Last news in Fakti

10 Юли, 2019 13:00 2 731 22

Отказът от покаяние е смъртоносен

  • покаяние-
  • закрила-
  • престъпници

Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете. Лука 13:4-5

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Или мислите ли, че онези осемнадесет души, върху които падна Силоамската кула и ги уби, бяха по-големи престъпници от всички човеци, които живеят в Йерусалим?

Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете. Лука 13:4-5

Силоам е обществен басейн в близост до стените на Ерусалим от вътрешната страна. Древен е дори по времето на Христос – възстановен е от Неемия около 440 година пр. Хр.

Изглежда Силоамската кула е част от тогавашната крепостна стена на града – и явно е била голяма, за да убие 18 души при падането.

Но каква е поуката от единственото ѝ споменаване в цялата Библия? Каква е поуката от една внезапна и нелепа смърт? Никой не е застрахован – това е поуката. Отказът от покаяние е смъртоносен – това ни казва Христос.

Казва го ясно, директно, категорично. Ако не се покаете, всички така ще загинете - така нелепо, така внезапно, така масово. Няма закрила извън Христос, няма вечност извън Христос.

Само Той е Вратата към Отец. А покаянието е единствен вход към Вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пратете статията

    17 0 Отговор
    Пратвте статията на Борисов
  • 3 🕎🕎🕎

    1 4 Отговор
    Коментатор 1 с некво странно име, че не се замисляш за бумеранга, който хвърли???
  • 4 Преброяване на бесните язовци

    6 4 Отговор
    До преписвача на статията: А ти покая ли се бе, доносник?

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    6 3 Отговор
    Покай се Урумов, двамата с твоя пинчер Смотан покайте се, защото такова нещо като вашето за първи път срещам- евангелска църква на Сатан. Нямате аналог в световен мащаб и ще ви предложа да ви дадат Нобелова награда за иновация в духовната сфера!!!
  • 6 Не религиозен

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Преброяване на бесните язовци":

    Покаянието е личен акт, затова вместо да питаш, помисли ти къде си?
    Защото вече си чул и няма да имаш извинение, но ще последват думите на Христос: "Но ако не се покаете, всички ще умрете" Отнася се и за другите опоненти на Божието Слово. Не ви заплашвам, само предупреждавам. Още една причина, някои да останат без извинение.
  • 7 🕎🕎🕎

    4 3 Отговор
    Колко сме хитри, разбираш ли! Не се каем, но призоваваме другите да се разкайват.

    Коментиран от #8

  • 8 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "🕎🕎🕎":

    Чети внимателно и мисли! Покаянието е личен акт ! Ти как можеш да знаеш, кой се е покаял и кой не е? Но ако хулиш Божието Слово със сигурност не си се покаял. Май ти се имаш за тарикат...и внимаваш да не се "минеш".

    Коментиран от #9

  • 9 🕎🕎🕎

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Не религиозен":

    Ами лъжете като стар циганин, а твърдите, че сте разкаян. Не на мен тия!

    Коментиран от #11

  • 10 мъж

    1 3 Отговор
    Ингилизова-още една незадоволена жена
  • 11 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "🕎🕎🕎":

    Не знаех, че се обожествяваш и имаш достъп до сърцето ми, но внимавай да не се изпълнят думите на Христос, вместо да търсиш съчица в окото ми. Писано е, че в многото говорене, човек често греши...

    Коментиран от #17

  • 12 Госあ

    2 4 Отговор
    Да се покайват грешниците, ако това ги успокоява за мечтаният им отвъден живот. Но тук на земята единственото покаяние минава през съда. А той трябва да бъде справедлив и безкомпромисен.
  • 13 Госあ

    4 3 Отговор
    Така е всъщност, покайте се и спазвайте споразуменията от Киото и Париж и намалете още емисиите, защото в противен случай ви чака наистина поредното масово измиране на Земята.
  • 14 ПЕНКО

    4 6 Отговор
    ВАШИЯТ /НАТРЕСЕН ВИ ОТ ЕВРЕИТЕ / БОГ Е " БЛАГ ,ДОБЪР И ВСЕОПРОЩАВАЩ" !!! НО ... "БОЙ СЕ ОТ БОГА "...ОТ НЕГОВОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ... -ПОЧИТАЙ ЦАРЯ И ПАТРИАРХА !?!?!? "ВСИЧКО Е ОТ БОГА " - КОГАТО ИМА МОР И ДЕЦАТА ГАСТНАТ И НЯМАШ РИЗА И ЧЕРВЕНДАЛЕСТИТЕ ПОП И ВЛАДИКА ...КЮРЕ И КОНКВИСТАДОР -ИСКАТ ДАН ЗА БОГА ..А НЕ ЗНАЕШ -МОЖЕ ЛИ ДА СЕ "КРЪСТИШ "С ЛЯВАТА РЪКА ,АКО ДЯСНАТА ТИ Е "АУТ" !?!?!?
  • 15 ПЕНКО

    3 7 Отговор
    САМО ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ВАС ТАТАКИВЦИ : - КОЙ Е ПО-СКЪП НА ГОСПОД - АДАМ ИЛИ ХРИСТОС ???........ ЕДИНИЯТ ГО Е НАПРАВИЛ С РЪЦЕ И АКЪЛ ...А ДРУГИЯТ С ОНАЗИ СИ "СВЕТИ ДУХ" ???????????

    Коментиран от #18

  • 16 Смотан

    0 1 Отговор
    Цял живот се покайвам ей. Взе да ми писва.
  • 17 Смотан

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не религиозен":

    Една мъдрост не е важно какво ще открият в сърцето ти щото то си е твое. А кой друг ще чуе нещата ти и как ще ги предаде на по нагоре. Достоверно или друго яче.

    Коментиран от #19

  • 18 Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "ПЕНКО":

    Пенко, не сме длъжни да даваме отговори на всеки простак и богохулник, като теб. Сори!(
  • 19 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Смотан":

    Да сърцето си е мое, а твоето сърце си е твое, но всичко се случва в сърцето на човека - влюбва се, жертва се или пожелава да...Исус каза:"Защото от вътре от сърцето на човеците излизат зли помисли, блудства ,кражби, убийства, прелюбодействие, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат от вътре( от сърцето) и оскверняват човека" ( Евангелие от Марко 7:21-23).А каквото имаш в сърцето, това ще изговори и устата ти, това ще чуят и видят другите.
    И всеки според своето сърце ще реагира.
  • 20 Момчил

    0 1 Отговор
    Изтряскали сте кошниците
  • 21 Момчил

    0 1 Отговор
    Истряскали сте кошниците
  • 22 разликата

    1 0 Отговор
    това е по религиозните схващания на протестанството. При православните е необходимо и честен живот. Има малка разлика , нали.