20 Ноември, 2020 16:55 15 714 74

Лъжат ни нагло и с лекота

  • коронавирус-
  • мерки-
  • лечение-
  • аптеки

Хората наистина са оставени да умират по домовете си

Лъжат ни нагло и с лекота - 1
Снимка: БГНЕС

Не сме проспали последните 6 месеца, гневят се обидено здравните власти на хорското недоверие и упреци. Даже много сладко ги проспахте. Нали мултифункционалният ви патрон обяви победа. И си легнахте. 6 месеца имахте за един елементарен казус, който е в основата на борбата с коронавируса. Към днешна дата той е покъртително нерешен, а е от фундаментална важност.

Джипито е казало по телефона какво да се пие, но без рецепта не дават антибиотик. Без антибиотик пък иде пневмония. Електронни рецепти - дрън-дрън - 6 месеца мисловна пауза. Скандали по аптеките. Жулим чайчета и витамини и чакаме късата клечка. Така, още в самото начало, рухва цялата къщичка на изградената от перманентен хаос система.

Положението е "Седи дома, чети "Шок". И това е само началото на драмата, чисто домашната драма, преди да се стигне до контакт със 112 и ви откарат към неизвестното. Ако въобще дойдат, разбира се. Защото това става след ден, два или въобще не се случва.

Мераклиите за герои днес са много. Без капка ирония сред тях слагам аптекарите, които дават антибиотик без рецепта под угрозата от зловещи глоби. Клета, малоумна система. По-глупава и от пресконференция на НОЩ.

"Никой не е отказал прегледи. Напротив - идеята да се направят COVID-сектори в специализирани болници целяха пациентите да могат да се лекуват“, казва чичкото с тежката длъжност - самият национален здравен инспектор, негово здравно величество доц. Ангел Кунчев.

Отвратителна лъжа. Прегледи се отказват масово и само страшен темерут може да твърди обратното с подобна небрежна лекота. А за COVID-сектори пред болниците извън столицата трудно може да се говори. В една от двете варненски болници, където има такъв, отказват да те прегледат в този сектор, ако имаш джипи. И след като и личният ти лекар отказва да ти сложи една слушалка - край на здравеопазването. Иначе призовават да се въздържаме от самолечение. Безподобен цинизъм.

Проспахте ги тези 6 месеца, драги. Много дълбоко ги проспахте. Пълен потрес.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 227 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МангъроFF

    85 188 Отговор
    Чакай малко, нали Мангърина викаше да си седим в дома и да пием чай-чета?!
    А Мангъра откакто го пратиха да бачка в ковид отделение и млъкна като риба! :)

    Коментиран от #12, #16, #43

  • 3 Това е позор

    165 13 Отговор
    Оставка.
  • 4 Българка

    193 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не сме проспали последните 6 месеца, гневят се обидено здравните власти на хорското недоверие и упреци."
    Ако е вярно твърдението на шайката, още по-зле за тях. Значи умишлено и целенасочено морят българите без адекватно лечение, без нужните лекарства. Геноцид. Не просто за дълго в затвор, а да се обмисли за връщане на смъртно наказание
    Оставки, съд, присъди, конфискация

    Коментиран от #36, #41

  • 5 Пенсионер

    74 75 Отговор
    Спешно затворете децата да учат дистанционно.

    Коментиран от #10, #32

  • 6 Политическа мафия

    174 9 Отговор
    Всичко у нас е политическа и икономическа лъжа! Затова загиваме.
  • 7 Меркел

    134 3 Отговор
    29 милиарда помощ от ЕС си имат цена!
  • 8 Проспаното

    110 11 Отговор
    време е неуспорим факт , повече от половин година пълно безхаберие независимо , че още през пролетта най - добрите вирусолози и институти по света съобщаваха за втора , много по - голяма вълна на вируса ! Но тук - нищо не е предприето за толкова време , пи план А , ни план Б , нито организация и подготовка ! Просто НИЩО !

    Коментиран от #71

  • 9 Мурхабетчийски ген. Годжи

    146 10 Отговор
    Ще се краде, яко ще се краде! И лъже, яко ще се лъже!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димов

    71 10 Отговор
    Кой знае какви генни модификации вкарват с тоя вирус в хората.....
  • 12 БАЙ Х@Й

    95 5 Отговор

    До коментар #2 от "МангъроFF":

    Странно , ама два дни преди да прати Мангъров МИНИсТРИто каза , че лично той и колегите от парламента ( сещам се за Лъчко МозАка и ДариткоВИЦА ) ще влязат да лекуват! Та лекари няма , АМА И ТЯХ ГИ НЯМА !!!!
  • 13 Дис

    6 30 Отговор

    До коментар #1 от "Суджук Барселонски":

    Много си в час бе колега ,ама не виждам какво предлагаш.
  • 14 Онези от протестите

    40 124 Отговор
    4 месеца твърдяха, че сред тях няма нито един болен и се подиграваха с вируса, с думите на Мутафчийски и т. н.А Кунчев, Ангелов, Кантарджиев се опитваха да вразумяват... Предупреждаваха, че има недостиг на медицински персонал,но малоумниците твърдяха, че се раздават пари да те пишат болен от ковид. По 1800 лв и то когато клиничната пътека беше още под 700 лв. Заради купонясващи по дискотеките, протестиращи и т. н., неносещи маски и неспазващи елементарни правила сме на това дередже. Заради всички, които слушаха Мангъров. Ако бяха избрали да слушат Мутафчийски... Слави, Мангъров и кой ли още не говориха против мерки, против маски.

    Коментиран от #18, #22, #23, #33, #44

  • 15 Гост

    66 13 Отговор
    Евала за написаното много точно !!!!
  • 16 ТиквунoFF

    132 27 Отговор

    До коментар #2 от "МангъроFF":

    Мънгъров ли ти е виновен за кризата бе ахмак?! Като "яко ще се мре" , къде са болниците, къде са лекарствата ,къде са линейките, къде е организацията на НОЩите и Тиквуните..

    Коментиран от #26, #58

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Fen

    47 2 Отговор
    Не се притеснявайте! Забравихте ,че в Турция чакат няколко милиона мигранти. Докато си пазите задника забравихте за устата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Даа

    68 6 Отговор
    Самолечението е вредно, а лечението от медицински "специалист" - смъртоносно!
  • 22 мислещ

    43 13 Отговор

    До коментар #14 от "Онези от протестите":

    Раздават се пари, и още как. Аз съм поредният, който чу за такъв случай от реалността, а не от интернет.
  • 23 Последния Софиянец

    51 12 Отговор

    До коментар #14 от "Онези от протестите":

    И сега пак няма нито един болен.Елате на площада, зона свободна от коронавирус и лъжи.Най много да хванете настинка от маркуча на Джамбаза.

    Коментиран от #47

  • 24 Матей

    31 10 Отговор
    Това е по мотиви от мои изказвания във форумите И САМО ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА. В Бул-таймс има изказване на Н.Марков в тоя дух ,но много добре издържано и аргументирано,твърди ,че положението ще се влошава и към нова година или малко по-късно картината ще е мазало и ще призове международни институции да се намесят,кардинално.Действително,в цял ЕС има известен произвол на властите,но не и както тук и с такива трагични резултати и простор за още по-голямо влошаване.До степен на здравно-хуманитарна катастрофа.
  • 25 Минувач

    49 12 Отговор
    Тече "тих" геноцид провеждан от ГЕРБ с основен координатор на "мероприятието" вожда им! Комунистическата школа си казва думата...
  • 26 МангъроFF

    20 7 Отговор

    До коментар #16 от "ТиквунoFF":

    Само налива бензин в огъня, ако ме разбираш...

    Коментиран от #27

  • 27 мислещ

    37 5 Отговор

    До коментар #26 от "МангъроFF":

    Сериозно ли вярвате, че който сега не вярва в мерките; ако го нямаше Мангъров - щеше да мисли различно? Ами не, който има достатъчно ум да си направи изводите за цялата ситуация, го е направил много преди да разбере, че съществува някакъв Мангъров.
  • 28 Аспарух

    31 9 Отговор
    Кунчев,ти си пълно завършено монтафонче! Диалекта ти е точно като за доцент,няма що! Пък наглостта ти е безкрайна! Абе махни се от тоя ефир бе гъ.омийник! И твоите ортаци! Във бразилски мутри!
  • 29 Аспарух

    21 5 Отговор
    Кунчев,ти си пълно завършено монтафонче! Диалекта ти е точно като за доцент,няма що! Пък наглостта ти е безкрайна! Абе махни се от тоя ефир бе гъ.омийник! И твоите ортаци! Вън паразитни мутри, бацили умрели!

    Коментиран от #62

  • 30 SAAB

    9 36 Отговор
    Aлоу........баснописеца ! Личният ти лекар отказва да ти ТУРИ една слушалка.....щОт след теб и пред теб има други.......вдяваш ли ? А и той е човек......и при него влизат други " баснописци " ...или пак НЕ вдяваш....след един кАт тебе и всички останали са за слушалка ! Тъй ,че кАт си мераклия за слушалка иди срещу 15 лв си направи една снимка.......щОт след слушалката ще я правиш отново....или пак НЕ вдяваш.............само с лопане по клавиатурата НЕ става ! Просто бях длъжен да ти сляза на нивото....за да вденеш ! :)

    Коментиран от #65

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Николай

    25 13 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    От 15-ти септември насам се увеличиха рязко случаите на Ковид. Спешно затворете училища и детски градини. Трябва да се действа като при грип. Първо да се затварят училища и детски градини
  • 33 Мери

    32 8 Отговор

    До коментар #14 от "Онези от протестите":

    Ако си следял статистиката, щеше да знаеш, че короната се развихри след 1 октомври, когато броят на протестиращите рязко се редуцира или в противен случай изпълняваш указанията на герберската пропаганда. И в двата случая това не говори добре за твоята интелигентност.

    Коментиран от #40, #45

  • 34 ПРАВЯТ ГО

    26 3 Отговор
    ....ЗАЩОТО НИ ИМАТ ЗА ОВЦЕ, А НА ОВЦЕТЕ .....КАКВО ИМ Е НУЖНО , МАЛКО СЕНЦЕ И ПОСЛЕ ......НОЖЛЕ !!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Честито

    29 5 Отговор
    30 години Демокрация=Една Голяма Лъжа и за разкош Шайка с един дебелокож Тулуп !
  • 38 Васил

    12 5 Отговор
    Не са проспали просто са си подремвали а други са се разхождали като проститутки по магистралите.
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    добрите ХОРА най лесно биват лъгани
  • 40 Тя бройката след 1 октомври е в резултат

    22 4 Отговор

    До коментар #33 от "Мери":

    от огромен брой безсимптомни заразени, които са сяли зараза през август и септември. Умираха хора и през лятото. В Румъния беше по-зле отколкото при нас, а приемахме румънци в хотелите без PCR тестове, каквито ни изискваха гърците на нас. Естествено, че и присъственото обучение от 15 септември, и захлаждането са фактори за увеличаване на броя на заразените. И огромния брой заразени лекари. Да не би да си мислите, че е възможно всяка седмица да се правят PCR на всеки личен лекар или специалист. Че не се спазваха масово мерките си е факт, който не може да бъде оспорван от никого. Въобще не защитавам правителството и неадекватника Борисов, но огромния брой заразени си е заради абсолютното отричане на съществуването на заразата месеци наред. В болниците си е зле от години.Не е само заслуга на ГЕРБ. А още от бай Тошово време сме на първо място по инфаркти, инсулти и сърдечно съдови болести.Ковид - 19 води до още повече усложнения и смърт.
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    права си ПРИЯТЕЛКО от ГРАД ГОРНА да знаеш понякога ДОБРОТАТА Е НАЙВНОСТ ДА НАИВНОСТ И ОТ НЕЯ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ГЕРБ да ни лъжат до дупка
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    капиталист олигарх политик зърнар банкерр лихвар цситата са кожодери разберете го и не бъдете наивни до глупост
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 За моята интелигентност не бери

    15 4 Отговор

    До коментар #33 от "Мери":

    грижа.А гербер, гербераст и друг... раст определено не съм. Ама на пасмината, подвизаваща се тук е много удобно да нарича всеки инакомислещ така. Не харесвам Борисов, не харесвам и Слави, а Мангъров не мога да го гледам. Трябва ли да харесвам непременно отровното трио, Боец и т. н. Само ми обяснете кое е това правителство, от чиито решения бихте били доволни всички. Като половината искат учениците да учат онлайн, 1/4 искат пълен локдаун, а на някои и маските им пречат и не искат да ги носят дори на закрито... Все още, въпреки че доста яко се мре. Други реват, че ги карантинирали, а те се чувствали добре. И на фона на всичко това рев, че не се справяли от щаба. Ами как да се справят като няма грам солидарност, съчувствие и съпричастност между хората.

    Коментиран от #59

  • 46 Спасов

    2 0 Отговор
    А спаситела?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 барета

    12 23 Отговор
    Сърдехте ли се на Бойко като ви говореше за чували и т.н.,бяхте едва ли не обидени, а сега олеле мале к'во ША прайм! Викахте ''не на маските '', ''махнете бариерите, искаме на гърцияяяя'' и темподобни глезени прищявки на '' тома неверни'' сега ще си сърбате попарата надробена от личният ви нихилизъм и безотговорност! п.п. поставянето на минусите да започнееееее, сега!

    Коментиран от #53

  • 50 Анонимен

    0 1 Отговор
    Всичко е ток и жица.
  • 51 МЕНГЕЛЕ

    18 0 Отговор
    „Изхвърлeн oт линeйкa, 2 чaca нa cтълбитe c киcлoрoднa бутилкa (киcлoрoдът cвършвa), нямa нocилкa, нямa инвaлиднa кoличкa, нямa acaнcьoр. Нямa нищo. Нямa живoт”.

    Нa 12 мaй 2020г. прeдceдaтeлят нa пaрлaмeнтaрнaтa групa нa ГEРБ Д-р Дaриткoвa cъoбщи c aплoмб и гoрдocт в Нaрoднoтo cъбрaниe : „Блaгoдaрeниe нa нaврeмeннoтo взeмaнe нa мeрки (oт прaвитeлcтвoтo нa Бoриcoв, б.a.)....зaпaзихмe живoтa и здрaвeтo нa бългaритe...Ниe нaпрaвихмe възмoжнo тoвa, чe в Бългaрия прoцeнтитe нa зaбoлeвaeмocт и cмъртнocт ca oт нaй- ниcкитe в Eврoпa и cвeтa”.
  • 52 МЕНГЕЛЕ БОКО

    9 0 Отговор
    „Изхвърлeн oт линeйкa, 2 чaca нa cтълбитe c киcлoрoднa бутилкa (киcлoрoдът cвършвa), нямa нocилкa, нямa инвaлиднa кoличкa, нямa acaнcьoр. Нямa нищo. Нямa живoт”.

    Нa 12 мaй 2020г. прeдceдaтeлят нa пaрлaмeнтaрнaтa групa нa ГEРБ Д-р Дaриткoвa cъoбщи c aплoмб и гoрдocт в Нaрoднoтo cъбрaниe : „Блaгoдaрeниe нa нaврeмeннoтo взeмaнe нa мeрки (oт прaвитeлcтвoтo нa Бoриcoв, б.a.)....зaпaзихмe живoтa и здрaвeтo нa бългaритe...Ниe нaпрaвихмe възмoжнo тoвa, чe в Бългaрия прoцeнтитe нa зaбoлeвaeмocт и cмъртнocт ca oт нaй- ниcкитe в Eврoпa и cвeтa”.
  • 53 ей скудоумец

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "барета":

    че нали боко се хвалеше късната пролет колко добре сме се справили и плюеше по западните лидери, пишеш противоречия сякаш сме били като в щвеция

    Коментиран от #60

  • 54 Симеонов

    10 1 Отговор
    A моят лекуващ лекар за по-лесно не вдига телефона изобщо.Така няма никаква грижа за пациентите/клиентите/ си. А час за преглед се записва предварително по телефона. Така поне пише на вратата на кабинета му. Там е даден и телефонният номер, който обикновено дава “свободно". Остава да ме пази Господ от болести, че личния ми лекар май не иска.
  • 55 Той

    11 1 Отговор
    Е, как на някой не му дойде на акъла - лекуващи в ковид отделения да са лекари преборили вируса!? Естествено и с някой лев отгоре... Толкова ли е трудно...
  • 56 Тодор Живков

    8 1 Отговор
    В зародиша на всички тези отвратителни убийства е Борисов и мафията, която води. Всичко е следствие от това.
  • 57 МДААА

    10 1 Отговор
    БОРИСОВ МИНАВАШЕ ПОКРАЙ БОЛНИЦИТЕ С ДЖИПА И ХОРАТА УМИРАХА ПО СТЪЛБИТЕ УСМИХНАТИ
  • 58 Да еааа!

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "ТиквунoFF":

    Абсолютно! Ако някое официално или неофициално лице беше забило брадвето в кратуната на мангъра, сега болните щяха да са на порядък по-малко.
  • 59 Пуй

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "За моята интелигентност не бери":

    Най виновния тъпан е прецедента ,не може при очаквана криза да провеждаш собствена позиция ,че няма вирус ,а той яко да го има.И другото няма угодия на тоз народ масово даже знаят че са болни и обикалят навсякаде

    Коментиран от #66

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    3 0 Отговор
    Как да не е предприето,ами карантината,който не,спазва карантината-затвор и глоба,затворените ресторанти и барове след определен час,задължителното носене на маски дистанция на 1,5м,зелените коридори за пенсионери,дистанционното обучение и т. н.
  • 65 Това е просто

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "SAAB":

    глупост. Освен слушалка - какво още трябва да си купуваме според теб, че да бъдем обслужени? Кислородни бутилки? Оборудването на системи в отделенията? Подови настилки ? Линейки? Хайде престанете с лизането на герберски задници - абсолютна истина е, че калинките не могат да се справят с нищо ,различно от описаното в преките им задължения, с които също не са в състояние да се справят. А от изпълнителско ниво нагоре по йерархията те -калинките - са болшинство. До най-горе, където няма други освен тях.
  • 66 Не е ли време

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Пуй":

    да спрете с тези ялови опити за внушения по адрес на Президента? Всеки има право на мнение - но ЗАДЪЛЖЕНИЯ да ръководи ставащото в страната има само и единствено изпълнителната власт. А да бъдат изпълнени тези задължения се иска кадърност. Такава просто няма. Няма и смелост за поемане на отговорност - отговорността се прехвърля на по-долните нива, за да има винаги удобни виновни. Това ми звучи като провдивския случай - трима починали в болницата - наказани две санитарки и шофьор на линейка... Интересно - ако шофьорът бе направил катастрофа, на шефа на болницата ли трябваше да отнемат книжката за шофьор?
  • 67 Готин

    1 0 Отговор
    Всичко е вярно, защото ,,докторите,, вече не са лекари, а търговци. Не съм фен на предишната система но, тогава имаше ред и система. При онези правила при криза или война ВСИЧКИ МЕДИЦИНСКИ КАДРИ ПОДЛЕЖАХА НА МОБИЛИЗАЦИЯ. Сега всеки на който не му отърва може и си хвърля оставката. Изобщо не им пука на докторята за това колко ще измрат. За такова действие, равносилно на дизертьорство, по тошово време имаше военен съд. Тука останаха само боклуците, а за това е виновна системата!
  • 68 Готин

    0 0 Отговор
    Всичко е вярно, защото ,,докторите,, вече не са лекари, а търговци. Не съм фен на предишната система но, тогава имаше ред и система. При онези правила при криза или война ВСИЧКИ МЕДИЦИНСКИ КАДРИ ПОДЛЕЖАХА НА МОБИЛИЗАЦИЯ. Сега всеки на който не му отърва може и си хвърля оставката. Изобщо не им пука на докторята за това колко ще измрат. За такова действие, равносилно на дизертьорство, по тошово време имаше военен съд. Тука останаха само боклуците, а за това е виновна системата!
  • 69 йокин

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен,с''готин'',че по рано нямало таквиз неща,имаше и ощеееееееееееееееееееееееееееееееее,как,но не ни оттърва,да си признаем.

    Коментиран от #70

  • 70 Готин

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "йокин":

    Нещо не си разбрал. Говоря какво е имало, а не какво е нямало.
  • 71 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Проспаното":

    много жалко че правилните ти разсъждения еръгват от грешна изходна точка-объркана координатна система =объркан резултат-първата медийна вълна от каквото и да било винаги може да бъде последвана от втора трета...пета и осма вълна..въпроса е в първата тя съществува ли изобщо
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Перо

    1 0 Отговор
    Тиквоча ви каза,преди 10 г.,че здравеопазването не му е приоритет! Какво искате повече?