Last news in Fakti

25 Септември, 2021 19:00 4 886 53

Проектът на Кирил и Асен като политически инженеринг

  • проект-
  • кирил-
  • асен-
  • политически инженеринг

„Продължаваме промяната“ има всички черти на проект, изработен в епруветка, с краткосрочни цели и задачи, казва Калина Андролова

Проектът на Кирил и Асен като политически инженеринг - 1
Кадър от bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В коментарите около новата платформа на Кирил Петков и Асен Василев трябва да се отбележат два безспорни опознавателни факта. Първият факт е, че във видеообръщението си по повод на срещата на върха от инициативата „Три морета“, на която България беше домакин, американският президент Джо Байдън спомена само две имена. Това бяха имената на президента Румен Радев и Кирил Петков.
Това коментира в предаването "Политически НЕКоректно" по БНР Калина Андролова.

Всички добре разбираме, че ако политическата куртоазия изисква споменаването на българския президент, то нищо не налага Байдън да акцентира върху името на Кирил Петков, освен идеята да се демонстрират политически знаци и елегантна вербална подкрепа. Вторият факт, който носи важна информация, е, че новият проект „Продължаваме промяната“ потърси позиции в лявото пространство. „Екогласност“ започна съществуването си като изкуствен проект на Държавна сигурност и бившата комунистическа номенклатура в началото на Прехода като част от опитите за камуфлажна опозиция. Днес Емил Георгиев използва марката за безславен политически поминък. „Екогласност“ е фантом, както и много други фантоми от периферията на коалициите на БСП. Този първи комуникационен ход на Кирил Петков и Асен Василев, макар и неуспешен, подсказва, че проектът се прицелва в ляво-центристкия електорат. Тъй като двамата министри са свързани с политическия управленски избор на Радев, платформата „Продължаваме промяната“ ще се опитва да нараства за сметка на популярността на Радев сред гласоподавателите вляво. Възниква основателният въпрос - това ли е пропрезидентската партия на Радев, за каквито намерения сме чували отдавна? Или някой изработи Радев, като насади в подхранената „революционна“ почва съвсем друга платформа, плод на оперативни алгоритмични действия? Насаждането изглежда напълно обективно, след като Иво Христов, бившият шеф на кабинета на Радев, скандално подчерта, че Кирил и Асен се опитват да приватизират авторитета на президента.

„Продължаваме промяната“ има всички черти на проект, изработен в епруветка, с краткосрочни цели и задачи. Кирил Петков и Асен Василев са по-приемливи за нашия либерално-глобалистки спектър с десен вкус, но там е позиционирана „Демократична България“. Затова политическият компот, който ни предлагат от „Продължаваме промяната“, е нещо като „десни политики с леви резултати“, както конкретно се изразяват лидерите на новата платформа. „Демократична България“ силно се надяваха на предизборна коалиция, преценявайки, че новата формация дублира техните послания и ще дръпне основно от десния електорат. Но Асен и Кирил започнаха да успиват Христо Иванов и да говорят за разписване на политически споразумения, които нямат никаква стойност. Освен че се разказва на публиката следния наратив: „Вие ще сте вдясно, ние ще сме вляво, искаме да отворим широко ветрилото“. Всъщност, правилно. Ако се коалират предизборно, няма да удвоят резултата на „Демократична България“, а ще вдигнат с 1-2% позициите на общата коалиция, защото ще се затворят в един и същи електорат. Ако се явят самостоятелно обаче, ще се появи нов политически субект в парламента. Ще се тества до каква степен има възможност да се преформатира пространството ляво-център, а и въобще пространството на недоволството. БСП е в слаба форма, министрите Асен и Кирил идват в политиката сякаш от името на Радев, използвайки вълната на президентската съпротива, партията на Слави се поизложи с цирковете, така че си струва да се стреля. Именно на тези избори. Самият Румен Радев е в т.нар. „мъртва хватка“, безизходица, (deadlock). Който и да му е предложил тези министри, го е употребил като трамплин за политическа конструкция. Едновременно с това въпросният диригент ползва последната такава възможност, защото след президентските избори не е ясно Радев какъв ще бъде.

Не на последно място, след създаването на „Продължаваме промяната“ Радев трудно ще направи друга „своя“ партия. В този смисъл проектът на Кирил Петков и Асен Василев е много добре изчислен. Проектът ще се захрани от електорат на широка основа, ще бъде конкуренция на „Демократична България“ като проводник на фиксираната американска стратегия, но ще използва електоралната енергия на хора, чиито възгледи са напълно противоположни на бъдещите политики на формацията. Това е висш пилотаж, който западните стратези често ни демонстрират, особено по отношение на навигацията на БСП през изминалите 30 години. Гъвкаво глобалистко ръководство на фона на напълно бетонирани консервативни и русофилски електорални възгледи.

Проектът „Продължаваме промяната“ трябва да се яви в парламента, да организира коалиционен кабинет, който да свърши няколко важни задачи. Част от тези задачи са бизнес задачи, а другата част, по-важната, заради която е видима и външната подкрепа, са стратегически договори в областта на отбраната и споделената сигурност, които ще ни фиксират като държава от предния фланг на източния хибриден и нехибриден фронт на атлантическия вектор. Европа се реорганизира, Европейският съюз е в концептуален хаос, а САЩ придвижват ресурси и създават свои бази по разделителната линия на Прибалтика, Румъния, България. Стратегиите за сигурност на САЩ и запазване на доминацията в глобален мащаб включват преформатиране на Европа по линия на военната сигурност. Стара Европа е малко по-суверенна, не е достатъчно податлива и услужлива в решенията си. Докато странните от Източна Европа са удобно бедни, корумпирани, респектирани са от американското влияние, a службите и отбранителният им сектор са в отворен процес на напасване към западните партньори. САЩ преструктурират военното си присъствие и ще балансират част от активите си, като намалят присъствието си в Турция и увеличат логистичната си тежест в Прибалтика, Румъния и България. „Три морета“ е дипломатическият параван за политическо общуване, но става дума за дългосрочна стратегия в областта на отбраната.

В момента на територията на България има български военни бази за съвместно ползване, които често неправилно се наричат „американски военни бази“ и чийто договор може лесно да бъде приключен. Всъщност американският интерес, който отдавна е заявен, е базите на територията на България да бъдат, ако мога да се изразя някак по-деликатно, с много по-разширено присъствие и пълномощия. Това ще е една от задачите на бъдещите политически кабинети в България и няма значение кои са лицата, колко струват, какви ресурси ще усвояват като лични интереси. Достатъчно и най-важно условие е да се впишат в решаването на стратегическите задачи.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж ги ти

    55 23 Отговор
    Лика прилика с НДСВ на времето.

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 2 Дааа

    49 19 Отговор
    ГЕРБ+ ДПС= МАФИЯ.... Покупко-продажба започнаха те, но пустият Рашков много им пречи да си вършат безнаказано далаверите....
  • 3 ГОРСКИ

    39 46 Отговор
    Давайте момчета ние сме със вас, никога повече герб и дпс!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Майна

    43 20 Отговор
    Ама как ги ПРИПОЗНАХТЕ , БЕ ,СЪНАРОДНИЦИ ТЕЗИ ДВАМКАТА..., АМА ЯВНО МНОГО СТЕ ЛЕСНИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ...И АЗ ИСКАМ РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТАЯ МАФИЯ , И ВЪЗМЕЗДИЕ , НО ТЕЗИ ДАЖЕ ДИАЛОГ ЩЕ ПРАВЯТ С ,,ЧИТАВИТЕ ХОРА ,, НА ГРОБ...!АБЕ ВИЕ , НЯМАМ ДУМИ...
  • 5 Гражданин

    44 38 Отговор
    Разчитах на тях..... но тези двама Петков и Василев се опитват да създадат новата групировка за Уйсвояване на пари!..... Този проект няма да просъществува!....по добре да е Слави, Манолова, Христо... Та даже и Б. Борисов!

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jacques Yves Moineau

    17 31 Отговор
    Щом ще намаляват присъствие е Турция, аз съм за! Щом ще излезем от сферата на влияние на Русия, аз съм за!

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Избирател

    24 15 Отговор

    До коментар #3 от "ГОРСКИ":

    Е как никога повече ГЕРБ като тия са готови да разговарят с ГЕРБ (коалиция) - не заявяват че са против ГЕРБ а ако ГЕрб подкрепели съдебната им реформа щели да разговарят с тях - сигурно за времето ще си говорят или за ланшния сняг.
  • 10 Професор

    39 19 Отговор
    Отлична статия, Калинке, но имаш един проблем -- надценяваш кухата неомарксистко-джендеристко-глобалистка администрация на САЩ в момента, която се настани на власт с масови изборни измами. Грешиш, ако мислиш, че те са способни на такова дълбоко стратегическо мислене. Скандалът с канадското гражданство на Петков вече гръмна и тепърва ще продължава да гърми. Може даже да потопи самия Радев. За съдебните проблеми на Асенчо да не говорим. Ако байдънистите имаха някакво стратегическо мислене, щяха да подберат по-надрждни кадри. Според мен самата тая Херо е подбрана не по способности и е етническо-джендеристка калинка, подхвърлена на Тръмп като анти-турски сигнал. Самата тя не е добре ориентирана в българската вътрешна политика и не разбира нищо. Запомни: НЯМА и не може да има дълбока мисъл в байдънистката политика по света и и нас. Всичко става ад-хок...

    Коментиран от #17

  • 11 Ишщкс

    19 22 Отговор
    Тая Андролова е ГЕРБ-ерска подлога...Няма смисъл да чета въобще...
  • 12 Нови соросоиди

    13 16 Отговор

    До коментар #8 от "Jacques Yves Moineau":

    Бе не знам как ще намаляват Турското присъствие и дали ще излезем от "сферата на влияние на Русия" (каквото и да значи това) ама със сигурност ще върнат ГЕРБ на власт че даже и с ДПС нямало проблеми да разговарят.
  • 13 Не бре

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "Виж ги ти":

    Умните измамници.
  • 14 Пич

    30 14 Отговор
    Що да не се пробват да откраднат някой милион като виждат какъв прост народ има... Ти му бъркаш в джоба , то ти се радва че си от Харвард... Егати...
  • 15 Сандо

    24 12 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Грешиш Гражданино,тук не става дума за пари,а за окончателното унищожение на България!Планът е създаден отдавна,досега всичко се изпълняваше точно както е замислено,вече дойде време и за последната точка.This is the end,както пееха в една песен великите The Doors!

    Коментиран от #41

  • 16 Хаах

    19 9 Отговор
    Андролова си звучи и говори като Андропова.Един бивш Първи на КПСС, който нареди изкореняване на лозята в Б-я.Откъде тръгна със внушенията, та чак до Байдън и базите.Да не би, за първи път от 70 години насам, да има опастност, Съветския Съюз да няма нейн Министър Председател, а?Та всичко придвидиха ей, тия врагове на Б-я.И това предвидиха, че хората масово-75 % да харесат реалните действия на млади хора, неподвластни на ДС.Да я светнем.Мноого преди Байдън да го спомене и журналист също, във форума на ФРОГ беше написано-КИРИЛ ПЕТКОВ -Бъдещия Министър Председател.
  • 17 Сатана

    21 6 Отговор

    До коментар #10 от "Професор":

    Моите уважения,професоре,но прочетете по—горе часта за УС базите как и обяснението на двата мишока за тяхното базиране в България.
    Козяк играе Ва банк с тия ,като резервен вариант на ИТН,които бяха любезно помолени да спрат с политическите си изяви.

    Коментиран от #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кьорфишек

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Jacques Yves Moineau":

    Нали знаеш, че преди избори всеки ще ти каже, каквото искаш да чуеш?
  • 20 мишмаш

    8 8 Отговор
    Твърде много ги рекламират по всички медии, все едно са промоция с изтекъл срок на годност в някой хипермаркет. Ефтинийка, от която накрая остава само еффф.
  • 21 Матей

    7 9 Отговор
    А ,именно,в ретортата на американските политически алхимици.По-специално в люпилните за ястребчета Харвард и Оксфорд,та те дори визуално си приличат като две капки вода с Гуайдо и Навални,и оная белоруска кокона Тихановская.Точно ,така,тия двамата ,пък и набързо събрания им екип са агенти за влияние,да изскочат от засада и да узурпират върховната власт в републиката.С измама,разбира се,с лъскави и неосъществими обещания,с мъгляви планове.тия са ни спуснати като гаулайтер и вице-гаулайтер и бек-вокали в техния импровизиран рок-състав.
  • 22 бих гласувал за тях

    17 7 Отговор
    Ако знаех, че ще въведат ред първо в Парламента. Омръзна ми всеки да говори против всеки. Да си правят напук. Да се обиждат и да разделят народа. Ние искаме да виждаме едни сплотени около каузи депутати, да чуваме спокоен тон и проява поне на добронамереност, ако не е възможно да се уважават помежду си. Стига се гавриха с хората.. Избираме ги, за да работят не за своето его, а за всеки човек и държавата едновременно. Една широка коалиция, без взаимно подливане на вода, ще свърши чудесна работа. Смятам, че е време да се загърбят партийните интереси и водещото да е благополучието на този измъчен народ.
  • 23 тежко

    7 3 Отговор
    Логично. Тъжно. Неизбежно. Имаше такава държава, сега ще има територия...
    Това е защото нормалното вършене на работата в правителството стана чудо невиждано, и сега двамата бивши министри са като Лепа Брена и Лили Иванова.
  • 24 Пълна глупост

    8 9 Отговор
    е този проект. Голяма реклама и голяма измама. Кои олигарси сътвориха тази помия? Колко ще плащат за глас, че ние не ядеме доматите с колците? Да си приготвят повечко парички за бюлетинки. Реклама като на Лидъл. Безплатни обяди няма. Щом искат да лапкат да си плащат. Нали затова се кандидатират.
  • 25 Да живее Кирчо

    9 4 Отговор
    Другарката Андропова и тя изкудкудяка от комунистическия курник!
  • 26 Калина

    6 3 Отговор
    Спрете вече.Няма нищо хубаво за вас.30г.само коментари и мнения .Ами вие действяйте че Бг се изразни.изобщо не ви чета.само заглавието ми стига.
  • 27 баста

    8 9 Отговор
    Да се чуди човек, Путин що не ни прати някои завършили престижни кагебейски университети българи или дрожарката Андролова да ни каже кои и какви азиатски ценности трябва да се проповядват и прилагат в България.Вместо Кирил и Асен да беше написала нещо за това как 30 години ни управлява една мафия по путински модел с една етническа партия създадена също от него.
  • 28 Кинжал

    8 5 Отговор
    Андролова, има доста истина , но само в част от тезата която развиваш. Ясно е, че България се готви отдавна за плацдарм срещу Русия и това се прави по оста Албания, Косово, Македония с излаз чрез нас към Черно море. Но със ПП ще ударят на камък краварите, макар да се опитват да ги приобщят и да ги ласкаят. Тези момчета в никакъв случай не са техен проект, а са по-скоро добре завоалиран проект на Радев, а той също не е под техен контрол, колкото и да им се иска. Радев е мъдър ! Ако тези момчета са били планирани, то това е направено само от Радев, а той е неподвластен засега на чуждо влияние, особено от страна на задокеанския обор. Радев хитро си разиграва картите, защото е мъдър и пали по някоя друга атлантическа димка, но в основата си не иска да играе по чужди свирки! Явно не го познавате!
  • 29 Професор

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана":

    Пак казвам -- ако байдънистите играят, те играят некадърно и слабо. Не ги надценявайте. Ад хок действат, кадрите им се подбират не поради качества и професионализъм, и са едни дилетанти и смешници. Аз съм професор в Америка, слушайте какво ви казвам.

    Коментиран от #34

  • 30 Асенчо

    8 5 Отговор
    е 100% проект на САЩ. Ама Кирчо защо се забърква? Явно това му е края. Ние можеме още да мислиме логично. Не всички сме ваксинирани и чипирани. И тези ще "борят" корупцията!
  • 31 Наблюдател

    5 6 Отговор
    Може да са учили и завършили теоретични магистратури в Харвард, но нямат НИКАКЪВ практически опит и познания за българските условия, като се учат в ход! Освен това правят едни врътки наляво-надясно, които говорят за неуточнена позиция - опитват се да хванат колкото може повече "рибета" без обаче да притежават "тиган" за последващата им "обработка", за разлика от БКП-милиционерско-фатмашките "казани" на партиите-клонинги на БКП+БЗНС+ДС! Явно са предвидени като конюнктурен краткосрочен проект за решеване на конкретни задачи, а не за полагане основите на нова, демократична, правова, справедлива и некорумпирана система и организация на държавата! Идеите им за реформи в правната система се ограничават само да кадрова смяна на милиционера Иван Гешев с "наш юрист" от Търновското Уни (например) Гешо Иванов, без промяна на съветската военизирана ситема и организация на Прокуратурата! И така е във всичките сфери, както и в корупционната партийна система с ръководната роля на партиите-клонинги на БКП+БЗНС+ДС по БКП-принципа "корупционен демократичен централизъм"!

    Коментиран от #32

  • 32 Кинжал

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    Ти даваш ли си сметка с възможностите на сегашната прокуратура само със смяната на Гешев и поставяне на неговото място на един почтен човек готов да се разправи с мафията какви чудеса могат да се направят?! На този етап само това е достатъчно, не е необходимо да се бърза с необмислени съдебни реформи без сериозни дебати за това, така че момчетата много добре са преценили къде да си насочат полезната енергия.
  • 33 Стрико Дончо

    5 7 Отговор
    Май Бай Дън пак ще се изДЪНи с тая си полит-инженерна тактика в Б-ия!
  • 34 Сатана

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Професор":

    Моите уважения,професоре,но не подценявайте местните Български подлоги готови на всичко за да продадат своята родина.Справка,Бандеровците в Украйна през WWII ,които дори и нацистите са презирали.

    Коментиран от #36

  • 35 Сатъра на Хана

    6 6 Отговор
    В СРАВНЕНИЕ С МУТРО-ОСМАНСКИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ НА ГРОБ--СДС-ДПС И ДИВАННАТА ЧАЛГА ДЕМОКРАЦИЯ,. ...ПРОЕКТА НА КИРО И АСЕН Е СВЕЖ ПОЛЪХ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА .... ПО ПРИНЦИП ВСИЧКИ ПАРТИИ НА ЗАПАД СА ИЗГРАДЕНИ ПО ТЕХНИЯ МОДЕЛ ...... СЕРИОЗНА ЗАЯВКА ЗА ПЪРВАТА МОДЕРНА ДЯСНА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ...

    Коментиран от #42

  • 36 Професор

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Сатана":

    Виж сега, интересен е въпросът защо го правят. И отговорът е прост -- за пари. Следващ въпрос -- откъде се вземат тези пари и има ли логика в тяхното печелене и преразпределение? Отговор: вземат се от глобализацията, тоест, от ликвидирането на националния капитализъм и съсипването му чрез преместването на производства и услуги в слаборазвити страни от третия свят. При тези процеси няма нужда от никакви специални умения и качества -- да съсипеш можеш и без да имаш никакви качества, даже е по-добре да нямаш такива. Тогава за какво се използват тези пари? Ами за доликвидирането на националния капитализъм, за разпростирането на глобализацията и до нови печалби на няколко големи транснационални компании, за сметка на съсипването на националния малък и среден бизнес. При това положение, имате социалистическа риторика (пропаганда като зелени сделки, социална справедливост, джендеризъм, равенство и включване, и пр.) финансирана от няколко глобалистки корпорации, които контролират и медиите. Странен конгломерат между троцкизъм и корпоративна диктатура, която го финансира. Целта я знаете -- опит за ликвидиране на националните държави, съсипване и дискредитиране на националния капитализъм, създаване на обществен хаос чрез масова миграция и отворени граници за бежанци от други и желателно -- враждебни цивилизации, ликвидиране на християнството, семейството и раждаемостта, дегенериране на младите хора чрез пороци и тъпо, безцелно образование. Ето това е меркелизмът, то
  • 37 Професор

    8 2 Отговор
    (продължение) това е и макаронизмът, това е и геронтократичният байдънизъм.Не забравяйте -- за да разрушиш националния капитализъм, тоест, националната си капиталистическа държава, нацията си, заедно с всичките й традиции и обичаи, е достатъчно само ЕДНО -- да стимулираш глобализма. Нищо повече.

    Коментиран от #38

  • 38 Сатъра на Хана

    5 6 Отговор

    До коментар #37 от "Професор":

    И КАКЪВ Е ИЗХОДА ? .... СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ .... ... КАПИТАЛИЗМА ДОКАЗВА ЧЕ НЕ РАБОТИ :)) ....

    Коментиран от #39

  • 39 Професор

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Сатъра на Хана":

    Не е верен изводът ти. Националният капитализъм си работеше прекрасно. Не работи глобалисткият социализъм, както не работеше и всеки друг социализъм преди него, включително и болшевизмът, включително и сталинизмът, включително и нацизмът, взключително и фашизмът, включително и маоизмът. Не само не работят, ами предизвикват огромни катаклизми, жертви, глад и мизерия. Стига вече с вашите соц утопии. НЯМА друг строй, който да довежда до стабилно съществуваща средна класа освен националния капитализъм. Може да е много лош, може да има милион дефекти -- просто по-добър строй НЯМА. Всичко останало са криминални утопии, водещи до разруха и съсипия.
  • 40 Много

    5 5 Отговор
    вярно Калинче! Много! Друг е въпроса, че глупаците които ще си дадат гласа за тези мекерета, не могат да видят до края на носа си и да мислят повече от врабче!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Да бе..

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Сатъра на Хана":

    Само, дето не е дясна.
  • 43 Йордан

    4 5 Отговор
    Какво направиха толкова много тези двама служебни министри за да правят партия????

    Коментиран от #48

  • 44 патриот

    0 4 Отговор
    Ѝордане, дадаха за избори и за машини за гласуване половин милиард, които сега ще трябва да възстановим!
  • 45 Калина Андролова?? Такава тие поръчката

    4 0 Отговор
    Днес да Плюеш!! Ще изберем Познатите Крадци, ГЕРБ, ДПС, Защото те не са"проекти"??? Те крадът най Добре!! Върви по Гяволите меко казано!!
  • 46 Феодал

    2 2 Отговор
    Такива като ДрОгарката Андропова и ментора и Вол/гин, нямат място в националните ни медии като БНТ и БНР.Да си правят сдружения и клубове на интереси по Северно Корейски и Путински интереси и да събират там феновете.Обществото може и да има полза от такива Марксисти, но определено децата ни и подрастващите нямат нужда от теориите им, насаждащи разделение, омраза и приказки за революции, ракети и танкове.Колкото до воюващите олигарси, трябва да им кажем, че Кирил и Асен са само началото на промяната и същинския им проблем ще дойде когато след 5-6 месеца се образуват още една или две партии, със зрели млади хора, 40 годишни, независими и свободни, завършили не в Европа, а в Щатите, които да изметат този 30 годишен модел на ФЕОДАЛИЗЪМ и АЗИАТЩИНА.Върхушките на ДБ, БСП, ГЕРБ,ДПС, да се пенсионират, за да не се налага да ги пенсионира прокуратурата.
  • 47 БРЕ БРЕ

    0 3 Отговор
    От коментиращите сигурно половината сте с две леви ръце, вкл и авторката, вероятно никога няма да надскочите жалкото си съществувоние да ходите на работа и да правите каквото ви наредят за да имате пари да преживявате. Обаче сте супер критични към Петков и Василев. Я вземете да свършите нещо по-отговорно от това да отговаряте за стомаха си, пък после давайте акъл и критикувайте.
  • 48 т-п ганьо

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Йордан":

    От гледната точка на човек, чието най-значимо постижение е всекидневното пълнене на тоалетната чиния, сигурно не са направили нищо особенно. Но за мен изкара не малка част от кражбите на ГЕРБ-ДПС на светло, опитаха се да ги спрат, възпрепятствани от съда, който им спира не малко пъти новите назначения, и предложиха как може по-ефективно да се управляват нещата. Ако имат повече власт, ще направят и повече.
  • 49 Глас

    1 2 Отговор
    Отивайте двамата да дърпате кораба - Тапири.
  • 50 Един друг

    2 1 Отговор
    Да не забравяме че Бг си е руска територия пропита от руски хора на всички нива.Вкл.президент прокурор и премиер министър. и медиите.Едни само го играят десни а други леви,трети уж националисти.Просто американците се договорят както и със Станишев на времето за техните си работи да вървят без проблеми.Та затова ги подкрепят.А че грабежа ще просължи,беднотията и емиграцията не се съмнявайте.Така се превземат територии и тези от изток това искат.Просто си правят каквото си искат.При по- умните народи е по- трудно.Те ще оцелеят.
  • 51 Калина Андролова?? Нищо не чухме от

    3 0 Отговор
    Теб дали са Политически проекти ГЕРБ и ДПС?? Проспа ги някъде последните 12год??Расъждавай по тази тема!! Ще мълчиш, както го правеше и до сега!!!
  • 52 АРЕ БЕ

    1 0 Отговор
    ЧАКАМЕ ИВАН САЗДОВ ИНИЦИАТИВНО ДА ПРЕДЛОЖИ ТИКВА ЗА ПРЕЦЕДЕНТ !
  • 53 ПКП

    2 0 Отговор
    ЧИБА БАЙДЪН , ЧИБА КИРО И АСЕН ! ИСКАМЕ НЯКОЙ КОЙТО ДА Е ТОЙ А НЕ НЯКОЙ ЗАД НЕГО !