7 Септември, 2020 18:03 2 677 32

Живеем нашата битка на века

  • българия-
  • живот-
  • политика

Българското общество може да се противопостави на тази диверсия, максимално сплотено в името на традиционните български семейство и нация

Живеем нашата битка на века - 1
Снимка: М. Богданова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди около два месеца, малко след първия голям пристъп на епидемията, започнаха едни банални сблъсъци между управляващи и опозиция. Кога през седмица, кога през ден, на обществото се сервираха екзотики и абсурди с претенцията, че така се правели модерните демократични протести, пише в свои коментар за Епицентър Владимир Костов.

Ето така, без предупреждение, без поемане на политическа отговорност от когото и да било, българската държава и общество се оказаха въвлечени в актуалната фаза на най-рушителния процес на последния век. Имам предвид подкопаването на семейната и националната основи на човешкото общество и заменянето им или с авторитарна бюрократична диктатура /фашистка, национал социалистическа, комунистическа – няма значение/. Или с хиперболизация на правата на индивида, изолирането му и подчиняването му на тази основа пак на всемогъща бюрокрация /либерализирана, глобализирана, джендъризирана – все тая!/

В никой момент от века България не е била, по нечие благоволение, извън рушителния ход на този процес. Българският народ изстрадва своя дял, като толкова други, от несправедливостите, наложени от победителите в първата световна война. А и от последвалите прояви, както на национал социалистическите и на комунистическите диктатури, така и на агресивната глобализация на световната икономика, осъществена при лидерството на водещите капиталистически държави.

След 1989 година – отново като на другите – и на българското общество и нация беше обещан преход към нещо ново, различно. Не мина много време, и се видя, че и след 1989, така както преди, продължава борбата на бюрокрацията срещу основите на семейството и нацията, като терен за естествена реализация на човека. И подменянето им с илюзията за свръхсвободни личности, по същество ефикасен параван на диктатурата на бюрокрацията /с каквито и шарени етикети да бъде представяна последната/.

Съвпадение, или и друго, но точно три десетилетия след формалното обявяване на края на диктатурата на партийната бюрокрация, изградена по съветски образец, България, член на ЕС и на НАТО, е прицел на мощна политическа диверсия. Зад декора на обществено недоволство от управляващите /какво по-нормално, ако е осъществявано отговорно и нормално?/ се търсят пътища и средства да се прегради на България възможността да води желаната българска семейна и национална политика. Както това опитват да правят Унгария, Полша и – в една или друга степен – и някои други европейски страни.

Съзнаваме ли, че това е може би нашата най-голяма и най-важна битка в този век? И че друг не може да я води и спечели вместо нас? Така е и с останалите страни, членки на ЕС и НАТО, или на други съюзи и обединения. Всяка според интереса и съзнанието, което има за себе си, води своята борба на този терен. Печели или губи. Признава, че губи, или се самозаблуждава, че загубата ѝ носи печалба. Защото съществуващите съюзи и тяхната политика, са от друго време. Когато водената срещу семейството и нацията унищожителна атака от страна на бюрокрацията не бе разкрила още лицето и същността си.

Диверсията срещу българското семейство и нация се подема, защото тези, които стоят зад нея, разчитат на успех. И само българското общество е, което може да превърне тази диверсия в печеливш шанс за България. Като ѝ се противопостави, максимално сплотено в името на традиционните български семейство и нация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ма какво семейство

    15 10 Отговор
    Като в България не искат да имат семейства,а само да въртят кючеци на масата.

    Коментиран от #17

  • 2 Бойку шкафа

    30 6 Отговор
    Оставете ме на мира да си напълня чехмеджетата..Негодници такива.

    Коментиран от #26

  • 3 ГешеФ

    21 8 Отговор
    Който е срещу режима ни,ще го тикнем в затвора.Демократи сме все пак.
  • 4 00000014

    13 18 Отговор
    Общи приказки от човек, който се страхува да каже истината. Ами кажи -- Бойко е крадец, мафиот, мутра, но тези които искат да прокарат джендърските идеологии се възползват от това и манипулират гладните и недоволните. Лично аз имам предвид "Да България" и Христо Иванов.
  • 5 Има един филм

    18 4 Отговор
    В който ги обясняват нещата.Българите не искат да имат деца и това ще се задълбочава.Не искат,защото там няма условия за отглеждане и подобаващо образование и израстване на деца.Българите не са роми и както по-специалните рибки в аквариума,те имат нужда от подходящи условия ,за да създадат потомство-температура,кислород,светлина и т.н.В България,или по -точно това,което носи името "България",такива условия за възпроизвеждане на този специален народ няма.В следствие на дългото време без подходящи условия,тази рядка порода човеци-българи,се е деформирала необратимо .Просто е

    Коментиран от #15

  • 6 Кирил

    19 5 Отговор
    Гнус от управляващия режим!
  • 7 ТаУмВзе

    16 4 Отговор
    Сривът на Колапса е по цялата линия! Демография, икономика, политика(смех) и така натам. Те първа идва Зима и официален Фалит.
  • 8 Ненков

    16 4 Отговор
    ТКП да си обуе гащите, че тия от НСО-то така й свикнаха да я куландрисват, че ще пратят пекинската п.а.т.и.ц.а скоро пак при поцинкованите й кофи в Кърджали...ОСТАВКА на долнопробната амеба.
  • 9 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    Много смачкан народа в Пловдив.Местните ни приятели се червяха от срам от съгражданите си.Само гаврата с големия национален флаг ги посъбуди.и ядоса.

    Коментиран от #11

  • 10 Чочо

    6 16 Отговор
    Гледам клип протестър пикае на националното знаме
    ..съвсем са за погнуса

    Коментиран от #12, #18

  • 11 За мен

    3 16 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Смачкания си ти,който орева орталъка от един спрей.
  • 12 Това са умните

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чочо":

    И красииивите.Те ще оправят България.#Бъдетесмели
  • 13 БЪЛГАРИ никой 🙈🙊🙉

    8 4 Отговор
    не мисли за БЪЛГАРИЯ и за БЪЛГАРИТЕ. Имаме си едни ОВЧАРИ които си пасът овце на територията България . 🤬🤯🚷🧐
  • 14 анонимен

    14 2 Отговор
    Този автор е искал да каже нещо, но за жалост нищо не е казал.
  • 15 Щерев

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Има един филм":

    Не щат защото са егоисти.При над имаме двойки с по над 5000 лева,по три пъти са в чужбина море на планина по шопинг и по 2 коли.Питaм ги за деца,казват,ще ни пречат да си живеем живота.

    Коментиран от #19

  • 16 Според доклад на ЦРУ

    6 2 Отговор
    Българите ще са сред най-намалелите народи до 2050г,и италианците. То и българи вече не са останали в България.Като ги гледам по улиците ,едни слаби,ниски...но стават и чудеса,кой знае.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ма какво семейство":

    Дoкaтo МOЧA ce пъчи нa cрeд Coфия нямa дa ce oпрaвим! Рaзбирa ce...eдин пaмeтник caм пo ceбe cи нe мoжe дa e винoвeн зa нищo, нo e пoкaзaтeл зa рeaлнoтo пoлoжeниe c влacттa в държaвaтa ни... нe дa гo рaзрушим, a дa гo дeмoнтирaмe, зa дa ce изпoлзвaт кaмeнитe плoчи oт oблицoвкaтa кoитo ca мнoгo cкъпи, a и брoнзът oт фигуритe e цeнeн мaтeриaл.
  • 18 Последния Софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Чочо":

    Сигурно е жандармерист.Снощи жандармерията в Пловдив поруга 50 метровото знаме ушито за Съединението.Позор!

    Коментиран от #20

  • 19 Има един филм

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Щерев":

    Това е деформацията.За тях ценностната система е изместена към "Аз",вместо към ние.Няма чувство за принадлежност към род.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този последен трол

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "я да питам":

    Много лъже и оцветява.Не трябва да му се вярва
  • 22 Последния Софиянец

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "я да питам":

    На мен НСО ми взеха свирката, стотинките и знамето с дръжка.И не ми ги върнаха.Заради детекторите за метал през които минавахме ни взеха всичко метално.Искаха и колана да ми вземат,ама след разправии ми го оставиха.Щях да се изложа иначе пред майните с паднали гащи.

    Коментиран от #27, #30

  • 23 Аааааааа....

    2 0 Отговор
    Кажи ,моля те как правиш шкембе чорбъ.

    Коментиран от #24

  • 24 Последния Софиянец

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Аааааааа....":

    Тайна майна.ха ха ха
  • 25 Бягаме от ГЕРБ

    2 2 Отговор
    В БГ раждат деца на мутри, и васали на ГЕРБ - строителни фирми, журналисти на ГЕРБ,реститути, нискограмотни и роми.
    Всичко умно избяга от БГ.

    След време няма да останат хора да им плащат данъци, и мутрите ще се изпотрепят взаимно, а по-богати ще бягат в чужбина. Първо ще превърнат БГ в пустиня зарита от боклуци, без гори - сеч, без вода-източени язовири, без държавни болници - всичко ще е частно, без образование, ще премахнат лева, робството ще е освобождение.
    ще премахнат и БГ език.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хухуху

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    А пък и акута памперси
  • 28 Ръдеф

    0 3 Отговор
    Тез червени домати
  • 29 Матей

    3 1 Отговор
    Да,закона за детето е болна тема,позабравено в суетнята,а той беше утвърден и вече се чуват по радиото призиви за подаване на сигнали за проблемни семейства.Като няма какво вече да се краде,решиха да крадат децата на хората и да ги продават в робство,доходна професия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Герб остафка,змията хапе най лошо умирайки
  • 32 123131543

    1 1 Отговор
    ОСТАВКА НА РАДЕВВВВ, РАДЕВВВВ, РАДЕВ ВЕДНАГААААААААААА