Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 16:12, обновена 14 Февруари, 2019 14:38 3 272 30

Управляващите ни лашкат душманската

  • депутати-
  • гласуване-
  • електронно гласуване-
  • правна комисия

Над 2 милиона и половина българи от чужбина практически са лишени от възможността да гласуват

Управляващите ни лашкат душманската - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не знам колко от вас са влюбени и празнуват Свети Валентин. Но със сигурност знам, че днес нашите управляващи и нашите депутати празнуват Свети Валентин – защото те са влюбени в нас, те ни любят силно, даже, бих казал - лашкат ни душманската. А лашкането започна предпразнично късно снощи в правна комисия на НС и продължава днес, на Свети Валентин.

Снощи депутатите на практика елиминираха преференциалното гласуване – честит Свети Валентин!
Да припомня – преференцията е единствената досегашна форма на мажоритарен елемент в изборите. Много е вероятно оттук нататък не просто да няма изцяло мажоритарен вот, както поискаха на референдум 2 509 955 души, а да няма и минимална форма на мажоритарен вот.

Т.е. вие, уважаеми 2 509 955 души, сте пълни наивници и как гласувате няма абсолютно никакво значение за тези, които ви любят. Те работят по други правила.

Всъщност, аз се учудвам как по тия правила все още президент на България е Румен Радев, избран с 2 милиона гласа, а не Митьо Пищова с 15 000 гласа?!

Снощи депутатите елиминираха електронното гласуване – честит Свети Валентин!
Да припомня – според закон, приет от Народното събрание, електронно гласуване трябваше да има на предстоящите избори за Европейски парламент. Народното събрание уби този закон и електронно гласуване ще има някога си – вероятно като стъпи човек на Марс.

Т.е. вие, уважаеми 1 883 411 души, подкрепили електронния вот на референдум още през 2015 г., сте пълни наивници и как гласувате няма абсолютно никакво значение за тези, които ви любят.
„Мечтая в България да бъде въведено електронно гласуване и сънародниците ни в чужбина да не са принудени да се редят с часове на опашки, за да упражнят правото си на глас“, каза през 2015 г. Бойко Борисов.

Днес, 3 години по-късно, над 2 милиона и половина българи от чужбина практически са лишени от възможността да гласуват на каквито и да е избори.

И не само че няма да могат да гласуват, но вече никой не се и сеща за идеята за избирателен район „Чужбина“, който да излъчи свой депутат. През 2016 г. тази идея беше предложена от ГЕРБ, но беше отхвърлена в НС от ДПС и... ГЕРБ.

Депутатите нямат и никаква идея как да осигурят правото на глас на огромната диаспора българи във Великобритания след Брекзит. Вероятно ще има ограничение от едва 35 секции, а решението е просто – електронен вот.

Като причина да не се въвежда електронен вот се изтъква опасността от евентуална хакерска атака. С това ни плашат. В същото време в Швейцария обявиха награда от 130 000 евро за хакери от целия свят, които успеят да хакнат системата за електронно гласуване в кантоните. Значи, в Швейцария правят всичко възможно да докажат на гражданите си, че електронното гласуване не може да бъде манипулирано, а в България – абсолютно нищо не правят и така се опитват да ни убедят колко е опасно такова гласуване.

За нашите депутати обаче никак не е опасен силно субективният човешки елемент при преброяване на бюлетините. Например, преправянето на протоколи не е опасно – то е сигурно. Не е опасна и голямата отговорност, делегирана на некомпетентни и партийно лоялни секционни избирателни комисии. Нещо повече – членовете на секционните избирателни комисии ще са без образователен ценз. И това приеха снощи депутатите – честит Свети Валентин!

Депутатите отхвърлиха и машинното гласуване във всички секции – честит Свети Валентин! Обещаха го за 2021 г. А дотогава пак могат да се отметнат.

По закон, от 2016 г. е задължително да има машинно гласуване във всички секции, но такова няма и ЦИК на няколко пъти нарушава закона. Т.е. вие, уважаеми над 7 милиона българи, сте пълни наивници, които трябва да спазвате законите, докато основни институции могат да нарушават законите, както си искат.

„И ние мечтаем и желаем машинно гласуване, но трябва да приемем разумно и обективно нашите мечти“, каза наскоро геният на правната мисъл Данаил Кирилов, още един мечтател сред управляващите.

Депутатите отхвърлиха и възможността да се изчистят избирателните списъци от около 1 милион „мъртви души“ - честит Свети Валентин!

Да припомним - на парламентарните избори през 2017 г. право на глас имаха 6 810 341 души. За същата година Световната банка изчислява броя на всички българи на 7 075 990. Забележете – броят на избирателите е почти равен на числеността на населението Т.е. вие, уважаеми българи, сте пълни наивници, защото в тая държава няма никакви деца.

Депутатите продължават да настояват предстоящите избори тази година да се проведат при сегашния състав на ЦИК, нищо че мандата на този ЦИК изтича през март – честит Свети Валентин!
Да припомним – по закон този ЦИК трябва да бъде освободен и да бъдат избрани нови членове. Защото и според основния закон – Конституцията, мандатността е защитен механизъм на демокрацията.

Да, но явно тоя ЦИК е много удобен – не е съставен от независими професионалисти по изборния процес, а е съставен от партийни представители. А и освен това, както казахме, може да си нарушава закона без последици.

Това, между другото, е същият ЦИК, който в нарушение на закона постанови да не се броят бюлетините без плик на последния национален референдум. И не го казвам аз, казва го Върховният административен съд.

Освен всичко друго, депутатите приеха, че трябва да облекчат работата на същия Върховен административен съд и така вече съдът няма да се произнася по жалби и сигнали за нарушения на изборния процес – честит Свети Валентин!

И други скандални неща приеха на второ четене в правна комисия, но каквото и от това да мине в пленарна зала, лашкането не е малко, нали? Въпросът сега е: Кога любените и любещите ще си разменят позициите?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S7ALK3R

    52 20 Отговор
    Бате имаше възможност, пропусна е. Сега и да ми говориш файда никва.

    Коментиран от #10

  • 2 7/8 ибрика

    62 19 Отговор
    Славчо, аве ти да не си шизофреник с раздвоение на личността ??? Забрави ли, как лично ти обслужи Боко и голямо лизане му удари! На 'къв се правиш !?
  • 3 абориген

    54 12 Отговор
    Слави, ти също здраво се потруди през годините за дебелизация на нацията. Защо се оплакваш? Поне спечели от всичко това. Какво повече искаш?!:)))
  • 4 Venetutko

    49 14 Отговор
    Този път, за първи път от години на сам мога да кажа, че Слави Трифонов ме впечатли с аргументирано твърдение, с което съм напълно съгласен!
    Браво!

    Коментиран от #9

  • 5 hh88

    54 5 Отговор
    Да бе, Слави. Всичко, което си го написал е вярно. Е, и???
    Няма полза от такива писаници. Народът е като упоен и вече наистина не му пука. Вместо да се вдигне и да ги изрине. Ама тези революционни години май отминаха вече.
  • 6 Браво

    26 15 Отговор
    Герберастки соросоид! На патриот ще се прави, а поканил нищожеството Паси, да дрънка глупости!
  • 7 Токо

    13 25 Отговор
    Бреййй я как са се впрегнали троловете ! Акат , анализират , разбират ! Умни момчета . Бравос на тая Корнелия бе , ашкоусум на комсомола !
  • 8 За всички професори

    33 9 Отговор
    Аз не мога да си обясня какво само недоволствате тук и мрънкате, оплаквате се, че всички които са сега в парламента само ни крадът и мислят само за себе си, когато дойде някой като Слави може да дари хиляди и да се опитва да прави промени които са в наша полза, но изложи ли се един път веднага го плюете понеже вие сигурно досега сте направили много за държавата. Май забравихте преди да почнат да коментират в парламента резултатите от референдума как Слави стоя пред сградата в дъжда и аз бях там и мога да ви кажа, че не бяхме повече от 60-70 човека, все едно беше там заради шоуто си не заради всички нас, а вие които сега плюете сигурно пак сте си седяли на диванчето пред телевизора и сте си пиели бирата и сте се оплаквали като идиоти!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ванката

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "S7ALK3R":

    Какво я пропусна той се опитваше да се държи професионално, да почне да му вика в ефир ли? Вярно че можеше да му зададе по неудобни въпроси, но всеки прави грешки...
  • 11 Аааа

    24 11 Отговор
    Славчо , не забравяй , че имаш личен принос за ОПРОСТАЧВАНЕТО НА НАЦИЯТА ! И сега си "загрижен"за тази , същата нация ... Можеш ли да кажеш на своя народ кога си бил честен ?
  • 12 seee

    20 14 Отговор
    Ставаш само да продаваш мартеници и баници на площад Славейков, за друго не - ставаш
  • 13 Batushka

    1 7 Отговор
    Ти па изоставаш от тях...
  • 14 Смотаняци 33

    8 11 Отговор
    Държавата се е разпаднала пък ти ми разправяш за гражданите ни в чужбина. Тях не ги еня за нас щото там е парите са други. Тук каквото и да се опиташ да направиш идва шизофреника и ти се чуди бате тоя какво се опитва да направи това правилно ли е не е ли аз за какво бях дошъл. Така докато не капитулираме явно ще я караме защото опций има само дето те няма да са в наша полза.
  • 15 Meganoob BG

    15 6 Отговор
    Абе той целия народ е лишен да гласува. То няма за кой друг освен за бивши членове на БКП.

    Коментиран от #22

  • 16 гост

    0 5 Отговор
    Чужда кОвра кокали няма.
  • 17 Трифонов

    7 14 Отговор
    Аз не гласувам. И горещо Ви съветвам да не си губите времето. Не си внушавайте, че "гласуване" е равносилно на "избиране". Нищо общо няма между тези две понятия. Ако нямаш избор, ако ти е бил отнет преди това, ако различните "възможности" са всъщност мимикрия на едно и също образувание, или ако някак си става така, че получи ли власт всеки българин започва да се държи по един и същи примитивен начин - впива се в идеята да трупа недвижими имоти, защото нали ще векува на тоя свят... Тогава, в гласуването просто няма викакъв смисъл. Губим си просто времето и се заблуждаваме, че правим нещо за мястото, на което живеем... През последните 30 години, през властта в тази страна, преминаха всякакви българи. От пълни кретени, до изключително умни, образовани и възпитани хора... Ала пипнаха ли властта, всички те се държаха по абсолютно един и същи начин. Т.е. такива сме си. Плюете, ама сложим ли който и да е от вас, резултатът ще е същият... Не гласувайте! Адски безсмислено упражнение е това. Дайте да я закрием тая държава. Официално. Никому не е нужна. И на нас не ни трябва. Както Слави казва - 2.5 млн. я изоставиха, да го направим и ние.

    Коментиран от #23, #28

  • 18 някой

    5 11 Отговор
    държавата - това сме аз,ти, депутата, славчо но не и онези в чужбина. на тях наистина не им пука. от онези дето са там и правят пари, не онези дето бачкат за хляба, а другите знаете ли на колко от тях родените там деца имат ЕГН? да те са българи но само по интерес. а държавата - тя си е сама за себе си и я обслужват всякакви и славчо дори. сложно е не е за всеки
  • 19 коментар

    8 9 Отговор
    За бекапе и ""антикомунистите"" даже света се разпаднал щом не са власт, е няма и да бъдат никога вече!Държавата се била разпаднала след третото увеличение на минималната.работна заплата и предстои още повишаване на доходите на всички!Направи се Европредседателство и се строи всичко и на всички тези неща и Слафчо (щото не е на власт) му казват разпадане!!!!Ами от 90г до 2008/9г имаше увеличение на заплатите ли бе?!Освен масовата приватизация (масово присвояване)на България от бекапето и ""антикомунистите"" + ""царя"" и депесето нямаше друго!!!!!
  • 20 Гова е демоНкрацията!!!

    9 4 Отговор
    Доста пъти го казах и пак ще го кажа, а и фактите го потвърждават, че на Западните сили не им трябва български народ!!! Затова на всички българи в чужбина ще им спрат гласовете и всякакво мнение. На Западняците им трябва диктатура или хаос в България и премахване на всеки национално мислещ!!! Причините са няколко: 1во/ в демокрацията е задължително да има гета (в най-голямата демокрация САЩ има гета във всеки град и дори има цели щати превърнати в гета). Гетото е символ на истинската демокрация и БГ е най-подходяща за Европейско Гето ; 2ро/ България граничи с Босфора, който се контролира от Турция и преминават руски кораби, а това означава бъдещо бойно поле и постоянно военно напрежение и присъствие на Западни военни сили ; 3то/ В България (включително морската територия) има суровини за над 1 трилион долара, които са апетитна хапка за Западните корпорации ; 4то/ Чрез България може да се шантажира целия Балкански полуостров, ако през наша територия преминават бъдещите газови тръби ; 5то/ България може да се превърне в люпилна за терористи и бандити, а това ще даде повод за наливане на милиарди евра в "интеграция" на това пропаднало българско население, която ще имитра фалшивата циганска интеграция обогатила много политици ; 6/ България ще се ползва като кенефа на Европа, в който ще се изхвърлят всички отпадъци, ще се преместят повечето мръсни фабрики, и ще се извършват най-различни биологични и химични опити, политически екперименти и всякакви издевателств
  • 21 Воиводата от Чавдар

    9 1 Отговор
    Ми къ мислиш тъи ша да е няма държава остана само територия кучетата лаят кервана си върви, трябва спешна промяна че май както е тръгнало и без територия ще останем.
  • 22 Guest

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Meganoob BG":

    Ми като са само бивши каскети, пиши к.р на бюлетината или Локо Сф (да не могат да те гласуват) и си ходи. Ама да си се отчел. И друго: как звучи "50 % невалидни бюкетини", да речем!
  • 23 Guest

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Трифонов":

    Проблемът е, че точно Вие сте най-голямата "партия". А с пасивността си сте голямата причина да ни ръгат здраво от 30 год.!
  • 24 Иво

    3 4 Отговор
    Намерил КОЙ да ме определя КАКЪВ съм ! Абе, я `оди да се ши.аш, гнусен подут дървар! Много взе на сериозно да се вземаш, сдухан чалгаджия!
  • 25 Зрител

    6 2 Отговор
    Тези сценаристи си дават голям зор да замажат издънката на Слави , даже пишат и статии от негово име .
  • 26 Гост

    4 2 Отговор
    Жалак лакей и продажник
  • 27 Ани

    4 3 Отговор
    Този ферман е написан от друг,не от Славчо!Няма капацитет горкия за да напише тези слова,беден речник,слаб изказ,просташко държание!Изобщо не е загрижен за българите в чужбина.,важно е наивниците да плащат за тъпите концерти и Славчо да си осигури топло местенце,като депутатче!Вече остарява а и шоуто се изчерпа!
  • 28 Бумеранг

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Трифонов":

    Те това и искат, да не гласуваме, щото само твърдия им електорат да гласува и процента им да се вдига. Затова, гласувайте на всяка цена! Така ще ги за трудните повече.
  • 29 И квоооо...!?

    1 0 Отговор
    Не разбрах какво се казва тук,може би съм бавносвяткаща....?!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.