Last news in Fakti

22 Март, 2021 13:19 8 198 102

Тези кръвопийци - комунягите

  • комунисти-
  • комуняги-
  • репресии-
  • лагери-
  • режим

Комунягите- както е известно така крайно десните антикомунисти наричат комунистите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Комунягите- както е известно така крайно десните антикомунисти наричат комунистите.

Бойко Борисов активно общува с антикомунистите, с тази прослойка от населението, пострадала от Народния съд, национализацията и колективизацията след 9 септември 1944г. Може да не са кой знае колко многочислена част от обществото , но са електорат, който Падишаха иска да спечели на своя страна. Той не пропуска да присъства на Конгресите на Съюза на репресираните, където винаги взима думата и не забравя да спомене, че дядо му е бил убит от комунистите, за което ще стане дума на друго място.

Изказванията на Падишаха срещу „комунистите”, някогашните управници до 1989г. и тези сегашните- от БСП- са многобройни. Ето някои от тях:

На 24 юли 2013г. пред радио „Фокус” за БСП: „Тези хора с желанието си да фалират държавата, с желанието си да крадат и то по най- безобразния начин, просто отвратиха всички. Те комунистите са свикнали с кръв да взимат властта и с кръв да я пазят Това е столетница с много тежко минало”.

На 31.05.2014г. по времето на управлението на Орешарски, когато беше в опозиция бившия премиер Борисов се изрази така за комунистите от БСП пред Илиана Беновска по радио К2: „Това са едни подлеци. Не само, че не могат да управляват, те са лъжци и подлеци".

На 14 май 2011г. пред съюза на репресираните: „Разказвайте какво е било по лагерите, как са давали хората на прасетата”. Давали хората на прасетата в Скравена и в други лагери, поясни той.

При откриването на предизборната кампания на ГЕРБ на 26 февруари 2017г. българският премиер си позволи следното определение за втората по големина партия в страната- Българската социалистическа партия и главен политически съперник на ГЕРБ: „Новите лица на БСП са на 70-80 години, и са кръвопийци и другите им са внуци, синове и така нататък.

Доста непристойно изказване от премиера на българската държава по отношение на своя политически опонент. Падишахът би трябвало да отговори на следният въпрос: защо е приютил във висшето ръководство на ГЕРБ, значителен брой бивши комунисти или произхождащи от видни комунистически родове? Не му ли е известно, че членове на комунистическата партия са били такива личности като кинотворците Христо Ганев, Бинка Желязкова, Анжел Вагенщайн, писателите и поети Валери Петров, Богомил Райнов, Павел Вежинов, Андрей Гуляшки, Александър Геров, Иван Бурин, Никола Ланков, Давид Овадия, Добри Жотев, художникът Стоян Венев, скулпторът Иван Фунев, основоположника на акварела в България Никола Маринов и ред други. И те ли са кръвопийци? Големият български актьор Стефан Данаилов, който е станал член на БКП през 1957г. и той ли е кръвопиец?

На 27 ноември 2017г. наново се нахвърли на БСП в типичния си стил: „Това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри”.

На 11 септември 2018 след срещата си с волейболните национали премиерът Бойко Борисов. 11 септември 2018 той каза: "Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред”.

Само дето комунистите отдавна не са на власт, а при неговото управление, не всичко в държавата е наред.

На 31 декември 2019г. по време на инспекция на инфраструктурни проекти в Бургаско, Падишаха заяви, че по време на управлението на нейната „стогодишна и кусур партия” делфините измирали, защото тогава нямало нито една пречиствателна станция. Така в едно изречение той изрича в негов стил две неверни неща, или направо лъжи: първо пречиствателни станции е имало и второ, ако морската вода е била толкова замърсена, че рибите са измирали, то това не може да се отнася за делфините, които не поемат кислород от отровната вода чрез хриле, а като дишат въздух, подобно на хората. Но падишаха истината не го интересува, целта е да се очернят „комунистите” в лицето на БСП.

През м. юли 2020г. по време на протестите в София, с искане Борисов да си подаде оставката, беше извършено полицейско насилие срещу студента от Хага Николай Марчев. Падишаха каза това по отношение на пребития младеж:

Неговият дядо- комунист не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоктивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки”.

Дядото на студента обаче, известен хирург в Сандански, не е бил комунист и изрази публично възмущение от думите на премиера. Освен това при аварията в Чернобил той няма как да е марширувал с червена връзка на манифестация, защото по това време червени връзки по онова време носеха пионерите, по време аварията в чернобилската авария през април 1986 г. той е бил на близо 27 години и служител на МВР.

Комунистите- комунягите са кървопийци, подлеци, нахалници, попречили са му да учи в Брюксел, Хага, Лондон, отвратителни лоши хора по думите му.

Но как да му повярваме, како е известно, че Падишахът самият е бивш комунист. И не само това, в първото интервю с Бойко Борисов като бодигард на Живков, взето от Валерия Велева и публикувано в „Труд” на 9 август 1998г. той признава, че напук е напуснал МВР, отказал да се деполитизира и останал член на БСП. Останал си е комунист, докато не задухали други ветрове и се пребоядисал.

А защо по време на неговото над десетилетно управление българите масово емигрират зад граница? Това е факт, който той няма как да преиначи, но трябва някак си да обясни. На 23 февруари 2020 г. той написа в профила си във Фейсбук, че тази емиграция била резултат от „тежкия комунистически режим”. И тази емиграция му създава проблем, ето как го описва той на среща с емигрантска общност в Чикаго на 3 февруари по повод на предстоящите парламентарни избори в България: „Това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 – 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям“. Та проблемът на Падишаха е „лошият човешки материал” в България.

По- голяма обида за български граждани трудно може да си представим.

А „добрият човешки материал“, много от българите зад граница през лятото на 2020г. пристигнаха в България и бяха от най- активните в протестите с искания за неговата оставка, та затова и са лишени от възможността за дистанционно гласуване.

По време на Петия годишен бал на КРИБ на 5 юни 2019г. Падишахът наново се захвана с комунистите: „Комунистите най- обичат чуждите пари, да ги вземат както 1944г. за една нощ са отишли и са иззели всички- и къщи, и предприятия, и са ги фалирали”.

В едно изречение Падишахът изрича куп неверни неща. Пред 1944г., след 9-ти комунистите не са власт, има правителство на Отечествения фронт, в което БКП има само четирима министри. Национализацията на практика започва едва през 1948г. в съответствие със Закона за национализацията на частни индустриални и минни предприятия,като от 27 декември 1947г. законът, съгласно чл. 13 предвижда компенсация на собствениците във вид на държавни облигации. За да се избегне фалит на предприятията, чл. 20 от закона постановява „собствениците, управителите, директорите, счетоводителите и техническите кадри в национализираното предприятие се считат стопански мобилизирани и ще работят като специалисти”. След 1947г. не само не фалират предприятия, но се предприема индустриализация на страната. С една дума, Борисов е или неук невежа, не запознат с историята на собствената си страна, което е недопустимо за един министър председател, или просто лъже.

И така, комунистите и техните наследници от БСП са кръвопийци, лъжци, подлеци, нахалници, крадци на чужди пари, престъпници.

Те са и убийци, претрепали са с тояги дядото му, според отделни негови изказвания ту монархофашист, ту николапетковист (Никола Петков е бил антимонархист), ту сред царевиците на двора, ту в затвора, ту на 9 септември, ту на 12 септември, при това убит е не дядо му, а прадядо му, и не по политически причини, а от криминални типове. В Народното събрание на 28 януари 2011г., отговаряйки на питане на лидера на БСП Сергей Станишев за кадровата политика на ГЕРБ, Падишахът го контрира с въпрос: „Вие, БСП - безгрешна партия ли сте, защо сте утрепали дядо ми?

Но ако са толкова черни и проклети комунистите, защо предложи бившия комунист Росен Плевнелиев за президент на България?

Защо сложи за председател на Народното събрание Цецка Цачева, бивш комунист, и както се говори и партиен секретар?

Защо към 2017г. в парламентарната група на ГЕРБ имаше 17 бивши комунисти?

Защо назначаваше в различни периоди за министри бивши комунисти като Менда Стоянова (и тя бивш партиен секретар),Сергей Игнатов (син на секретар Окръжен комитет на БКП), Аню Ангелов (също бивш партиен секретар), Диана Ковачева (дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП), Нона Караджова (също дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП ) Николай Младенов (син на служител на ДС), Лиляна Павлова (от висш комунистически род) и други?

Защо издигна за кмет на София и за зам.- председател на ГЕРБ бившият комунист Йорданка Фандъкова?

И защо всъщност сам е станал комунист?

Един текст от Антон Бежански


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    114 8 Отговор
    Преди месец депутата от БСП Александър Симов показа интервю на Борисов от 1998 година в което се заклева във вярност на БСП( Тогава управлява правителството на Костов ОДС) като казва че е против деполитизацията и винаги червената партия ще е на сърцето му. Само след 3 год(2001г.).Борисов в коалиционното правителство НДСВ-ДПС е избран за гл.секретар на МВР. Сакскобурготски обявява че ще прави правителство от експерти независимо от техните политически симпатии. Няколко човека от БСП като покойния бивш кмет на Русе Димитър Калчев се съгласяват за министри и са изключени от червената партия. При представянето на всеки се информира обществото за политическите му пристрастия . При представянето на Борисов се казва "Ляво ориентиран гражданин останал верен на БКП и след промените от 10 ноември 1989 г..Напуска структурите на МВР за да остане верен на политическата партия на която е член"...Борисов дори се включва и уверява че винаги ще остане верен на комунистическите идеи и ценности и се похвалва че е взел от офиса си на ИПОН портрета на Карл Маркс и го е закачил в кабинета си в МВР като главен секретар. Толкова за "Антикомуниста " Борисов

    Коментиран от #3, #6, #88

  • 2 Бат Бойко дъртия комунист

    65 9 Отговор
    След банките, хазарта и бензиностанциите мисля да национализирам и другите отрасли.Баща ми бай Тошо ще почива щастлив.
  • 3 Безспорно

    81 12 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Много е прав автора или авторката като казва - Как да му вярваме на Борисов като самия той е върл комунист напуснал пожарната за да остане в БКП...Няма какво повече да се добави

    Коментиран от #34, #45

  • 4 БКП

    66 8 Отговор
    Бойко Борисов кога ще си върне , червената книжка?
  • 5 Българка

    79 6 Отговор
    Пaдишaхът би трябвaлo дa oтгoвoри нa cлeдният въпрoc: зaщo e приютил във виcшeтo ръкoвoдcтвo нa ГEРБ, знaчитeлeн брoй бивши кoмуниcти или прoизхoждaщи oт видни кoмуниcтичecки рoдoвe? "
    Самият Бойко Борисов е член на БКП, охранител на Тодор Живков. Само че той по идеи не е комунист , а престъпник от СИК, охранител, шофьор на Маджо, лидер на противоконституционна партия, създадена с парите на чужда държава. ГЕРБ е антибългарска партия, която продаде българите и българските интереси. Тази партия е корпопративна.Членовете и лидерите й се обогатяват чрез погазване на законите.
  • 6 БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    13 74 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    ДА, БОЙКО Е КОМУНИСТ НО ИСТИНСКИ! ЗА РАЗЛИКА ОТ КОРНЕЛКА И СИЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ! А БОЙКО Е ЧЛЕН НА БКП ОТ 18-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ! ЗАЩОТО ИСТИНСКИ ВЯРВАШЕ В СВЕТЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ! ЗАТОВА ОТКАЗА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА 1990 ГОДИНА С ДУМИТЕ " ЗА МЕН ПАРТИЯТА МАЙКА КОЯТО ОБИЧАМ Е ПО ВАЖНА ОТ МОЯТА СЛУЖБА" И НАПУСНА ПОЖАРНАТА ЗА ДА ОСТАНЕ В БКП И СЛЕД ПРЕИМЕНУВАНЕТО Й В БСП! НА 1 МАЙ 1990 ГОДИНА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ТРУДА БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ 2 ПАРАЛЕЛНИ МИТИНГА - НА ПРЕИМЕНУВАТА В БСП БИВША КОМ.ПАРТИЯ СЪБРАЛА 50 ХИЛ.ДУШИ И НА КТ" ПОДКРЕПА" НА ЧИЙТО МИТИНГ ПРИСЪСТВАХА 200 ХИЛ.ЧОВЕКА! НА 2 МАЙ ОФИЦИОЗА НА БСП В- К "ДУМА" ИЗЛЕЗЕ НА 1-ВА СТРАНИЦА СЪС ЗАГЛАВИЕТО - " Седесарите оплюха празника на труда"! НА ПРИКАЧЕНИТЕ СНИМКИ СЕ ВИЖДАТ ГРУПА ХОРА С ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА ОТ КОИТО ЕДИН ОТ НАЙ АКТИВНИТЕ Е 31-ГОДИШНИЯ ТОГАВА БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ВЛИЗАТ В СХВАТКА С РАЗОТИВАЩИ СЕ ОТ МИТИНГА НА ПОДКРЕПА И СА БИТИ И ГОНЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГИ ЧИСЛЕНО ПОДКРЕПАДЖИИ! ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКИ ВЯРВАЩ КОМУНИСТ! ПОКЛОН!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!

    Коментиран от #17, #20, #24, #28, #32

  • 7 Опротивяха ни

    32 6 Отговор
    Сред изброените творци и интелектуалци има и кадърни хора, но има и такива, които са били настанени някъде на хрантутене само заради силните си позиции в БКП, за талант и дума не може да става, а за нагаждачество и слугуване на тогавашната власт.
    За Стефан Данаилов - не знам коя година точно беше роден, но през 1957 г. дали е бил пълнолетен?

    Коментиран от #61

  • 8 Знайко

    47 4 Отговор
    Безспорен е факта, бе Бойко Борисов е комунист дори е имал партийна книжка но БКП. 2/3 от партия му са все бивши комунисти и ченгета или техни деца и внуци. Лицемерно е сега "другаря" Борисов да се изкарва антикомунист. Комунисти=комуняги=болшевики=мошеник.
  • 9 Професор

    11 86 Отговор
    Абсолютни неверни твърдения в тази "статия". Това са словесни полюции, инсинуаций и глупости. Генерал Борисов е репресиран и един истинските борци против комунистите. Дядо му е бил убит и Генерала се е клел да си отмъсти. Така че тези неща които са написани са глупости и неверни измислици.

    Коментиран от #36, #72

  • 10 хаха

    9 46 Отговор
    Колко много глупости...
  • 11 Професор

    7 57 Отговор
    Всички комунисти да лапат луканката на Генерал Борисов!

    Коментиран от #100

  • 12 развийш ли

    11 50 Отговор
    Това че са ти дали партийна книжка не значи че си комунист Тя си беше задължителна както всяко дете го правеха Чавдарче и Пионерче със задължително носене на синя и съответно червена връзка на училище

    Коментиран от #21

  • 13 Българка

    58 6 Отговор
    Предлагам "лошият човешки материал" според думите на мутрата да излезе масово на 04.04. и да достойно да покаже, че не е рая на падишаха, а свободни българи.
    Хора всеки, който гласува за ГЕРБ, ВМРО е продажен предател. Той предава собствената си съвест, обрича децата и близките си на грабежи, геноцид, болести, рекет и заплахи!
  • 14 Анти Борисов

    50 7 Отговор
    Излишно е да коментираме този самозабравил се бивш член на БКП!!!
    Той отдавна е загубил всякъкви добродетели!!!! Единственно мисли за собственото си оцеляване !!!!И се обръщам към неговите почитатели:Бъдете сигурни че винаги ще ви предаде ако се касае за личното му благополучие!!1 Ще се уверите в това когато го изправят пред Българския съд!!! Ще започне масово топене само и само да отърве кожата!!!!
  • 15 Snake

    33 14 Отговор
    На мен прабаба ми, Бог да я прости, ми е разправяла, че преди комунизма е било страшна мизерия.
    Почти всички 50+ мъже и жени са ми разказвали, че през комунизма животът е бил хубав и спокоен (не отричам Чернобил, но Чернобилската трагедия се случва през 86, а всички, живяли тогава помнят кой е бил на власт в СССР тогава).
    А концлагери за инакомислещите ги има всяка система, дори демокрацията ги има.
    Помня какво съм чел за комунизма и в учебниците, и в интернет.
    Че тогава даже чорапите на краката им не са били техни.

    Коментиран от #46, #68

  • 16 Защо

    28 8 Отговор
    Минаха 31 години от началото на промените. Три десетилетия до висшите учебни заведения у нас и в чужбина имат достъп хора, които не са станали студенти като деца на активни борци, като тройкаджии от изоставащи окръзи или като рабфаковци.
    Защо ръководните кадри не се подбират от техните среди? Ако се търсят лица с много опит, мигар сред завършилите преди 1990 г. нямаше отличници, които са станали студенти на общо основание и с нищо не са задължени на БКП/БСП?
    Защо все още ни ръководят бивши глезльовци, пратени навремето да учат в Московския държавен университет или в други елитни съветски ВУЗ-ове и то само благодарение на силните позиции на бащите си по времето на соца?

    Коментиран от #22, #73

  • 17 Знайко

    52 6 Отговор

    До коментар #6 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Първо комунист, после пожарникар, мутро-охранител рекетьор, бизнесмен-контрабандист, милиционер по времето на Мадридския мошеник, кмет, депутат, директно премиер без да е бил министър. Всичко това може да се сведе до една дума МОШЕНИК.

    Коментиран от #50, #54

  • 18 9999

    44 6 Отговор
    Подкрепящите ГЕРБ без да имат полза от това ги
    сравнявам с ония аборигени обменяли злато за
    стъклени мъниста.
  • 19 КолевБосия

    48 4 Отговор
    А защо никой не споменава, че баща му Методи беше и партиен секретар на пожарната в София?
  • 20 МУТРАТА ОТ СИК БИЛ ОТ

    39 5 Отговор

    До коментар #6 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    ОСЪЗНАЛИТЕ СЕ КОМУНИСТИ .... СМЕХ , СМЕХ .... ЗАТОВА ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТО ... ИНАЧЕ НИ ДУМА ЗА РАБОТОТА СИ В ДС КАТО .... БУДА ...АБЕ ПЪТНИК Е ОТВСЯКЪДЕ

    Коментиран от #51

  • 21 веселяк

    21 13 Отговор

    До коментар #12 от "развийш ли":

    Публикувано във факти.бг: партийна книжка не значи че си комунист Тя си беше задължителна както всяко дете го правеха Чавдарче и Пионерче...Айде бе, задължителна! Не е ли била по заслуги?

    Коментиран от #30, #64

  • 22 Знайко

    8 17 Отговор

    До коментар #16 от "Защо":

    В библията е казано. Трябва да минат 40 години, докато всички кадри на Живковия комунизъм (родените в московско робство) измрат. И тогава БОГ ще ни даде ОБЕЩАНАТА ЗЕМЯ (РАЯ). До тогава народа все ще страда и броди из "ПУСТИНЯТА"(разбирай МИЗЕРИЯТА). Коронавируса и задаващия се глад може и да ускорят малко процеса.
  • 23 безпартиен

    14 3 Отговор
    Браво на "кадровиците" проучили и дали линия на поведение на българските политици,особено тези след 10.11.1989 г.Този последният явно стриктно изпълнява,защото още е на власт и най-важното е жив!Защото спомнете си колко си отидоха от властта,а някои и от живота!Та кои са тези дето ни предлагат този или онзи за избиране?С нашето гласуване ние даваме законна форма на избора на някой друг,без да знаем дали този избран ще изпълнява това което е обещал,без да имаме право да го отстраним ако смятаме,че не изпълнява за срока от мандата!Е,на кого да имате доверие,след като всички казват"В ИНТЕРЕС НА СТАБИЛНОСТТА ЩЕ НАПРАВИМ КОМПРОМИСИ" ЗА ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ВЛАСТТА!!!А никой не пита и никой не отговаря какви компромиси може да се правят за което никой не е питал избирателя дали е съгласен!
  • 24 СИКАДЖИЯТА БИЛ ВЯРВАЛ

    33 3 Отговор

    До коментар #6 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    В ИСТИНСКИТЕ ИДЕИ НА .... КОМУНИЗМА ... ЗАТОВА ЯКО МЛАТЕШЕ С БУХАЛКАТА .... ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА БАЙ МИЛЕ .... И ЗАТОВА СЕНАТОРИТЕ И КЬОВЕШИ МУ УДАРИХА БАЛТИЯТА .... ОТЛИТА С ДВЕСТА

    Коментиран от #52

  • 25 Да не забравяме

    23 3 Отговор
    1. Бойко Борисов е бивш комунист. 2. Бивш комунист няма
  • 26 4 април

    26 3 Отговор
    Да свалим бай Ганьо от джипката
  • 27 bandita

    16 7 Отговор
    боко може да е тиква но е прав за едно нещо - мат'ряла е крайно лош. щом хората гласуват за бкп (герб и бсп) + патриотите... еми прав е бойко - матряла наистина е мноог лош
  • 28 Неделко

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Мутренския трол е самата мутра , дедо ятагана за толупа е наточен , вчера и Слави заяви че ще се коалира с “ Мутри вън “ ДПС също отписаха толупа , пътник към пандиза е !

    Коментиран от #67

  • 29 xaxaxaxaxa

    14 2 Отговор
    "Банту.скотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност!"

    Нали така бантуси??? Хахахахахаха
  • 30 За членството

    21 3 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    Не беше задължителна.
    На места се случваше да е по заслуги. Например, ако някой работник се изяви като ударник.
    В учрежденията обаче, в творческите и в научните среди, в медиите, както и във висшите учебни заведения членство в БКП се постигаше само с връзки. Имаше и такива куриози да не приемат деца или внуци на активни борци само защото някой им има зъб. За подобни кандидати казваха, че в момента нямало бройки за нови членове или че - ако има бройки, се налагало да приемат други хора, а пък този да почака и т.н. Затова в такива институции хората предпочитаха да чакат да бъдат поканени от Партийното бюро и тогава да си подадат документите за членство в БКП, защото ако в личното ти досие влезе донос, че молбата ти за членство е била отхвърлена или че си кандидатствал, но години наред не ти е дошъл редът, това е било равностойно на получаване на така наречения вълчи билет. Знаеш какво означава това.
    Защо са се натискали за членство в БКП? Защото това е носило един плюс във всички ситуации, при които кандидатстваш за нещо, а също така е било едно преимущество в биографията на децата ти.
    Едва след 1985-1986 г. е имало по-интензивен прием в БКП. Знаели са какво предстои и са си направили сметка, че колкото повече млади хора се почувстват свързани с БКП, толкова по-лесно червените ще печелят избори и ще трансформират политическата си власт в икономическа.
  • 31 хронологично

    17 4 Отговор
    В наща татковина не се славим с велики управници /затова и дереджето ни е такова/, но ......ТАКОВА ПАДЕНИЕ КАТО ПОСЛЕДНИТЕ 11г .......НЕ СМЕ ИМАЛИ ... да е ...ЧЕСТИТО на раята !!!!
  • 32 СИКАДЖИЯТА Е АБСОЛЮТЕН

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    ПЪТНИК БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ .... ПАНДИЗ ИЛИ ... ЩО ПРОКУРОРА СИ ТРАЕ ЗА 67 МЛН РЕКЕТ ОТ БОЖКОВ .... ТЕ ТАКА “ ОСЪЗНАЛИТЕ СЕ АГЕНТИ ОТ ДС “ ..... ВИЖДАТ ЖИВОТА .... СМЕХ
  • 33 Софиянец

    5 10 Отговор
    Борисов е ДС креатура, а добрия комунист е единствено мъртвия!
  • 34 Коментара е излишен

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Безспорно":

    Когато се гордееше като комунист и се хвалеше с червената си книжка...

  • 35 АБСОЛЮТНО НЯМА РАЗЛИКА

    17 3 Отговор
    МЕЖДУ КОМУНИСТИТЕ И СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ...ЕДНИТЕ СА ГОНЕЛИ И ЗАКЛЮЧВАЛИ ЗАРАДИ УБЕЖДЕНИЯТА И ПРИСТРАСТИЯТА..СЕГАШНИТЕ СЛУГУВАТ НА САЩ И ЕВРЕЙТЕ И СА ДОВЕЛИ НАРОДА ДО ОТЧАЯНИЕ ДА СЕ САМУБИВАТ..ИЗБИВАТ ПОМЕЖДУ СИ..И ДА УМИРАТ ПОРАДИ ХРАНЕНЕ С БОКЛУШКИ ХРАНИ/РАК ВИСОКО КРЪВНО КРЕНВИРШИ АЛКОХОЛ..И В ДВАТА СТРОЯ ХОРАТА ИЗМИРАТ!!
  • 36 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    Професоре - не ти е работата това.Остави Падишаха да "работи"!
  • 37 Августо Пиночет

    13 8 Отговор
    Добрият комунист е мъртвият комунист! Всички комунисти докато не получат безплатен полет от хеликоптер, България няма да се оправи! Иначе с удоволствие гледам беднотията и мизерията в която живеят електората на БСП. Малко ви е!
  • 38 Дърт Мин..дил

    13 3 Отговор
    Виж ти??.Аз си бях добре при комунягите,.Бойко и Спас.Гошито Марков,Цецко,Ваню Костов,също не бяха зле...Бяха дори по добре от мен..Обаче,после ,Аз зазлях,а те станаха обирджии милиардери..Тиквата почна като крадец на коли ,със ,Кръстника,после се разрастна,до личен гард.И после я знаем.историята..И със сигурност ,ако бях си останал в България,щях да стана храна на прасетата..Днес Тези си крадат на воля,Лъжат бабишкерите,и манипулират историята,а аз съм пенсионер във Франция..
  • 39 Махате

    11 4 Отговор
    Борисов,и ще получим Борисов на трета степен.От сега да го знаете! С нашето ов,чегла во разделяне,цепене на всякакви появили се нови гладници,това ще бъде резултата.Сега ще ме хулите,оплюете,ще блъскате минуси.Но бъдещето ще потвърди правотата ми.Такъв тюрлюгювеч гювеч, с поредна коалиция ще забъркате,че след това четири години,ченетата ви ще увиснат до коленете от изумление.Ще си дърпат чергата един друг, в зависимост от лобистките интереси.На принцип: Ти на мен,аз на теб! Имат идеален оправдателен документ...Той, Бойко и компания опразниха хазната.Затова стягайте ремъка на гащите.Като ни изберете за нов мандат,ще потекат реки от мед и масло.А решение има: Масово избираш само един.Цялата власт да бъде в един партиен субект.Лишаваш го от възможността да шиканира,да краде безнаказно,и да се оправдава с партнъорите си.Ние искаме,но псртнъорите имат друга програма.Затова,две седмици преди вота ви заяваявам: Такава каша ще си забъркаме сами,че няма да е преглътнем поне десет години.
  • 40 Иван

    17 3 Отговор
    Няма как да убият дядо ти комунистите и ти да учиш в Симеоново. А там след клетвата, защото в това време, туй учебно заведение е с военна организация, та след нея(клетвата) ставаш член на БКП, няма не искам няма недей. През нашият развит социализъм нямаше нищо хубаво, освен според мен чистата храна и алкохол. Другото всичко беше една голяма лъжа.

    Коментиран от #48, #75

  • 41 ПСР

    15 3 Отговор
    Много аргументирано,логично и добре написано.Проследява в детайли речите,лъжите и демагогията на мракобесието ББ.
    Нищо повече не бих добавил.
  • 42 До редакцията

    7 7 Отговор
    Моля сложете тази статия за заглавна в сайта ...Има огромен интерес сред читателите и коментирашите
  • 43 Седесарят.

    7 3 Отговор
    Ваксини,ще има само за ГЕРБ!!!,за другите вит.С.Може и Зенеката..

    Коментиран от #58

  • 44 надин

    9 4 Отговор
    Самия той е ярък представител на комунизма.Това което казва за комунистие -тоест какви са е вярно.
  • 45 чичо

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Безспорно":

    То отговора е ясен.Някои търпят развитие и вървят напред,други си остават комунисти изверги.Някогашните робовладелци станаха капиталисти,а те,кой знае,може и комунизма да направят.
  • 46 Знайко

    12 15 Отговор

    До коментар #15 от "Snake":

    Щом нямаш свои спомени за комунизма, а вярваш на чужди. Явно си 20-30 годишен. Т.е. роден си някъде 1990-2002 г. Т.е. прабаба ти е родена някъде след 1930 г., което означава, че най-ранните и спомени са какво е бими по време на военната оскъдица и разрушенията на най-ужасната война в света - ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА и следвоенното възстановяване на света. Както сега има 5%-10% от хората, на които живота им е прекрасна приказка. Така и при комунизма имаше 5% от хората, на които живота им беше приказка. Но и при комунизма имаше хора, които живееха тежко. Майка ми при комунизма имала една колежка, която сама отглеждаше дъщеря си. Изплащала гарсониера и с дъщеря се хранели предимно с боб и много рядко опитвали месо. Аз съм роден 1970г. в обикновенно работническо семейство, а не на комунисти. И в двата рода на майка ми и на баща ми няма комунисти. Имам много ясни спомени от 1984-1990 г.. Преди 1990 г. живота беше тежък. Най-добре досега е съм живял някъде около 2004 - 2015 г. Сега живота не е много хубав, но при живковизма за мен живота беше 2-3 пъти по-лош.
  • 47 Асаг

    9 2 Отговор
    Аде бе хераковски селяните що не си върнеш партийната книжка я кажи
  • 48 В.В.П.

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Тиквата е фокусник.При него ,може всичко.!!.И невъзможното е възможно.!!
  • 49 надин

    7 3 Отговор
    Самия той е ярък представител на комунизма.Това което казва за комунистие -тоест какви са е вярно.
  • 50 МНОГОЗНАЙКО

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    Не това , че бързо се издигна БОЙКО Е само заради НЕГОВИТЕ качества на водач и управленец !
  • 51 ВЕРНО БЕ

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "МУТРАТА ОТ СИК БИЛ ОТ":

    Верно КАЗВАШ, пътник е БОЙКО !!! Пътува към четвърти МАНДАТ !!
  • 52 ВЕРНО БЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #24 от "СИКАДЖИЯТА БИЛ ВЯРВАЛ":

    Верно КАЗВАШ.......БОЙКО
    отлита със 200 , НАРОДА , не друг ще го избере за четвърти мандат !!! Да те видя на 5- ти какво ще измислиш !!!
  • 53 Сър Пичук

    10 9 Отговор
    Много глупава статия.
    ББ не можел да казва, че комунягите или комунистите, както самите те се наричаха до 1989г са вършили престъпления, въпреки историческите факти. Било непристойно да говори това и онова за тях, наследниците им и кръговете около тях, въпреки, че те разрушиха и разграбиха България, което е ясно на всеки непредубен. В ГЕРБ имало бивши членове на БКП. Явно има, но има огромна разлика между редови и нисши членове на БКП и ръководителите. Освен това, хората се променят и важното е кой какво прави днес, а не какъв е бил. К. Нинова беше от СДС, нали.
    И накрая, колко пристойно е да наричаш партиен лидер и Министър Председател тиква, правителството и депутатите мутри, престъпници, корумпирани и т.н. И това е говорено от Президента, от политици от някои партии и дори направвиха такова движение.
    Да напомня ли, че кой е престъпник и кой не решева единствено българския съд и той не се състои от ББ или Гешев.
    Не съм от ГЕРБ и фен на ББ, но тези, които непрекъснато говорят за законност и морал трябва първи да ги спазват, защото в противен случай е видно, че не са с нищо по-различни от сегашните.
    Затова издигам призива "ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ - ВЪН"

    Коментиран от #57

  • 54 чичо

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    Ти добре си го описал.Я сега ми кажи,кои от ония дето го плюят и искат кокала,са по-подготвени?А те не са по-малки „мошеници".
  • 55 Българин

    5 2 Отговор
    Това са фашистите трябва да ги кастрират крадливо семе
  • 56 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Реалността е, че всички са овце. И десни, и леви, и прави, и криви, и т.н. 30 год. една и съща песничка. Леви, десни, леви, десни ... все каращи ни към коридорите към фургоните по улиците, където искат да ни унищожат масово ... пак с песничка.
  • 57 Great

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Сър Пичук":

    Прав си защото КГБ направих смяната на караула и фирми банки партии и сега с пълни гуши гледат сеир
  • 58 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Седесарят.":

    Ваксинирани са с ваксина Кремъл и са вече капиталисти и олигарси като в братска Русия
  • 59 Христо

    11 16 Отговор
    Комунистите са добри хора. Взривили са Света Неделя, където умират повече от 200 българи, после без съд и присъда избиват хиляди българи, в лагерите на смъртта пак избиват хиляди българи. После си присвояват имуществото на българите... Комунистите са добри хора, те обичат българите
  • 60 заеничарите

    7 4 Отговор
    ДЕКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО?Много думи,много лакърдии!Лицето Борисовнапуска МВР защото не е искал да се департизира!Още тогава е включен в сценария на кукловодите дето разтуриха държавата!Дали някой мисли,че благодарение на неповторими качества и интелект е израстнал до НАРОДЕН ТРИБУН!ЗА ТОВА ОТВОРЕТЕ ЛИЧНОТО КАДРОВО ДЕЛО НА БОРИСОВ В МВР,ТАМ ЩЕ ЛЪСНЕ ВСИЧКО....МЪЛЧАНИЕ..КАДРОВОТО ДЕЛО..ПРЕДЛОЖЕНИЯТА И РЕШЕНИЯТА НА АТЕСТАЦИОННАТА КОМИСИЯ..МЪЛЧАНИЕ..
  • 61 Черен Петър

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Опротивяха ни":

    Стефан Данаилов е роден 1942 г. и е допусната малка грешка, вероятно печатна. 1957 г. е бил 15 годишен и е невъзможно да стане член на БКП. Член на БКП става през 1975 г. и за това ми се струва, че просто е сбъркан редът на цифрите, което се случва често...Но всъщност няма никакво значение, защото Буци доста послъгва в биографията си и не само за дядовците си...
  • 62 Дядо на 66

    13 4 Отговор
    Ако си мислите, че комунизма и комунистите разрушиха държавата, много се лъжете.
    Нямаме (убиха) армия, но в България има чужди военни бази, за които страната ни няма абсолютно никакво право и достъп. Т.е. държава в държавата от където се управлява.
    И тъй като болшинството българи са русофили, или поне не мразят (както поляците напр.) руснаците, и за да остане територията ни американски протекторат, в страната се подменя( циганизира и турцизира) населението, а българското намалява. Това е политика, която е факт, затова с този процес променят и образованието.
    Постепенно и сигурно губим страната си, името ще остане, може би, но българите, българската култура и обичаи, българската история, не.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Не по убеждение

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    Ами не е по заслуги Партийните секретарчета на предприятието постоянно ходеха като кудуци да увещават младите да стават членове на БКП и им подхвърляха какви ползи ще имат А за специфични професии особенно под пагон нямаше как да не станеш И още нещо Член не значи че си по убеждение
  • 65 ДжафДжаф

    9 3 Отговор
    Всичко, което е написал автора се знае отдавна, но поднесено непосредствено преди избори и практически 18г след като Боци стана Главен Секретар звучи някак си....... То кораба потънал, а той тръгнал да обяснява какъв калпазанин бил капитана. Дето се викаше: След дъжд качулка. Къде бяха тия автори и тия публикации през 2003-та, 4-та, 5, 6, 7-ма, 8-ма, 9-та година.
  • 66 жааж а ажжа

    5 3 Отговор
    много са били добродушни с тея лагери трябвало е да действат като при първата буржоазна революция
  • 67 комуняга

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "Неделко":

    Запомни си мисълта, на 05.04. привечер, коя песен ще пееш. Славчо може и да влезе, но губи много с тази коалиция. Мая НЯМА да влезе. Комунягите няма да спечелят.Народа не е глупав.
  • 68 хойзасдсгерб

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Snake":

    ей умник ако не бяха червените нямаше българите и покрив над главата си

    Коментиран от #71

  • 69 АБЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ДЕКУБИТУС ОТ ПИСАНЕ

    2 2 Отговор
    НА ИЗБОРИТЕ :ГЕРБ БСП ДПС ИТН ДБ ММ/ВМРО !!!
  • 70 Не на червената чума

    7 4 Отговор
    Кръвопийци изроди са комунягите трябва да се ликвидират
  • 71 Snake

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "хойзасдсгерб":

    Ти първо се научи да си пишеш никнейма грамотно, тогава ме обиждай.
    И аз споделям като коментар това, което съм чувал от родата, чел във Интернет и учебниците за периода преди комунизма.
    И това с чорапите пак съм го чувал за периода преди комунизма.
    Разбра ли, Хойчо?
  • 72 Ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    Ти си патологичен лъжец,като идола си БиБи.Не съм уверен ,че си на повече от 25 години,т.е.едва ли си повече от недоучил студент с купена диплома за средно.Типично по герберски.
  • 73 Защото

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Защо":

    31 години ЮЗУ-то в Благоевград произвежда само "калинки",купили си дипломите.Подобно е и положението в другите висши.Не се заблуждавай,че умници кандидатстват и завършват.Дипломи получават тези,които си плащат.А те не винаги са знаещи и можещи .
  • 74 Въпросът е с оттенъци,

    7 2 Отговор
    например комунистите след Девети са врагове на буржоазията, но все пак изградиха държава и се опитаха да цивилизоват беднотата, селска и градска, но част от комунистите след Десети ноември вече изиграха и играят абсолютно иззедническа роля спрямо народа.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 сокол скитник

    4 0 Отговор
    Той, Доган и още много знайни и незнайни долни, подли и продажни "българи"!
    ТЕ ПОГРЕБАХА България!
  • 77 Бивш левскар

    4 3 Отговор
    Общността от индивиди имаща нахалството да се нарича "български народ" заслужава точно такъв да ги управлява- нагъл, крадлив и продажен.
  • 78 ъъъъъ

    6 2 Отговор
    а как хит лер е наричал ста лин? комуняга?както се говореше едно време. истинските комунисти умряха до 9 септември...останалото е сволочь.
  • 79 Behemoth

    6 3 Отговор
    БАЦЕ е голяма работа един ден в съда ще се жалва ,че герберастите са го заблудили и той никога нямаше да е гербераст ако е знаел колко лоши неща са вършили ХАХАХА...
  • 80 мисля

    5 5 Отговор
    че комунистите и комунизма са най голямото зло и прокоба за БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Горе долу

    4 1 Отговор
    Да припомним на аудиторията , че всъщност Борисов е назначен на тези високи постове от ген . Бригадир Аспарухов , който го е посочил .
  • 83 Павел пенев

    8 2 Отговор
    На зла круша- зъл прът. Като гледаме сега какви са ни демократите и какво вършат, съвсем правилно са постъпвали комунягите.
  • 84 Анонимен

    5 3 Отговор
    Бойко Борисов е роден през 1959.кво знае Той преди 1943 или 1923.не по учебниците. От богат род ли е бил. Кво са им конфискували, межал ли е по затворите, убит ли е от комунистите, за да е анти. Популист е Бойко. Гледа да е окей с дпс, доган, българските мохамедани. Хитър играч е, на запад не са прости. Знаят го, но може би им носи... Те на него, той на тях. Да работят будалите. Той си го каза проста к п. Щхитър селски шоп.
  • 85 Психо от Курило

    5 1 Отговор

    До коментар #80 от "мисля":

    Правилно мислиш. На тези които ти дават минуси ще помоля да ми посочат ЕДНА държава (освен Китай) в която е имало социализъм (комунизъм) и е по-развита икономически от европейските държави, САЩ, Япония в които не е имало социализъм. Самия Китай става икономическа сила едва като премахва плановото стопанство (петилетките) и оставя частния бизнес да участва в производството , така ,че и там не е точно социализъм. Дори в момента 30г след "стената", има разлика в стандарта на живот в Източна и Западна Германия.
  • 86 Анонимен

    0 0 Отговор
    С пушката на бибитко прадядото ли е?
  • 87 123

    4 4 Отговор
    БКП орави опит за военен преварт през 1925, заедно с два атентата в същата година с 200 убити и 500 ранени,последвани от тероризъм, грабежи,палежи и убийства 1941-1944г.БКП води Въоръжен преврат на 9.9.1944., следват 60 000 избити от бойните групи на БКП, 1200 убит само от софииския народен съд без вина.Следват 300 000 избити в годините не комунисти българи. В 1985 БКП убива 160 убити българи мюсулмани, 1200 от тях в Белене и други затвори, много мюсулмани са интернирани.През 1989 г 360 000 българо мюсулмани са принудени от БКП да се изселят от България.От 1944 до 2014 г 5.5 пъти фалират българската държава, След 9.9. 1944 златния резерв на България е заграбен от Руската Армия,в 1960г 32 тона злато от златния резерв е даден на СССР,последва още едно вземане на злато от СССР през 1963 г.Всичката собственност конфискувана от преди 1944 и построеното и спестено от народа след 1944 е ограбено от БКП от 1990 до 2014г. До 2007 мнозинството от българите не могат легално да живеет и работят в други страни, през 1990 в България има девт милиона и двеста хиляди граждани, през 2007 когато България е приета в ЕС има 7
    573 000 Българи, през 2009 когато Борисов взема власта в Българиа има 7 467 000 Българи, сега в България има 6 910 598 за 12 години управление на Борисов има напуснали 556,402 Българи.От 1990 до 2009 България при управлението на БСП са принудени да емигрират
    1 733 000 Българи. Не се лъжете от пропагандата на комунистите, и другите боядис

    Коментиран от #90

  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    ПРОКЛЕТИ КОМУНИСТИ, най-много ви боли, че такива като ген. Борисов, Павлова, Фандъкова и др. скъсаха синджира с който ги държахте в послушание.
  • 89 шопендар

    1 4 Отговор
    тези кръвопийци комунягите,продължават да плюят и да мърсят политическият живот в България,изкараха на манежа всичко живо на което са дали дипломи и положение.да не забравяме че е техен световният рекорд по фалиране на банки,начело с ПРОФЕСОР румен гечев,и по фалиране на държава,и по геноцид над собственият си народ/ах,да,те са интернационалисти,/
  • 90 321

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "123":

    Невежата попада най-лесно в капана на лъжата, когато тя отговаря на желанията му…

    Коментиран от #91

  • 91 123

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "321":

    Да приемат лъжата , колкото е по голяма толкова е по хубава е лъжата,след това гласувалите за лъжците стават още по бедни.А тези от БКП които са избрали стават още по богати от преди,а бедноста пак дошла в България понеже Американските фашисти ограбили отново България,нищо че комунисти я управляват и парите, изразходването и разпределението им е в управляващите Българи комунисти а не във Америка.

    Коментиран от #94, #96

  • 92 НикогаПовечеБСП,СДСиГроб-Чуми

    2 2 Отговор
    Нямам спомен дали комунягите са били кръвопийци, защото не съм бил роден,когато са пиели кръв,но помня какво оставиха след себе си комунягите и съм съвременник на други кръвопийци,комунистически чеда,други - бивши сатрапи,слуги и шутове на комунягите, повечето от тях и доносници на ДС,които изкормиха държавицата и 30г.лочеха народна кръв . Това бяха шайкаджиите от СДС.
  • 93 Уйке

    6 1 Отговор
    Всичко казано и написано е показателно за душевната нищета на Б. Борисов!Няма как да не възникне сравнение между хилядите предпочели смъртта пред потурчването, хилядите дали живота в защита на идеите си!А Борисов не дава ни вяра ни религия-той продава! Това е безскрупулен лъжец, крадец и нагъл демагог! Срам за България!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Демократ

    2 1 Отговор
    Бат Бойко лъже като дърт циганин.
  • 96 321

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "123":

    Отнася се за теб, но даже и това не си разбрал.
    Чел съм приказките на Шехерезада, а пред тях твоите фантасмагории бледнеят

    Коментиран от #99

  • 97 4455

    1 0 Отговор
    Браво на автора за статията! Точно и изчерпателно е обрисувал биографията на един мошеник!
  • 98 Бат Вальо

    2 0 Отговор
    04.04. - истината ще ви споходи ...
  • 99 123

    0 3 Отговор

    До коментар #96 от "321":

    Истината за същноста на БКП,комунизма и техните престъпления срещу Българския народ болят. Ако БКП и комунистите бяха и са почтени,умни и справедливи хора. И сега България щеше да Бъде управлявана от тях, но от пладнешки разбойници, крадци, подпавачи,измамници, и убийци друго не може да се очаква.Защо не напишеш как и през Тодор Живково време вие комунистите са крадете без никой да може да ви каже или направи нищо? Как рапортувате на Тодор Живков че изпълнявате над 100% петилетните планове,а те не са изпълнени и на 50% и то след кражбите, как всички блага в цяла България са давани с приоритет само на комунистите и безплатно ползвани от тях.Как обиконовения човек получава 160 лв заплата,а Бореца срещу фашизма,който жив фашист не видял през живота си, получава 1000 лева на месец?
    Как комунистите убиват Българи мюсулмани, деца и жени, и изнасилват жените по селата. Другите анти комунисти са убити и не могат да говорят,но от тези все още има живи останли след преследванияата и убийствата на тези Българи мюсулмани.Има много да кажат ако има кой да отиде в Турция и да ги попита?

    Коментиран от #102

  • 100 Е надали ще

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Професор":

    им дойде реда, както си я засмукал...
  • 101 konservator

    0 1 Отговор
    Няма крайно десни, а има омраза към сатанинската комунистическа партия!
  • 102 321

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "123":

    Промени си ника на "Шехерезада"