Last news in Fakti

10 Март, 2019 12:36 2 138 53

Кое ли време е разпознало вечността?

  • време-
  • вечност-
  • христос-
  • мойсей

Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм. Йоан 8:58

Кое ли време е разпознало вечността? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заради тези думи на Христос „взеха да хвърлят камъни върху Него“.

Хвърляха камъни хората от избрания народ, приел и съхранил разбирането и вярата в идването на Месията.

„Аз съм, Който съм“ – това бяха думите на Отец към Мойсей, когато го призова при горящата в пустинята къпина.

„Аз съм преди Авраам“, изрече Синът Божий много векове по-късно.

Син Човешки, Който говореше и действаше като Син Божий!

Ето заради това народът бе готов да го убие с камъни.

Те вярваха в Месията по принцип.

Но когато Месията дойде като напълно реален човек, те не го приеха.

Кое ли време някога е било способно да разпознае вечността?

Днес е лесно да бъдат упреквани евреите за отхвърлянето на Месията.

Днес е лесно да забравим, че всъщност всичките му апостоли да бяха евреи.

Но ние, които днес знаем всичко това – ние приели ли сме Христос?

Или както онези евреи преди 2000 години искаме да се появи точно както ние го очакваме, за да го приемем?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    8 10 Отговор
    Точно затова не приемам тази вяра. Тя е чифутска. Ние в Европа имаме други вярвания, много по истинни. Не знам кое е по безобразно в този сайт, тази пералня или онази със секса
  • 2 Gost

    7 7 Отговор
    Господ се скатава 3,8 милиарда години.След това само преди 5-хиляди години се появява и издава закони.Ами тези хора живяли преди 150 000 години.С тях какво ще стане
  • 3 Илия

    9 6 Отговор
    От около месец забелязвам някакви натрапчиви религиозни статий тук. На какво се дължи това? Човек ако търси, намира. Не се превръщайте в натрапчив всекидневник. Такива много има!
  • 4 Гоогъл викат

    4 3 Отговор
    Че в 2030 ще направят нано ботове с изкуствен интелект. Ще ги инжектираме в кръвоносната система и те ще ни лекуват от всички болести СПИН , рак , слепота , инвалидност. Дори те ще ни обновяват кръвоносните клетки. И ние май никога няма да стареем ама ще сме роби на изкуствения интелект. Защото ако убием изкуствения интелект ние пак ще стареем защото ботчетата вътре няма да функционират. И ще умрем. Това е. Трябва да има друг начин към безсмъртие. Не по този заробващ начин.

    Коментиран от #53

  • 5 666

    3 4 Отговор
    Хей, няма да закачате г-н Урумов. Целта на неговия епистоларно-религиозен тероризъм е само една -- да отврати колкото се може повече хора от истинската и чиста вяра. Засега е повече от успешен. Жалко, че не вярвам в сатаната, иначе щях да предположа, че той му дава сила. Хаде сега щатните клакьори да ме разпъват на кръст и да ме инквизират.
  • 6 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Голямо еняне ни чакандровси. Хората свободни това в кой филм го гледахте. Не помня. Обикновенно е само откъс от няма и 5 минути в който и да е филм.
  • 7 Иванов

    2 3 Отговор
    За Човек, който знае Закона, да говори срещу Закона е сериозно нарушение и той знае добре, че ще му платят с камъни по главата. Друг въпрос е, че това са художетвени съчинения от Савел приел псевдонима Павел. По онова време римляните много са тормозели евреите, те са се бунтували и римляните са ги разпъвали на кръстове. Имало е стотици Исус на кръстовете. Тогава Савел възстава срещу Волята Божия и създава нов бог. Бил ли е Иисус преди Авраам, обаче? За един Анунак който живее стотици хиляди земни години е напълно възможно. Такъв обаче не можете да го хванете, биете и разпънете. Ще ви погледне само и ще станете на купчинка кости. С какво обаче този истински Иисус е толкова опасен, че Рим плаща цяло съкровище за да го префасонира един вид в познатия ви от бестселъра Евангелие тип хипи? На този въпрос ще си отговорите и сами след като прочете есейското Евангелие на мира в 4 части.)

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СмотанРа

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Гледай сега закони винаги е имало предатели също. Нека не забравяме, че сме на земята ако ще да е цилиндър, ако не я слушаме ще има еняне. Помисли малко по различно от това вечността ли търсиш или оцеляване. Защото ако си представим бъдещето със войни то скоро няма да има нито един от нас тук а само хлебарки. Нека не забравяме днес е празник в който да ви изпратим неща които не заслужавахме. Беше добре да се наблегне на това не да ми търсите проблем не кадето няма. Защото живота не се интересува от статията в този сайт. Камо ли полуделите на които бог им взема акъла.

    Коментиран от #18

  • 10 СмотанРа

    0 1 Отговор
    С други думи не се отклонявай от темата която е на дневен ред защото и за това има камани.
  • 11 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Както и да се преустроваме нека не забравяме, че в днешно време има по мъдър мозък който знае по-добре от нас самите какво ни трябва и како имаме нужда. Всеки наместник би следвало да бъде наказан според това което прави.
  • 12 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Честно казано въобще не съм на идеята някой да ми казва какъв и какво съм без доказателства, но реални. Защото и провокацията или лъже свидетелството си е наказание. Което искате или не ще се гледа под висша форма както се гледа и в момента.
  • 13 678

    0 1 Отговор
    Добре е и да се примирим с това което ще се случва независимо от това дали ви се иска, така че с каквото мериш ще ти бъде отсято. Като гледам има недоволни за съжаление. Явно сме на прав път.
  • 14 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Тъпото е, че явно ще си говоря сякъш сам без доверието което ми се полага. С меланхолични обвинители. На които определено не им се полага вниманието като не могат да проявяват овъжението на хората които са минали по-пътя. Но както в писанията има не една известна, че на човек му идват нещата като им дойде времето. Пришпорването с времето като гледам се интересувате си е една намеса. Следващия път като казвате че намесата си е божия е по добре да покажете контрол за качеството и произхода. Защо не може да ти се казва че там има мини, а ти да кажеш че това е божия воля.
  • 15 СмотанРа

    0 0 Отговор
    И след като стигнахме до тук нека ви дам нещо безплатно. Когато говорим този създател той не се интересува от това какъв си и какво са казали другите за теб. А това какъв си и наистина ли се бориш за добрите неща в живота това, че вие не искайте и избрахте лесния начин намалява нито кой нито как да ви го обясни. Правилния подход да го наречем. Не правилната присъда. За съжаление много от нас отдавна им изтече времето а това време не се нарича никак.
  • 16 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Така, че Анунака от планета X не го знам какви са му намеренията, но нашите души както каза Урумкарата бяха богини поле. И в зоната на ничия земя беше нормално да се изроди един неопроверган от армията на мъртвите. Който е тук за да каже, че му е писнало от всичките ви игри.
  • 17 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Таке, че ако някой е е давал нещо на някой за да го направи не му е етне Ал всичко за да го направи. Общо взето крадците са навсякъде.
  • 18 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "СмотанРа":

    Колега, юродивството е стара православна практика, обаче тя не е позната в евангелистката общност. Ти обаче, се справяш великолепно. Интересува ме мнението ти кой Иисус е в църквите, Месиията или Луцифер? Старият ми Учител така ги различаваше- ако има плод, Месията е, ако няма плод не е Месията.
  • 19 Кумчо Вълчо

    0 2 Отговор
    А бе боклук ,няма ли да се скриеш.Как може агент на ДС да пише и говори за Господ, срам нямаш ли .То бива ,бива ама такава наглост....................................................................................................................................................
  • 20 Мини

    1 1 Отговор
    Сега, както и тогава! Множеството Го мрази или Го отрича или се съмнява в Него или се опитва да си Го скрои според собствените си желания и нужди. Само малкото знаят и искат да знаят, само малкото Го приемат и следват и му остават верни до край.

    Коментиран от #31, #34

  • 21 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Еми да ти кажа честно аз учител до сега не съм срещал мойте учители ме хвърлиха за брак много отдавна. Може би и за това съм развил средно положение с правилни подходи към двете страни. Не е много лесно даже никак. За мене когато отида в църквата ме наричат Луцифер като отида между сатанински пичове ми викат водач. Нарича се бъг явно. Гадно е да не разчиташ на никой, но явно за вас това е непонятно. Нарича се оцеляване. Доста хора живеят по този начин. Честно казано плод така и не може да имаш след като просто живееш в безвремие. И все пак и в това има полза да виждаш нещата по друг ъгъл. Правилен или не никой не се интересува от това как ще оцелееш особенно християните камо ли луциферченцата. Това се нарича инстинкт може би знам ли но го развиваш с времето и сам. Жалко е да не можеш да си между свой като не ги откриваш. А за плод може единствено да си и мечтаеш.
  • 22 СмотанРа

    0 0 Отговор
    А християнската вяра на последък ми се щеше да не върви на там на където върви.
  • 23 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Но кой съм аз кои сте вие. Какво ли знам аз, а вие го знаете вече. Да бъдеш или да не бъдеш. Някаде там в мрака със светлината да превземаш тъмнината пеглъщайки горчивината със сладост в устата.
  • 24 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Просто е на база на безбожието което вижда м от вас набожните ми се ще да избягам на друга планета. Просто напрежението не беше нужно, но явно така са решили. Проблема в дефектите вече.
  • 25 СмотанРа

    0 0 Отговор
    За себе си смятам, че не беше нужно да бъда осъден по този начин. Но явно има и кофти учители в днешно време които това и дебнат. Да им бъдеш в ослуга без дори да са те направлявали за чужда полза. Лично мнение изказвам и имам право да си бъде съден.
  • 26 СмотанРа

    0 0 Отговор
    А и пет пари не давам кой от коя служба на гетото е. Това очевидно не променя нещата към нужния баланс и се вижда.
  • 27 СмотанРа

    0 0 Отговор
    За съжаление не всички сме родени удобни.
  • 28 666

    1 2 Отговор
    Малий, колега, събирай и издавай. С ISBN номер.
  • 29 СмотанРа

    2 0 Отговор
    Събирай събирай само изчисти проклятията.
  • 30 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Както добре знаете всяко нещо си има цена вие платихте ли я? ..... :D (задната врата)
  • 31 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мини":

    Плодовете, госпожице? Или ще го караме на цветни снимки?

    Коментиран от #41, #49

  • 32 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Няма плодове като няма посев. Умников.
  • 33 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Като си сял и си поливал с отрова не разправяй, че си сял. Плевел такъв.
  • 34 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мини":

    "Ако светът ви мрази, знайте че, мене е намразил преди вас. Ако бяхте от света, светът щеше да обича своето; а понеже не сте от света, но аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. Слугата не е по-горен от господаря си. Ако мене гониха и вас ще гонят; ако са опазили моето учение и вашето ще пазят. Но всичко това ще ви сторят поради моето име, защото не познават Онзи, който ме е пратил. Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; СЕГА ОБАЧЕ НЯМАТ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ГРЕХА СИ" (Еванг. Йоан 15:18-22)И понеже днес някои "празнуват" и си искат прошка, не е зле да си поискат и ПРОЩЕНИЕ на ГРЕХОВЕТЕ, за да не се окажат бе извинение.

    Коментиран от #35, #38, #42

  • 35 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Не религиозен":

    И какъв е грехът им? Един от законите на духовния свят е- без насилие! Само християнството и исламът са си позволявали насилие при приемането, а насила хубост не става. Питам, какъв е грехът им в този случай, защото никой пророк не е по- голям от Закона и нито може да Го намали, нито да Го увеличи.

    Коментиран от #36

  • 36 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Този въпрос ме изненадва...Всяко зло, което човек е извършил е грях. Ориентир за това са 10-те заповеди на Бог. Ясно и точно, казано в прав текст. Ако си откраднал - грях ли е според теб ? Ако лъжеш - грях ли е? Ако си оставил някого да преживява на ръба на оцеляването - грях ли е? Защо плачеш и искаш милост за България...

    Коментиран от #39

  • 37 666

    0 0 Отговор
    Интересно. Убийството на грешник грях ли е?
  • 38 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Не религиозен":

    Да, и не само прошка един от друг......! “И така, братя, нека ви бъде известно, че чрез Него се проповядва на вас прощение на греховете.” Деяния 13:38

    Коментиран от #48

  • 39 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    Къде отиваш ти? Бог дава Закона чрез Мойсей 1400 години преди новата ера. Хората много добре са знаели кое е добро и кое зло.
  • 40 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Защото не е имало наместници от друго поколение помощници. Малко странно обяснено, но някой ще го разберат други не. Как можеш да помогнеш някому като не можеш и не го разбираш. Ти чиста душа ли си или пълна законоходеща машина.
  • 41 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    "Защото няма добро дърво, което да дава лош плод, нито пък лошо дърво, което да дава добър плод. 
    44 Понеже ВСЯКО дърво се познава по СВОЯ плод; защото не берат смокини от тръни, нито късат грозде от къпина." Лука 6/43:44
  • 42 СмотанРа

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Не религиозен":

    Мъдри думи.
  • 43 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Упорството дава резултат, но просветлението затвор.
  • 44 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Така понеже явно за вас има само добро дърво и лошо дърво. Нека се поизхвърля малко нека си сложим лента на очите и да отидем в гората за да намери така наречени даващи плод храсти или дръвчета трънкосливка ще е едното а другото ябълка от едното и от другото има плод ако не виждаш обаче и тръгнеш да береш от едното ще се набодеш.

    Коментиран от #50

  • 45 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Всяко нещо си има своето място щом съществува с закон или без него.
  • 46 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Трябваше да намеря по добър пример, но за съжаление нямам под ръка. Дано ме разберете.
  • 47 Рачко Пръдлето

    0 0 Отговор
    Ей бате няма християни тука.
  • 48 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мини":

    Това имах предвид. Покаяние пред Бог и молитва за прощение на греховете. Защото от хората искат прошка по различни причини и с различна мотивация в сърцето. Но от Бог само с покаяние можем да получим прощение на греховете чрез Исус Христос.
  • 49 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Плодовете се виждат. Каквито дървета преобладават - такива и плодовете, които дават. Само, че ми се струва, че повечето от дърветата не цъфтят и не връзват. Повечко на листа и иглички го докарват...А относно "цветните снимки" - те са плодове на Божието благословение и награда - да видя света - неговото творение.
  • 50 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "СмотанРа":

    Ама нали ти казах, да не се правиш на луд...Виж какви логични разсъждения имаш. Излез от прикритието си. Уморително е...
  • 51 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Прикритие прикритие аз нямам такова. Хората които могат виждат.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Koko

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоогъл викат":

    Майко мила, егати и невежеството... промити мозъци, които са чели 2 страници някъде и си мислят, че разбират от AI и после пишат тежки мисли и се изживяват като специалисти...