Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 10:30 5 416 58

Онзи и този

  • николай николов-
  • избори-
  • президент-
  • опоненти-
  • кандидати

Приличат ли си те? Или напротив?

Онзи и този - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако в хубавия летен ден болният за власт чичка не беше изпратил хора на прокуратурата в Президентството... Или ако поне онези бяха арестували съветниците, разполагайки с неопровержими доказателства за вината им... Всичко щеше да е друго. Но кашата се получи гадна и гореща и ще я преглъщаме ние, а не забъркалите я фигуранти. На тях какво им е?... Единия, чиновник, заемащ ненужна длъжност, го превърнаха в герой - поредната последна наша надежда говежда. Неговият опонент, обожаван от мисирките, също преживява нелошо.

По силата на обстоятелствата тези особи бяха въвлечени в общо дело и макар да не се понасят един друг, те съумяха да го приключат успешно. Задушиха, направо омаймунчиха протеста срещу системата. По живо, по здраво изпроводиха Черепа в изгнание, отнемайки му възможността да се меси пряко в икономиката и политиката. Разрешиха спора между мафиотските кланове. Преразпределиха активи със стратегическо значение за псевдодържавата. Външните и вътрешните опасности за собствениците на територията BG, бяха премахнати и създадената от тях уродлива структура на управление оцеля.

Ала да се върнем към тъмните балкански субекти – герои на настоящия текст. Приличат ли си те? Или напротив?

И двамата са рожби на времето. В нормални условия те не биха могли да надскочат себе си и да заемат своите сегашни високи постове. Но след преврата през 1989 год. обществото остана без защита, лиши се дори от инстинкта за самосъхранение.

Докато този събираше рекет и паркираше колите на шефовете си, онзи престъпи офицерската клетва да отбранява народната република и отиде да служи на нашите врагове, вербуваха го. А предателството е особено нещо, извършиш ли го веднъж, оставаш изменник завинаги – и в личния, и в професионалния живот.

Лично на мен почва да ми се гади, щом чуя, че еди кой си военен заема важен пост. Хората, които допуснаха разбиването на държавата, нямат чест и задръжки.

Единият паркетен генерал допусна подопечните му структури за сигурност да бъдат оглавени от хора със сложна житейска съдба, братки от бурната младост. Другият, нали остана без самолети, врътна перка на опашката си и почна да се изявява като триморска русалка на повикване.

И двамцата са измекяри на Херовица. Вярно, онзи май вече не я забавлява толкова, но жената може да я разберем – тук тя разполага с богат избор от подлоги.

Бившият пожарникар е окръжен от не особено надарени, но послушни кадри. С желязна хватка той държи партийните структури и паричните потоци.

Набеденият за масон също хрантути с народни пари безбройна непотребна администрация. Там са най-вече Ентелектуалци... А тези типове, знайно е, са неблагодарни – винаги са готови да продадат своя благодетел.

Човекът, размахващ юмруче, изглежда достолепно... Но магията на привличането се изпарява, щом отвори уста. Наистина, на някои почитатели им допадат канцеларизмите, изречени с отсечен, команден глас... Ала всеки има право на лош вкус.

Чичето с джипката не се преструва на умен... Да, понякога, като го слушаш, те хваща срам... Или те обзема жал и за него, и за нас, клетите, и за погубената родина, чак ти идва да ревнеш с пълен глас... Е, Баце поне е естествен, може да го разбереш. Докато другият действа подмолно.

Онзи и този не са за харесване... Те са творение на българската действителност, бълваща вече четвърто десетилетие само отходни продукти. Незаслуженото им издигане е сигурен признак, че нямаме полза институциите, до които са се докопали.

Да, промяна е нужна. На протектората BG му е достатъчна малка колониална администрация. А почне ли някой някога да гради нова република, ще трябва да помисли за изграждането на друга властова структура. Стига да намери хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    99 19 Отговор
    ДПС+ ГЕРБ= МАФИЯ. Всички срещу протурския кандидат Гербджипков. За 12 години скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС, те окрадоха милиарди, ограбиха България тотално и сега искат да ни излъжат с меката китка....която уж била неутрална....

    Коментиран от #5

  • 2 коко

    130 12 Отговор
    Не успях да дочета - поредният микс от нелепости.
  • 3 Автора е с отклонения

    97 11 Отговор
    И трябва бързо да ходи на лекар. По никаква статиика надали е писана.
  • 4 КОТарАК

    73 14 Отговор
    ,,човека размахващ юмруче,,...да не го замахне срещу тебе гледай , че нама да може да те настигне да му се извиниш / на въпроса на професора за Крим трябваше да го репликира с въпроса на кого е Цариград-на Турция или Гърция но водещата която беше най-голямата излагация го прекъсна

    Коментиран от #8

  • 5 Саса

    83 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    ДПС за 32 години демокрация, винаги са били на власт. Сега за първи път от 32 години, служебното правителство и лично Кирил Петков и Рашков им врътнаха кранчетата... Затова е този голям рев от страна на ДПС и ГЕРБ..

    Коментиран от #40

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    47 7 Отговор
    Материала не е ли за Борисов ‼️ Гиздавия се отрече от него, въпреки че биещият студентите му го издигна, въпреки че гласовете на ГЕП го добутаха до балотаж ‼️ Ами утре , ако се отрече че е президент на българите 🤔🤔🤔
  • 7 ТОВА Е ТОЧНО В ПОД ОПАШКИТЕ

    6 31 Отговор
    И НА ДВАМАТА ЗАБИТО ПИСАТЕЛСКО ПЕРО
  • 8 НА КОГО Е КРИМ

    1 13 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    БЯ,А(.....)

    Коментиран от #23, #26

  • 9 ГОСТ

    8 56 Отговор
    ПРЕКРАСЕН ТЕКСТ! ТОЧНО И ЯСНО, БЕЗ ФИНТИФЛЮШКИ.
  • 10 ТаУмВзе

    3 42 Отговор
    РЕСПЕКТ!
  • 11 Разликата

    70 12 Отговор
    между Президента и пишман кандидата е като ден и нощ , което се потвърди на дебата ! Стегнат , информиран , конструктивен и ясен беше Радев , докато оня съскаше ехидно като махленка , обвиняваше евтино без аргументи , ръсеше зазубрени фрази и правеше усилия да угоди на изтъпанилия го за тоя пост ! Мекотело продажно без шанс !
  • 12 Мислещ

    6 33 Отговор
    Право в десятката, но "Левски" - "ЦСКА"-агитката няма да гоо разбере, вероятно няма и да го прочете. Те са истински (анти-)фенове и ще си излязат под строй неделята.
  • 13 Пепи

    53 9 Отговор
    Не знам кой тъ..пак е писал това ,но явно не живее в тая държава.
  • 14 сара

    61 8 Отговор
    Чий е Крим ?
    " В момента е руски."

    Нещо неправилно ?
  • 15 Българка

    54 7 Отговор
    На снимката са Герджиков и Радев, а наш Кольо пише основно за Борисов и Радев. Да разбирам ли, че и Колчо е разбрал, че в неделя битката е между мафията и жертвите й, между Борисов/Герджиков и Радев , между промяната и подмяната? Гласувайте хора, гласувайте масово и подкрепете Радев,! Да вземе пример от гласуващите масово под строй в Турция. Те са организирани и докато ние блеем, може да ни назначат протурски, промафиотския чалгописец!
  • 16 читателка

    25 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: хора със сложна житейска съдба, братки от бурната младост
    А какво е БРАТКИ?

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Псевдоним

    3 29 Отговор
    Много ми хареса един коментар преди няколко дни в този сайт - че в неделя ще избираме между змия и магаре. Едното животно е подмолно и отровно, а другото е инато и предизвиква само смях.
  • 19 За протокола

    12 23 Отговор
    Без лустрация не всички бивши служители на ДС, членове на БКП (обявена със закон за престъпна), всички участвали в парламентите и правитеелствата до сега, всички участвали в престъпната приватизация, няма нищо да се промени.
    И понеже онези в Парламента никога няма да приемат такъв закон, трябва народа да я извърши сам. Което значи: ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ВСИЧКО И ВСИЧКИ гореизброени. Още от утре.
  • 20 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    45 4 Отговор
    Прочетох няколко изречения и се отказах -
    този "автор" го е налегнало умственото разстройство...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Цоко

    6 4 Отговор
    Да живее Корнела! И онази кукувица от Афера! Всички останали са маскари.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    33 3 Отговор

    До коментар #8 от "НА КОГО Е КРИМ":

    А чий щеше да е Крим , ако бяха оставили решението 80% от местните да имат забрана да говорят на своя език и Шести американски флот да се настани във военните бази в Крим ❓❓❓❓/ за референдум не питам/
  • 24 Кики

    5 20 Отговор
    Все едно да избираш между чума и холера
  • 25 Пипи Чорапчето

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "читателка":

    Сигурно е комбинация от батки и братоци;))
    Нещо като във вица за двете жрици, които решавали кръстословица и под "резервоар за течност" едната написала презервоар, а другата - резерватив;)
  • 26 Виталия

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "НА КОГО Е КРИМ":

    Крим е на Руската Империя, която си го е взела от Османската Империя. Гласувам за Брендо украинеца☺

    Коментиран от #36

  • 27 бузю

    21 2 Отговор
    Николайчооо , ти си типично наченски мунчо! стига с тоя негативизъм бе , кусури всеки може да намира - ти да не си светец. дай ,предложи някой, който ще се хареса на всички! няма такъв. то за това са изборите - този , който най-много хора го харесват, той ще бъде!
  • 28 Харесвам 🎃, само сготвени

    19 3 Отговор
    Леле малее..., това е писано от петокласник-тройкаджия, изпратен от родителите си на кръжок по литература... Няма лошо, но защо трябва да помествате тук първите му опити, а не когато придобие умения?
  • 29 сегаилиникога

    15 0 Отговор
    Плеймейтка хванала златната рибка, върти я насам-натам и се чуди какво да я прави.
    Рибката:
    – Хайде, бе, ще си пожелаваш ли нещо?!
    – Ама как така?
    – Ами така, вчера ме хвана един, пожела си един милион евро и ги получи! Казвай и ти, какво искаш?
    – Ауу, я да ми дадеш фейса му!
  • 30 Булгар

    4 14 Отговор
    Хвани единия, удари другия!
  • 31 tralala

    20 3 Отговор
    Не можах да му дочета глупостите на тоя болен мозък
  • 32 Behemoth

    17 3 Отговор
    Голяма глупост!Типична за идиотите мислещи се за умни....чудя се докога ще търсят подобни глупаци СЪВЪРШЕННИЯ ?!Винаги избора е между по малкото зло ...няма перфектни хора, особенно между тези стигнали високите етажи ...там ангелоподобни НЯМА!
  • 33 НЯКОЙ

    19 3 Отговор
    Г-н Николов, някой пак Ви е ядосал тази сутрин - "я кафето Ви горещо, я пък друго нещо" - имаше едни стихчета "Все за нещо ще намери, да се начумери" - млад сте и не ги знаете.
    Умен човек сте, но тази злъч отблъсква читателя. Ако мислите, че това е Вашият чар - лъжете се! Хората имат нужда от други неща, не от злоба и мъст!
  • 34 ДрБр

    20 3 Отговор
    По голяма тъпня не бях чел.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Виталия

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Виталия":

    Умният разбойник Е Банев им "секна дъха" на шушумигите Бил Гейтс и Джордж Сорос до Ал Дондуков 1 и 2 на 16.12.2015. С колко хода ги матира?
  • 37 Анонимен

    6 7 Отговор
    Всичко написано е вярно за съжаление. Но аз съм като оптимиста от вица. Песимист - не може да стане по лошо,оптимист - може, може.
  • 38 кака

    12 2 Отговор

    До коментар #35 от "НТД":

    Има още награбено в чекмеджето. Няма да се свършат бойковите храненици.
  • 39 Слави

    10 1 Отговор
    Предлагам на автора на това ,,творение" да се кандидатира за Президент или Премиер и да го видим той какво може. То така отстрани е много лесно да критикуваш, но заеми се ти с така наречената държава, оправи я и тогава критикувай. А иначе ,,умници" много.
  • 40 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Саса":

    Тц.Единствения път, когато ДПС бяха извън властта, беше по времето на Костов!

    Коментиран от #54

  • 41 Дани

    2 1 Отговор
    Помпи се яви неподготвен.
  • 42 Бай Стою касапина

    3 9 Отговор
    Тия двамцата на снимката приличат на Мунчо и Прасчо. Фани единия, удари другия. И от двамата чеп за зеле не става. Но какво да се прави, няма голям избор. Като във футбола.
  • 43 Цуца

    5 1 Отговор
    Статията е бля, бля, да се напише нещо както Карадая ”аз да се изкажа,пък вие сте толкоз мъдри и ще ме разберете”. Сигурно името на дпс лидера не съм го изписала вярно, но да ме простят четящите
  • 44 От отбора на медийните компаньонки

    8 1 Отговор
    Соня Колтуклиева, Калина Андролова, Ива Николова. Нормално е да има и мисирчо.
  • 45 ШиШиШиШи

    2 5 Отговор
    Радев ни разочарова. Стана марионетка на Козяк и НСР. Герджиков не става....
  • 46 ПАРДОН

    12 2 Отговор
    ТИ ДРЪСКАЧО- УМНИК, ПРЕСТАНИ ДА ПЛЮЕШ ПО БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, ЗАЩОТО САМО ТЯ ОСТАНА ВЯРНА НА БЪЛГАРИЯ И ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО СЕ ХРАНЯТ ОТ ТАКИВА СЛУГИНСКИ И ПЛАТЕНИ ПОМИИ НЕ СА НУЖНИ ИЗОБЩО НА БЪЛГАРИЯ, А НА БЪЛГАРСКИЯ ОФИЦЕР, ТАКИВА КАТО ТЕБ, НА НОКЪТЯ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НЕ МОГАТ ДА СТЪПНАТ .
    НЯМА ВОЕНЕН МИЛИОНЕР, НО ИМА ЖУРНАЛИСТИ, ПОЛИТОЛОЗИ, СОЦИОЛОЗИ, НАПОИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ, ОХРАНИТЕЛИ СЪС ЗАМЪЦИ, СЪС СТОТИЦИ МИЛИОНИ В БАНКОВИТЕ СМЕТКИ, С КОЛИ ЗА 300-400 ХИЛЯДИ ЛЕВА, ОТ КОИТО МНОГО МИ СЕ ГАДИ, ТА ЧАК ПОВРЪЩАМ И ЗАТОВА ВИЕ ТАКА ИСТЕРИЧНО ВИЕТЕ, КРЕЩИТЕ И ПИШЕТЕ ТАКИВА СТАТИИ. НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ КАТО СТЕ ПИШМАН ЖУРНАЛИСТ ИМАТЕ АКЪЛ - НЕ НЯМАТЕ, ЗАЩОТО ВИЕ НЯМАТЕ МНЕНИЕ,ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ЦАРИЦА-ПАРИЦА, Т.Е. НАРЕЖДАТ ВИ, ЗАЩОТО СА ВИ ПЛАТИЛИ И ПИШЕТЕ ПОРЕДНАТА ПОМИЯ ПОД ДИКТОВКА, КАТО ТАЗИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ МОРАЛА ВИ Е ПЕЩЕРЕН. ТА ТОГАВА ВИ ПИТАМ, С КАКВИ ОЧИ СТОИТЕ ПРЕД СЕМЕЙСТВОТО СИ ИЛИ И ТЕ СА ТАКИВА, А МОЖЕ И ДА СА ПО-ЗЛЕ ОТ ВАС ТА СИ ПАСВАТЕ?
  • 47 АНГЕЛ МИЛУШЕВ

    1 0 Отговор
    Я БЕ ОНЗИ , КАЖИ НА ТОЗИ ДА КАЖЕ НА ОНЗИ ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕН !!!!🤣😭😃😀😁😄🎃🎃🎃🎃😂!!!!.
  • 48 ПАРДОН

    10 1 Отговор
    ДО
    ГЛ. РЕДАКТОР
    НА "ФАКТИ"
    МОЛЯ!

    ОТ КОГА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ВИ ИМ СЕ ПОВРЪЩА ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И ЗАЩО?
    ПИТАМ?
    ВИЕ ЛИ МУ ДАДОХТЕ ПРАВО НА ТОЗИ "ЖУРНАЛИСТ" ДА ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!
    Г-Н ГЛ. РЕДАКТОР, НА "ФАКТИ" И ВИЕ ЛИ СТЕ НА ТОВА МНЕНИЕ, ЧЕ Я ПУСНАХТЕ ДА БЪДЕ НА СТРАНИЦИТЕ ТАЗИ СТАТИЯ? ГЛ. РЕДАКТОР, ЧЕТЕ ЛИ СТАТИИТЕ, КОИТО ГИ ПУБЛИКУВА ОТ РЕДАКЦИЯТА МУ, ПИТАМ?
  • 49 Shponka

    3 0 Отговор
    Девиза, който компанията Toyota следва е, "Няма нещо, което да не може да се подобри", благодарение на което, в автоиндустрията, тя е номер едно!
  • 50 койчу

    3 3 Отговор
    Радев+БСП+ИТН+ДБ+Възраждане=ко ши ям!

    Коментиран от #51, #52

  • 51 ТОЧНО

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "койчу":

    ЛА.ЙНА!
    ПОПИТАЙ ВОЖДА СИ, КОЙТО 12 ГОД. Е КРАЛ ПО 9 МИЛИАРДА НА ГОДИНА.
  • 52 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "койчу":

    Поискай от вожда си пари, който 12 год. краде. Служ. правителство, а и европейските институции доказаха, че е крал по 9 млиарда на година, а ако не ти даде изяш му ла...йна..та!
  • 53 ДОНАЛД

    5 2 Отговор
    ,,ПАРКЕТНИЯТ ГЕНЕРАЛ,,е летял и може да лети на изстребител.А ТИ ПИСАЧО ИДИ СИ ПОЛУЧИ 150 ЛЕВА ОТ СУБСИДИЯТА.И С ХАРАЛАН ГИ ПРЕВЪРНЕТЕ ДОВЕЧЕРА В БИРА.
  • 54 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Само така ти изглежда.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 JEFF

    2 0 Отговор
    Много ниско ниво на изказ.Жалко и безполезно драскане.
  • 58 иво

    1 0 Отговор
    Николайчо ти също си рожба на времето и си много по зле от тях.