Last news in Fakti

26 Юли, 2018 10:00 4 536 16

Да, има заговор за сваляне на властта

  • валери симеонов-
  • лобизъм-
  • заговор

Този маскарлък се плисва в лицето на българския министър-председател, независимо как се нарича той, и се лепва на неговата физиономия - Борисов е премиер на правителство, което обслужва лобизма

Да, има заговор за сваляне на властта - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да, има заговор за сваляне на властта. От самата власт!

Не от опозицията, не от центрове на "Позитано" 20, на "Дондуков 2" или от Кремъл.

Центърът за сваляне на властта се намира в Министерски съвет, където днес под българския флаг и под българския герб лидерът на коалиционния партньор на ГЕРБ в парламента Волен Сидеров обяви, че вицепремиерът Валери Симеонов внася "отвратително лобистки" закони.

От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ГЕРБ също прокарват лобистки закони, обслужващи различни бизнесгрупировки.

А пък премиерът седи отстрани (също под герба), наблюдава кротко тази отвратителна разправия,която срива държавността, и намира за нужно само да заяви, че "не пази никого".

Това повече не може да продължава!

Кой както иска да го нарича: цирк, трагикомедия, игра - няма никакво значение.

Този маскарлък се плисва в лицето на българския министър-председател, независимо как се нарича той, и се лепва на неговата физиономия - Борисов е премиер на правителство, което обслужва лобизма! Това казват Валери Симеонов и Волен Сидеров!

И Борисов повече не може да мълчи!

Това е тежко обвинение срещу него, а не пролетен дъжд!

България в момента се управлява от корумпирана власт - по думите на вицепремиер и на лидер на парламентарна група, излъчила и подкрепяща управлението!

И няма никакво значение какви са мотивите, с които Сидеров и Симеонов хвърлят тази кал по правителството.

Може да са пари, може да са зависимости, може да са интригантски конфликти, може да е лична неприязън - това да го решават властите!

Ако някой е луд - да го махат! Веднага!

Ако друг е взел пари - да го махат! Веднага!

Иначе държавата става тяхна заложница.

От днес вече едно е категорично - тази власт се самосваля.

Скандалите няма да стихнат. Ерозията на доверието в държавата става опасно.

Борисов не може повече да мълчи за тежките обвинения срещу него и правителството.

Или тропва по масата и защитава честта и реномето на държавата, или просто се срива!

Те го направиха за резил!

Човек на Симеонов му каза онзи ден от трибунка в парламента, че е зависим от Домусчиев, а пък Сидеров го довърши днес с обвинението, че е обслужил Цеко Минев.

Приема ли тези обвинения българският министър-председател?

Ако не ги приема - какво ще направи?

Кого подкрепя в тази война - Сидеров или Симеонов?

Докъде ще доведе тази война държавата?

Това трябва да бъде казано на обществото.

А пък главният прокурор и службите веднага трябва да се самосезират от думите и на Сидеров, и на Симеонов - кой и защо внася закони в ущърб на държавния и обществения интерес.

Абсурдно е повече да наблюдаваме безучастни омаскаряването на България! Върху всеки министър е лепнато клеймото "лобизъм", "икономически интереси", "зависимости". И те се смеят!

Правителството сякаш не разбира какъв огън подпалиха под краката му коалиционнните му патриоти!

И вече не е важно какви ще бъдат последиците за "Атака", за НФБС, за ВМРО или за ГЕРБ - какво са загубили и кой какво е спечелил.

Важно е името и реномето на България!

А те го омаскариха!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    26 2 Отговор
    Е ,всички знаем кой обслужва ГЕРБ.Нищо ново.
  • 2 Просия

    17 2 Отговор
    Прости думи на прост човек. А и статията не е по-назад. Сваляхте, клатихте, но за кокал не се уморихте. Проклети да сте всички продажници !!!
  • 3 SAAB

    36 1 Отговор
    Толкова може момчето........ритало е футбол с филия мас у муцуната ....вместо да срича над книгите !
    :)
  • 4 несведущ

    26 2 Отговор
    А, има ли заговор за хибриден геноцид над българския етнос в България!? Със съучастието на всички правителства, администрации и "демократични" медии от 30г. насам.
  • 5 Бай

    25 2 Отговор
    Не няма заговор !
    ПРОСТО ГЛАДНИЯТ НАРОД НЕ ТЕ ЩЕ !!!!!!!!!
  • 6 Рекаро

    7 11 Отговор
    Популизъм , написан и поднесен на простичък език с цел 80% от населението да го припознае. Четете книги ,не четете фейсбук!

    Коментиран от #16

  • 7 бял

    26 2 Отговор
    Лицето на шопара,олицетворение на тъпия герберски електорат
  • 8 НКВД

    22 1 Отговор
    То фондовете за асфалт свършиха и за сениране вече не дават за какво му е власт на Гербераста Борисов? А Валери Симеонов и Волен Сидеров са прави и двамата самоче е много късно да се разкайват взеха сребърниците вече!
  • 9 Свалят властта

    6 0 Отговор
    Ужас. Приоритетите, опашати лъжи, на управляващите, когато става дума за тези в старост, прослужено време или природно инвалидизирани са безконечни. За избори тръбят – 300 лева минимална пенсия. Ежегодно увеличение по формула. Индексиране – осъвременяване на всеки 10 години. Вятър и мъгла, от девет кладенчета вода носят за да обяснят защо не го правят. До следващите избори и пак същото. Може да не са мошеници но тъждествено покриват названието. Полуавтомат са. Сами ще се свалят.
  • 10 шуренайко

    17 2 Отговор
    Момчета не се разсейвайте всичко което е писала В Велева е суперточно обаче Бойко и дружината му са гьонсурати и няма да си отидат Те трябва силом да бъдат ИЗРИТАНИ
  • 11 Боса

    4 0 Отговор
    Беше като че ли скучно и затова Волен излезе на сцената и направи цирка. Истински палячо! Ама всички много му се връзват май, аз не бих му обърнал толкова внимание на бръщолевенията
  • 12 Христов

    2 4 Отговор
    Властта може да бъде свалена само от пиянските изцепки на Волен Сидеров!
  • 13 любопитен

    8 0 Отговор
    Нещо много бързо забравихме, как Вожда от трибуната на парламента се оплака, че му готвят физическото елиминиране! Помните ли? И какво стана, нещо разследвания, съд, присъди? Пак ли ще ни минава със същия номер?
  • 14 гост

    6 0 Отговор
    Да се самосвалят от властта или да ги свалиме и повече никога да не се появяват.Отдавна е време за правителство от достойни хора експерти които да отлепят страната от дъното и продължат на горе. Има такива хора.Сигурен съм.
  • 15 Борис

    3 2 Отговор
    На Волен специалитета му е да бърка фалшиви скандали, както прави и сега. Това са елементарни трикове за ангажиране на електорат.
  • 16 отвратен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рекаро":

    НЕ, не чети книги - погледни реалността. Ако нямаш задълбочен поглед, аз ще те светна. Такава корупция, наглост и шуробаджанащина в България не е имало, дори по времето на кръга Олимп и го казвам не от прочетеното в пресата, а от личен и на мои приятели и бизнес партньори опит. Ако щеш вярвай, но в България няма НИТО ЕДНА обществена поръчка, спечелена по чествн начин, без да се бутнат "едни пари" на "правилните хота", като размера на подкупа често достига 50% от бъдещата печалба. И най-страшното е, че всичко се знае от всички и като се сменят управляващите, просто се сменя човека на който да "бутнеш" и ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ, така че живейте си с надеждата, че някой някога ще бъде вкаран в затвора за корупция...и си четете художествена литература