Last news in Fakti

17 Април, 2021 16:00 7 204 43

Рано е да мятаме камъни

  • парламент-
  • протест-
  • правителство

Аз съм от тези, които не приемат всичко, което се случва в момента, възторжено, поради което съм нарочен за гербер и мисирка

Рано е да мятаме камъни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам от сутринта Косьо Мишев събира доста злоба във ФБ (на новобългарски – хейт), след като написа, че новата председателка на Народното събрание е експерт, а е редно на този пост да има политическа фигура.

Това коментира във "Фейсбук" Георги Даскалов.

Аз съм от тези, които не приемат всичко, което се случва в момента, възторжено, поради което съм нарочен за гербер и мисирка. Разбирам и основанията на Косьо и отчасти ги споделям. Госпожа Митева-Рупчева 20 години е около писането на закони, даже може да се каже, че в голямата си част българското законодателство – в различни състави на Народното събрание – е писано лично от нея. А не са малко българите, включително и специалисти, които смятат, че доста от законите ни са калпави.

Но. Смятам, че на новите хора и партии, влезли в Събранието, трябва да се даде шанс и да се оценяват според делата.

Навремето, когато се направи правителството на Димитър Попов, Гарелов покани Иван Кръстев в „Панорама“ да го коментира. (Таман бяхме завършили Университета, с Иван сме състуденти). И Иван разказа виц за военното положение в Полша.

Стоят си двама войници на пост, 10 минути преди началото на полицейския час и гледат някакъв младеж тича, та се къса. Единият войник вдига пушката и го застрелва. Защо го уби, пита другият, има 10 минути още. – А, познавам го. Живее на половин час оттук, няма как да се прибере за 10 минути.

Иван искаше да каже, че всички знаят, че правителството на Димитър Попов няма големи шансове, но не бива по тази причина да стреляме по него още в началото.

Така е и със сегашните нови. Да ги преценяваме по делата им. Дали ще се справят по-добре от предишните с коронавируса. Дали ще си напишат домашното за пред Брюксел, та България да си вземе договорените пари.

Дали ще имат повече кураж да се справят с корупцията. Дали ще могат да поддържат поне сегашния темп на нарастване на доходите. Дали ще имат волята да удържат досегашния външнополитически курс при все по-влошаващи се обстоятелства.

И така нататък, ИТН.

Иначе и аз се радвам, че в парламента и политиката влизат нови лица, но искам да напомня, че и през 2001 с царя влязоха нови, а след това разочарованието беше чудовищно и стигнахме да апатията и омерзението от политиката.
Но винаги има надежда.

Конкретно и за сегашната ситуация – имам притеснения, че съюз, основан на омраза и стремеж към разчистване на лични сметки, по дефиниция не може да произведе нещо добро.

И че основният стожер на новата политическа конструкция е президентът Радев. На него аз лично – по редица причини – нямам никакво доверие. Знам, че и мнозина други са като мен.

Но да дадем време.
Рано е да мятаме камъните.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    156 22 Отговор
    Намериха се хора, които да плачат за ПКП.
    Трябвало да е политическа фигура, а не експерт. Тоест да е калинка, но вярна на партията. От такива я докарахме до тук.

    Коментиран от #25

  • 2 Гост

    88 19 Отговор
    КАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ БЕ....................................БЕЗ ПРИМАТА И ШАЙКАТА ДА КАЖАТ И ДА СИ ЧЛЕН НА ГЕРБ ПОРТИЕР НЕ МОГА ДА ТЕ НАЗНАЧАТ НЯКЪДЕ В ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ

    Коментиран от #33

  • 3 да е ясно

    116 30 Отговор
    не харесвал президента , защото ви изкара керливите ризи ТОВА Е - само аптекарчето шкембето и чекмеджето не харевсват президента !

    Коментиран от #24, #26

  • 4 Ако

    69 8 Отговор
    Мислим като вас .. Дали е рано или късно още щяхме да сме под турско
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    91 13 Отговор
    Не ,криете зулумите на Толупа ,зад паравана на отмъстителност!Не,ще му се направи ревизията ,която не е правена и ще се види какво е дереджето на бнб ,какви харчове са направили и ,ако има виновен ще му се предяви обвинение!За каква отмъстителност иде реч???За това ,че те не дадоха отчет,че теглиха заеми!Да видим и щаба,каква пара е вземал за всяване на паника,дали няма да повръщат....пара обратно!Това,ако за вас еотмъстителностза хората ,като мен е СПРАВЕДЛИВОСТ!
  • 6 Българка

    60 15 Отговор
    Да ще има съюз антигерб и това е естествено. Да има нови лица, но има и много познати лица- едни с лошо, други опитни и последователни. Важно е влезлите в НС партии и коалиции да имат ясни преоритети в полза на българите и България. Което автоматично води до антигерб, защото управляващата върхушка се водеше от собствените си материални облаги и дори с милиарди български лева обслужваше чужди интересе
  • 7 SuxBe

    47 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Аз съм от тези, които не приемат всичко, което се случва в момента, възторжено, поради което съм нарочен за гербер и мисирка

    Георги Даскалов не бил гербер и мисирка? Точно такъв е и си личи от последния му коментар.
  • 8 3,14К

    38 12 Отговор
    Правилно си нарочен човече.Като съмишленик и състудент на Иван Кръстев нещата дават още по-ясна представа, колко вярно са те оценили хората. Ако се гордееш с това което си, значи си неспасяем случай!
  • 9 Рейгън

    19 13 Отговор
    Иван Кръстев е едно руско момче, а се правеше на западняк. Сега си живее във Виена и ни се присмива. Той и още няколко души - Светльо Божилов, Иво Прокопиев и др. са автори на проекта Глобална България, от който се пръкна ГЕРБ. Истинският виц е разказан от Роналд Рейгън:
    Мъж върви посред нощ в центъра на Москва. По едно време двама полицаи му викват нещо, той започва да бяга и единият от униформените го застрелва.
    - Ама защо го разстреля?! - втрещено пита колегата му.
    - Заради вечерния час.
    - Но той още не е минал.
    - Онзи ми беше приятел, знам къде живее, нямаше да се прибере навреме.
    И още два, разказани пак от Рейгън:

    Отива един човек в централата на КГБ, за да съобщи за изчезналия си папагал:
    - Защо ни занимавате с това, а не съобщихте в полицията? - пита служителят от КГБ.
    - Просто исках да знаете, че не съм съгласен с нито дума от това, което папагалът ми говори.

    Американско, полско и руско куче си говорят. Американското се хвали:

    - Знаете как е, ако лаеш достатъчно време, някой все ще дойде и ще ти даде малко месо.
    - Какво е месо? - попитало полското куче.
    - Какво е "лаеш"? - попитало руското.
  • 10 Българин

    46 13 Отговор
    Ами целият коментар доказва, че Г. Даскалов наистина е " гербер и мисирка".
    Точно назначението на новата председателка даде добра перспектива и оптимизъм, че това Народно събрание ще работи.
  • 11 Валя

    49 11 Отговор
    Дайте шанс на хората! Да не би Караянчева да беше политик? Крещеше на площада в Кърджали като не много с ума си, и стана председател (не че сега поумня) А тази жена е доста начетена. Дайте шанс на хората, които искат да ни извадят от тази еднолична власт.
  • 12 странно

    32 12 Отговор
    щом господина говори за мятане на камъни по новите а дома не казва за мятане на камъни по старите ??? явно тоя е нямал проблем с управлението на герб !! и не разбрах за какво запазване на увеличение на доходите говори !! явно има в предвид подкупа който боко ежегодно плащаше с нашите пари на администрация,полиция и учители във вид на незаслужено увеличение на заплатите .
  • 13 истина е

    38 9 Отговор
    Господин Даскалов , цървула като вас , Адидас никога няма да стане !!
  • 14 Комуниста

    29 10 Отговор
    Знаете ли кой е Гошо Даскалов? Гошо е от родом от Самоков и издаваше едно време едно демократично вестниче там от 2 стеаници после се мота за известно време и в София в редакцията на,, Демоктация" е това е Гошо зализания бретон!

    Коментиран от #39

  • 15 Стига вече

    37 11 Отговор
    Никога повече Герб на власт.Няма по- лошо от това за България.И Бойко да не дава акъли на депутатите си по телефоните.По време на заседания, депутатите да нямат право на телефони в залата.
  • 16 Философа

    29 8 Отговор
    Само дето забрави да каже, че Пожарникара е царското протеже от НДСВ завещано да доокреде РБ!
  • 17 Преходник

    16 9 Отговор
    Бг политиката на прехода в резюме: президенти - жабата, коня, цървула, плужека и пилота; премиери - психото, луканката, цайса(за бога братя), жан валжан, мавъра, негово величество, сър гей, ореховката и тиквоний великолепни. Колко по зле може да е следващото управление?
  • 18 00001

    7 4 Отговор
    Пиши за СДС Драгушиново. Не си бутай носа където е горещо. Ще се опариш.
  • 19 Последния Софиянец

    24 8 Отговор
    Много беше смешно като съдеха министърът на екологията ,адвоката му го оправдаваше че по закон той не бил длъжен да разбира от екология.Значи и шофьора на автобус не длъжен да може да кара.И пилота сигурно.

    Коментиран от #29

  • 20 Филип Ейджи

    10 2 Отговор
    А от посолството какво казват по въпроса!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    7 5 Отговор
    Коментар на място.
  • 23 Тоя па

    17 6 Отговор
    Сигурно и на тоя Радев му е изял десертчето. Де а В М гладна. Не, няма, рисковано е.
  • 24 Го4о

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "да е ясно":

    Кирливите ризи, да .... но ние искаме чисти (нови) РИЗи! Не вярвам Тошко африкански да направи нещо подобно. Шоуто вече е тъжно!
  • 25 чичо

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Че какво му е лошото на това „до тук".Сравнете другите,преди ГЕРБ и Борисов,и пак си помислете-какво е лошото „до тук".Защото сравненията се правят с факти,не с бля-бля.Единственото лошо до тук е,че младите показаха....колко са млади и решиха,че един чалгар,който,едва онзи ден си купи дипломата,е „най-умния" между тях.А пък чалгарите,само два дена им стигнаха,да покажат колко са достойни за избора на младите.Но не мога да разбера останалите.Как не разбраха,че „шат на патката главата,на на найна в комбайна,е в същност тяхната глава.За това,пак питам,НАРОДЕ-къде си?

    Коментиран от #27

  • 26 чичо

    10 18 Отговор

    До коментар #3 от "да е ясно":

    Приятелю или приятелко,много си зле с материала,явно сте в пубертета още.Ония които Радев нарече,цитирам дословно,ПРЕХОДА ЗАПОЧНА С МУТРИТЕ И ЩЕ ЗАВЪРШИ С ТЯХ,днес са в президентството и БСП.И да ти е ясно,нямаш никаква представа защо Радев е „президент"Защото,ако ти беше ясно,на теб и останалите,той нямаше да е президент.Нищо не ти е ясно,нищо.

    Коментиран от #28

  • 27 ГОРСКИ

    13 5 Отговор

    До коментар #25 от "чичо":

    Не гледаш ли че народа не ви иска със 800000 хиляди като във тези цифри влизат и купените гласове!!! Ние не искаме да ни управляват комунисти!!!
  • 28 оня с коня

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "чичо":

    чичка,много си се сбъркал!!!
  • 29 Миролюб Бенатов

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    За пилота е ясно , че не ги разбира нещата!
  • 30 име

    5 13 Отговор
    никога не е късно да метнеш камък по резидента -фигурант. сега в кремъл са щастливи. да видим дали България ще направи завой като Турция?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Суха съчка

    3 3 Отговор
    До тук коментиращите защитават тезата проф.Иво Христов за 80 %.Много точна оценка за новата .........даде учудващо за мен Явор Нотев а той май беше от атака .......
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Прав си кривчо, но докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 34 !!!?

    5 4 Отговор
    Рано е да мятаме камъни, но е време да се запасиме !!!?
  • 35 Наум

    4 0 Отговор
    на старобългарски и на новобългарски омразата си е омраза.
    Хейт било на новобългарски!
    Престанете най после да внасяте чужди думи в езика ни.
  • 36 ХАН КРУМ

    2 0 Отговор
    СЛЕД КАТО ,СИ НАМЯТА КАМЪНИТЕ ,АВТОРА ПРИЗОВА –РАНО Е ДА МЯТАМЕ КАМЪНИ.ЕГА ТИ ДЕМАГОГА.
  • 37 Кайсиев

    4 2 Отговор
    Важното е, че герберастите си отидоха от властта. Това е генералният факт, всичко останало са подробности. По-прости хора оттях не е имало в историята на България от Освобождението от 1878г.
  • 38 Професор

    3 0 Отговор
    Време е да разясним тирето. Свекър й -- тежко КДС. Антон Георгиев Рупчев -- директор на дирекция Затвори в ДС по време на целия бай Тошов период. Свекърва -- доцентка по българо-съветска дружба в АОНСУ. Оттам -- уреждането на синчето и заекващата му изгора на топли места ВЕДНАГА след завършване (разбира се -- английска гимназия -> право) -- Министерство на Правосъдието първо, после за Ивчето - Народно Събрание, за Гошко -- Брюксел, където е директор, също като татко си, за да може Тошко да му утеши жената. Дегенерация отвсякъде. Потомствена, приемствена, вечна. Честито!.
  • 39 Ю Бре

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Комуниста":

    Не чи нещо ,но ти кой си
  • 40 раптър

    0 0 Отговор
    Авторът на статията е платена ПКП
  • 41 Радe F

    3 0 Отговор
    прилича на руски MИГ29 с изтекъл ресурс на двигателите ... това което ще се случи наесен е правителство на ГЕРБ с войводите и валката и Баце Президент ... а чалгарите на учиндолския шоумен с мая ще се постараят следващите 2-3 месеца това да се случи

    Коментиран от #42

  • 42 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Радe F":

    ХАХАХА ИСКА ТИ СЕ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.