Last news in Fakti

24 Май, 2019 13:00 2 314 42

Трябват ли ни божии хора във властта - 5

  • божии хора-
  • власт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те бяха областни управители, макар и млади пленници в чужда земя – заради качествата им царят им бе поверил управлението на областта Вавилония.

И въпреки това те отказаха да се поклонят на златния идол, на когото се покланяше самият цар Навуходонор. Седрах, Мидах и Авденаго публично отказаха да боготворят идол!

В гнева си царят ги върза и ги хвърли в нажежена пещ и тримата – за да изгорят живи!

Но за свое изумление вместо трима вързани мъже, в пламтящата пещ той вече видя четирима развързани! А четвъртият имаше изглед на Божий Син!

Така цар Навуходоносор възвести на всички народи и раси:

Радостен съм да ви възвестя знаменията и чудесата, които Всевишният Бог извърши над мене. Колко велики са Неговите знамения и колко мощни са чудесата Му! Неговото царство е вечно и господството Му се простира над всички родове.

Заради вярата на трима млади мъже във властта, цяла една империя се поклони на Живия Бог! Затова на въпроса – трябват ли ни Божии хора във властта? Отговорът е – Седрах, Мисах и Авденаго!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Студент

    9 5 Отговор
    Това, сигурно е най-оттегчителната агитация в историята . Колко части има още? Трябват сериозни хора във властта, а не невежи лигльовци
  • 3 Булгар

    9 5 Отговор
    То нашите божи хора са като депутатите скъпи коли часовници секс тъй че да ги опее попа в парламента и готово))

    Коментиран от #20

  • 4 Бачо Киро

    5 6 Отговор
    Освен неграмотните и простите, вече и пълните олигофрени ли имат достъп до сайта да дращят?

    Коментиран от #7

  • 5 Meganoob BG

    6 6 Отговор
    Че то през средновековието нали са били на власт божии хора? Просто са убивали и измъчвали други народи в името на своят бог. Американците правят от индианците хора, нищо че ги заличават в името на Бог. Британия нали и тя поробва половината свят в името на Бог? Османците нали и нас ни поробват в името на своят Бог? Японският император кара своите самолети да ръсят китайците с чума в името на своят Бог? Мене ако ме питате на по-голямата част от света Господ им е дошъл в повече.

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Meganoob BG":

    Кажи им го и ти същото. Само с уточнението,че японците имат милиони богове, не е един 😉 Толкова борба и жертви да излезем от тъмните векове,сега пак ни пробутват тая манджа.
  • 7 Не религиозен

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Тази сутрин се събудих с един въпрос, който напоследък често ме спохожда...Днес е 24 май! Най светлият празник в душите на народа ни.Празник на буквите, писмеността, духовността и просветителството. Нека си спомним, че двамата братя създадоха българската азбука, за да може българския народ да чете святото Божие Слово на своя майчин език... Този празник, преди всичко на ДУХА, винаги е въздигал българина от пепелищата. Стоян Михайловски написа ХИМН и той кънти в душите ни и днес. Но се чудя, какво се случи, че този духовен подем, тази жажда за знания, за култура угасна леко и се превърна в духовно запустение...

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Не религиозен

    12 0 Отговор
    Все ми се иска да се лъжа, но като чета коментариите във форумите, губя надежда. Толкова примитивни, посредствени и откровено цинични изказвания на едно място трудно може да се съберат, дори и при обявен конкурс. Не оспорвам правото на лично мнение, а пошлия начин на изразяването му. Агресивното и на всяка цена унижаващо отношение. Едва ли се стига далеч по този път. Но пък на някои им харесва да си квакат в блатото.

    Коментиран от #11

  • 9 Госあ

    2 4 Отговор
    Толкова ли не разбраха,че рефрена им не върви вече. Само отвращават и тези които наистина искат да запазят добри чувства към религията въпреки всичко,като носител на някакъв морал все пак. Идеята им на тези е точно разделение и омраза. Разделяй и владей.
  • 10 Това е ужасно

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    Искате да кажете, че азбуката е създадена не за да сме грамотни и горди българи, а за да четем морала на садистичното същество отгоре, така ли ? Няма вече, свърши тая. Хората искат в настоящето, а вие искате да ги връщате в средновековието. Това за много умно ли го мислите ?
  • 11 Студент

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Не религиозен":

    Ами хората са провокирани, още повече като знаят, че това слово се ползва за политически агитации. Отвратителен, лицемерен морал ми викам аз на това...
  • 12 Бачо Киро

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    Като гледам, на драскача на статията е трябвало да му бъде забранен достъпа до азбуката.
  • 13 Мини

    11 2 Отговор
    Европа достигна разцвета си благодарение на ХРИСТИЯНСТВОТО. Това не е моя теза, а е доказано чрез множество изследвания. Дори китайски учени(!!!) го потвърждават! Но именно, защото започваме да го отхвърляме, започваме все по-усилено да берем плодовете на безбожието.....и на враждата....

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мини":

    Науки са само природните такива 😂 другото са предположения и тези. Европа достига разцвета си благодарение на годините на просвещението и великите географски открития 😉

    Коментиран от #16

  • 15 без значение

    2 6 Отговор
    Това е добре--от трима се мултиплицира още един в огнената
    пещ. Ами я си помислете от 240, хвърлени в огнената пещ, колко още ще се мултиплицират, или ще изгасне пеща, защото няма да смогне. Ааа, забравих, ама тримата са отказали да се поклонят на нещо. Де да имахме и ние такъв късмет---и ,,нашите богоизбрани"
    да отказват да се кланят. Е, хайде със здраве--това е утопия,
    а знае ли се--пък четвъртия от описанието може да е ,,нашия
    бог--слънце". Ама това е да си ,,бог"---огън не те хваща, вода не те удавя, цунами не те помита. Абе друго си е да си ,,бог"
  • 16 Мини

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Но и самото Просвещение е имало идеалната ХРИСТИЯНСКА почва, за да се развие. Иначе би било безуспешно....
  • 17 Моно

    0 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мини":

    Къде са доказателствата ? Те трябва да бъдат рационални за да ги приемем за истина. Аз твърдя, че Европа е разцъфнала благодарение на атеизма, ако нямаше атеисти, нямаше да има наука, и щеше тука още да гоните вещици и да убивате котки, че и да си тълкувате сънищата

    Коментиран от #21, #24

  • 18 Мини

    9 1 Отговор
    Кой въвежда писмеността и първите училища в Европа? Атеисти ли? Откъде е заимствана етиката? Къде и в държави с какви корени са направени големите открития и технически постижения на съвремието? Откъде са заимствани човешките права и свобода, заложени в конституцията на много държави)?
    А къде са доказателствата, че разцвета е благодарение на атеизма??? Междудр.убиването на котки и тълкуването на сънища се среща актуално най- вече в атеистичните държави....., да не конкретизирам....

    Коментиран от #19

  • 19 Моно

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "Мини":

    Човешки права и свобода в средновековието не е имало. Етиката и морала не бих си позволил да оспорвам, но те са чисто човешки изобретения, а не на фантастични герои. Техническите постижения са благодарения на хора, които не ги е било страх от религиозните догми т.е. атеисти. Нямам доказателства, просто казвам, че и вашите твърдения нямат т.е. всеки да си приказва каквото иска, а не да го представя като неопровержима истина

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Мършата

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Булгар":

    Докъто хората крадяха, Ал Йо 12 106!!!!, а може би и Ан Тодоров проспаха възможността и те да се накрадът! Ся са се озлобили, щото като нямаш пари се озлобяваш на тез дето имат! Навремето Айвън Костов енл компани, моя любим мин на икономиката Ал Бож мистър Десет процента правеха чудеса, сделки и далавери, а Ал Йо 12 106 дрънкаше глупости по радиото за Хубави дни за бг демокрацията и правеше орални услуги на гости от Америка, ама ся май го закъсаха за пари и почнаха да се правят на маймуни!!!(((
  • 21 Не религиозен

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Моно":

    Моно, Моно, аз имам много доказателства и познавам хора, които също имат доказателства, но какво от това...Ако сърцето ти и ухото ти не са настроени на вълна "приемам" , нито ще видиш, нито ще чуеш, нито ще повярваш. Може би при определени обстоятелства, когато гордостта ти бъде повалена безапелационно, ще си спомниш и ще се заслушаш. Винаги има надежда и оазис в пустинята.
  • 22 Мини

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Моно":

    Етиката и морала(omg, те не са изобретение😂!!!!Това ти изказване ми подсказва за твоята компетентност по темата, както и да прекратя дискусията, тъй като ти не си настроен/а да дискутираш по същество, а си зареден/а единствено с негативизъм п/в Християнството) откъде ЧОВЕКА ги е заимствал???? От въздуха или от Християнството??? Големите открития и техническия напредък на съвремието са направени най- вече в западния свят(това се доказва от историята) и най-вече в страните с християнски корени, както световния кодекс за алфабетизиране отчита, че нации със степен над 97% са нации със силни християнски минало и корени(проучване 2017) или не вярваш и на този кодекс??? Моите твърдения са от достоверни и преди всичко независими източници и литература! А не от кварталното кафене....! Всичко добро....
  • 23 Не религиозен

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Моно":

    И стига с това Средновековие...Други аргументи нямате ли ? Знаеш ли например, кои са инициаторите за премахването на робството в Америка? Или "малката" подробност" за спасяването на българските евреи...за която и досега се "бият" в гърдите някои, когато имат изгода...И защо все се оглеждате за човешките грешки на свещенослужителите и очаквате от тях съвършенството, което само Бог притежава. Но сте великодушни към ония, които откровено живеят в греховете си и ви ограбват, мамят и унижават, а вие се стремите да им подражавате, за да не ви помислят за глупави...
  • 24 Не религиозен

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Моно":

    "Праведният чрез вяра ще живее. Защото Божият гняв се открива против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятстват на истината чрез неправда. Понеже това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно защото Бог им го изяви. Понеже от създанието на света, това, което е невидимо у него, сиреч вечната му сила и Божественост се вижда ясно разбираемо чрез творенията; така щото човеците остават без извинение. Защото като познаха Бога не го прославиха като Бог, нито му благодариха, но извратиха се чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха..." (Послание към Римляните 1:17-22) Ако има разум ще го прочете търпеливо и ще размисли или Който има уши да слуша.
  • 25 Студент

    2 5 Отговор
    Ако това за нечестието и правдата беше вярно сега всички дето крадяха и лъжеха щяха да са поне в затвора , но не те сега са милионери и си живуркат и не им дреме за морал още повече за божии простотии , и това напълно упровергава дрънканиците ви , ае лека нощ

    Коментиран от #26

  • 26 Не религиозен

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Студент":

    Чакай малко...Как да стане това, след като покварата е плъзнала на всички нива и малко са онези, които са приклонили ухото си към Божиите заповеди. А такива като теб, вместо да ги подкрепят, откровено хулят и роптаят срещу техният опит да живеят в синхрон с християнския морал. Какво очакваш - Бог да слезе от небето и с камшик да въздаде справедливост. Той изпрати Словото си и Заповедите си и ги повери на нас хората като принципи и модел за живот. Отговорността на хората, а не на Бог. Хората избират и получават това, което заслужават според Божиите правила. А ти по какво "студенстваш", че ме У(о)провергаваш?
  • 27 Настоящият идол са парите

    0 0 Отговор
    Кой божий човек сте видели да им се противопостави?
    Да, божиите хора са необходими навсякъде, но все повече не се намират такива. Само с приказки не става, делата разкриват човека. Той може и да си мисли, че с Бог, но.... Кой ще каже дали е така?
  • 28 Наистина се двуомя

    0 7 Отговор
    За кой да гласувам, за БСП или ВМРО? И двете партии станали християнски и открили Бог! Това е чудо! Или да изчакам ДПС да повярват в истината, че Исус Христос дойде за да ни спаси от всеки наш грях, през покаяние и вяра. Наистина е радостно, да виждаш, че такива закоравели безбожници са открили духовността. Или са били християни, но са го крили от системата в която са работили? Коя версия ще разпространят? Времето ще покаже!
  • 29 Госあ

    2 3 Отговор
    Нелепо е наистина. Първо тея от вмро не са никакви " божи хора". Второ, никой не би трябвало да иска да връща църквата в управлението на държавата след като едвам е изтикана оттам след годините на мракобесие. Що за глупотевица изобщо. Хайде да минават тея избори.

    Коментиран от #31

  • 30 доктор Хаус

    0 7 Отговор
    религията е симптом на нелогична вяра и необоснована надежда

    Коментиран от #33

  • 31 Мини

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    😂😂😂 кой иска да връща църквата в управлението на държавата??? Или аз съм пропуснала нещо?🤔 Самия Христос казва: "Тогава отдавайте императорското на императора, а Божието – на Бога" (Лука 20:25). Не изпадайте в паника- и християните са за разграничаването на църквата от държавата...., иначе се превръща в държавна църква.....и почва да служи на политиката, а не Христос.....

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мини":

    Изобщо не изпадат в паника... В 21-и век (?) използват безпочвени внушения, за да насаждат страх от реставрация на "годините на мракобесие"...Флиртуват с греховната природа, за да се грижат за "свободата и правата" и да смущават онези, които "обикалят" в търсене на ИСТИНАТА. Те служат на максимата, че който плаща, той поръчва музиката...

    Коментиран от #36

  • 33 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "доктор Хаус":

    По добре потърси какво казва Фройд ;)
  • 34 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мини":

    Е как кой, не четеш ли заглавието 😉 Че в Германия даже-християндемократи ...дето напълниха цяла Европа с африканци в интерес на бизнеса. Църквата трябва да проявява милосърдие и благотворителност и да се грижи за добрите порядки в обществото,а не да обслужва бизнеса.

    Коментиран от #35

  • 35 Мини

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Мисля, че се има предвид "вярващи хора"(а не Божии служители) във властта, поне аз така го интерпретирам. За съжаление, на християн-демократите в Г им остана само името..., самите християни тук казват, че те са се отдаличили вече доста от хр.си ценности. А църквата не би трябвало да се превръща основно в социално дружество(милосърдие и благотворителност е ок) и все повече и повече да забравя основната си задача, а именно да се грижи за душевнoто изцеление на хората, като "доближава" до човека Божията милост, но и справедливост(така, както е правил Христос)! Иначе се превръща в държавна църква, обслужваща интересите на политиката, че и да, на бизнеса.....

    Коментиран от #37

  • 36 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не религиозен":

    Явно, добре научен урок по антихристиянска пропаганда от учебниците по история! Жалко, че не се престрашават да погледнат И от другата страна...., за да могат да си съставят наистина мнение....
  • 37 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Мини":

    Добре де, хубав коментар. Разбирам, но за душевното изцеление на хората има психиатрия 😂

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Значи трябва да избереш - психиатрията или Христос.
  • 39 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Психиката не е душата! Душата е тази, която продължава да живее след смъртта, а не психиката! А и в психиатрията дори и не изцеляват психиката, а само подтискат симптомите....с антидепресанти! Вместо да им препоръчват да ядат повече nudels, банани и да се пекат на слънце😉....за да им се качва нивото на серотонина, допамина и норадреналина.....
  • 40 Нео

    3 1 Отговор
    АЙНЩАЙН:АЗ ВИЖДАМ ОБРАЗА НА ВСЕЛЕНАТА И ПРОСТРАНСТВОТО,НО МОЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА МИ НАРИСУВА ХУДОЖНИКА НА ТОЗИ ОБРАЗ.ВИЖДАМ ЧАСОВНИКА,НО НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ЧАСОВНИКАРЯ.ЧОВЕШКИЯТ УМ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИ ЧЕТИРИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ.КАК МОЖЕ ТОГАВА ДА СИ ПРЕДСТАВИ БОГА,ПРЕД КОГОТО ХИЛЯДИТЕ ГОДИНИ И ХИЛЯДИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ СА КАТО ЕДНО?
  • 41 123

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Много трудно някой ще може да разбере в дълбочина Христовото учение на Любов ако не изучава беседите на Великия Учител Петър Дънов.
    Не се заблуждавайте да си мислите, че само с палене на свещи, ходене в църквата и кръстене сте станали добри Християни.
    Църквите имат плюсове, но и демагогии разпространяват.
    В света има над 120 различни църкви и всяка се мисли за правата. Ако Христос слезе в човешка форма отново би ли ги похвалил за това, което те проповядват от негово име?
  • 42 123

    1 0 Отговор
    Ще ви приведа една случка, станала с един англичанин, при
    потъването на парахода “Титаник”. Когато параходът вече потънал и
    повечето от пътниците се издавили, няколко пътници, с двама-трима
    матроси успели да се качат на една лодка. Обаче, числото на
    пътниците в лодката било повече, отколкото тя могла да издържи,
    затова един от матросите се обърнал към пътниците и казал:
    “Господа, ние сме повече, отколкото лодката може да издържи в това
    развълнувано море; при това положение всички сме в опасност, смърт
    ни чака. Предвид на това, трима от нас трябва да се пожертват, за да
    се облекчи положението на останалите.” Настъпило голямо мълчание.
    Матросът повторил още един път поканата, но и този път никой не се
    обадил. И наистина, кой ще е този, който ще се обади? В това време
    един от англичаните, който бил в лодката, запитал: “Колко души
    трябва да се хвърлят във водата? - Трима души. - Добре, аз ще се
    хвърля във водата. И като казал тези думи, чуло се падане на нещо
    тежко във водата. След кратък момент двама матроси последвали
    примера на англичанина. Някога вие казвате: “Аз трябва да се
    жертвам.” - Кога трябва да се жертвате? Човек трябва да се жертва за
    благото на другите, когато се намира в положението на този
    англичанин. Питам: Вие, които днес сте поставени в тази лодка, не
    сте ли готови да излезете от нея и да се хвърлите в морето, за да се
    жертвате за отечеството си, или за цялото човечество? Ако Христос не
    беше излязъ