Last news in Fakti

24 Октомври, 2021 16:00 5 593 59

Радев също подменя реалността - бори корупцията, но чуждата, не тази в обкръжението си

  • радев-
  • подменя-
  • реалността-
  • бори-
  • корупция-
  • чужда-
  • обкръжение

И Пеевски отново е депутат, и кметовете на ГЕРБ го приемат, и Борисов няма нищо общо с това, смята дипломатът и енергиен експерт Илиян Василев 

Радев също подменя реалността - бори  корупцията, но чуждата, не тази в обкръжението си - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължаваме с удивителна упоритост да подменяме следствие и причина и енергията на обществото да отива вместо в съзидателно действие и промяна, в противопоставяне.
Защото първичният проблем не е ваксинацията, макар че и там има проблем, а в състоянието на здравната ни система, чиято имунна система е срината. Ако сме сред първите в света по смъртност от редица болести, като се започне от инсулти, рак, инфарктни, диабет и т.н. и то много преди пандемията, включително по обща смъртност като процент от населението, на кое място да сме по справяне с ковид? Като нямаме лекари и сестри, а те са лошо платени и средната възраст се изстрелва нагоре, колкото и легла да сложите все тази? Като възрастовата структура на население постоянно деградира заради високата емиграция на българи с детероден капацитет, а продължителността на живот е над 10 години по ниска от Италия, и смъртността постоянно увеличава разликата с раждаемостта, как да не бъдем най- уязвими? И всички решиха че ваксинацията ще е вълшебното хапче, и разговорът вече не е реформа-антиреформа, а ваксинирани срещу неваксинирани. И Борисов и Пеевски, си бият публично ваксини.

Това написа в социалната мрежа дипломатът и енергиен експерт Илиян Василев


Е и какво ще постигнете като удобно за всички виновници за разпада на здравната ни система приемете, че обществения проблем номер едно са колебаещите се да си сложат ваксина, и че те са причината за кризата днес? ОК, с натиск от типа "работа или ваксина", ще вдигнем нивата на ваксинираните и как ще подобрим здравната ни система? Тя ще продължи да се разпада и при следващия щам на същия вирус или друго изпитание ще продължи да генерира най-високите в света проценти на смъртност от други болести, които сега не съществуват. Причината е здравната система, следствие са първите места по КОВИД и прочие смъртност. Но никой не пише, че в момента хората умират като мухи от липсата на грижи за другите болести и за спешни случаи.
И тези, които причиниха всичко това и ни управляваха ще потриват ръце че сме се хванали за гушите, и ще обвиняват Кацаров, че забавил ваксинацията.
От същия род подменената реалност и истини е изказването на Герджиков, че гражданската активност не е непременно свързана с протестите. Стоиш в къщи пред телевизора с пуканки и така се активираш граждански, че управляващите се разтреперват. И това го казва ректор, професор, уж умна глава, а то поредния направил компромис със съвестта си, кеш енд кери политик. И този човек се е упътил към най-високия пост с подобни класики - работата е свобода, стоенето в къщи гражданска активност, покорството добродетел, ваксината е най-голямата, и утре отново "безсмъртните" ще забравят, че мерките за защита започват къщи.
И локдаунът ще стане неизбежен.
Радев също подменя реалността - бори с корупцията, но с чуждата, не с тази в обкръжението си. Бори се за изчистване на съдебната система и за реформа, където му е слабото място, но в представеният от Пеканов план има много технически мерки свързани с усвояване на едни европари за съдебната система, но не и обвързващ ангажимент за решение на болния проблем с прокуратурата. Каквито и електронни услуги да въведете ще си остане сталиновия тип прокуратура, като политически такъв. Защото без скок в капацитета да контролираме тези евросредства, вместо за развитие и възстановяване, те отново ще подкрепят и усилят корупцията и така за пореден път да се превърнат в проклятие, вместо в благословия.
Също така стои и проблемът с покровителството му на кадрите на ГЕРБ и ДПС в енергетиката и особено скандалните случаи с шефа на Булгаргаз - Павлов, който бърза да сключи нов договор с Газпром и нарочно не вземе по-евтиния азерски газ и шефа на Булгартрансгаз Малинов който не се разследва за грандкорупционна сделка Турски поток и за това че повече 13 години не реализира разширението на газохранилището в Чирен. И децата знаят, че това се прави именно за да се блокира вноса на втечнен природен газ /визират американски най-вече/, защото той има нужда от капацитети за съхранение, а като Чирен си остава с 550 милиона кубически метра и там господства Булгаргаз и няма за другите, блокираме и вноса на ВПГ.
И така енергията отива в свирката, Радев отново кърши ръце, че нямало алтернатива на зависимостта ни от Русия, след като това очевадно не е вярно. Предлагат ни илюзия за реформаторство, за същностни битки, а в действителност енергията отива за съхранение на Системата. И Пеевски отново е депутат и кметовете на ГЕРБ го приемат, и Борисов няма нищо общо с това.
Малко са истинските реформатори, особено доказаните в битки с лични лишения. Те са ми единствената надежда, както и упованието, че различията около ваксините няма да ни попречат да бъдем солидарни в усилията да реформираме Системата.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиянчо ВасилевЪ

    50 35 Отговор
    Не ти струва анализа, чиляк..
  • 2 Последица

    60 35 Отговор
    Радев няма смелост, всичко останало е последица от това. Като си спомня сега, той вдигна юмрук, когато хората излязоха, а трябваше да хвърчат брадати ченгета от прозорците на Президенството.
  • 3 Най-доброто което Радев трябва да......

    68 40 Отговор
    Направи е : Оставка . Българския народ иска не реваншизъм , а реални дела за благото си .

    Коментиран от #8, #54

  • 4 ЕЛЕКТОРАЛЕЦ

    38 54 Отговор
    Божковите платени протести, водени от адвокатите на мафията.
  • 5 Сатана

    47 32 Отговор
    Кой плаща да публикувате подобни новини за Зидаро—Мазача Румен от бригадата на Гергов “Слънце Ориент” ?
  • 6 Факти

    58 68 Отговор
    са страшно подлеци-една статия срвщу Тиквата, посше веснага срещу Радев! Никой не може да стъпи на малкия пръст на Радев. Единствения достоен останал в Панелистан! Не бях гласувал него преди 4 години, но сега ще поправя тази грешка!!! До като не видим страхливеца Чекмеджан в затвора и неговото обкръжение не промяна, а няма да има държава!

    Коментиран от #10, #33, #35

  • 7 Радев

    19 42 Отговор
    Народе , върви след моето вдигнато юмруче

    Коментиран от #38

  • 8 Загрижена

    37 34 Отговор

    До коментар #3 от "Най-доброто което Радев трябва да......":

    Не ти ли прави впечатление ,че Деса я скриха подобно на Мис Гащи?
    Румбата да не се е развел пак?
  • 9 Всипки

    33 32 Отговор
    тролове-крепостни селяни ако вашия неграмотен осъждан Вожд Чекмеджан не се беше хванал за този юмрук, който не ознапва нищо, какво щях те да дъвчете от сутеин до вечер?????
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Василев

    34 29 Отговор
    генерале, Български офицер, напоследък даваш фира, дано не излязат верни слуховете, че като си се обучавал във фащ си приел нещо, пора-ди, което си готов да продадеш България?
  • 12 ХАХАХАХАХА

    46 27 Отговор
    С тоя сертификат изгоря като суха клечка. Стягай куфарите и към Димитровград.

    Коментиран от #34

  • 13 3.14К

    33 5 Отговор
    Илияне, кажи кой е истинският реформатор според теб, че в цялата трагедия, поне да се посмеем!
  • 14 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    58 33 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
  • 15 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    37 30 Отговор
    Ток , ГОРИВА, храни , услуги ....всичко хвърчи нагоре !!! Това не го виждат само ФАТМАЦИТЕ и техните тролове тук !!!! Добре , ЧЕ идват избори за да коригираме грешките които допуснахме миналия път ! ДОЛУ ФАТМАЦИТЕ!!!!

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Поклони

    18 20 Отговор

    До коментар #15 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    се на чекмеджето крепостнен селянино!
  • 18 Не му е лесно

    27 21 Отговор
    Нищо не подменя Радев, но със Зеленият Сертификат се изложи.
    А двете ПП-та, му бяха наложени от Посолството на САЩ.
    ПП-тата Петков и Василев му изядоха главата на Радев, План Възстановяване писан от Василев, 3-пъти го връща Президентът.
    Този план са заложени Задължителна ваксинация, Джендър обучение училища, безобразно поскъпване ток и закриване на НЕЦ2 и непострояване ядрени АЕЦ.
    Василев напира и за еврото, вече е написал Плана за еврото.
  • 19 Мутрата ББ

    30 30 Отговор

    До коментар #15 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    Благодари на Борисов за поскъпването, 12 години руши България мутрата. На 2 пъти изгонена Мутра с камъни от народа, за поскъпнали цени и ток.

    Коментиран от #23, #58

  • 20 Иво🇧🇬

    43 25 Отговор
    Празноглавеца Радев злото което се крие в президентството не заслужава да се пише и говори за него. Този паразит просто трябва да се измете в бунището.
  • 21 Тоя лисунгер ще го издухаме

    33 24 Отговор
    На есен от Дондуков завинаги ! Припалвай фърчилото ,защото ще се наложи да ФЪРЧИШ ФАТМАК !!!
  • 22 Радев

    28 20 Отговор
    Вече не искам да си спомням за годините когато бях Мунчо , сега вече съм важна клечка и вземам решения.........е тя Деса ги взема ама и аз съм горд
  • 23 666

    25 14 Отговор

    До коментар #19 от "Мутрата ББ":

    Не знам за коя мутра пише този но има една клепоуха и с фуражка която трябва с тояги и камъни да бъде изтритана.
  • 24 ДАВАЙ РАДЕВ.

    19 28 Отговор
    СПИЧАЙ БИБИТКОВИТЕ ТРОЛЧЕТА.
    ОЩЕ МАЛКО ИМ ОСТАНА. КОЛКОТО
    КРАДНАХА КРАДНАХА. СЕГА ГИ ИЗПРАВЕТЕ ПРЕД СЪДА. И ПОСЛЕ ЗАТВОР. МНОГО МНОГО НЕ ИМ СЕ
    ВЪРЗВАЙ. КОЙ ЩО ЗАСЛУЖАВА
    ДА СИ ГО ПОНЕСЕ.
  • 25 Майна

    30 17 Отговор
    Срам ме е, че припознаха в него човека, който ще защити и отстоява ПРАВАТА НА НАРОДА СИ..НО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ДНЕС СЪБУЖДА В МЕН ЖЕЛАНИЕ С ОМЕРЗЕНИЕ ДА ГО НАРЕКА...ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Майна

    34 17 Отговор
    Този ПРОДАДЕ НАРОДА СИ ЗАРАДИ НАТОВСКИТЕ СИ ПАГОНИ...ЗАСЛУЖАВА ПРЕЗРЕНИЕ..БОРИ СЕ ,НО НЕ СРЕЩУ БОРИСОВ ,А СРЕЩУ ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ.
  • 28 ПИТАЩ

    29 9 Отговор
    ЗАЩО ГО ПУБЛИКУВАТЕ ТОВА НИЩОЖЕСТВО?КАК МУ БЕШЕ АГЕНТУРНИЯ ПСЕВДОНИМ?
  • 29 Лафонтен

    27 12 Отговор
    Бе защо ли имам чувството , че приказката за Зеленото Чорапче няма да има щастлив край ?!
  • 30 Майна

    18 11 Отговор
    ,,ПАЗИ БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА..,, В случая за него е показателно...ПОЧУВСТВА СЕ ПО-ВИСШ ОТ НАРОДА СИ...МНОГО ГРОЗНО И НИЗКО..,И МНОГО БЪРЗО СИ ПРОЛИЧА
  • 31 Сатана

    21 13 Отговор

    До коментар #25 от "Майна":

    Както и да го наречеш все тая,летеца ше е безработен след Нова година и всички ше забравят за него ,както се случи с Плевнялиев.
  • 32 Боря СЕ

    9 2 Отговор
    Възвратен глагол! Изисква предлог!!!! Бори се - Със / Срещу/ Против- корупцията!
    Ужасяваща неграмотност!
  • 33 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Никога не е късно да станеш за резил.
  • 34 !!!

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХАХАХА":

    От Хасково е.

    Коментиран от #37

  • 35 потребител

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Че ти сега ли разбра,че са подлеци?
  • 36 Радефффффф

    25 10 Отговор
    НА ШИПКА КАЗА , НЕ НА СТРАХА ОТ КОВИДА.
    СЕГА ОТ КАКВО ТЕ Е СТРАХ ???????
    ЧЕ ИЗБОРА НА НАРОДА МАЙ СЕ ПРОМЕНИ???
  • 37 Абе и от

    10 5 Отговор

    До коментар #34 от "!!!":

    Хасково не е, а от някакво село между градовете.
  • 38 Президент на Дъ е Бъ

    9 11 Отговор

    До коментар #7 от "Радев":

    Истинският кандидат-президент на автентичната или градската или, както там се наричаше, десница, е Луна Йорданова! За отрицателно време тя избълва любимите понятия на всеки "автентично десен българин" - лустрация, ДС, комунизъм., руски шпиони...Даже и декларация беше подготвила, която даваше на останалите кандидати. Точно както правят ДБ. Луна е само за тях! ДБ трябва да направи всичко възможно, за да я привлече в редиците си..

    Това написа в социалната мрежа журналистът Петър Волгин. А повод за коментара бе провелия се по-рано днес по bTV доста колоритен кандидат- президентски дебат

    Коментиран от #39

  • 39 Цола Драгойчева

    15 9 Отговор

    До коментар #38 от "Президент на Дъ е Бъ":

    Абе цоциалиста, кога Десовия ще излезе от землянката и ще се престраши да отиде на дебат с останалите кандидат - президенти? Или си мисли, че държавата е казарма, и него никой няма право да му задава въпроси?
  • 40 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    10 10 Отговор
    радев е от статуквото, той назначи гешев!
  • 41 НЯКОЙ

    7 5 Отговор
    Илиян Василев напоследък нещо се обърква - да не са го захранили с нещо необичайно ???
    А ти народе май също тотално се обърка - не знам какъв синдром е това, но прилича на ковидоизборен синдром - ще мине, няма страшно!
  • 42 Бамбука

    11 7 Отговор
    Е, поредния за деня. Плевньо, Борисов, няколко други от съседните паланки. Василев, ти колко си експерт и в коя област ? Всичко което е ставало през последните 12 години ( 5 години от президенството на Радев ) ставаше пред очите на всички. Колко вота имаше от страна на Радев и колко от тях ги отсвириха от Герб с подигравки ? Колко идиотизми имаше в предложенията на Герб в поправките към Конституцията ? Радев не е безгрешен, но къде е пътната карта за газопровода до Сърбия и колко политически партии се вдигнаха на протест ? Къде бяхте и вие ? Живеем в кочина и кандидат президентските двойки по брой за ясна картина за какво говоря. Колко партии се вдигнаха за забавянето на връзката с Гърция ? Къде бяхте вие ? Паднахте ми в очите. Дано не сте платен, въпреки че почвам да се съмнявам.
  • 43 Хахаха

    19 9 Отговор
    Е, фатмака, злобен и нагъл, бленувсщ за власт, след като я получи, даже и не се крие - води заседание на правителството. От къде накъде, като какъв? То ясно, че дърпа коннците, ама малко мяра да има. Поне да не го прави така очевидно. Хептен закопа послушника си Янев.
  • 44 Слаба ракия

    3 3 Отговор
    Е този Василев. Пуснете Вацев да чуем нещо свежо.
  • 45 007

    16 8 Отговор
    Вoeннитe нямaт мяcтo в упрaвлeниeтo нa oбщecтвoтo зaрaди неaдeквaтнoтo им oтнoшeниe към цивилния живoт. Нoвoтo пoкoлeниe нямaт и прeдcтaвa кaкъв бeзcмиcлeн рeд cъщecтвувa в aрмиятa и кoлкo бeзcмиcлeнo e cъщecтвувaнeтo нa вoeннитe cтруктури в чoвeшкaтa цивилизaция. Кoгaтo чoвeшкoтo oбщecтвo cпрe дa мaркирa вaжнитe иcтoричecки мoмeнти c вoeнни битки и пoбeди и гo зaмeни c нaучни и тeхничecки уcпeхи щe мoжe дa ce нaрeчe цивилизaция-ЦИВИЛНO oбщecтвo. Нaй-гoлeмитe мизерници в чoвeшкaтa иcтoрия ca вoeнни личнocти, мнooooгo oбичaни и гeрoинизирaни; cрaм зa зa ЧOВEКA.
  • 46 !!!?

    13 8 Отговор
    Радев не бори корупцията, а неин защитник. Ако беше страшилище за Мафията той отдавна щеше да получи поне заплахи за мъст !!!?
  • 47 Реалиста

    6 10 Отговор
    Р.Радев нямал място в политиката-ха ха ха!!!!АЛИбегов-опашатия ,подстрекаван и финансиран от ББ-мутрата, всява хаос в Държавата Нима тази мутренска физиономия и просташкото му поведение са пример за поддържание, жалко че има лековерни млади хора , които не мислят разумно!!!!Името АЛИ трябва да ни говори за друга вяра!!!!!!
  • 48 P1amen

    8 6 Отговор
    He дай Боже да получи втори мандат.Ще има терор и корупция ,редовно стачки и бунтове каквито не сте и сънували.
  • 49 ПУ ТИН

    13 3 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА СВИКА КСНС ЗА К19. ЧАК СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЛИ РАЗБРА, ЧЕ ИМА ВИРУС??? А ЗА КОРАБА ВЕРА СУ ОЩЕ НЕ Е ЧУЛ...
  • 50 ПУ ТИН

    10 3 Отговор
    КАК ДА СЕ БОРА С КОРУПЦИЯТА КАТО СА ГО ИНСТАЛИРАЛИ НАКОИ ОЛИГАРСИ И КАБИНЕТА МУ РЕДЯТ И КАКВО ДА ГОВОРИ МУ КАЗВАТ И КАК ДА СЕ ПРАВИ НА НЯКАКЪВ ОТ КОЙТО ЗАВИСИ НЕЩО! А ВСЪЩНОСТ Е ДЕКЛАМАТОР. ОТ МЕДИЦИНА ЛИ РАЗБИРА, ОТ ИКОНОМИКА ЛИ, ОТ ЕНЕРГЕТИКА ЛИ, ОТ КАКВО?
  • 51 Илиан Василев е Празнодумец! Никой не

    2 3 Отговор
    Се интересува, какво пише и говори!! Плямпало, казва Народа на такива!!
  • 52 патриот

    5 2 Отговор
    Поради това, че няма сходство, между управлението на самолет и управлението на държава, е съвсем нормално при Радев да се наблюдава липса на знания, навици и умения във вземането на специфичните за държавния глава решения. Това, в комбинация с не чак до там високото му ниво на интелигентност, го превръщат в препятствие за възстановяване на единството на нацията и нормализирането на живота! Ако той, все още не е загубил чувствителността си към "обратната връзка" в резултатите от действията си, би направил най разумното, това да се оттегли!
  • 53 Един

    1 1 Отговор
    Илияне, както ти почва излиянието ... дали не обвиняваш Радев, че не ти е направил деца?
  • 54 ганкиното

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Най-доброто което Радев трябва да......":

    Има да чакаш. Мисията на фатмака е да доунищожи и допродаде държавата.
  • 55 Един

    3 2 Отговор
    А така - плюй по Радев, за да изберем друг - някой "ЛУНАтик" ! Хем ще е на друга "планета" и няма да пречи на лапането!
  • 56 Боби

    2 3 Отговор
    Пълни герберски идиоти пишат тук
  • 57 Гумен Гадев

    3 1 Отговор
    БЪЛГАРОУБИЕЦ
  • 58 Да писна ми от дрънкалки

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мутрата ББ":

    Ако ББ беше такъв както го наричаш отдавна да си забравил "краснописа" !
  • 59 Айде БЪЗЛЬО

    0 1 Отговор
    иди на дебат,и не се прави на министър председател,не ти е това работата,и спри да привикваш институции все едно са ти подчинени,само в казармата се козирува,панимаеш