Last news in Fakti

22 Март, 2022 14:00 7 547 54

"Анти белият" расизъм се надигна

  • божидар чеков-
  • расизъм-
  • бежанци

Очакваше се, но не така бързо

"Анти белият" расизъм се надигна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очакваше се, но не така бързо. "Антирасиските" организации подхранвани от пипалата на Джордж Сорос започнаха да протестират. "Защо на бежанците от Украйна се дава убежище без затруднения и пречки? Защо им се дават документи, пари и храна, които на африканските бежанци се отказват? Защо Европа пъди "Черните", а посреща с отворени обятия "Белите" емигранти? В целия свят в момента се водят повече от 20 войни. Защо политиците и медиите на САЩ и Европа са се посветили изцяло на Украйна и са напълно безразлични към другите?"

Така наречените "борци" срещу расизма не виждат или направо са слепи, че протестите им от само себе си имат чисто расистко съдържание, защото в основата на упреците е обвинението, че "белите" предпочитат "белите", вместо цветнокожите. Именно това е определението за расизъм - упрек, който се позовава на расата или на цвета на кожата. Никой от тях не протестира, че палестинци бягащи от израелците намират убежище в Ливан и Йордания. Или афганистанците - в Пакистан.

В основата на все повече изразяващото се недоволство на малцинствата в "демократичните" страни срещу хората от европейски произход е движението Black Matter, което тръгна от американските университети през 2013 година, стигна своя връх с убийството на George Floyd, след което зарази Западна Европа. С невероятна бързина се спряха книги, които описваха или напомняха за времето на "Чичо Томовата колиба" или "Робинзон и Петкан дивака". В САЩ бяха съборени статуите на Томас Джеферсън и Христофор Колумб. Във всички игрални филми, дори и в рекламите, всеки втори или трети актьор е от африкански произход. До сега европейците отхвърляха американския модел на "квоти", под предлог, че не е расата, нито религията, които гарантира качеството. След съмнителния пожар на Парижката Света Богородица, който остана неизяснен, стотиците убийства във Франция, Германия, Англия и другаде от привърженици на Ислямска държава, в Европа започнаха отстъпки в името на "обществения мир". Лицемерието на управляващите преля етническите и религиозни различия, като предприе реформи целящи "уравновесяване" във всички сфери на обществото, между броя на жените и мъжете в управителните съвети. Наложени бяха 50% присъствие на жени в съответните парламенти. Оказа се обаче, че мъжете с женска наклонност и жените с мъжка чувствителност също имат право на представителност. Направени бяха отстъпки и в тази насока. По хлъзгавата пързалка за търсене на равнопоставеност много лесно се стигна до крайности, които никой не може да коригира. Например за една трета сексуално ориентирана група, която е е съставена от хора, които са между двете.

Най-болезнен е проблема с мюсюлманското малцинство. Коренно различно от европейската цивилизация, то дори не прави никакво усилие да се интегрира или асимилира. Така например в немския град Кьолн, официално бе разрешен звуковия призив за петъчна молитва, защото броят на мюсюлманите надхвърлял 10%! Същото явление се появи и в парижкото предградие Крей. За сега подобни искания се отнасят до определени малцинства. Има обаче квартали където европейците, или християните са на път да станат малцинство. В близко бъдеще ще трябва да започне борба и за техните права.

Западните управляващи се опитват да омаловажат значението на натиска за равновесие, толерантност и права между хората с различен произход и наклонности, докато учениците на Сорос дълбаят с успех чувството за виновност на бившите колониални империи и спомените от Кръстоносните походи. Само поляци и унгарци отхвърлят категорично всички намеци за подбор на расова или религиозна основа и отказват какъвто и да е спор по този въпрос.

Украинците са полуполяци. Тяхната драма може да се превърне в надежда за европейците, дори и прикрита с лицемерие - бежанците от Изток да се преселят завинаги на Запад.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто

    174 8 Отговор
    Защото белите имигранти учат и работят, не се налага да ги храним целогодишно.
  • 2 Ротшилд

    149 0 Отговор
    Питайте ме колко африканци взе у дома си моят лакей Сорос хаха

    Коментиран от #4, #41

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Филипов

    95 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ротшилд":

    Нула. Да не е луд като селянията на запад.
  • 5 кленя

    85 5 Отговор
    май трябва куклукс клан пак да се надигне
  • 6 user

    142 1 Отговор
    Парите и медиите на Сорос свалиха всички национално отговорни правителства в Европа и им спретнаха какви ли не скандали. Примерите са много. Само в Унгария видяха проблеми, но там Орбан държи изкъсо финансирането на НПО-тата, няма Америки за Унгария и спря университета на Сорос. За съжелние това тук не го направи мекия и демократичен Борисов и у нас пропагандата успя. А и младото поколение в Унгария е много по-умно и начетено от простия млад славитрифоновец и полезние идиоти у нас. За това ние си имаме вече сороско-америриканско марионетно правителство, национални медии, които ни водят по пътя на Украйна!

    Коментиран от #16

  • 7 ха ха

    43 3 Отговор
    Деду Шори,

    Ние правоверните глобализатори даваме убежище предимно на украинки и деца в тон с препоръките на Истанбулската конфекция. От юг ни пробутват бели мъже - арабите също се водят бели. Така следваме правата линия на Давос за критичната расова теория. Към всичко това можем да прибвим и интересите на най-големия експеримент за глобално правителство на източната му граница.

    По-здрави от България.

    С по-здрав
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Комон Сенс

    52 1 Отговор
    Дефакто тази проукраинска вълна в САЩ наистина подразни разни хора Украинците им се виждат прекалено руси и се страхуват, че тази емоция ще промени цялата парадигма на охулване на всичко бяло.

    От американска гледна точка хероизирането на Украйна е много удобно. Малко ще им е сложно на недоволните да противоречат на проукраинската реторика, защото така ще трябва да влязат в угода на други прекомерно руси люде. Затова очаквам скоро да открият разковничето и да изберат позиция на критика анблок.
  • 10 Хаха

    85 7 Отговор
    Защото бягат от Война а не по икономически причини. Имат професия и са образовани, а не крайни радикали с мания за убиване и изнасилване
  • 11 ха ха ха

    71 1 Отговор
    Обсъждат и промени в шахмата: Не можело винаги белите да почват първи???

    Коментиран от #14, #37

  • 12 Лоун Стар

    75 1 Отговор
    Ще им отговоря на недоволните много лесно и просто с един въпрос:
    Колко нехристиянски и небели страни дадоха убежища, пари и хуманитарна помощ на Украйна и тази помощ (ако въпбще съшествува) какъв процент от техния БВП е?

    Защото със сигурност бяла Европа е похарчила стотици пъти повече средства спрямо своето БВП в полза на неевропейски и нехристиняски хора в нужда, отколкото нехристиянски и неевропейски страни са похарчили за бели християни по дефиниция.

    И като казвам стотици пъти, лесно мога да кажа и хиляи пъти.
    Като махнем Индия, Япония и Китай от сметката, коя неевропейска страна въбще дава 5 пари за чужди неащастия?
    прекалено е нахално хора, хиляди пъти по-малко хуманни от нас, да си позволяват да сочат другите с пръст!
  • 13 АнтиЦион

    71 2 Отговор
    Расизмът си е еврейска приумица и винаги е бил насочен срещу белите хора.

    Коментиран от #48

  • 14 те имат друг проблем

    38 2 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха ха":

    Ако ще фигурите да станат зелени и оранжеви, проблемът е друг - че в топ 100 няма ни един който да не е бял.
    Тпва е така откак евреите бяха "побелени" за да не минават за малцинства.
    Вече не можеш да покриеш критериите за разнообразие като назначаваш азиатци и евреи. Само афрото минава за "разнообразие", което си е оксиморон ако се замислиш.
  • 15 Брестката уния

    35 2 Отговор
    Най-ценната мисъл - украинците са направени полуполяци. Всичко започна с Брестката уния 1596г.
  • 16 провинциалист

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "user":

    "За съжелние това тук не го направи мекия и демократичен Борисов" - ако е вярна теорията за виденовата зима, на Борисов и през ум не му е минавало да опитва такива работи.
  • 17 В.В.П.

    38 1 Отговор
    В краен случай ,може и една етиопка,да ми дадат от БЧК..Една хахля и една негърка..Добрее .Имам двор 5 дкра.Да ядат малко ,и да копаят много..Така ще постигнем комунизма .Неизбежно е.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тракиец

    53 2 Отговор
    Тази статия все едно съм е писал аз ! Чест и почитания . Браво ! Смърт за Сорос

    Коментиран от #29

  • 20 asd

    27 2 Отговор
    ""Защо на бежанците от Украйна се дава убежище без затруднения и пречки"

    "Защото така искаме и не сме български троглодити" ...трябва да им отговорят.
  • 21 Iwan

    54 1 Отговор
    Да бягат мюсюлманите в богатите мюсюлмански държави, но и там ги знаят, че са диви прасета и никой не ги иска. Мързеливи хора са тъмните, по цял ден молитви и за капак някоя глупост накрая. Путин да ги разселва в Сибир, място колкото искаш.
  • 22 11111

    29 5 Отговор
    Това е една от причините да ги мразят украинските ватенки ,хората в Европа се дразнят от дискриминацията на останалите бежанци тъй като са наясно че тия са икономически имигранти и получават всичко на тепсия без резон
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Grote Olifant

    55 8 Отговор
    Украинците били полуполяци....Ужас! Всъщност, друго вече питам поне от 15 дена. Защо е тази дискриминация към нашите пенсионери? На едните дават 40 лева на ден и подслон. Предполагам безплатен изцяло. А пенсионерите ни разчитат на 10-15 лева дневно. Разбира се с изключения. Това е демокрация пресполагам: единия пристига със семейството си на М5 2021-година и взима 160 лева дневно за 4 човека, а другия цял живот опъва, за да получи трохи. Но е важно да бъдем съпричастни и винаги да показваме едната страна на медала. Срамувам се, че съм българин.
  • 25 11111

    19 7 Отговор
    И за всички бежанци масрафа го плаща европейския данъкоплатец,и затова квото е за единия такова и за другия бежанец
  • 26 буламач

    7 48 Отговор
    Отговора само в две изречения.
    Не е Сорос, а Русия и Путин предизвикаха това.
    А идеологията за джендърите е съвременния прочит на КРЕПОСНИЧЕСТВОТО в Русия.
    Заеха се расистите и хомофобите в Русия, с танкове да налагат средновековни порядки в чужди държави.

    Коментиран от #51

  • 27 То е ясно

    39 0 Отговор
    Папата се е обадил на Путин и му казал да прати малко бели хора в Западна Европа,че му умръзнало да мие краката на негра и джагали.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 божидар чеков

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тракиец":

    Благодаря
  • 30 1234

    18 7 Отговор
    Европееца също се притеснява че украинските гаджали са много пристигат на орди из Европа и ще намалят цената на труда,както направиха в Германия ,там украинците бачкаха за по 5марки на час

    Коментиран от #40

  • 31 Беше бая препечен

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ми щото":

    И дойде направо от ада
  • 32 Агитация и пропаганда

    12 3 Отговор
    Елате хиляди младежи (от Афганистан) на родната страна надежда .
  • 33 pbdan

    41 1 Отговор
    Украинските бежанци са 95% жени и деца,тук-там някой мъж над 60г. Афро-арабските "бежанци" са 90% мъже 18-40г., няма възрастни и малкото жени и деца са на някой мъж от групата. Защо Саудитска Арабия не призове като Меркел украински бежанци?
  • 34 ъхъ

    19 5 Отговор
    Щото бягат жените с децата, а мъжете остават да защитават родината си!
  • 35 Емиграцията

    19 1 Отговор
    на укрите устройва всички, поне за сега. Немците няма да ги товарят във вагони като ВСВ. Поляците ще напълнят опустелите села. Руснаците ще се отърват най накрая. В този смисъл Сорос явно не познава укрите за да е против. Учудващо за унгарски евреин.
  • 36 ЧЕРЕН КОВИДИОТ

    21 2 Отговор
    Защо Краваристан не приема бежанци от никъде. При положение че тяхните войни и икономически действия са предизвикали всички бежански вълни. Защо няма задължителен зелен сертификат, ваксина, бустерна доза, пцр тест и т.н. за украинците. А за коренното население на страните от ЕССР всичко това е задържително.
  • 37 Чудя се

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха ха":

    защо Белия дом все още не е пребоядисан ? Как афроамериканците търпят това ?
  • 38 Политици

    11 0 Отговор
    И медии в ЕС и САЩ са се посветили изцяло на Украйнаа хахаха вчера гледах един репортер от Флорида задава 2 въпроса знаете ли как се казва вицепрезидента на сащ и втория знаете ли къде се намира Украйна познайте отговорите или умишлено избираше тапириии всички толко много ги интересува това е посвештението хахаха
  • 39 Ася

    19 3 Отговор
    Дано се осъзнае Европа! Това е коварна, жестока братоубийствена война ,предизвикана от САЩ и реализирана от Украйна и Полша с фашистки методи. Няма да приема бежанци настанени в хотели , получаващи 40 лв.на ден , а аз имам право като пенсионер с 40 год.трудов стаж 15 лв на ден! Тези бежанци ,както всички останали от войни в лагери! Хората ще се осъзнаят за измамата!
  • 40 Ха....

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "1234":

    Не са били 5 марки, а талери, гулдени или направо драхми.
  • 41 Ейп Крос

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ротшилд":

    Вземи ти , и после ще се видиш в чудо.
  • 42 Сатана Z

    11 0 Отговор
    Укритие не са полу Поляци в никакъв случай.Това е мит за Велика Полша Жечепосплоита. А на черните им знам добре мурафетите.Те искат да живеят в комунизма и белите да им работят ,което е е факт.
    Но като се омешат с Укробежанците може да се получи кръстоска на черен-нацист.Това ще е висша форма на арийската теория за свърхчовека.
    Z
  • 43 Жоро

    7 0 Отговор
    Няма расизам а Европа помага на страна от Европа защо Африка не понага на страна от Африка?

    Коментиран от #45, #54

  • 44 Turbo

    6 0 Отговор
    От Украйна бягат майки с децата си и възрастни хора,мъжете са на фронта.Бягащите араби и африканци са повечето млади мъже и са икономически имигранти.Тази паплач я презирам.
  • 45 pbdan

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Жоро":

    Попитали вожд на африканско племе кое е най-хубавото което може да се случи на неговото племе. Да нападнем съседното племе,да избием до крак мъжете и да им вземем жените и всичко което имат - отговаря той. А кое е най-лошото което може да ви се случи? - Ами те да ни изпреварят и да направят на нас същото.
  • 46 Дан

    3 0 Отговор
    Най-малкото защото това са основно майки с деца,а не 20 годишни,здрави и прави емигранти. Точка

    Коментиран от #50

  • 47 На Шорош

    2 0 Отговор
    у дебелото черво!
  • 48 Чичо Тони

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "АнтиЦион":

    Расизма е англо-саксонска "приумица" (политика). Чети историята.
  • 49 Хайл

    7 0 Отговор
    Африка си е за негрите,азия за азиатците,америка на ИНДИАНЦИТЕ, белите сме си където ТРЯБВА-ВКЪЩИ,НА НАШИЯ КОНТИНЕНТ...НЕ СЪМ В АФРИКА ЗА ДА МИ ИЗКАЧА ОТ ВСЯКА РЕКЛАМА ПО НЯКОЙ НЕГЪР-ЧУВСТВАМ СЕ РАСОВО ДИСКРИМИНИРАН
  • 50 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Дан":

    Ти сигурен ли си че са основно майки с деца??? По европа се вижда друго-"бежанци" с джипове и коли за много пари карани от мъже между 20 и 40/45 години...нали мъжете НЯМАЛИ ПРАВО ДА НАПУСКАТ УКРАЙНА???? ТЕЗИ ИЗОБЩО НЕ МИ ПРИЛИЧАХА НА НЕГРИ МЕЖДУ ДРУГОТО

    Коментиран от #53

  • 51 Аптекар

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "буламач":

    Пий си хаповете, моля.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хайл":

    Много украинки са омъжени за чужденци, главно турци и западноевропейци. Имаше дори интервю с украинка с мъж македонец върнали се от Одеса с български автобус. Има също и украинци НГВС които пускат през границата.
  • 54 злобар

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Жоро":

    От 11 години насам всички в Европа обвиняват Ердоган и турците ,че изнудват европейците със сирийските бежанци...Сега е видовден за да се разбере кой кого как е изнудвал...бог , Путин ,Сорос или САЩ...ви изпратиха бежанци...бели и синеоки...за да видите и разберете истината ,че човешкото злощастие не е и не може да бъде средство за изнуда и за печелене на пари,че дори мисълта за такова нещо е много грозно !...
    Сега е време да прецените и да решите какво е понятието "Хуманизъм" политическа манипулация на европейските колонизатори , християнско милосърдие или просто една естествена човешка ценност ?!...