Last news in Fakti

16 Юни, 2021 16:00 7 480 47

БНТ: Абе, на кого му пука за децата?

  • емил кошлуков-
  • бнт-
  • сем-
  • деца

Тези 2300 човека, които искат оставката на Кошлуков са много категорични той да бъде незабавно махнат от независимия регулатор

БНТ: Абе, на кого му пука за децата? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сигурно човекът на СЕМ ще трябва да се поти днес на голямата среща с министъра на културата. Промоутърите на властта от различни издания, сайтове и кабеларки, непременно ще захапят Емил Кошлуков. Гръб им дава подписката на 2300 човека с искане на оставката на генералния директор преди Минеков да бъде овластен от Румен Радев. Мотивирано и безмилостно, още преди месеци подписалите искат главата на генералния директор. Хората от подписката са от бранша, не е като да са родени от площади, не са носили ковчези, не са мятали свински уши.

Това коментира във "Фейсбук" Юлияна Методиева.

Емил Кошлуков има един огромен гаф, който някакси не влиза във вниманието на никого. Хеле пък на изчегъртващите. Не е като подслушването на политици, раздаваните пари от ББР, пресушени язовири, не става за политически циркаджилък по сутрешните блокове. Но този гаф директно адресира председателката на Съвета за електронни медии, госпожа Жотева, както и нейните експерти.

През лятото на 2017 година Емил Кошлуков кандидатства с концепция как ще се развива БНТ ако той вземе властта. Дъра-бъра, но между останалите приказки, като всеки преписвач на ноу-хауто на американската телевизия, той казва(пише):

“В концепцията ми особено място заемат грижите за децата и групите в неравностойно положение(…)Бих обърнал особено вниманието на детската аудитория, най-вече в интервала 13-19 г. която за разлика от по-малките деца е много слабо застъпена в програмата. Ще предложа да се направят образователни и развлекателни предавания за младите зрители.“

Казал - рекъл, спечелил шефското място. Обаче какво излиза?
Адриан е на 14 години. Той е израснал с Disney Channel и Nickelodeon, Спондж Боб квадратни гащи, Късмет, Чарли и куп още забавни за детството му сериали. Сестра му също научи английския от тези канали, защото друго детско зрелище няма къде да се гледа. Приятелчетата им от местни софийски и несофийски квартали непрекъснато зяпат тези продукции. Направени с кеф, професионализъм и много усет за забавлението на детето, всички те масово не гледат БНТ.

И знаете ли защо, господа от СЕМ? Защото там със свещ да търсиш не можеш да откриеш детско предаване. Лека нощ, деца, го няма, по БНТ 2 вървят едни грозновати главуни, Маша и Мечокът и прочие архаики от бебешката възраст на Адриан и сестра му. Никакви следобедни тийнейджърски скечове, игри на фантазията, любов и тъй нататък. И как така? Все едно да си казвал на шефа, че владееш компютър и excel, а после да се окажеш кръгла нула!

Кандидатът за генерален директор е лъгал като разпран членовете на СЕМ. Защо да не лъже? Подозирам, че си е казвал наум. Абе, на кого му пука за децата? Телевизията трябва да печели, а детските предавания искат много майсторлък, не е като политическия дебат и срещи от третия вид в рубриката БНТ на 60! Телевизионните надзорници пък приличат на стара баба с олющено пенсне на кривия нос. Гледат каквото гледат, недовиждат защо няма и няма детско предаване!

Тези 2300 човека, които искат оставката на Кошлуков са много категорични той да бъде незабавно махнат от независимия регулатор. След всички гафове от последните години, последните седмици и последните дни, този лъжлив субект няма какво да прави в обществена медия. Още по-тъпо обаче би било, ако Велислав Минеков пред очите на всички реши да се прави на активен на гърба на загрижените. Утре, ако СЕМ се размърда и разкара Кошлуков, временният министър на културата ще гледа нагло публиката, ще се преживява като благодетел на медиите, а накрая ще си събира лихвите цял живот.
Както и да е. Ехо, СЕМ, на пистата сте!

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    33 6 Отговор
    Нещо за шефана БНР 🤔🤔🤔
  • 2 Гост

    89 6 Отговор
    кошлук, ти се оказа голям б*клук бе!

    Коментиран от #5, #15

  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    69 2 Отговор
    За Кошлучето ли 🤔 кой става библиотекар в затвора бе хора ‼

    Коментиран от #28

  • 4 Предлагам

    61 6 Отговор
    БНТ да се даде на Ахчиева
  • 5 БНТ

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Винаги е бил...странен.

    Коментиран от #14

  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    65 3 Отговор
    И Кошлуков, и СЕМ , и Сидеров знаят , че документите му за кандидатстване бяха с неверни данни ‼
  • 7 БНТ

    38 4 Отговор
    Моите деца изобщо не гледат БНТ.
    И когато бяха под 12 г. и след това.
    Много рядко някое чуждо филмче за тийнове. В събота и неделя даваха такива по някое време сутрин.
    БНТ и БНР са напълно непознати и чужди поне за две поколения деца.
    Но с такава конкуренция от т.н. "детски" телевизии. В кавички ги слагам, защото само им промиват мозъка. За интернет да не говорим.

    Коментиран от #10

  • 8 Абе Кошлуков

    62 5 Отговор
    ПОМНИШ ЛИ КАК ИЗЛЪГА НАДЕЖДИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД???? СДС,СДС,СДС...КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН....БЕШЕ СТУДЕНТ ТОГАВА-РЕПРЕСИРАН СЕ ПИШЕШЕ...ПРИЯТЕЛИТЕ МИ КАЗВАТ,ЧЕ СИ СПЕСТИЛ ОТ БАНИЧКИ 50 МИЛИОНА ЕВРО. ТИ СИ САМО ЗА УРАНОВИТЕ МИНИ-ДОЖИВОТ!!!

    Коментиран от #39

  • 9 Зрител

    54 3 Отговор
    Като типична герберскодепесарска калинка Кошлуков отказва да си подаде оставката, защото не се чувства отговорен пред обществеността, а само пред задкулисните си ментори.
  • 10 БНТ и БНР

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "БНТ":

    ... са за да крепят капитализма!!!! Чакай да се ориенитрат към обикновения човек!!! А да не говорим, че едно време имаше и научно-популярни филми!!! Днес- нищо!!! Но за сметка на това- на вярата се отделя подобаващо време!!!!
  • 11 Българка

    46 1 Отговор
    Кой е авторът на статията?
    Кошлуков трябва да бъде изгонен от директорския пост в БНТ. Освен подписалите 2300 неслучайни хора, десетки хиляди "случайни" хора от плащада и пред телевизорите си искат оставката на Кошлуков! А аз искам и оставката на СЕМ!

    Коментиран от #35

  • 12 Не го обвинявайте...!

    26 1 Отговор
    Не е виновен тоя дето е изял баницата,а тоя дето му я е дал...
  • 13 Хаха

    31 1 Отговор
    Абе на кой му дреме за Кошлука?! Да се отича у герб-канала..
  • 14 Jacques Yves Moineau

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "БНТ":

    Нещо не разбрах идеята на пишещия статията. Излиза че той чака СЕМ да махне агента Кошлуков. Ами то това е все едно да чакаш Гешеф да разследва Пеефски. Разбира се че заслугата е на Минеков и компания. И не защото е министър, а защото не спря да протестира 200 дни. Без протестите и тези 2300 подписа нямаше да ги има.
  • 15 3888

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Той си е бил , не е станал !
  • 16 Жур на лист у нон жур на лист

    8 3 Отговор
    Кошлуков дава филми за НАСА за тинейджърите
    не дава турски сериали децата гледат по платените кабел и по сателит различни детски програми Кошлуков не е виновен че не се предават по ефира платените програми на западни телевизии а се предават само срещу абонамент министерството на културата да дотира детски продукции а не филми под прикритие и седем часа разлика журналистите защо не правят подписка че всичката техника е вносна след което 70 години управляват и няма никакво производство БНТ трябва да дава всички спортни шампионати в България тия се загрижили за разни детски канали създадени на запад да зомбитата децата
  • 17 Не Помните ли?

    26 2 Отговор
    Всички такива като Кашлуков след 1990 година окрадоха България. Станаха милионери-с нашите пари-излъгаха ни,Българи...Излъгаха ни мечтите за по-добър живот,за ред,законност и справедливост...айде,съжалявате го тоя Престъпник!!!
  • 18 Ох Баня

    19 0 Отговор
    Щом има новини на турски, обед и вечер, защо го наричат БНТ ?
  • 19 Да,да

    27 2 Отговор
    Кошлуков уби Сънчо!
  • 20 Фактолог

    21 2 Отговор
    Детско предаване, как да няма!
    А, Баце разказва приказки от джипката, какво е?
    Дори пари хвърля, вместо картинки с вълшебства...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Павел Пенев

    28 2 Отговор
    По големият гаф на тенисистката Жотева е че приеха документ с невярно съдържание на Кошлуков за да го назначат.В този СЕМ вземат големи заплати група проститутки,които заедно с Кошлуков аут.
  • 23 hmhmhm

    21 2 Отговор
    как можеш да даваш Спондж Боб за добър пример , а Маша и Мечока за архаика - ти изобщо в час ли си или така ти плащат и така си пишеш ...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БЪЛГАРИН

    3 0 Отговор
    КЪМ №8 - КАКВО ЛОШО ИМА ДА СЕ РАБОТИ В УРАНОВИТЕ МИНИ? КОЛКО ХОРА ИЗМРЯХА ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА СРЕЩУ ЕДНО КИСЕЛО МЛЯКО НА ДЕН. ЩЕ МИ СЕ ДА Е ВЯРНО, ЧЕ И БАЩА ТИ Е ОТ ЖЕРТВИТЕ!
  • 27 гост

    21 2 Отговор
    Не трябва ли Жотева да мине Психиатричен преглед, защото жената явно показва, че не е наред с главата и психически е увредена.
  • 28 КОШЛУКОВ ЛИ

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    ДЕТО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ПОМЕТЕ БКП ОТ ...ВЛАСТ
  • 29 666

    6 2 Отговор
    Всяка хунта иска да превземе нац. тв нац. радио. Превратите се правят по един и същ начин. Овладяват се медийте и се назначават послушни журналисти на хунтата. Нищо ново под слънцето. 🤩🤩🤩😛😛😛
  • 30 Плюс-минус

    14 1 Отговор
    СЕМ е излишен реден в този си вид и състав.
    Но не изминаха ли трите години мандат на Клшлуков щом е "избран" през 2017?
    В един от тв центровете има и едно малко кошлуче.
    Хем е инж. по тракторите, хем от години се е закотвил на стола си, хем прави шоута, в които се самоизтъква, хем беше кандидат градски съветник от ГЕРБ, хем му дадоха или продадоха апартаментче тристайно в супер център на незнайно каква смешна цена.....
  • 31 Шарл Перо

    9 1 Отговор
    БНТ трябва да произвежда качествени програми за децата. Особено образователни. Напълно сме ги зарязали тези деца. Хвърлихме ги в анимационната джунгла сами да се образоват, а това невинаги е добро решение. Дори вредно.
  • 32 СЕМ

    15 0 Отговор
    Моля,върнете Лека нощ деца!!!
  • 33 Срам Позор Резил

    13 0 Отговор
    Кошлуков убиецът на Сънчо, ОСТАВКА И ЗАТВОР
  • 34 Конгратулатион

    15 0 Отговор
    В СЕМ има една от Враца с диплома 3 (ТРИ!). Тя ли е експерт, или Чампи , дето не приемала това ни място по свобода на словото и чакала някой да и обясни!?
    Или набеденият "дисидент" Кошлуков?
  • 35 Хасане,пак си тук.....

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Едно е да искаш ,друго е да можеш , трето и четвърто е да го направиш. Много си досаден.
  • 36 червенгад

    2 7 Отговор
    От хунтата на зелените чорапи очаквам всичко. След като махнаха всички, които водеха разследването, което доведе до експулсирането на руските шпиони, скоро очаквам да видя военни по кръстовищата и улиците. Все повече се доближаваме до преврата. Виждал съм го преди много години. Хайде, корупция има. Къде я няма. Махай, сменяй, но корупция не е причината да смениш шефа на рлазузнаването. Бил укрил информация от Президента. Ако беше уведомил президента нямаше да има гласност на шпионирането от РФ, защото всички виновни щяха да са предупредени на време. Всички обвинени щяха да се изслуят като мокра връв и никой нямаше да разбере какво е станало. Рутинна смяна на дипломати в посолство, предупредени от приятелсдки настроени "предатели" на високо ниво в държавната йерархия. Не знам ГЕРБ колко време ще траят тези издевателства. Само едно кимане с глава и ще го изчовъркаме диктатора от президентството. Тия дето квичат пред съдебната палата ще забравят за какво са там. Едип, че избори идват и не трябва да се буни държавата.

    Коментиран от #37

  • 37 И коя е

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "червенгад":

    тази хунта? Впрочем - твърдението ти, "че Кошлуков е помел БКП" е меко казано невярно. Този "дисидент" е едно грачещо създание, наравно с "хубавото" Наде , Иван Костов и ред други, които бяха избрани /от кого ли.../ да стоят отпред, докато "зад кулисите" тези, които трябваше, рушаха каквото трябваше... Да продължавам ли или се досещато - ки спочена само, че разрушаването е с обхват от армията до селското стопанство... И на всеки от тйх беше заплатено - на Надето - с едни гаражчета, на Кошлуков - с едно директорско място, на Иван Костов - всички знаем... Ако се уважавате, не идентифицирайте желанието си за промяна с тези отрепки на прехода.
  • 38 ФИНЦИ

    7 0 Отговор
    ТРЯБВАШЕ В БЕЛЕНЕ ДА ТЕ ПРАТИ ТАТО И ДА НЕ СЕ ВЪРНЕШ НИКОГА ТИ СИ НЯМАМ ДУМИ
  • 39 излъган

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абе Кошлуков":

    Че народът беше излъган е верно! От 1989 до сега и от всички управлявали! Тече в ход и следващата измама!
  • 40 Кошлуков е Наглец!! През едната врата ще

    8 0 Отговор
    Го гонят, той ще влиза през другата!! И той сее в живял, че БНТ муе Бащития или продадена от ГЕРБ!!! Нито едното, нито другото е вярно!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Косьо Самоковеца

    5 0 Отговор
    Що пара даде на тоя пал@ чо
  • 43 Сульо

    3 0 Отговор
    ТАя явно е някаква от "демократично" лyдитe
  • 44 др иванов

    8 0 Отговор
    на меките китки и старите ергени не им пука за децата вън от бнт миризливия кошлук
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 обяснението

    0 0 Отговор
    когато в бнт1 се за/говори за:
    - култура и предстоящи театрални премиери
    - музика
    - историята на бнт
    - вълнуващи разкази на синоптички-пътешественички
    - лични истории на популярни звезди
    - времето
    - спорта
    - тотото
    - забавни игри
    - сериали
    - готварски рецепти

    та, когато в бнт1 се за/говори за всичко, изброено по-горе, кражбите от републиканският бюджет автоматически спират и той също автоматически почва да се пълни с много пари. и така ше има и пари за пенсии.
  • 47 безпристрастен

    4 0 Отговор
    честито ви демокрация на всички дето искахте времето да е ваше ,това което сега се случва е нищо,почакайте още малко да видите и другите ужаси на българската демокрация