Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 10:00 9 651 26

И Господ не може да ни опази от некомпетентното управление

  • управление-
  • власт-
  • политика-
  • преход-
  • общество

Дори на черногледството му е бедна фантазията за да идентифицира цялата истина за случващото се в България

И Господ не може да ни опази от некомпетентното управление - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За жалост, за жалост, Господ може да пази куцото пиле България от тероризъм, мащабни бедствия, аварии, катастрофи, земетресения, фукушими, пандемии и други разрушителни извънредни ситуации, но не можа тези 30 години да я опази от некомпетентното държавно управление. Неговите, на държавното управление, жертви са най-много, с пъти повече от всичко останало!

За несвършена, недовършена, незавършена и неизвършена дейност по ранно сигнализиране и превенция, за некачествено строителство, за дефектни магистрали, за разбитата на парчета Гражданска защита, за некомпетентно управление на сложни процеси, за Кербала, за КТБ (опустошително финасово бедствие), за хиперинфлацията 1996-1997 г., за разпада на здравната система, за мизерията на цели прослойки хора в резултат на кръвожадни и безнаказани по съдебен път алчности на олигархията - преди всичко е виновно управлението.

Дори само грешките на упралението са престъпления - заради това, което причиняват на обществото. а какво да говорим за извършените престъпления?!

Българският народ е като един колективен Чакъра, когото управлението отстрелва с гранатомета на лошите си решения, с калашника на пълната липса на стратегия, с базуката на геополитическото си късогледство, със снайперските винтовки на повърхностната образованост, болезнения нарцисизъм, безскрупулния пиар, диалектния език и лошото възпитание, с мините с часовников механизъм, които то постоянно залага пред бъдещето на България - в икономиката, финансите, социалната политика, екологията, науката, образованието, отношението към хората с увреждания...

Това видях докато бях във, край, около, под, със и заедно с политиката преди повече от две и преди повече от едно десетилетие, сега виждам същото като обикновен гражданин, родител, научен работник и университетски преподавател...

Уви. Моята емоция не е от черногледство. Пак ще кажа - никакво черногледство не може да опише това, което виждам, защото у нас дори на черногледството му е бедна фантазията за да идентифицира истината, цялата истина за случващото се в България.

Това, за което пиша е добре информиран песимизъм, формиран от сетивата и оголените нерви на същността ми.

Автор: Николай Слатински


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бАТ сАЛи

    88 2 Отговор
    И всичките затвори в България да се напълнят, пак няма да са прибрали всички новоизлюпени "олигарси", натрупали крупни суми на гърба на обикновения българин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 както

    45 9 Отговор
    казва народа ...каквото сам си направиш друг не може да ти го направи !!! та вината не е на управлението защото управляващите ги избира народа !!! та статията трябва да е ...и господ не може да ни опази от 80-те % от гласуващите !!

    Коментиран от #14, #18

  • 4 СВЕСТЕН И ЧЕСТЕН ПАТРИОТ

    46 5 Отговор
    Ние търсим робовладелец , не сме в състояние сами да се градиме като държава и народ.
    Яяяяяяя някой пак да дойде и ни оправи .
    Крадлив , мързелив и ....... , така че за нищо не ставаме.
  • 5 ПЕЕВ

    16 69 Отговор
    В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДОСТА СЕ НАПРАВИ,ДАНО НИКОГА КОМУНИСТИ КАТО ТЕБЕ ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ.

    Коментиран от #6, #12, #25

  • 6 а я кажи

    54 8 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    какво направиха в пследните години румънците.....да не говорим за словаци,словенци,чехи,унгарци ?? айде като раздаваш похвали сравни до къде ни докараха спрямо другите бивши соц. държави
  • 7 🤦🏼‍♂️ какво ли общо има Господ

    22 3 Отговор
    с покоровителите на лъжата , нищо общо . самите покровители предизвикват разрухата в народите , завалиите мислят си че с парите от лъжите ще си купят място в рая 🙄 по длъж и шир на 🌎 цари лъжата на Ротшилд Рокфелер ... завалиите лъжесвидетели над народите си мислят че тези 💩 ще ги оставят ли 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 психопатията им е нелечима с канибализма им , да настройват света човеците един с/друг ,да втълпяват МАНИПОЛАЦИИТЕ че “обикновения човек бил виновен “
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    40 2 Отговор
    Всичко написано е абсолютно вярно. До това водят сентенциите; "учи мама, за да не работиш" - пръкват се некадърни висшисти, но с връзки! Или по-необразовани, ама също връзкари. Връзки заложени още от времето на дядото на мама по разните държавни "системи" (за справка напр. ЛилЕто Павлова). Хора с насадена при това безпочвена мания за превъзходство над останалите, нямали "щастието" да се закачат за системата, а за жалост останали в миманса, за да и (им) работят!!! За да могат първите да казват гордо; "АЗ го направих..., АЗ дадох..."Всички тези "възпитаници" на една система знаят, къде е мекото на хляба и на работата... абе зае.и! До там води всичко това - некадърници облечени във власт, с мисия да отрегулират сложните обществени взаимоотношения = тотален провал!
  • 10 Бате СЕР ГЕИ

    43 1 Отговор
    Важно е редовно да има увеличение на горива ,ток, данъци и такси, за да може да се храни октопода ,всичко друго е бош лаф .Докато има говеда, ще има и касапи.
  • 11 патриотъ

    28 1 Отговор
    За съжаление това е абсолютната истина и всеки нормален човек я знае и никой не може да я отрече!Само никой не знае как да се измъкнем от капана в който ни вкара Сорос и сие и в голяма степен в който сами се вкарахме в желанието си за по-добър живот и за повече свобода и равенство.Смяната на всяка политическа система става с много пари и много кръв,но трябва да се намери и подходящия спонсор,а засега такъв няма.И ако не се намери,,пъкления план на Сорос ще успее напълно и съдбата ни е предрешена и фатална!
  • 12 Някой

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    Пеев допълни в ника ски и ще е вярно това което пишеш
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "както":

    И ти ли не разбра че управляващите избират сами себе си а не народа?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 777

    3 4 Отговор
    Над българските селяни които останаха да живеят в българия тегне проклятието на изгонените от селяните 3 миллиона български граждани! Селяните ще платят цената за тоя си грях пред Господа-както предишните селяни платиха цената за избиването на богомилите !
  • 17 Тях червеното знаме роди ги

    14 5 Отговор

    До коментар #15 от "ДОКО":

    Партията ,ГЕРБ е производна на партията ,МАЙКА а партията май от партията на червения еврейски интернационал.
  • 18 До 3 както

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "както":

    защо ли слагаш един цял народ в кюпа за това че мислиш ти по този начин ....
    защо ли мислиш че народа е виновен за и правата ? Никой народ не носи отговорността на власта ,защото всички народи плащат своя дългове и заеми от властта а никои не ги е питал .
    грешката ти е че мислиш че държавата прави народа ,а то е обратното .
  • 19 Марони

    7 3 Отговор
    Съмртта е универсален лечител на хроничната глупост!Затова и българите намаляват с бясна скорост!
  • 20 Plovdiv

    10 2 Отговор
    Aман от мрънкачи, оплаквачи, циници и наглеци! Добре, бе, нали и ти беше във властта?! Значи си отговорен не по-малко от другите за унищожението на България!!! Тогава просто си мълчи и не се обаждай! А пък ако искаш да си полезен - кажи как да се излезе от това невъзможно положение! Направи, каквото можеш, за да промениш нещата към по-добро. Иначе си просто крадец, който вика "Дръжте крадеца"!
  • 21 Край

    5 1 Отговор
    Зрелите общества държат ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО да избират законодателите си. На нас ни казаха че не сме дозрели а и ние показахме че не държим да го правим - демек съгласихме се че не сме дозрели. Сърдете се на която искате.
  • 22 Чочо

    12 1 Отговор
    Точно и ясно казано. Какво спечели обикновенните гражданин от Европа . Къде потъват еврофондовете в джобовете на фермери който лъжат крадете и мамят по всякакъв начин бедните хорица по села и градове. Станаха милионери на гърба на хората. Да не говорим колко земя откраднаха с разни фалшиви документи. Къде е полицията колко такива крадци са заловени а такива като Чоков колкото искаш. Тук е момента да питаме и прокуратурата къде е никой не се самосезира и фермерите тлъстеят крадат и плащат рушвети с нашите пари. Всичко е като омагьосан кръг имаш чувството че шайка бандити управляват и богатият а народа ги търпи питам докога. Време е да ги ометем и да се обединим.
  • 23 Изключително умен.

    5 4 Отговор
    Вие сте изключително умен човек, става въпрос за човека който е написал дадената статия. Браво.!!!
  • 24 АБВ

    2 0 Отговор
    Та,какво казвахте за режима до 1989г?Мдаа,45 г. стигат,а тези за 30 опоскаха всичко!Крадци,измекяри,мутри,политици и всякаква паплач,докопала се до кокала-да са ви честити ГРОБ!Съд,процес и въжето за всички тикви,мекерета и подлоги!НАРОДЕН СЪД!
  • 25 Дончо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    Дай факти. За пояснение преди да се пениш за всички съм гласувал партии .за ГЕРБ два пъти.Само за БСП и ДПС никога няма да стане.
  • 26 Давид

    1 0 Отговор
    Бог забавя, но не забравя!
    Никой не е случаен и нищо не е случайно!
    Невежеството не е порок!