Last news in Fakti

24 Август, 2012 09:03 4 130 3

Брендо и Дойчин Дойчев се познавали

  • брендо-
  • дойчин дойчев-
  • кокаин-
  • св николай
Брендо и Дойчин Дойчев се познавали - 1
Снимка: БГНЕС

Българските власти имат доказателства, че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Според Цветанов собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

21 наши моряци ще бъдат съдени в Испания. „Това, което мога да кажа, е, че те са в добро състояние. В постоянен контакт са със назначените служебни защитници. Нашата основна задача в момента е, заедно с испанските колеги, да установим по-горните нива за организирането на този трафик. Имаме безспорни доказателства за част от екипажа“, заяви Цветанов.

Стана ясно още, че в България ще пристигнат испански полицаи, както и българска група ще отиде на територията на Испания за по-добро сътрудничество между двете министерства на вътрешните работи.

Цветанов заяви, че се надява в процесът срещу българските моряци, задържани в испански затвор, да бъде справедлив и хората, които са виновни, да получат своите наказания. Освен това испанските власти в лицето на вътрешния министър Хорхе Фернандес Диас изнесоха и данни за самото движение на кораба "Св. Николай" и за това къде той е бил натоварен. Стана ясно, че плавателният съд е бил натоварен между 20 и 24 юли с кокаин от Венецуела. Цветанов съобщо още, че има оперативни данни и информации, които в момента не могат да бъдат приложени по случая в България.

„Тази операция все още не е приключила“ подчерта министър Диас. Цветанов коментира, че от данните, с които разполагат разследващите, българската престъпност ще бъде неприятно изненадана, допълват от пресцентъра на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    на кого му пука, и кой въобще тук се интересува от цялата тая драма на мулти, ама мулти милиардери.как нормално звучи "соственик на кораб". той умен и спечелил огромни пари, а ние -кретени тъпи чакаме на заплатки при нискообразовани прости мускулести типове...
  • 2 Ми сега

    2 0 Отговор
    Ми сега като вече няма дрога по света, щото Цвъцко и Хвалипръцко я изловиха, няма какво да смъркаме и друсаме и ще откачим. Храна , ток, бензин , всичко скъпо, сега вече и екстри няма, край!
  • 3 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    Cvetanov ako nie biahme hvanali ispanci s droga v BG shtiahte s botilka uiski dagi pratite v ispania dagi sadiat a sega ti ministre koito triabva da zashtitavash sigurnosta na balgarskite grajdani krotko malchish na ispanskiat min istar.Borisov shte zagubi doverieto na horata zaradi takiva fiskulturnici kato teb Cvetane.sram me e ot takiva kato teb,lizachi na g....e.