22 Юли, 2021 13:00 8 534 42

По казуса "Пирогов"

  • пирогов-
  • протест-
  • асен балтов

И не са малцина, които вярват. И викат – корупция, бялата мафия и така нататък

По казуса "Пирогов" - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стойчо Кацаров го познавам отдавна, още от времето на Панчо Панайотов и дупнишките барикади. Само че Панчо е класа и истински доктор. За Стойчо не мога да кажа същото.

Сега г-н Кацаров стана министър и погна „Пирогов“. Където са го излекували от коронавируса. И показа документ, който според него доказва, че болницата точи Касата.

И не са малцина, които вярват. И викат – корупция, бялата мафия и така нататък.

Доктор Петър Атанасов, който е лекувал министъра, обясни какво е станало: "Диагнозата е остра или подостра чернодробна недостатъчност и това е работна диагноза, по която аз съм работил, за да изключа усложнения, като лично аз съм му обяснил, че пускам това изследване да не заплаща изследвания, които са доста скъпи. Това е изключение, което съм направил, защото е Стойчо. Направил съм го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти".

Това е нещо, което всички знаят, но в случая злобата е толкова голяма, че някои хора не се интересуват от фактите.
А фактите са такива – ако клиничната пътека е недофинансирана или пък изобщо не е финансирана, лекарите са принудени да слагат такива „работни“ диагнози, които им дават възможност да лекуват дадения човек и същевременно да не товарят болницата с допълнителни задължения.

И все пак да получат някакви пари, защото дългът си е дълг, но докторлъкът си е труд и той не може да бъде безвъзмезден.
Министърът също е наясно, а защо направи всичко това – той да каже.

Резултатът обаче се вижда – лекарите са настръхнали, защото най-висшият чиновник в здравеопазването ги изкарва крадци. Някои искат и да се махнат.

Те работа ще си намерят, но даваме ли си сметка колко време трябва, за да се изгради и квалифицира един лекар в „Пирогов“? И че не всеки става за там?

Добре, нека бъдат изчегъртани всички калинки, бръмбарчета и други по-едри насекоми.
Но има хора, които не дължат мястото, на което работят и това, което умеят, на партия или на някакво подобно покровителство.

Те не са и партийци.
И накрая – но не без значение – ако не дай, Боже, Стойчо Кацаров се разболее отново, с какви очи ще иде в „Пирогов“? Дори и да е все още министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ръб

    83 16 Отговор
    кой не точи касата брЯ ? вие ако не сте се облажили, то други са. Крадливо мафиотско племе в бели престилки
  • 2 доган

    79 14 Отговор
    Бялата мафия е единна в действия и дела за геноцида над народа си!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дерас

    60 20 Отговор
    За всички докторчета разследване, съд и затвор!
  • 5 Гергана Велкова Пирдоп

    37 10 Отговор
    Любовница на Балтов съм ,пишете ми във фейсбук
  • 6 гадно

    76 9 Отговор
    Абе лай.ьо проблема е, че за едни може като за брат, а други ги дерете като за последно затова изчегъртване до последно.
  • 7 LOSHIA

    38 10 Отговор
    МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ВЯРВА НА БРЪТВЕЖИТЕ ТИ, ПЛАТЕН ТРОЛЕ
  • 8 Киро Жарта

    46 8 Отговор
    Откъдя -накъдя не точите касата ?Точите я!!!
  • 9 Jacques Yves Moineau

    60 10 Отговор
    Значи системата е грешна, и лекарите да протестират срещу нея. А не срещу Д-р Кацаров. Той само е показал какви са '' възможностите''.
  • 10 Рошко

    56 3 Отговор
    Аз не съм много сигурен, само сравнете условията на лекуване и обслужване на пациенти в Турция и в бг, като там здравноосигурителната вноска на месец е 50 лири, и един член от семейството да еработещ и осигурен всички се ползват с безплатно лекуване, а не да умират докат чакат по стълбите на опашки и да ги хранят с помия, че и да си плащат тв и тем подобни
  • 11 Пипи Чорапчето

    53 1 Отговор
    "A фaктитe ca тaкивa – aкo клиничнaтa пътeкa e нeдoфинaнcирaнa или пък изoбщo нe e финaнcирaнa, лeкaритe ca принудeни дa cлaгaт тaкивa „рaбoтни“ диaгнoзи, кoитo им дaвaт възмoжнocт дa лeкувaт дaдeния чoвeк и cъщeврeмeннo дa нe тoвaрят бoлницaтa c дoпълнитeлни зaдължeния."

    Чудесно!
    Искам обаче да разбера тази "принуда" за работни диагнози как точно я упражняват лекарите?!
    В смисъл - упражняват принудата спрямо ВСИЧКИ болни, че да им спестят средства за скъпи изследвания? Или пък, ако болникът не е нечий приятел, колега, баджо и т'н., за да "не товарите болницата с...", товарите яко джоба на болника с т.нар. "доплащане"?
    Като ми отговориш на този въпрос, мога и да се съглася с теб - според отговора!
  • 12 С дофтурята

    20 5 Отговор
    се мре най-сигурно! Ако си сам,може и да оцелееш..
  • 13 Тиквата

    23 9 Отговор
    По колко пари им дават на ден от герберите че един приятел пита за да отиде?
  • 14 ощипани моми

    12 7 Отговор
    На който и да кажат БГ, че ще му пишат друго за да е безплатно е готов. Не знам какво се правят всички на ощипани моми.
  • 15 Валя

    51 6 Отговор
    Стига вече с този Пирогов, Балтов, Кацаров! Всички знаем истината - източва се здравната каса, освен това нагло ти искат и пари на ръка. Ако не - мреш!
  • 16 Бамбука

    35 2 Отговор
    Колко много сме свикнали с източването, че 1 милион да ни прави впечатление ? Ами дай ги от джоба си, защо от този на народа ? Вади и плащай за всички разхищения по всичките болници. Плащай и не говори.
  • 17 Боже

    42 7 Отговор
    Аз Стойчо Кацаров го познавам от 1982,служихме в казармата.Достоен човек,доблестен.Балтов е мафия, човек от джипа на мутрата!
  • 18 Хм...

    31 1 Отговор
    "Това е изключение, което съм направил, защото е Стойчо." А тези, които не са Стойчо - кучета ги яли...
  • 19 Притча

    32 1 Отговор
    Колежка води детето си за консултация при лекар -"светило" в София. Първият въпрос на лекаря: Къде ходихте на море тази година момченце? По отговора да определи какви пари да смъкне от родителите.
  • 20 не съм Стойчо

    36 3 Отговор
    Било направено, щото бил брат Стойчо - а ако си Някой си, който си плащаш осигуровките - ама много важно...Какво следва всички редови знаем - да си доплащаш каквото ти напишат официално през касата и неофициално в пликчета. Не знам кой докара здравната ситема до тук - имаме специалисти чудесни - но че не живеят само от заплати, всички го знаем на гърба си.
  • 21 Закон

    35 2 Отговор
    Ще отиде с очи на пациент плащал си здравните осигуровки. Никой не иска от докторите услуги повтарям никой не им иска услуги. Просто да си вършат работата без да наруават закона. Ако закона не е добър тогава да протестират. А не злед като са го нарушили да обясняват че то било за благото на пациента. Има нещо объркано в цялата работа
  • 22 Това със Стойчо е частен случай!!

    29 2 Отговор
    Останалите 400-500 Менте, дописвани и надписвани листове, какво е,??? Точене на здравната каса или нее?? Стойчо го оставете, кажете за другите няколко стотин Фалшифицирани!!! Пирогов нее Частно заведение, на някой, НЕЕ Банкомат нито Банка!! Шефовете не са Свещени крави в Индия!!! Всички там Работите!!! Не вие Наследство, нито Бащиния!!!
  • 23 ееееееее

    20 3 Отговор
    какво да очакваш когато в тая държава журналисти разбират повече медицината ,а пожарникари я управляват....не 111 място по свобода на словото,а 222 не си заслужавате!!!
  • 24 Гюро Михайлов

    10 6 Отговор
    Докторите са голямо зло за бедния български народ.

    Коментиран от #28

  • 25 Макробиолог

    26 2 Отговор
    Уважение към труда на лекарите,но да са протестирали за промени по здравните пътеки и т.н.,а не откак ги хванаха в крачка.
  • 26 Перо

    23 3 Отговор
    От къде на къде един доктор ще решава кой да си плаща изследванията и кой не,когато и двамата са осигурени. По този начин паразитите на обществото:доктори и облагоденствани пациенти,товарят всички данъкоплатци,а след като няма такава здравна пътека,логично е,че нищо не се плаща и се прави фалшификация,така че оня плъх,бившия директор на Пирогов да си признае вината и да не се крие зад медиците,които не знаят какво върши боса! Да търси толупа и да седи на задната седалка по магистралите!
  • 27 резервист

    16 0 Отговор
    Геопге! Да те светна, че между правото и справедливостта няма нищо общо! Не ми ги разправяй тия врели некипели. Каво направи ти за да промениш порочната система в здравеопазването, която не разпределя правилно парите и дава възможност някой да се разпорежда с нашите пари като господ. Нащи са защото идват от нашите осигуровки. Значи ако не ме познаваш лично, ще ме оставиш да доплащам, а ако се знаем няма. Или ако ти бутна една благодарност защото "докторлъкат си е труд"?! Я се скрий!
  • 28 тогава

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "Гюро Михайлов":

    да се закрие сектор здравеопазване. Няма доктор , няма проблем! Какво толкова се пените?!
  • 29 Ехо

    16 5 Отговор
    Здравната система трябва да се изгради отново от нулата и да се управлява от специалисти по социално управление, не от лекари!
  • 30 Кинжал

    17 4 Отговор
    "...колко време трябва, за да се изгради и квалифицира един лекар в „Пирогов“? И че не всеки става за там?..." За да се квалифицира в кражбите не му трябва много време, особено под ръководството на Балтов, и да не всеки става за това. Има и съвестни доктори, които не искат да са търговци като Балтов, а искат да бъдат истински лекари! По-добре само те да останат, макар и по-малко на брой!
  • 31 Хахаха

    16 5 Отговор
    Гошето и той бая е крал, че така защитава крадците:) Според логиката му една касиерка примерно може спокойно да бръкне в касата и да си взима по хилядарка на месец защото заплатата и и се е струвала малка, лошо няма, но касиерката веднага ще бъде вкарана в затвора, а крадеца на милиони Балтов само хленчи по медиите. Съд и затвор за всички мафиоти в бели престилки, тоя написал статията и той да бъде проверен!!!
  • 32 Люси

    12 6 Отговор
    Докторе, не те ли е срам?
  • 33 Лост

    12 2 Отговор
    Оставяме Стойчо и Балтов. Да разсъдим по друг начин. Правят си работна хипотеза. И винаги най скъпата. Но дали правят всички изследвания и дали още от там не точат. После, ако стане проблем си връзват гащите-ама ние сме направили всичко, а дали е така не се знае. По документ е точно. Можеш ли да разбереш за какво се разписваш.
  • 34 Гост

    11 1 Отговор
    Бил съм в Пирогов 1 път за
    радост,пълна анархия и безотговоеност,похвала за ВМА те са...страхотни
  • 35 Суха съчка

    6 12 Отговор
    Гоше не се хаби няма да те разберат 80% си мислят че е дошъл 9септември и всичко тръгва по мед и масло.

    Коментиран от #36

  • 36 Пея

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Суха съчка":

    Прост си като стражар преди 9!

    Коментиран от #38

  • 37 Христо

    16 0 Отговор
    Не става въпрос за Кацаров. Просто Боко даде пълен картбланш на шефовете на някои болници да крадат и правят каквото си искат. Тези които го подкрепиха най-много в ковид психозата над хората и натиска за ваксиниране, най-много облажиха. Мис Ботокс, като най-усърдна, беше министър, а сега е депутат.
  • 38 Суха съчка

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Пея":

    Чак преди 9 не съм живял но много съм видял.А ти най вероятно не си живял и преди 10.
  • 39 Запознат

    2 1 Отговор
    Щом за теб Панчо е класа и доктор......
  • 40 Абе,

    1 0 Отговор
    Тия преди две години реваха и се тръшкаха,че Балтов бил спуснат от горе и почнал чистки,сега пък,що бил махнат ?!
    Някой манипулира яко стадото пироговско !
  • 41 бгчитател

    0 0 Отговор
    Това,че сте лекували този или онзи,не значи ,че трябва да му одирате кожата.Това ви е работата и това заплашване,ако се разболеете как ще дойдете пак при нас е недопустимо.Всички знаят,че касата се източва и то точно от лекарите.И защо никой от вас не казва,за останалите над 400 човека ,които фиктивно са лекувани,които и сигурно даже и хал набер си нямат за това.А всички сте ревнали срещу Кацаров.На всеки му се е налагало да опре до болница и знае как стоят нещата,така че нелепите ви братвежи ги разправяйте на някой друг.
  • 42 СусБе

    0 0 Отговор
    БЯЛА МАФИЯ ПРИВЕТ! СКОРО НЯМА ДА ИМА НАРОД ДЕТО ДА "ЛЕКУВАТЕ"