

    23 14 Отговор
    Винаги съм се възхищавал на анализите на академик Марков ! Чест и почитания, г-н Марков!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 предложение

    17 3 Отговор
    Щом толкова държат на този "онеправдан" трети пол, защо просто не ни запишат всички в третия пол и това ще реши проблема завинаги! Няма да има мъже и жени - само трети пол! Полът просто отпада като дефиниция и го махат от документите! Тогава няма да има никаква причина да говорят за дискриминация и да парадират с "различността си"!
  • 14 Нужник

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кастро":

    Ама Борисов защо спи в нужника, а не под магнолията? Там само цветчета ще рине. Както е казал народа: "кой каквото си направи, друг не може да му го направи" и с "каквито се събереш, такъв ставаш"
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бесен язовец

    22 5 Отговор
    Нинова е мъжко момиче, Сергей е третополово момче, нищо чудно че искат да подпишат инстанбулската конвенция
  • 18 Edi от народа

    18 5 Отговор
    До главатарите Бойко и Цецо и до всичките останали разбойници от бандата ГЕРБ : Честита Нова Година и НОВИ ИЗБОРИ Как можахте ,нехранимайковци безсрамни да подмените ценостната ситема на народа ?Посред бял ден да грабите и прикривайки се зад евро директиви да пробутвате Истанбулската конвенция без да сте наясно какво всъщност правите . На ясно ли сте какво означават за нас българите патриархалните ни ценности? И знаете ли какво значи да му ОТКРАДНЕШ на българина КОРАВИЯ и да му оставиш мекуй , ПРЕСТЪПНИЦИ такива ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гражданин

    6 13 Отговор
    Главатарите от ДС Митьо Гестапото бяха в Сдс на Костов и ученичка му беше сегашния Главатар на Бкп/Бсп Краднелия Сланинова.
  • 22 впечатлен

    0 2 Отговор
    На мъжките момичета им викат трети пол. Също и на женските момчета. Само че в Истанбулската конвенция не става въпрос за това, а за насилието под всякаква форма. Когато един 20 и няколко-годишен младеж събаря на земята 70-годишна жена и грабва камък да я доубие, на това му се вика насилие. В случая изродът проявява дискриминация към старостта. Когато един идиот, пиян и надрусан, убива партньорката си, защото я подозира в нещо, в което не е сигурен, това е престъпление, когато пребиваш някого до осакатяване и така нататък. За това става въпрос във въпросната конвенция, но гениалният "ляво" ориентиран българин, нахъсан от руските си събратя, на които вечно е благодарен, отказва да подпише, защото уж си я тълкува по някакъв много особен начин пред очите на света. Гениални сме! Как да не се гордееш, че си българин!? А мненията и коментарите направо те изпълват с величие! Малко са вулгарни и неграмотни, но нали и с това се гордеем! Ние сме горди българи! Урааааа!
  • 23 аве фюрер

    1 0 Отговор
    Нищо хубаво не ни чака ,щом комунистическа Курнела излезе по-пич от Боко . А на Боко в главата му се щакат няколко гюлета едновременно. Това ще бъде национално предателство спрямо устоите на българското общество , но той Боко е свикнал , за него да бъде итересчия е пръв приоритет .