Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 10:00 1 663 38

Неотменима вечност

  • църква-
  • спасител-
  • исус христос

Невинният, поел греха на целия свят

Неотменима вечност - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето, на дланите Си съм те врязал; твоите стени са винаги пред Мене.

Исая 49:16

Пророк Исая е наричан още „евангелистът на Стария Завет“.

На иврит се произнася Йешаяху, или „Спасението е от Бог“.

Книгата си написва през VIII век преди Христа и в нея за първи път рисува образа на Страдащия Месия. Спасителят, Който ще поеме греховете на човечеството върху Себе Си.

Който ще увисне на дърво и ще бъде проклет заради цялото грешно човечество.

Невинният, поел греха на целия свят.

Как да се съчетае този образ на Умиращия Месия с очакването на еврейския народ за един Побеждаващ Цар, който да разбие римляните и да възстанови славното царство на великия Давид?

Как да си представят очаквания цар да дойде като жертва?

Да бъде бичуван, унижаван, разпънат, погребан? Как?

А точно за стените на Ерусалим става дума…

Поканените на сватбата, които не отидоха. За да може Царят да изпрати по кръстопътищата да ни поканят нас, които никога не сме очаквали тази чест.

Врязани на Божиите длани завинаги.

Неотменима вечност!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    8 2 Отговор
    Благодарим за красиво поднесеното тълкуване!
  • 2 Batushka

    2 4 Отговор
    Е как се поема греха на цялото човечество...и веднъж поет това завинаги ли е ...няма вече грях или може да се грехова ,той автоматично се анихилира....и ТОЙ е висял на дърво ама други горяха на клади те какво поеха...
  • 3 Иванов

    1 8 Отговор
    Вижте, Исус може и да е проповядвал Месиянство, но разпнатия не е бил Месията. Как си представяте едно могъщо Същество, което може да живее стотици хиляди години да иде да стане жертва за едното нищо, това е абсурдно. Примерно Щайнер пише за две момчета Исус, които са били приемници на Светия Дух, но да си приемник е тежка съдба и не го препоръчвам на никого. Затова бъдете себе си, па каквото ще да става. Защо го пиша, защото пътят винаги тръгва от здравия разум и винаги завършва пак тук. Без здрав разум ще превърнете живота си в изтезание, няма да можете да го понесете и ще захвърлите кръста с погнуса, ще загубите варата си и ще се превърнете в едни празни черупки. Така, че не бъдете месии, просто бъдете ХОРА, ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО. Урумка, за тебе също се отнася това.

    Коментиран от #11

  • 4 брат во Христа

    5 0 Отговор
    г-н Урумов,чест и почитания за толкова неблагодарната задача с която сте се наели.Кратко,по-евангелски да обясните предвечната тайна Христова,описана така ярко от пророк Исайя.Естествено знаете и словата на св. ап. Павел,че...."словото за Кръста е безумство за погиващите,а за повярвалите е слава и спасение..". И тук се намират някои атеисти и протестанти,антропософи и пр.заблудени заблудители,които пишат за неща,които не разбират и се гордеят с плътския си ум,забравяйки,че ще отговарят за "всяка празна дума".Но какво да се очаква от хора,които са "душевни и нямат Дух". Господ да ви дари със сила,благодат и вдъхновение,за да засягате тези животрептящи теми и в бъдеще.

    Коментиран от #6, #7, #28

  • 5 Куха лейка

    3 1 Отговор
    Оня ден плюе срещу евреите днеска ми ги хвали двулична лицемерщина
  • 6 Атеист

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "брат во Христа":

    И какво си мислиш че не разбирам , кой е по-психично отклонен ли ?
  • 7 Атеист

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "брат во Христа":

    За какво ще отговарям бе ? Ти ли си съдника ? Не си позволявай да заплашваш хората с простотии от средновековието повечето живеят в 21-ви век
  • 8 Направо сте за съжаление

    3 6 Отговор
    Вярващите в разни художествени герои. Съзнателно провален живот....
  • 9 СмотанЯк

    1 2 Отговор
    Като се замисля колко вярващи мой познати се самоизтрепаха и полудяха в такива нечовешки само инквизационни себенаказания мисля, че трябва да се спрете.
  • 10 Г-н Урумов,

    2 6 Отговор
    Християнин съм, и то вярващ! Да разбирам ли, че след като Спасителят е увиснал на кръста за да изкупи и моите грехове мога да убия съседа си който е атеист и ме дразни постоянно? Ако беше мисулман нямаше да питам въобще защото всички знаят, че това не е грях

    Коментиран от #19

  • 11 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Прокламирате чисто протестантство..!? Във всеки един човешки живот, отново и отново, се откриват безкрайната Любов на Бога към човека, отново и отново, се натъкваме на призованите към вечност твари в лицето на слабия човек, да се "отлъчават" от тази Божествена Любов в непокорство и бунт..!? Цялата трагедия на неразбирането на Дара на Бог към нас хората се повтаря във всеки един човешки живот..!? Отново там във уникалния и индивидуален към всеки един човек се изправяме пред най-дивното нещо, да чуем от Самия Бог да ни казва - "..защото писано е - богове сте.."!! Богове, но по благодат..!! Защото по същност Бог Е Един..!! Благодат идваща вече от приетата изкупителна жертва на Христос за нас, но осмислена и приета с благодарност в сърцата ни, разпознавайки Иисус Христос като Син Божий и Син Човечески..!! Приемайки Го като Бог и вярвайки в Неговото Свято Име, отново имаме възможността да бъдем пред Лицето Божие и да черпим от Него Вечен Живот - никой друг не е победил смърта, само Той..!! Адмирации г-н Урумов, да така е, ние сме призовани и ще наследи Вечен Живот, но преди това трябва да изживее "временния" достойно и с вяра, и да достигнем най-великия дар - Дара на Съвършената Любов, "..Която е по силна и от смърт"..!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    ..преди това трябва да изживеем "временния" достойно и с вяра...

    Коментиран от #14

  • 13 СмотанЯк

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    Оня ден една змия ми проговори и ми вика гледай сега какво пише на иконата на Исус Христос "всичко е любов" е извинявай човек няма да ми каже такова нещо.

    Коментиран от #15

  • 14 А защо да трябва

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "среднощен":

    Да го изживеем? Не може ли направо да го прескочим този "временен"?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "СмотанЯк":

    Божествената Любов Е Тази, Която ни е дарила свободата да имаме, както живот, така и възможноста да познаем злото, т.е.смъртта..!! Така че внимавайте при Вашия избор..!?
  • 16 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "А защо да трябва":

    Не може - трябва да си научим "урока", който сами пожелахме в Рая..!? Първородния грях..!!
  • 17 СмотанЯк

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "А защо да трябва":

    Гледай да не дойде по следващия, че тогава жална ви.... него го познавам :D
  • 18 СмотанЯк

    0 1 Отговор
    За всичко си има оправдание - Ева е виновна!
  • 19 Мини

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Г-н Урумов,":

    Ако наистина си християнин, че и вярващ, то би трябвало да знаеш значението на Христовото разпятие, както и да имаш представа за 10 Божии Заповеди, шестата от които е " Не убивай"! Чувал ли си също,че Христос дори казва да обичаме неприятелите си(това е и една от отличителните черти на Християнството спрямо др.религии): Лука 6: 27/28 "Но на вас, които слушате, казвам: Любете неприятелите си; правете добро на тези, които ви мразят; 
    28 благославяйте тези, които ви кълнат; молете се за тези, които ви нанасят вреда" или Матей 5: 43/45 "Чули сте, че е било казано: ?Обичай ближния си, а мрази неприятеля си.“ 
    44 Но Аз ви казвам: обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят, 
    45 за да бъдете синове на вашия Отец, който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява и над злите, и над добрите; и дава дъжд и на праведните, и на неправедните." Щом като съседа ти е атеист, това е чудесна възможност за теб да го "мисионираш" и да му покажеш какво е християнска обич, а не да го убиваш!

    Коментиран от #20, #23

  • 20 СмотанЯк

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мини":

    Недей му ще вземе да му хареса ще си станат съседи по любов.
  • 21 Иванов

    2 2 Отговор
    "Колеги" Системата за Управление е точно разписана в Тора и колкото и да се отдавате на духовен идеализъм това с нищо няма нито да я промени, нито да я смекчи. Или я изпълнявате или попадате под нейните удари.
  • 22 Абе не можете ли

    1 3 Отговор
    Да насочите енергията и действията си в нещо което има смисъл вместо да подчините живота си на култа към измислени литературни герои?
  • 23 Не религиозен

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мини":

    За съжаление всеки, който е роден в България, се обозначава като християнин. А онези, които са "понаучили" нещо от устни предания, се самоопределят като "вярващи". Но е тъжно, много тъжно, цял един народ да тъне в суеверна тъмнина.

    Коментиран от #24

  • 24 Мини

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    Така да се каже християни само "на хартия"!?
  • 25 много знаещ

    4 6 Отговор
    Ако не са били атеистите да ви спасят до сега да сте се удавили в невежеството си
  • 26 СмотанЯк

    1 1 Отговор
    НЕЛЕГАЛНИ ХРИСТИЯНИ!
  • 27 СмотанЯк

    1 1 Отговор
    Не знам дали знаеш Урумов, но всяка намеса се наказва според равна на тази която сме или си правил. Следващия път гледайте да не ударите на по-голям камък! За твой интерес е да стъпиш на земята! Който каквото взел винаги се връща!
  • 28 Иванов

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "брат во Христа":

    Господине, само един ятаган ви липсва и една чалма на главата и сте завършен джихадист. Трябва добре да осъзнаете това!!!
  • 29 Тъй

    2 1 Отговор
    Никео-Цариградски символ на вярата

    1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
    2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.

    3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.

    4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.

    5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.

    6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.

    7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

    8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

    9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.

    10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

    11. Чакам възкресение на мъртвите.

    12. И живот в бъдещия век! Амин.

    Коментиран от #31

  • 30 Не религиозен

    1 0 Отговор
    Чета някои коментари тук и в мислите ми идват думите на пророк Исая: "Глас на един, който вика в пустинята, пригответе пътя на Господа.." И си мисля, как и защо една нация се превръща в пустиня ?
  • 31 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Тъй":

    Нали това ти писах, който не вярва на твоя Символ и му режеш главата като неверник... На другия ти коментар ще ти отговоря, че една нация загива когато започне да служи на други богове, независимо как ги оприличава с Единния Бог и как се самозалъгва, че всичко е точно.

    Коментиран от #33, #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Не смесвай моите размисли с коментара "Тъй". Много си се "развихрил"... и бързо хвърляш "жертвите в казана". Поеми въздух, успокой се и кажи кой е твоя Бог и как ще свидетелстваш за него. Аргументи и личните ти доказателства.
  • 34 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Добре казано като вярвахте на мъртвите богове сега сте между мъртвите.
  • 35 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Хайде Иванов, много се умълча... Нямаш време от тичане да раздаваш компетентно мнение в другите рубрики или нямаш аргументи. Или снизходително на ум си казваш: "Няма смисъл да ти обяснявам"...

    Коментиран от #36

  • 36 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не религиозен":

    Как Кой? Този Който създаде Небето, Земята и Ангелите(боговете). Ехнатон го назовава Атон, след това т преминава в д и се добавя ай, а значението е моят Господар. Това Което Е, Било и ще Бъде. Никой, никога не Го е видял, но всички и големи и малки го познават като Любов. Дано отговорът ви удовлетворява.

    Коментиран от #37

  • 37 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Иванов":

    "Никой , никога не го е видял..." Това е "безусловен аргумент и необоримо доказателство". Тук някой (# 8) говореше за художествени герои. В този случай съм напълно съгласна с него.

    Коментиран от #38

  • 38 123456

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Не религиозен":

    Структурата на мега и микрообектите е напълно еднаква. Самите ние се явяваме клетки на Един по- голям организъм, като алтруизмът е правилното свързване, а егоизмът грешното. Вие си решавате има ли Бог или няма. Ако Го търсите във всеки елемент и проява на живота и проявявате алтруизъм, ще Го откривате във всичко около вас и във вас. То ще ви учи и ще изпълни съществуването ви със смисъл и съдържание, а в бурите ще ви бъде яка канара за подслон. Вие си решавате, но без любов и дълбок респект наричан страх , нещата просто няма да станат. Дерзайте.