Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 10:00 2 336 13

През изпитания

  • изпитания-
  • господ

Бог ни познава по-добре, отколкото се познаваме ние самите

През изпитания - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек;

обаче Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, а заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така че да можете да го издържите.

1 Коринтяни 10:13

Бог ни познава по-добре, отколкото се познаваме ние самите. Затова когато ни е тежко, добре е да си припомним тези думи на апостол Павел – „можем да понесем изпитанието, което е дошло до нас“.

Апостол Павел не просто минаваше през изпитания. Той търсеше изпитанията! Той се стремеше към тях, живееше в изпитания! Целият християнски живот на този „най-малък“ сред апостолите беше изпитание!

Най-опасното място не е изпитанието. Защото в този усилен период човек се обръща към Бог. Тогава точно човек разбира колко ограничени са неговите възможности и колко силно се нуждае от Господ.

Най-опасното място в живота ни не е времето на изпитание.

Най-опасното място е зоната на комфорт.

Защото тогава идва заблудата, че нямаме нужда от Бог.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    4 3 Отговор
    Урумов дай нещо за педерастите ..вчера изби рибата ..беше като горящ храст в мрака на джендъризма хахха.....

    Коментиран от #12

  • 2 ГосТ

    7 1 Отговор
    Пътят на война минава през изпитания. Няма нищо по градивно от изпитанията. Този, който не търси,той не намира. Неговото съществуване няма никаква информативна стойност ;)
  • 3 Иванов

    6 1 Отговор
    Не се водете по римски учения, а си седнете на задниците и не изпитвайте Бога да го занимавате само със себе си, защото който си търси зорлем изпитания си ги и намира, освен ако не сте любители на хорор сериала ОЛЕЛЕ БОЖЕ!!!
  • 4 СмотанЯк

    2 0 Отговор
    Последно време е опасно да ходиш по улицата. Пък ми говори за изпитания и комфорт. Ходи сред природата лови зайци вълци и оцеляване нощем. После за комфорт няма и да споменаваш.
  • 5 Гост

    1 2 Отговор
    Господ поставял изпитания?!Много странен тоя Господ бе.Защо господ ще те изпитва,след като знае как ще реагираш.Нали е Бог,всемогъщ и свезнаещ.

    Коментиран от #11

  • 6 СмотанЯк

    1 0 Отговор
    Това което знам, че много хора правят джунглата без да са в нея. Айде дай малко спокойствие на онези дето до сега бяха в изпитания за комфорта на другите че взе да ми писва от комфорт се изджендихте на максимум. После Христос не ви бил оправдал ми че кой ще го направи определено някои не с много акъл.
  • 7 ГосТ

    0 0 Отговор
    Както казват войните -ако сте хванат неподготвен от внезапна буря, не бива да тичате глупашки по пътя, криейки се под навесите на къщите. Ще се намокрите така или иначе. Приемете всичко това от самото начало и продължете по пътя си !
  • 8 Знайко

    3 0 Отговор
    Господ Исус Христос е жив, и днес прощава грехове, възкресява и изцелява!
    Той се смили за мен и ме върна от вратата на ада! (1989г. бях в казармата, разболях се от двойна пневмония и минингит и умрях, душата ми отиваше в ада, но Господ се смили за мене)
    Вярвайте Господ Исус Христос и Той е казал :
    Който повярва и се кръсти ще бъде спасен!

    Коментиран от #10

  • 9 666

    2 1 Отговор
    И-ха. Значи раят, като зона на вечен комфорт, е най-опасното място по света и отвъд него.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Технология

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ами, много просто. Всяко изделие за да бъде окачествено минава качествен контрол и получава сертификат.
  • 12 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Вчера ти се беше умълчал.... Да не би светлината от "горящия храст" да ти дойде в повече? Пази се !! Изгарянията може да се окажат фатални!
  • 13 СмотанЯк

    1 0 Отговор
    Каквото и да си говорим пак си оставаме гадове. Еми ще се правят на Христос други на Сатаната трети на изводи за вечен живот. Но едва ли идеята е да отнемаш за са ти бъде дадено не ми се струва логично. Това само някой крадливи личности са го измислили. Или ти се дава или не това ми е логично вече.