6 Февруари, 2018 17:00 3 631 19

Хайтов бил член на БКП. Мерзостта на фалшификаторите

  • николай хайтов-
  • история-
  • комунизъм-
  • кеворк кеворкян

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви?

Хайтов бил член на БКП. Мерзостта на фалшификаторите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На някои историци – невтасали антикомунисти – наистина трябва да им се помогне.
Съвсем са се видиотили.
Държат се като пощръклели - щом стане дума за урока по „комунизъм“ за десети клас.
Въобразяват си, че колкото по-стръвно говорят глупости, толкова по-бързо ще ги признаят за антикомунисти - и ще подхвърлят нещо в канчетата им.
„Америка за България“ чака зад ъгъла.

А телевизиите мрат да канят такива.
По БНТ един професор попитал една професорка:
как ще говорят учителите по литература за Николай Хайтов, който е бил член на комунистическата партия, когато ще изучават комунистическия режим като тоталитарен?

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви.

Хайтов, този истински народен писател,
НИКОГА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП.

Те това не знаят/не са проверили, а ще пишат история.
Мърльовци.
Такава ще бъде и „историята“ им - мърлява.

Колко ум трябва да имаш, за да родиш такъв мерзък въпрос?
Дори Хайтов да е бил член на БКП, тогава какво – ще го изхвърлите от учебниците или направо ще горите книгите му?

Представяте ли си, с какви бесни негодници си имаме работа.
И възможно ли е децата да проумеят Историята – когато такива пършивци я „четат“ – и я омършавяват.

Сърцето на Хайтов изгоря за България – но бълхите и него гледат да пощипнат.

Кеворк Кеворкян, Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    15 38 Отговор
    Тоя не го харесвам - независимо дали е комунист или не

    Коментиран от #8

  • 2 ТАСС

    23 2 Отговор
    И двамата са класици в професионален план.
  • 3 Четящ

    11 13 Отговор
    Книги са забранявали комунисти и нацисти!!! Не съди от себе си за другите!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Реално

    12 5 Отговор
    100% прав.
  • 5 Справедлив

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Четящ":

    А мани и ти сега-в САЩ постоянно има забранени книги и филми..Книгата'Залеза на Демокрацията " я забраниха , а издателя го обвиниха за враг на САЩ . Също така Оливър Стоун едвам се пребори да не спрът два негови филма-добре че е световно известен...Пример за САЩ мога много да ти дам..Та айде малко по сериозно и без клишета на сериозните теми.
  • 6 НАТО ВЕЦ

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Четящ":

    И какво сте прочели моля?
    Един "роман" на Майн Рид?
  • 7 Българофил

    19 19 Отговор
    Тоталитарният период е много богат на теми. И на разправии.Тогава съм бил идеалист, поради липса на информация, но когато в стотици руски и наши книги лъсна жестоката истина как сме паднали в капана на голямата лъжа, въпросът с комунизма приключи. НЕ на комунизма и на фашизма! Срамно е Кеворк сега да е ментор.Времето му мина. Жалба за младост!
  • 8 тъпанар си ти

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    да беше прочел нещо от Него!
  • 9 Учуден

    14 3 Отговор
    Кеворк Кеворкян много тънко и конформистки измества общественото внимание в пикантни детайли.Нека викнем високо: "Комунизмът полезен ли е все пак или вреден?" Децата трябва да си отговорят сами на въпросите трябва ли да има свобода на индивида и словото?Трябва ли да има частна собственост или не? Трябва ли хората да могат да пътуват свободно? В този ред на мисли...Същото е все едно питаме децата и родителите им:" Успешни ли бяха войните от 1912 до 1918г?"Да или не? Като на референдум! Аз отговарям НЕ! Защото крайният резултат беше печален,въпреки добрите намерения! Същото важи и за комунизма! Близо 30 г. си губим времето и боксуваме с пълна газ !
  • 10 Диоген 2

    15 16 Отговор
    Този доносник има още наглостта да пише ! По-добре да ни запознае с доносите си и да каже на колко българи е съсипал живота! А дали е бил член на БКП или не - няма значение, подлеците нямат народност и родина!
  • 11 Плачков

    11 9 Отговор
    Какво е търсил Хайтов в апартамента наЯна Язова след нейната смърт. Цялата документация за живота на Левки писана от нея изчезва. Дали не прибрана ???????

    Коментиран от #12

  • 12 Запознат

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Плачков":

    Ето това е новина! Но ако хората не са чели "Левски""Бенковски" и "Шипка", тава нищо не им говори. Яна Язова трябва да се изучава.
  • 13 бай бай ОМBRE

    9 9 Отговор
    Е има и комунисти драскачи, пишеха кви ли не глупости. Нека оставим историци и архивите ще показват кой колко е комуняга и доносник .
    Но само истината и истината .
    Онова време е било с газдовци в цялата ни държавица, и са трепили хората за да изхранят прасетата.
  • 14 Вили

    4 2 Отговор
    Не човек, а желязо. Не, комунист.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шаран БГ

    13 0 Отговор
    /Вили №14 / Истината - само истината ! Бъдете точни !
    " Не човек, а желязо- просъскал агентът - фашист.
    Тихо мъртвият казал - Не, комунист ! "
    Съвсем други времена са били. За вярата, която са имали работника и интелигента, че "светът ще обновят" / по Интернационала/, можем само да се възхищаваме и завиждаме.
    Може би милиони са загинали с имената на Ленин и Сталин на уста. Сега с годините ни се струва едва ли не смешно и жалко, но .....хората са вярвали! Както на времето християните в древния Рим.
    В цялата човешка история, може би не всички идеи и философии са антихуманни и лоши? Но със сигурност човекът е лош и грешен! Доказано е / и ние сме свидетели/ ВСЯКА ЕДНА ВЛАСТ, ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ - КАТО ОТМИНАТ 10-15 ГОДИНИ - СЕ КОМПРОМЕНТИРА !! След 30-40 години и помен няма от първоначалните идеи!! Поддържат се с лъжи или терор! В такъв свят живеем...........
    Не само Н.Хайтов не е бил комунист документално. Но много са ухажвали властта, впрочем както и "демократите" сега. Да се чудиш и маеш , от къде се взеха толкова много "борци против фашизма и капитализма" в осемдесетте години!
    Сега не може човек да помине от "демократи" и "бизнесмени"!! И те нямат дУкименти, че са такива, но държат "чатала" на шията народна !!!
  • 17 Пеньо

    9 0 Отговор
    И в този случай политиката се използва подобно на религията-за ниски цели от типа "разделяй и владей". Според мен нещата опират и до ниска интелигентност и пълна професионална немощ, израждаща се до лъжи и борба за някой лев повече. Въпреки, че смятам комунизма за бедствие близко до фашизма, демократичното общество затова е демократично, за да вижда таланта отвъд политиката. И Вапцаров е бил комунист, но това не го прави по-малко гениален поет. Просто животът му се стекъл така, че е повярвал в една идея. Това изобщо не е причина да се отрича творчеството му.

    Коментиран от #18

  • 18 Учуден

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пеньо":

    Подкрепям мнението Ви, но изместваме темата за учениците и обучението им по история. Каква ценностна система ще изградят- мъглявоутопична или такава, съобразена с конституцията и манталитета на развитите държави. В главите им ще остане само най- важното за тоталитарния период! Добър или лош е бил? Ако е добър, защо го няма? Ако е добър, защо развитите държави не живеят при тоталитаризъм? Това е въпросът- би казал Хамлет.
  • 19 Орлов поглед

    6 3 Отговор
    Това е типичен пример за непочтена журналистика. Дебатът е за история-10 клас и комунистическия период. Изведнъж Хайтов, БКП и бля-бля...Кеворкян бърка литература с история?! Неволно или нарочно? Но не е почтено!