Last news in Fakti

17 Август, 2020 10:00 12 368 122

Коя е Захариева, че да налага санкции на Беларус

  • екатерина захариева-
  • беларус

Заради тамошния протест се налагат санкции, а пред тукашния Брюксел е „ни чул, ни видял“ повсеместната корупция, пачките в чекмеджето, скандалните записи с обиди и заплахи към опоненти и европейски лидери

Коя е Захариева, че да налага санкции на Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. Светлана Шаренкова

Във връзка с президентските избори в Беларус външният министър и вицепремиер на Република България Екатерина Захариева е гласувала заедно със своите колеги от ЕС санкции за тази суверенна държава, с която имаме традиционно добри политически, духовни и икономически връзки, която е и славянска и православна!

С чия санкция тя е направила това – на Бойко Борисов, на Парламента, на някое чуждо посолство или на протестиращите българи, които повече от месец искат нейната оставка и тази на корумпираното и нелегитимно правителство.

Да, в Беларус имаше избори, които с 80% подкрепиха президента Лукашенко. Избори, признати от постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН Китай и Русия, олицетворяващи бурно развиващия се източен вектор в новия многополюсен свят, както и от десетки други суверенни национални държави.

И да, те бяха последвани от протести, много напомнящи на профашисткия украински Майдан, както и на поредицата „цветни” революции, довели до хаос, мизерия и отказ от държавност на редица държави след падането на Берлинската стена.

В ситуация, в която хиляди българи искат оставката на правителството на Борисов, за да се сложи край на мафиотско-мутренския модел, наложен от ГЕРБ, Захариева си позволява да налага санкции на Беларус!?

Излиза, че според тази госпожа министърка в София протестират лошо, а в Минск – успешно!? Заради тамошния протест се налагат санкции, а пред тукашния Брюксел е „ни чул, ни видял“ повсеместната корупция, пачките в чекмеджето, скандалните записи с обиди и заплахи към опоненти и европейски лидери...!? Разсейва се и за докадания купени, чиновнически и корпоративен вот в полза на ГЕРБ, за двуцифрения официален процент недействителни (15,9%) бюлетини у нас на последнит избори.

Нека накратко да сравним развитието на България и Беларус – държави със сходно минало и равен старт в прехода.

България днес е най-бедната и корумпирана държава в Европа, първа в негативните класации по социално неравенство, заболеваемост и неграмотност, с ликвидирана индустрия и земеделие, с два милиона бедни и 800 хиляди работещи бедни, със средна пенсия под 200 евро...

В Беларус ръстът на БВП е над средния за Европа, неравенствата намаляват, образователната и здравната система не бяха приватизирани и разбити, в резултат на което страната се справи успешно с пандемията от COVID-19.

При нарязаното за скрап „Кремиковци” - Беларус има четири крупни металургични бази, запазено машиностроене и произвежда агротехника, автобуси и тежки камиони. Държавната собственост е около  70% и така се озаптява дивия капитализъм и олигархията. Земеделието е запазено и е на водещо място в света по производство на пшеница, картофи, лен, ръж, мляко и т.н. Сравненията са много, но не са в наша полза.

Това е малка част от аргументите България да не си позволява да налага санкции на Беларус, независимо от разпорежданията на „началниците“ от Брюксел или Вашингтон.

Българските управляващи най-сетне трябва да разберат, че политиката на санкции и „фобии” е неработеща и вреди на нашите интереси в днешния многополюсен свят. Ето защо, Захариева е длъжна да оттегли подписа си от решението за санкции по отношение на суверенен Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 185 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма бяла птица

    274 23 Отговор
    Г-жа Захариева е една голяма бяла ЪЪкаща птица, но не лебед.

    Коментиран от #11, #85, #93, #105

  • 2 Българина

    263 18 Отговор
    Захариева първо да научи английски, да спре да Ъка и мЪка, да понаучи нещо поне малко в дипломацията, и тогава да взима отношение КАЛИНКАТА.
  • 3 Боко Методиев Лукашенко

    240 23 Отговор
    Двойните стандарти на ЕС, санкции за Беларус, който не е член на съюза, и коментари тип "не коментираме" за протестите в България.

    Коментиран от #9

  • 4 Къде е тиквата ?

    137 19 Отговор
    Някой знае ли?

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бачо

    162 15 Отговор
    Тя си има подпорна стена
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🐷 Боко ТИКВАТА

    104 16 Отговор

    До коментар #4 от "Къде е тиквата ?":

    Мишкувам при кмета на Симитли....хахахаха.
  • 9 fcuk the eu

    185 14 Отговор

    До коментар #3 от "Боко Методиев Лукашенко":

    Много е просто - излиза представител на ЕС и казва "Замразяваме еврофондовете за България, докато не се нормализира политическата обстановка и не се поведе истинска борба с корупцията по високите етажи на властта." И на следващия ден правителството пада. Прекалено хубаво, за да е истина.
  • 10 Гост

    172 15 Отговор
    "Зaрaди тaмoшния прoтecт ce нaлaгaт caнкции, a прeд тукaшния Брюкceл e „ни чул, ни видял“ пoвceмecтнaтa кoрупция, пaчкитe в чeкмeджeтo, cкaндaлнитe зaпиcи c oбиди и зaплaхи към oпoнeнти и eврoпeйcки лидeри...!?"
    Ето, заради това лицемерие на европейските чиновници /които считам за не по-добри от нашите такива, но в по-голям мащаб/, не вярвам на европейските институции! Провалиха се и продължават да ми падат в очите!

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТаУмВзе

    149 13 Отговор
    Таа е толкова безхаберна, че не е истина. Питайте я да посочи на картата Беларус! Е не е в Пекин. Външен министър без друг език. Смех!
  • 13 Как

    111 12 Отговор
    коя ? Жена на пастиркиния ортак в първите обществени поръчки с милиардите от ЕС ! Заделиха яко и за тях си , и за създаване на "партията" , която за отплата врачуващата пастирка нарправи президентИН , а другарката - ей я на , министЕрка ! Срам и позор за България и гражданите ѝ !
  • 14 Корона глад

    111 10 Отговор
    Много точно казано,ние протестираме повече от месец няма нищо всеки си има право на протест,дори б.б.получи подкрепа от ЕНП а тая тръгнала санкции да налага
  • 15 бай онзи

    64 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бай бай":

    горкия, пак нищо не разбрал, дс агентите са боко и тия около него
  • 16 Тц тц

    29 63 Отговор
    Абе в България наричате тези смешни сбирки протест това в Беларус какво е. Бунт ,преврат , гражданска война ? Аааааа то протест било. Българска пародия на която никой сериозен политик не би обърнал внимание. Драги протестиращи вземете пример от Америка и Беларус спрете да излагате България
  • 17 Може ли

    74 8 Отговор
    един работник да взема решения без да ги обсъди със своя работодател ? Защо в България е на последните места ? Няма конституция няма закони всеки си прави каквото иска и питам аз защо да *им плащаме заплати* (си плащаме данъците ) 🤔🤨ЗАЩО,,?

    Коментиран от #24

  • 18 Грейс

    88 8 Отговор
    Кукла на конци, лапаща пачки за гротеската, която е!
  • 19 Тая

    107 6 Отговор
    некадърна особа и мъжа ѝ , сътворил за грабителите от ДС "стената Алепу" , с прескъпи имоти и в Гърция , са за пълна ревизия до лев !
  • 20 гост

    78 5 Отговор
    За нея винаги трябва преводач за да каже , какво е искала да каже ! Така говори някак на скоропоговорка....объркано

    Коментиран от #103

  • 21 Алепу

    52 12 Отговор
    Аз бих попитал Захариева за мъжът и и една подпорна стена на Алепу.......Иначе подкрепям белоруския народ в борбата им срещу техния Бойкушенку.
  • 22 Брадвата

    92 13 Отговор
    Има много за крадене в Беларус, повече, отколкото в Украйна. Народът не е беден, образован е.. Западът иска да го сложи с 300 на Беларус, дано устискат, щото иначе няма шанс за света!
  • 23 българка

    24 69 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Мислиш да се преселиш да живееш в Беларус ли? Добра идея! Европа е лоша, а Беларус е много привлекателно място! Успех!

    Коментиран от #50, #59

  • 24 Де Факто

    41 4 Отговор

    До коментар #17 от "Може ли":

    Колега, просто НЯМАМЕ РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА.....Това е.

    Коментиран от #68

  • 25 Бентлито

    24 78 Отговор
    Светлана Шаренкова що не си ходиш да живееш в Беларус или най-добре в Русия твойта майка мила.

    Коментиран от #111, #117

  • 26 Любопитно какво би казала

    8 66 Отговор
    Многоуважаемата г-жа Шаренкова за режима в Москва? Предполагам и той няма нужда от санкции. Точно от нея акъл по темата, мерси ....
    Проблема не е в това, че Захариева е един външен министър на държава членка на ЕС, която всъщност имено поради тоя ЕС, не е на нивото на Беларус по корумпираност, а истинският проблем в, че ЕС много дърдори, съветва, резолюции приема и действия никакви. За санкции са половината членки на ЕС от източната част на Европа, а за Беларус и Русия да не говорим!
  • 27 Гост като гост

    56 6 Отговор
    Поредното Недоразумение на България
  • 28 сладки 70% държавна собственост

    75 8 Отговор
    Заради тях еврогейците са готови и десет Майдана да спретнат! Да не говорим за новия неразработен пазар и възможността да се залепят за руските граници. Надявам се да си останат само с точенето на лиги, което ще им донесе стомашен дискомфорт, а. на родната Захариева сбогуване с незаслужено високия пост.
  • 29 Иво

    15 41 Отговор
    А всъщност коя е Шаренкова??

    Коментиран от #104, #115

  • 30 Някой си

    57 6 Отговор
    Калинка като Джамбазки, който предлага задължителна военна служба без да е служил в армията.
  • 31 месара

    13 29 Отговор
    на тая форумка даже няма да и чета слово изхождането !
  • 32 Фридо

    9 38 Отговор
    Червенкова е права за Захариева, че е никва. Но да каже как лукавий стеля по собствения си народ. Виждаме предоволни стотици хиляди по площадите. Трибунал за садистите!
    И путя е следващият.
  • 33 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 8 Отговор
    ПРАВИЛНО ..................
  • 34 Кой68

    30 7 Отговор
    Изпълнява се единната политика на EU.Но тук е и всеобхватната прегръдка на САЩ без чиято подкрепа няма как.Политика му се казва на това.....
  • 35 Гост

    53 4 Отговор
    Г-жо професор, та тя е слугиня! И като такава, изпълнява всички прищевки на господаря си. Иначе няма да е привелигирована слугиня на пост външен министър.
  • 36 Бългaрин

    60 10 Отговор
    Това е първата статия, в която намирам нещо обективно за Беларус. - - - За 30 години щатско-турска власт ни зомбират само с американска пропаганда и турски сериали
  • 37 гост

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай бай":

    Глупостта не се лекува - тя е по наследство.
  • 38 Захариева Саанска Коза

    50 5 Отговор
    Кой ти дава право да налага Санкции на Беларус, била ли си в тая държава, живяла ли си там?? Временно си Министър на външните работи, "не вдига крак да те подкова ват, Козите ходят без подови!!! СЛИВЕНСКИЯ ТЕ ОЧАКВА И ТЕБ!!!!!
  • 39 Захариева,

    5 2 Отговор
    Подови, вдига, налагаш
  • 40 Дон Куран

    11 35 Отговор
    Коя пък тази да се обажда от коневръза? Бегом в масква
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 НеЕС

    48 7 Отговор
    ес в лицето на германия рече,
    че вътрешните проблеми на
    България /член на ес/ се решават в България,
    а защо ес ще решава вътрешни проблеми на Беларус,
    която не е член на ес
    егати аршина
  • 43 беге демокрация

    45 4 Отговор
    и какво ще им направят с тези санкции, като тази държава се самоиздържа, произвежда си храна, изнася си тракторите и машините, тези санкции ще проработят точно толкова, колкото и руските, не става така, твърде голяма хапка са Беларусия, не са Молдова или Грузия, ЕС е слаб играч на геополитическата сцена, не постига нищо, никъде, всичко е един театър от срещи, заявления и безполезни решения, не можеш с долари и отвън, да събориш един режим, който се подкрепя от поне 60% от населението, нали поляците са ги окупирали 1920 година, дали изгарят от желание белорусите, да бъдат окупирани отново, и да бъдат поляци, съмнявам се
  • 44 Шопо

    29 3 Отговор
    Има нещо много перверзно у г-жа Захариева! Винаги щом я видя се в¥збужд@м...

    Коментиран от #71

  • 45 Мхм...

    37 3 Отговор
    Започна на бългърчето да му светва,че всичкия този геноцид се осъществява спрямо нас с явната покрепа на ЕС и посолството на фащ.
    От ЕС си затварят очите от години за ставащото в България.
    В Румъния беше същото до 2014,но румънците бяха на косъм от гражданска война и ЕС натисна румънското правителство където и както трябва.
    5 год по-късно Румъния е като западна европа в сравнение с абсурдистан.
  • 46 БГ в Европа

    39 7 Отговор
    Някои писали "бегом в масква", "бегом в Беларус". Наскоро разбрах, че годишния отпуск в Русия е 28 работни дни, от които 2 седмици ЗАДЪЛЖИТЕЛНО наведнаж. В европейската ви България откога не сте ходили 2 седмици на почивка? Браво на авторката.
  • 47 смях

    35 3 Отговор
    От последните събития и затварянето на очите на Европа става ясно, че те също имат полза от далаверите или също са вътре. А това, НИЕ да налагаме санкции на някого - по-голяма простотия няма. Най-бедната, най-корумпиранат и най-мафиотизираната държава ще налага санкции на друга суверенна държава, че там нямало "демокрация". И то на държава, която се развива по-добре от нас. Резил, срам и позор. И как да няма демокрация, като президентът са го избрали с 80%, а не да кажем с 52, за да се твърди, че нещата са нагласени. А онази подлога на другите държави била изразила готовност да стане лидер. Те нормални ли са. Има си ред да станеш лидер - като се докажеш и те изберат, а не като изразищ готовност. То и аз изразявам готовност да стана президент на САЩ, ама нещо нито ЕС, нито НАТО ми помагат. Защо ли.Сигурно защото нямам нищо за разграбване, както има Беларус.
    А за някой хора в България наглостта и цинизмът минаха всякакви граници - даже такива, да обявиш незаконен хотел на брега на морето за подпорна стена.
    Ето затова протестирах хората - не за тази или онази партия, не за този или за онзи политик, не за нова или стара конституция, а заради безкрайната безкрупулност, наглост и цинизъм на замозабравили се типове.
  • 48 jorj

    5 6 Отговор
    А ти кой си? .

    Коментиран от #51

  • 49 Коко

    9 28 Отговор
    А ти коя си? Някаква руска подлога доколкото си спомням.
  • 50 в сравнение с нас

    36 5 Отговор

    До коментар #23 от "българка":

    В сравнение с развитите европейски страни може да не са по-напред, но от България са на светлинни години. В пъти по-добро образование и здравеопазване, абсолютно спазване на ред и законност, работеща икономика в полза на гражданите, липса на грабежи и корупция, по-добри доходи от реалните у нас, природните богатства са в полза на държавата, а не на чужди олигарси.

    Коментиран от #55, #97

  • 51 Так е

    31 5 Отговор

    До коментар #48 от "jorj":

    Захариева е слуга и изпълнява онова, което и наредят. Не слушка ли, отива чистачка, за чистачка става.
  • 52 На кратко

    23 3 Отговор
    Е как коя? Овца с очила и голяма уста.
  • 53 Тая кобра очиларка

    21 1 Отговор
    Тоя кобра очиларка първо да разбере кой е Балан и има ли въобще Балабан.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Иииии

    21 5 Отговор

    До коментар #50 от "в сравнение с нас":

    Кои са тези развити Европейски страни? Някога може да са били, но сега са в пълен колапс. Живеещи от заеми.
  • 56 Само питам

    12 19 Отговор
    А тази Шарената кога и кой я направил "професор"?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бай Стойчо

    36 3 Отговор
    Още преди време четох един много точен коментар в който се казваше, че България ( за разлика от Полша, Чехия, Румъния и др,) е русофилска (според изследвания 70-80% - тук освен платените грантаджии, други русофоби няма ) и затова Брюксел и Вашингтон я затриват-два милиона българи по-малко са факт, плюс политика им на циганизиране.
    Ние в западни съюзи бъдеще нямаме.Дори и да изпълняваме безпрекословно техните желания-това не значи нищо. Просто защото Историята се е случила и е преживяна, и е различна от на другите страни.Те много добре знаят историята ни и няма да допуснат просперираща България, която да взема самостоятелно решения, и която има морска граница с Русия. Една бедна и корумпирана страна се управлява лесно.
  • 59 Ромка си

    30 6 Отговор

    До коментар #23 от "българка":

    Не Българка , иди първо до Беларус и после говори необразована и заблудена жено . Да аз бих живял в Беларус и много се надявам Бг да се развие поне до нивото на тази страна надминаваща България по изключително много важни параметри и стандарт на живот но , аз за съжаление съм инвалид прикован на легло и не мога . Желая успех на протестите в България и затвор за всички довели с алчността си нашия народ до това положение на най бедна и корумпира държавата в Европа

    Коментиран от #64

  • 60 Дълбоко Виждащ

    18 2 Отговор
    Достатъчно сте интелигентни за да няма нужда да обеснявам,защо точно Беларус,,,,с кой граничи-Беларус и Какво вижда ротшилд зад Беларус!Под носа на ротшилд му взеха най-вкусните парчета от тортата -Украйна,сега търси друг коридор,,,,Пак Путин ще го ,,,такова!На бой и другото ротшилд насита няма!
  • 61 Хахахаха

    7 26 Отговор
    Беларус е една колония на изостанала пещерна империя... Не че Бай Ганю не припознава щастието в миналото и измамното величие на СъвеЦкия съюз, но имаме невероятния шанс да сме в клуба на Европа, и всякакви гащници колкото и да пишат простотии, не могат да маскират постиженията на държавите от ЕС.

    Коментиран от #79

  • 62 Болшевик е моя татко

    11 25 Отговор
    гжа Захариева е част от управляващото мнозинство в Европейска България и като такава има пълното право да гласува с Европейските си колеги против диктаторския режим на Лукашенко докато Шаранкова е никой в България и не изразява официална позиция а нейна еднолична
  • 63 Питанка

    6 21 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли агенти на ДС (филиал на КГБ) от управляващи и опозиция да бъдат независими от създателите си , от чекистите ? Единственият път за България е на Запад без Радев, Борисов, Гешев, Доган, разни мутро-патриоти (мутриоти) , бесепета, десеета, копейки, веждита, черепи, и без всичко подчиняващо ни на Русия и символизиращо Русия.

    Коментиран от #119

  • 64 Боже, доживях и тая дебилност...

    10 22 Отговор

    До коментар #59 от "Ромка си":

    Че кой ходи в Беларус и пещерния рай Раша... Я влез в социалните мрежи и се информирай от първа ръка троле азиатски...

    Коментиран от #80

  • 65 Иловец съм и рибар съм

    9 21 Отговор
    Ееех Шаранкова дърта Таранка рубладжийска
  • 66 Финансова изгода

    13 3 Отговор
    Захабената женица плюе, защото иска да се докара на господарите за да я вземат на работа по на запад от западните балкани!
  • 67 Ромка си

    17 3 Отговор
    Не Българка , иди първо до Беларус и после говори. Да аз бих живял в Беларус и много се надявам Бг да се развие поне до нивото на тази страна надминаваща България по изключително много важни параметри и стандарт на живот но , аз за съжаление съм инвалид прикован на легло и не мога . Желая успех на протестите в България и затвор за всички довели с алчността си нашия народ до това положение на най бедна и корумпира държавата в Европа
  • 68 Еми да я накараме

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Де Факто":

    да работи, ние СУВЕРЕНА "ГРАЖДАНИТЕ" сме работодателите и те са сложени там да служат на народа.Най-отгоре в конституцията е СУВЕРЕНА . КОНСТИТУЦИЯТА сега им пречи . Как едно правителство и парламент с изчерпан вот на доверие "НЕЛИГИТИМНО" си позволява да управлява еднолично и непрозрачно държавата . Това е УНИЗИТЕЛНО . "Май трябва да се поклоним и целунем ръка на Бойко " Не е ли ИЗВРАТЕНО къде живеем 🧐
  • 69 Володя

    5 8 Отговор
    Кой си ти да питаш коя е тя бе глупако

    Коментиран от #73

  • 70 За Русия с любов

    8 19 Отговор
    Салтиков-Шчедрин пише: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...”....Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”....Пушкин пише: "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”. ...Иван С. Шмельов : „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”. В един разговор с Путин Шимон Перес заявява: „Санкт Петербург и Москва са витрина… Останалата част от Русия е като Нигерия, само че покрита със сняг.”

    Коментиран от #91

  • 71 ХАХ аа

    9 3 Отговор

    До коментар #44 от "Шопо":

    Става за ганг-банг с десетима надарени от Факултето
  • 72 Оставка, Бойкошенко!

    8 2 Отговор
    Бойкошенко се е заинатил като Тулуп на магистрала.
  • 73 Бачо Киро

    20 3 Отговор

    До коментар #69 от "Володя":

    Жената е професор и задава правилните въпроси. ЕС обърна гръб на протестите в София и рече, че са си наша работа. В същото време протестите в Беларус не са си тяхна работа, а те дори не са в ЕС? Единственият подпис, който трябва да сложи Захариева, е този под оставката си.
  • 74 ,гошу

    3 0 Отговор
    Има една пкп,а тази е п не знам от къде си п
  • 75 Ван дер Любе

    13 1 Отговор
    Тук виждаме как една истина се използва, за да се прикрие друга истина. Вярно е, че Брюксел се държи с двойни стандарти. Ако човек се заслуша в говора на Борисов и на Лукашенко, ами те са лика-прилика. Все те са направили всичко, някой друг им е виновен за оцапаните гащи, мразят народа си и тойно го псуват. Борисов го чухме как говори и какви богатства има за джобни пари в шкафчето си. Но Брюксел се прави на ударен, а за Лукашенко ще прати и войски. Борисов заслужава много по-голямо наказание, т.к. открадна или пропиля десетки милиарди евро от ЕС. Но излиза, че ЕК, Германия и Франция, които си затварят очите, са антибългарски настроени. То и на берлинския конгрес е било така. Само Борисов го е нямало, иначе щяха да ни върнат на Турция, както той казва: ще му кажа аго, да му стане драго.
  • 76 Има си хас

    15 0 Отговор
    козичката Катя да гласува против, че тя откога се натиска за топло местенце при угоените брюкселски паразити.
  • 77 Nikolay

    16 1 Отговор
    Права сте госпожо Шаренкова, но Наглия Запад ще се оттегли от Източното направление само с кръв и ритници!
  • 78 Dron

    5 15 Отговор
    Статията е написана от човек който не живее в реалността.Госпожата най добре да се пресели в Беларус,вместо да живее в България.Луд умора няма.
  • 79 Вярно

    18 8 Отговор

    До коментар #61 от "Хахахаха":

    Си хахо. Беларус е на светлинни години пред България, а пък дали си в клуба на Европа, на извънземните е все тая, щом си най-големия оръфляк в света.
  • 80 Ходил

    17 7 Отговор

    До коментар #64 от "Боже, доживях и тая дебилност...":

    Да, ходил съм и да - прекрасно е. Дълго е за писане, коментирал съм и друг път, виж стари статии за Беларус тук ако искаш. Та понеже нямам време да ти обяснявам (а ще трябва много, много писане да ти кажа хилядите разлики между прекрасната държава Беларус и нашата кочина), затова просто разгледай видеа и снимки от Беларус. И само ще кажа,че там законите са на страната на хората, а не на престъпниците, нищо, че има смъртно наказание( то като у нас няма, да не би да е по-добре),а и всичко по магазините си им е родно производство - своя държавна промишленост и чисто от ГМО и боклузи селско стопанство, за разлика от нашите магазини където е 90% вснос. За чистота реда по улиците сам ще видиш!

    Коментиран от #98

  • 81 Мутри вън

    17 4 Отговор
    [ Коя е Захариева, че да налага санкции на Беларус ] Тя е същата, която не иска да се налагат санкции на Турция. Разбира се, за всичко това има заповед.. Виновникът е известен.
  • 82 Анатема Безродници!

    6 1 Отговор
    Как коя е!? УФСЪ , с комунистически корени.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Next

    9 1 Отговор
    Пачата Захариева която е част от мафията. Вън от България, на нас курвети не ни трябват.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Съдията Дред

    6 2 Отговор
    Някой трябва да посъветва Лукашенко да яхне джипа и да показва какво е построил, и какво се строи. После срещи с благодарни работници, лекари, военни, и това излъчвано на живо във фейсбук. И да не забравя персоналните си мисирки.
  • 88 Petco

    6 0 Отговор
    Как коя е тя, нейното име е Сара Авраамова и иска да си върне за братята през четрдесет години.
    През последните 30 години, кой е външен министър, кой ?? какъв етнос е ?? и кой ги назначава ??
  • 89 Мама миа

    6 2 Отговор
    Ако има нещо за уважаване в тази жена това е само задникът и. Казал го е висш дипломат на голяма държава от ЕС.
  • 90 Petco

    5 0 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,

    хора, дето нищо не щат да вършат.

    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

    "Аз не зная! Аз не мога!"
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Умно село

    9 1 Отговор
    Когато една лейка е празна тя кънти и дрънка.
    То русо , та се пръска!
    Освен за селфи , не става милата. А тя цел външен за момента.
    Случайни хора на отговорни постове разпарчетосват територията, като топла баница.
  • 93 Шаренкова е кремълска слугиня

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма бяла птица":

    Защо Шаренкова не каже какви са заплатите и пенсиите в Беларус. А би ли ни осведомила къде учат децата на висшите дейци на БСП и червената олигархия? Сигурен съм че и нейните са в САЩ,Канада или в някоя държава от Европейския съюз. Но не и в Евразийския(с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан).
  • 94 Тая

    12 5 Отговор
    е плевнелиева калинка, назначена от Плевнелиев, по ходатайство на архитекта на подпорната стена на плажа "Алепу" пред смешния президент. Дялан соросоиден камък за всяка соросоидна нужда. Изключително вреден паразит на снагата на българската държава.
    Тази калинка или по-скоро - кърлеж, - без надлежното одобрение на Министерски съвет (половината от който, без Бойко Борисов, се разбунтува през декември 2017 г.) взела, че подписала през 2016 г., от името на Р. България, джендърската "Истанбулска конвенция" за узаконяване на всички полови извращения, наречени "полови роли", без каквото и да е ограничение, вкл. и такива като съвокупление с малки деца, майки с деца, бащи с деца, с животни, с трупове на хора, садизъм, мазохизъм и т.н. - няма ограничение на половите роли...

    Не е ясно защо Борисов я държи на власт, освен ако не е човек на гнусните сатанисти отвъд океана.
  • 95 панчо виля

    16 4 Отговор
    Някой учудва ли се че тази неадекватна калинка изпълнява незабавно, без мислене нарежданията на краварските си господари? Тя просто е още по-тъпа и от кърджалийската кифла.
  • 96 ОТ ТАЯ

    10 2 Отговор
    ОТ ТАЯ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ВСИЧКО,ИСТИНСКА ХИТЛЕРОВА ВАЛКЮРА
  • 97 българка

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "в сравнение с нас":

    Ами приятен път! Успех в обетованата земя Беларус! Но не се връщай тук, там е прекрасно!
  • 98 българка

    3 6 Отговор

    До коментар #80 от "Ходил":

    Ами и на теб приятен път! Успех в обетованата земя Беларус! Но не се връщай тук, там е прекрасно!

    Коментиран от #100

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 без име

    9 1 Отговор

    До коментар #98 от "българка":

    Кукло,той преви констатация къде е Беларус и къде е България ,която България неграмотните овластени мутри превърнаха в бунище.Заради което три милиона бълагари напуснаха родината си,заради мутрите и техните калинки/мутресите,насядали на дръжванат софра и папкат наготово от еврепйските фондове и заемите ,които мутрите теглят от името на България.
    Или ти смяташ,че и твоите деца ,внуци като теб ще са на държавната софра и ще папкат,а други да връщат парите? Тези "другите" се евакуираха от Блъгария е техните деца няма да се върнат в България .А вие и децата ви ще се самоизядете сами....и това ще е края на България.
  • 101 chi

    7 1 Отговор
    Захариева, айде пътя и дим да те няма. Омръзнало ни е от простотия, не искаме да те виждаме и чуваме повече!
  • 102 Подуене

    4 1 Отговор
    тъпа проста п.тка .... патка ве, вий кво си помислихте
  • 103 Щерев-червен трол

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    В грешка си,от Брюксел са и казали на английски(ама дали го е разбрала) че следващият път когато идва в Брюксел да си води двама преводачи,ако е минала на левия бряг да си води преводачки.
  • 104 Щерев-червен трол

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Иво":

    А всъщност коя е захариева??
  • 105 stan4o

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма бяла птица":

    Толкова сме тъпи, че не гледаме собствената си кочина, а даваме акъл на Беларус. Докога ще се правим на умни, а ще стоим наведени? Ако българите сме умни нямаше да сме на тава дередже. Нямаше българи да такова българи в българия и в чужбина. Нямаше да продаваме бъдещето на България за сто сребърника.
  • 106 Петър

    3 2 Отговор
    Ако някой се чуди коя е Захариева да пита Кеворк. Той ще му обясни.
  • 107 Скоро

    7 3 Отговор
    не бях чел нещо такова... вярно, точно и истинско...БРАВО!!!
  • 108 р м м

    3 1 Отговор
    протестиращите явно си нямат друга работа по нощите... пишете по разнообразно, демек излезе че сте повечко...
  • 109 емил

    3 4 Отговор
    Колко жалка подлога е тази Шаренкова

    Коментиран от #120

  • 110 Абе,

    1 4 Отговор
    Пръдльо!в Беларус протестите са многохилядне!,А вие сте шепа лумпени!!!

    Коментиран от #116

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 ЕМ КРАДЦИ ЕМ ПРОСТАЦИ

    1 0 Отговор
    АМЧИ ДЯНКОВ КАТО БИЕШЕ ШАМАРИ НА ПУТИН ?
  • 114 Страничен наблюдател

    0 2 Отговор
    Светлана Шаренкова е съветска възпитаничка,удостоена за особени заслуги от Медведев Дмитрий, с правителствената награда на руската комунистическа империя.
    Автор на следните книги:
    България-Русия. Исторически очерк (2000)
    Славянска Европа (2002)
    Владимир Путин. Лидерът (2009)
    Между другото ,мъжът и,руският грузинец Тутберидзе,е изгонен от република България за противодържавна дейност,и като заплаха за националната сигурност.
    И синчето и,е в хазартния бизнес,също като дубайския беглец.
    Ясно е,госпожо Шаренкова,кой кум,кой сват,както и че още получавате траншове и задачи от братския император ВСЕРУСИЙСКИ
    Българска памет за Русия (2011)
  • 115 Наблюдател

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Иво":

    Светлана Шаренкова е съветска възпитаничка,удостоена за особени заслуги от Медведев Дмитрий, с правителствената награда на руската комунистическа империя. Автор на следните книги: България-Русия. Исторически очерк (2000) Славянска Европа (2002) Владимир Путин. Лидерът (2009) Между другото ,мъжът и,руският грузинец Тутберидзе,е изгонен от република България за противодържавна дейност,и като заплаха за националната сигурност. И синчето и,е в хазартния бизнес,също като дубайския беглец. Ясно е,госпожо Шаренкова,кой кум,кой сват,както и че още получавате траншове и задачи от братския император ВСЕРУСИЙСКИ

    Коментиран от #118

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "Наблюдател":

    И какво от това ?

    Коментиран от #122

  • 119 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Питанка":

    КГБ и ЦРУ са били в братско сътрудничество от времето на евреина Андропов. При това КГБ е планирало да е от новия елит след развала на СССР, поради което се е съгласило да играе като младши партньор на ЦРУ.
    Въпроса си го отправи към ЦРУ и нейните началници в САЩ.
  • 120 Не е

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "емил":

    по-жалка от подлогата Емил.
  • 121 ДОКО

    0 0 Отговор
    НИЩО НЕ СТАВА БЕЗ ЗНАНИЕТО НА ВЕЛИКОТО КРАДЛИВО ГЕНЕРАЛ БОКО..БОКО Е ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА БЕЛАРУС И ИСКА ДА ПОМОГНЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА МАФИЯТА ТАМ..ЦЕЛТА НА ГЕНЕРАЛА БОКО Е БОКОВИЗЪМ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ЗАЩОТО БОКОВИЗМЪТ Е НОВ СТРОЙ КАТО КИНТИТЕ ОТИВАТ ПРИ ЕДИН ЧОВЕК В ЧЕКМЕДЖЕТО
  • 122 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Анонимен":

    Ааааа...нищо,добре е да се знае,кой какъв е