Национализмът

Национализмът, превърнат в лоша дума от левите и „десните” с големите кавички, беше оръжие на БКП против македонските българи

Публикувана: 16 Декември, 2018 06:21
58 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2107
Национализмът
Великият български войвода Иван Михайлов, кумир на българските националисти
ШРИФТ ПЕЧАТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Национализмът трябва да се изкоренява , като фашистка идеология....национализмът е смъртен враг на комунизма и на СССР....”

В. Червенков

„Национализмът трябва да се гори с нажежено желязо”.

Г. Димитров

Национализмът, превърнат в лоша дума от левите и „десните” с големите кавички, беше оръжие на БКП против македонските българи. Антинационалистите, т.е. интернационалистите/комунистите извършиха следните престъпления против българските македонци:

1/ през есента на 1944 и зимата на 1945 българските антинационалисти/комунисти убиха около 1200 /хиляда и двеста/ българи в Македония.

2/ На 6-7 януари 1945 е потушен бунта на националистите в Скопие и Щип. Общо в района са избити веднага около 600 /шестстотин/ души на Кървавия Божик /Рождество/ от комунистите. Антинационалистите/комунистите в следващите дни избиват десетки семейства и телата са хвърляни в Охридското и Преспанското езеро. След бунта на националистите в Щип и Скопие, около 1000 /хиляда/ войници са затворени в скопското кале и там са оставени на немилостивата си съдба – да умрат от студ и глад.

Ей, така – антинационалистите/комунистите са оставили около 1000 българи да умрат от глад!

ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗАПОМНИ !

3/ По-късно по нареждане на Тито и Лазар Колишевски, но и със съдействието на българските антинационалисти/комунисти, във Вардарска Македония само за около 2 месеца /!/ са убити без съд и присъда повече от 2200 /две хиляди и двеста/ българи - националисти.

4/ В следващите години, 1948-56 повече от четири хиляди михайловисти, т.е. български националисти, членове на ВМРО са погубени в концлагера „Идризово” и другаде в Македония.

5/ За времето от 1944-90 в Македония са убити не по-малко от 23 хиляди /двадесет и три хиляди/ души /!!/ с българско самосъзнание. Убийците са антинационалисти/комунисти.

6/ Според други източници убитите за същия период са около 35 хиляди души. /тридесет и пет хиляди души/ .

Това е крайно непълен списък на престъпленията на българските антинационалисти/комунисти против българските националисти в Македония.

Пиша това, защото е крайно време национализмът да не бъде считан за лош вкус и мръсна дума. Макрон държа лекция на Тръмп наскоро пред световните ръководители колко е лош национализмът и колко прекрасен патриотизмът. Безумието на това твърдение никога няма да бъде разбрано от „десните” с големите кавички и левите - братята им. Те не могат да разберат, че е нелепо патриотизмът и национализмът да бъдат противопоставяни, поради лесната причина, че са ЕДНО И СЪЩО. Макрон, очевидно не знае ,че един французин се определяше, като националист – ген. Де Гол.

Днес, в Париж, отново има бунтове против Макрон /социалист, затоплист, ислямо-левичар, антиамериканец/. Французите , освен руснаците, са световните шампиони по революции, бунтове и въстания.

Може би това ще има значение за френския национализъм.


Република Македония

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.