Last news in Fakti

28 Април, 2022 16:03 5 583 124

Даването на оръжия на Украйна вкарва България във войната

  • даване-
  • оръжия-
  • украйна-
  • българия-
  • война

Въпреки политическата, търговската и финансовата изолация на Русия, тя продължава да бъде силен геополитически противник на САЩ, за това тя трябва да бъде отслабена и руско- украинската война предоставя удобна възможност за постигането на тази цел

Даването на оръжия на Украйна вкарва България във войната  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече е видно, че в момента се води необявена Трета световна война. Между Русия, от една страна и "Запада"", състоящ се основно от САЩ и страните от НАТО. Противниците на Русия в тази война използват всевъзможен вид въоръжения срещу руските войски. Но войната не се води на територията на западните страни и Русия. Тя се води на територията на Украйна. И на бойното поле не се бият руснаци и американски и натовски войници, а руснаци и украинци.

През 2014г. в Украйна с американска намеса, включително милиардна помощ за опозицията, беше извършен преврат и на власт дойде антируско правителство, което поиска Украйна да стане член на НАТО. Още Елцин, след него Горбачов, а след това и Путин, обявиха, че Русия няма да допусне това и е готова да употреби за тази цел военна сила. Както и стана.

Ако се опитаме да оприличим сегашната война с онази от 2003 г., когато САЩ и НАТО нападнаха Ирак под фалшивият предлог, че Ирак застрашавал националната сигурност на Запада, защото притежавал оръжия за масово унищожение, ще установим поразителна разлика. Тогава беше нападната и окупирана суверенна държава, разрушенията бяха огромни, жертвите стотици хиляди. Но Европа, светът, не се обединиха срещу главните агресори САЩ и Великобритания, не им бяха наложени санкции, икономически финансови, културни, не беше организирано изпращане на оръжия за иракската армия.

В тази връзка, неизбежно се налага извода, че сегашната реакция на САЩ и НАТО по отношение на Русия има някаква причина и конкретна някаква цел.

Официалната причина за индиректната намеса на САЩ и НАТО в тази война, е да се помогне на Украйна да защити своята свобода и независимост от агресора- Русия. Благородна цел и никак не е трудно да се печели общественото мнение, като се показват разрушенията от войната, жертвите сред населението, бежанският поток. Светът се залива с информация, предоставяна изключително от украинска страна за "зверства", жестоки убийства на цивилни, включително деца, изнасилвания и грабежи на имущество, прийоми, сравними с тези прилагани от хитлеристките войски по време на Втората световна война. Така навремето се печелеше общественото мнение, по време на войната в Югославия, когато с помощ на САЩ и НАТО бе създадена държавата Косово, върху изконна сръбска територия. Тогава всички предавания на CNN започваха като се показваше окъсано малко косовско дете лутащо се в полупланински палатков бежански лагер. А в същото време, без да се показват по телевизионните екрани, се бомбардираха сръбски граждански обекти, между които болница в Ниш и телевизионната кула Белград. И никой не наложи санкции на агресорите от САЩ и НАТО. В бомбардировките и всъщност във войната срещу Сърбия косвено участие взе и правителството на Иван Костов, което пропусна натовските бомбардировачи през българското въздушно пространство.

Но има и други неофициално цели и причини, по- специално за американската индиректна намеса, в руско- украинската война, на страната на Украйна.

Една от целите тях е чисто практична.

Към днешна дата държавният дълг на САЩ надхвърля 30 трилиона долара- пари които дължими по линия на вътрешни заеми и като дълг към други държави. Този дълг просто не може безкрайно да расте, а са необходими пари не само за погасяването му, но и за покриване на непредвидени разходи. Решение на проблема обаче има - чрез овладяване на външни пазари и масиран изгоден износ на американски стоки и въоръжения.

Един такъв огромен пазар е Европа с нейният глад за енергийни ресурси, но пък там се е настанила Русия. Затова тя трябва да бъде изхвърлена от там (тя е вече почти изхвърлена от българският енергиен пазар), и за тази цел руската инвазия в Украйна е добре дошла. Обещаното членство на Украйна в НАТО, което е трън в петата на Русия, е умело използвано, Русия е нападнала Украйна, както е предупреждавала и светът, и по- специално Европа са призовани да защитят Украйна и да накажат агресора. Чрез финансови санкции, но най- важно- като спрат да внасят газ, петрол и въглища от Русия. Ще възникне гладна тези суровини, но Америка е готова да ги осигури тези суровини, на по-висока цена, но това е жертвата, която Европа трябва да приеме името на благородната цел- защитата на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Естествено по- високите цени американски енергийни суровини, ще доведе до растеж на цените на хранителните продукти в Европа, но Америка е крупен износител на хранителни продукти., недостиг на европейските пазари няма да има.

Тази цел очевидно вече е почти постигната, европейските страни, с малки изключения, планират да се откажат от внос на енергийни и други суровини от Русия.

Въпреки политическата, търговската и финансовата изолация на Русия, тя продължава да бъде силен геополитически противник на САЩ, за това тя трябва да бъде отслабена и руско- украинската война предоставя удобна възможност за постигането на тази цел. Това беше потвърдено американският министър на отбраната Лойд Остин, който по време на посещение в Киев на 24 април заяви: "Ние искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не могат да вършат повече такива неща като в Украйна. Те /Русия/ вече са загубили доста от военната си мощ и войски. И ние искаме да нямат тази възможност за възстановяване на тази мощ".


Това, че САЩ и съюзниците им имат по-дългосрочна цел във войната в Украйна, бе потвърдено от CNN. Позовавайки се на източник от Съвета за национална сигурност на САЩ агенцията разкри, че целта е да се подкопае икономическата и военната мощ на Русия, като "военната подкрепа за Украйна може да да отслаби отслаби дългосрочния военен потенциал, на Русия, което ще донесе стратегически ползи за Съединените щати“.

Постигането на тази дългосрочна цел се планира чрез продължителна и изтощителна за руската икономика и военна промишленост война в Украйна, с много жертви от руска страна, с трудно възстановима загуба на бойна техника . Но затова са необходими две неща: Украйна да не се откаже да воюва и да се вдъхне увереност на украинците, че може да надделеят и като им се предостави нужното оръжие срещу руските танкове, артилерия, самолети и хеликоптери.

На 25 април на среща в американската база "Рамщайн" в Германия, посветена на темата за сигурността и отбраната, в която участваха представители на над 40 страни, американският министър на отбраната Лойд Остин изрази увереност, че Украйна може да надделее над Русия в продължаващия два месеца конфликт. "Украйна очевидно вярва, че може да спечели, както и всички ние тук"- каза той. В подобен тон направи изказване и британският военен експерт Гарвин Уолш, бивш съветник по сигурността на британската Консервативна партия, който заяви в интервю за Свободна Европа : " Украйна може да победи във войната, но само ако получи военна помощ от Запада". На 28 април британският министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс заяви, че Великобритания е готова да подкрепи Украйна да възстанови суверенната си териториална цялост, което включва връщане на Крим, анексиран от Русия през 2014 г. А британският външен министър Лиз Тръс от своя страна заяви, че победата на Украйна над Русия трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, нужно е просто Украйна да се снабди с противокорабни ракети, танкове и изтребители. Тези уверения галят ухото на Зеленски, който вече започва да си вярва, че Украйна ще победи руският нашественик.

Че Украйна не може да надделее над Русия в тази война е пределно ясно за всеки. В една продължителна, подхранвана със западни въоръжения война, Русия може да понесе значителни загуби, но загубите на Украйна ще бъдат много по- големи. Икономиката и ще бъде тотално разрушена, военните и центрове и оръжейна промишленост унищожени, загиналите украински войници и офицери ще са десетки хиляди. И цялото това безумие може да бъде спряно, ако Украйна избере някакъв шведски или финландски вариант на статут на неутрална държава и изпълни Минските споразумения подписани от самият Зеленски, които предвиждаха конституционна реформа в Украйна, включително децентрализация, със специално споменаване на Донецк и Луганск и избори в Донецк и Луганск при условия, съгласувани с техните представители. Но безумието продължава да бъде подклаждано, като вместо да използват влиянието си върху Украйна за търсене на мирно разрешение на военния конфликт, САЩ и НАТО наливат масло в огъня като организират изпращане на оръжейна техника за украинската армия. Натискът върху съюзниците от НАТО за изпращане на оръжия в Украйна е огромен, включително и върху България, където днес на власт е проамерикански режим.

Изпращането на танкове, антитанкови установки и ракетни такива срещу руската авиация, на стрелково оръжие и муниции, е на практика участие във война срещу Русия. Това потвърди руският външен министър Лавров, който тези дни каза: "Доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия".

Това, че САЩ и НАТО не изпращат войски в помощ на Украйна не променя нещата, че те участват във войната; по време на военната операция на САЩ и НАТО срещу Сърбия, американски и натовски войски не бяха изпратени да воюват срещу сръбската армия, но войната срещу Сърбия беше факт. Така че в Европа днес се води необявена нова, трета световна война отстрана на САЩ, НАТО и други страни срещу Русия, политическа, икономическа, финансова и военна.

И в тази война българският министър-председател и политически партии от управляващата коалиция искат да натикат и България, като се обявяват за предоставяне на оръжия на Украйна. Без да си дават сметка, че по този начин ще се удължи тази безсмислена война, която отдавна можеше да бъде прекратена, че с българското оръжие ще бъдат унищожавани руски войници. Без да си дават сметка, какво отражение ще има това на руско- българските отношения и за последиците за България в икономически план, а и по отношение на националната ни сигурност. Защото предоставянето на оръжия на Украйна за използване срещу руските войскови части, не може да бъде възприето от Русия по друг начин освен като враждебен акт. А Русия и без това вече е поставила България в списъка на неприятелските държави.

България е участвала в историята си в две световни войни, на страната на съюзи, водещи война срещу Русия. Участието и в двете войни е катастрофално за страната ни.

Българските политици, очевидно нищо не са научили от историята. Страна като Унгария, член на НАТО, която е воювала срещу Съветския съюз по време на Втората световна война, отказа да се присъедини към санкциите срещу Русия. Турция, също член на НАТО, която в историята си е имала няколко войни с Русия, също не наложи санкции срещу Русия. И Орбан и Ердоган ясно заявиха, че в техния национален интерес е да не лишават страните си от руските енергийни суровини. От балканските страни и Румъния и Гърция заявиха, че няма да предоставят въоръжения на Украйна, Сърбия и не помисля за нещо такова. Турция затвори проливите и американски и натовски кораби не могат да навлизат в Черно море. И България в лицето на новото проамериканско правителство на Кирил Петков и на политици като Христо Иванов, Слави Трифонов, Бойко Борисов и разни политолози и журналисти- русофоби, единствено на Балканите се откроява като ярък радетел за предоставяне на въоръжения за Украйна. Тези хора, не си дават сметка, че по този начин се излага на опасност националната ни сигурност. Тези дни Путин предупреди, че ако друга държава се намеси в ситуацията в Украйна и по този начин създаде неприемливи стратегически заплахи за Русия, руският отговор ще бъде светкавичен. Това означава, че на даден момент, Русия може да реши, че износът на оръжия към Украйна представлява такава неприемлива заплаха и да нанесе удари върху оръжейни обекти в страни- износители на оръжия за Украйна. И да предприеме такава радикална мярка като удар върху оръжейни обекти в страни- донори на оръжия за Украйна. И ако България, като неприятелска държава, предостави такива оръжия, тя ще представлява една от целите за такъв удар. А вече е ясно, че България вече изнася големи количества въоръжения към Полша, откъдето те се изпращат към Украйна. И ако Русия реши да нанесе предупредителен удар срещу обекти за производство на въоръжения, които са предназначени за Украйна, тя няма да удари такава цели в страни като Германия,Франция или Великобритания. Но спокойно може да избере "мека" цел като България и да нанесе удар върху наш оръжеен завод или склад на оръжия, предназначени за износ.

И въобразява ли си някой, че САЩ и НАТО ще направят нещо в тази връзка? Като например да ударят такива цели в Русия и по такъв начин като ответна мярка цели на тяхна територия да бъдат поразени от Русия? С реалната опасност за избухване на вече официална трета световна война, която може да прерастне в ядрена.

Не, никой нищо няма да направи, което да застраши светът, здравият разум ще надделее и ще има преговори , компромиси и договаряния. А България отново за трети път ще се окаже губеща в поредната война срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 206 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Госта

    24 53 Отговор
    Ами ние вече го продадохме. Дали ще дадем без пари-каква е разликата?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АнтиГост

    89 179 Отговор
    Такава голяма глупост може да е писана само от Мутрофанова.

    Коментиран от #30

  • 5 Rampage

    107 47 Отговор
    Споко войната ще се премести и на запад ще бъде с продължителност около 1 час

    Коментиран от #17

  • 6 сила

    57 116 Отговор
    Гицоооооов,тоя чаршаф нема кой да го прочете докрай бе......нали уж се водиш Джорналист,би трябвало да знаеш МАКСИМУМ 30 ИЗРЕЧЕНИЯ......

    Коментиран от #18, #100

  • 7 Последния Софиянец

    100 18 Отговор
    Скоро Враждебна ще го отнесе.Ама там живеят само герберасти.Не е загуба.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Русия

    106 57 Отговор
    Е ВЕЛИКА !!!
  • 10 Румен

    62 128 Отговор
    Да, това искаме, война. Един път завинаги да свършим с нашите” Освободители”И повече да не ни се натяква колко са дали за нас. Че то повече са взели и още взимат. И едно:- Още Левски е бил против Русия да ни освобождава. Знаел е още тогава какво ни чака

    Коментиран от #53

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    38 98 Отговор
    ТОЗИ КАКЪВ Е ТА СИ ИСКАЗВА ТАКА ГЛУПАВО ПО ТЕМАТА.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Видно е за мислещите, но за краварските

    118 41 Отговор
    подлоги не е видно, те са безмозъчни говеда, затова са станали подлоги. Те лаят защото се надяват, че ще успеят да избягат когато тук стане напечено, но ако има истински българи, трябва да ги изловим и да ги предадем на Русия, тя знае какво да ги прави, ще мият краката на Путин.

    Коментиран от #22, #56

  • 15 Руски еничарин

    45 120 Отговор
    Браво ! Гицов е събрал всички кремълски лъжи и опорки в един дълъг пасквил. Гицов, тези неща ги четем всеки ден по форуми и социални мрежи от години, но не стават истина . Имаме един побъркан фашист в Кремъл, който е загубил представа за света и трябва да бъде спрян !
  • 16 ммм

    39 94 Отговор
    Войната наричаме специална операция, а това, че целия цивилизован свят ГОВОРИ/все още само говори/-трета световна война.Може ли да има световна война, когато от едната страна е само Путин.Даже и Китай не е с него.
    По логиката на Империята на злото било възможно.
    Вън от Украйна, Донбас и Крим.

    Коментиран от #68

  • 17 ни55566

    20 43 Отговор

    До коментар #5 от "Rampage":

    бега на чукотка, само там ше оживееш
  • 18 кнаус 485

    119 24 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Дълг ,но го четох го два пъти......обективен и аргументиран анализ ,без значение ,че на соросоидите няма да им хареса....

    Коментиран от #25, #89

  • 19 Тоя Гицов

    26 88 Отговор
    Е ПроМосковска пепелянка.Едностранчиви коментари,винаги в подкрепа на Кремъл!
  • 20 Ганьо

    72 16 Отговор
    Бутане между шамарите е цялата работа...Ганьо трябва да изпъкне....
  • 21 Иван Грозни

    109 23 Отговор
    Нормално е руснаците да спрат доставките на газ за България като виждат, че с нея се произвеждат оръжия за Украйна. Само нашите татунчовци се правят на умрели мишки. Боко неможа ама тия ще ни затрият окончателн. Колкото по-скоро избори толкова по-добре. БСП да напускат "коалицията".
  • 22 иво дебило

    23 70 Отговор

    До коментар #14 от "Видно е за мислещите, но за краварските":

    просия и путлер си отиват

    Коментиран от #112

  • 23 Написал е

    32 82 Отговор
    блябля. Фактите са: Русия нападна Украйна. Украйна се брани. За да се брани и трябват оръжия, затова помагаме с оръжия. Ако не се бяха отказали от статута си на ядрена държава, нямаше да им трябват оръжия сега. Изводът е: не търгувайте с Русия, не допускайте руснаци на територията си, накажете корумпетата - теса свързани с кремълската мръсотия.

    Коментиран от #76

  • 24 Киро Теслата

    24 74 Отговор
    Гицов е жалък доносник и нещатен сътрудник на ДС."Опорките",които от време на време публикува са толкова изтъркани,че освен шепата кухократунести русофили,никой друг не им обръща внимание.Не съм сигурен дали и руснаците му дават нещо на този мазен,продажен путлерастки парцал.И без това ползата от него е никаква.
  • 25 сила

    11 9 Отговор

    До коментар #18 от "кнаус 485":

    МАЗОХИСТ СИ......
  • 26 При Ганчо

    58 16 Отговор
    Царят е гол и бос , скоро канадеца ще си бие шута ...
  • 27 Винету

    20 55 Отговор
    Алооооо, ватенките, кой започна третата специална операция? Ама, верно, те лошите ви нападнаха!
  • 28 Сух

    81 21 Отговор
    От доста време не бях чел подобна разбивка на случващото се. Чак се чудя как са го побликували от Факти. За съжаление това е истината, която виждам. Правителсрвото е вредно и трябва да се изкорени, като изгнил зъб!
  • 29 Българин

    25 69 Отговор
    Защо русофилите изпадат в истерия от новината, че Украйна ще бъде снабдена с оръжие? Политиците от Запада са наясно, че лудият фюрер от Кремъл трябва да бъде спрян. И това ще стане като се помогне с оръжие на украинците в борбата им срещу руските агресори! Ако Западните политици бяха като Радев, Нинова, Янев или Костя Копейкин, досега Украйна щеше да бъде превърната в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки украински град а Молдова и Грузия щяха да са следващите в списъка за "денацификация". Добре, че правителството на Петков се реши да помогне с оръжие на украинците, въпреки опитите на петага колона на Москва това да бъде предотвратено.

    Коментиран от #37

  • 30 АЙДЕ СЕГА С МУСТАФАТА

    46 9 Отговор

    До коментар #4 от "АнтиГост":

    да ни обясните как точно стоят нещата, А?
  • 31 Сух

    58 17 Отговор
    Подкрепяйте американските слуги, скоро как ви спряха газа за показно, така ще ви издънят и някоя друга бомба за показно, спок, дръжте си Демократична България..
  • 32 BOB

    53 17 Отговор
    ЯСНО Е ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ , НО ЛОШОТО Е ЧЕ ВОИНАТА СЕ ВОДИ В ЕВРОПА
  • 33 очевидно е макар и трудно за възприемане

    45 10 Отговор
    Та евро-чиновничеството услужливо товари самара на европейските граждани с финансовите и други проблеми на САЩ . Дари е готово и Европа като цяло да я пожертва за кефа на чичо Сам .
  • 34 Истината

    21 54 Отговор
    Вече трети месец един луд фюрер начело на нация от маниаци, смятащи се за велики се опитват със сила да наложат на цялото човечество своето разбиране за морал, правила и световен ред. При това положение всеки призив за неутралитет и пацифизъм означава единствено путинизъм и подкрепа за руският агресор!
    Украинците се нуждаят от помощ за да се защитят от агресора. Да не се помага означава да им се каже: предайте се, приемете робството и подчинението и целунете руския ботуш.

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Подкрепяш Путин

    20 55 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!

    Коментиран от #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Даването на оръжия на Украйна

    20 41 Отговор
    Даването на оръжия на Украйна вкарва България във войната. А НЕ ДАВАНЕТО НА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА ВКАРВА БЪЛГАРИЯ В ДЕРМЯТА. ПО ДОБРЕ ВЪВ ВОЙНАТА, ОТКОЛКОТО НА РУСНАЦИТЕ В ДЕРМЯТА.

    Коментиран от #45

  • 39 аферим машала

    33 6 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    То за кво ти е мозък , че пък и да трябва да мислиш с него , наблъскали са ти го направо , смляно и сготвено в главата , че и някой цент могат до ти подхвърлят , ако го публикуваш .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Либерастията пеняви ли се

    27 7 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    Коментиран от #92

  • 42 234

    31 4 Отговор
    Нали ако тук почне война ще се отъртите пак на руснаците
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ха ха

    13 38 Отговор
    Добре, де. Така и така сме на страната на губещите, защо не си дадем старото и непотребно оръжие на украинците, както Словакия. После ще получим частично заместване от САЩ. След време нито русите ще го поддържат, нито САЩ ще са склонни да дадат помощи за закупуването на ново. Сега беше моментът.
    -
    Дали сме във война не зависи от нас. Русите я започнаха. Те както и Западът се измамиха. И двете страни подцениха волята на украинците да си отстояват държавата. Западът никога не е и подозирал, че украинците са в състояние да отупат русите... Всички си затвориха посолствата и изтеглиха персонала. САЩ дори предложи на Зеленски да го прибере. Сега се били възползвали... Ами, ще се възползват, я! Да не са луди да пропуснат възможността да отупат Империята на злото. И през ВСВ се възползваха от желанието на СССР да се бие за независимостта си.
  • 45 ОЩЕ ЛИ НЕ СИ ХВАНАЛ

    28 11 Отговор

    До коментар #38 от "Даването на оръжия на Украйна":

    автомата и не си заминал за окрайна?
  • 46 ja ja на орките им припари

    15 20 Отговор
    и в опит да се спасят изпълзяха от дупките си.времето на орките свърши
  • 47 Гост

    45 13 Отговор
    Изненадан съм да видя подобна статия, след цялата пропагандна помия, която се излива напоследък срещу Русия във всички медии. Дали пък не идва време за проглеждане и изтрезняване?

    Коментиран от #50

  • 48 МДАА

    40 12 Отговор
    Кой ако не САЩ избиха хиляди деца в Югославия, Ирак и Донбас? В Донбас ги избиха нацистките проксита от азов и десен сектор.
  • 49 Калмук

    17 35 Отговор
    Гицов мамин, когато Щатите помагаха на Сталин преди 80 години - това беше "добрата" помощ ... Сега, когато помагат на Украйна - ауууу колко лоши са американците !!! И в двата случая помагат СРЕЩУ агресора ... или и ти смяташ, че Украйна подло е нападнала мирно спящата Русия ????????/ Абе откъде ви изнамират, бе ... на кастинг в Кремъл ли ходите ??!?!?!

    Коментиран от #52

  • 50 НЕ НЕ идва

    20 4 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    идва време за шамари и почва лека полека въртенето на опашката.
  • 51 СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

    21 30 Отговор
    Е НА ВЪРХА НА УКРАИНСКИТЕ ЩИКОВЕ. ПОБЕДАТА НА УКРАЙНА Е СМЪРТ НА ПЕТАТА РУСКА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ, СМЪРТ НА ПРОСТКОМУНИЗЪМА В БЪЛГАРИЯ И ЗАТВОР НА ПРОРУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #54

  • 52 Абе калмук дедов

    23 10 Отговор

    До коментар #49 от "Калмук":

    Ти на ясно ли си, че САЩ са това което са, а не нещо друго, благодарение на Русия? От преди Сталин.Историята не почва от 1940г.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 bbb

    10 27 Отговор
    Гицов ли си Кицов ли си като толкова много ги харесваш тия руски орки що не ходиш да живееш при тях
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Калмук

    15 26 Отговор

    До коментар #52 от "Абе калмук дедов":

    Ама, естествено .... тя и Вселената нямаше да съществува без Русия ! Еййй, простотията няма почивен ден !

    Коментиран от #66

  • 58 Лекар

    23 7 Отговор
    Паркинсон е ! Това което соросоидите получиха от тази статия .
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този национален предател про100 к!р0 ще

    27 11 Отговор
    Този национален предател про100 к!р0 ще затрие България, но ще угоди на изчадията на сащ! Напусни България, про100 к!р0! Българските граждани се дистанцираме от чужденеца про100 к!р0 и искаме да му бъде отнето българското гражданство! Българските граждани искаме да изпратим военна помощ на Русия!
  • 61 ХАХАХАХАХАХАХА

    26 13 Отговор
    Днес 40 човека от разгромената под Ямпол 79 елитна десантна украинска бригада се оплакват пред камерата на ДНР опълченците, как командването ги е хвърлило на фронта и цялото командване е избягало.
    Ало либерастията, така ли громите Русия пред комповете с руски ток? ХАХАХАХАХАХАХА
  • 62 Мим

    30 10 Отговор
    Абсолютно точен и ясен коментар.Но нашето кире е бил хлапак ненаучил истирията и лошото е ,че тези ястреби край него,не го съветват,а ни вкарват в поредната катастрофа.Пак отиваме към губещата страна.Това ще има големи отрицателни последствия и загуби огромни за България от такава политика на кирчо и кокорчо..Радев е военен и трябва незабавни мерки да вземе,за да ги отстрани тези лапни шарани...
  • 63 ПРОАМЕРИКАНСКИ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ

    12 28 Отговор
    МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ САМО БОЛЕН РУСКИ МОЗЪК. ВИЦЕТО СЛАНИНОВА, ТАЯ ЧЕРВЕНА СВИНЯ И ТЯ ЛИ Е В РЕЖИМА? ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ПУТИНИЗЪМА Е ПО ИНФЕКЦИОЗЕН ОТ К-19. ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ Е И ТОЛКОВА ЛЕТАЛЕН В ПОЛИТИЧЕСКИ СМИСЪЛ. ДАНО СЛЕД ВОЙНАТА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ ПОВЕЧЕ СЕГАШНИТЕ ПРОСТКОМУНИСТИ -ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 MEne

    9 30 Отговор
    Всеки има право на мнение, но поне не публикувайте явни неистини. Никакъв преврат не е имало 2014. От там нататъка, цялата статия е измислена понеже е базирана на неверни твърдения.

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 горски

    20 3 Отговор
    Изтрещяването в момента е по заразно от чума.Май вече всички са готови за ТРЕТА световна и ЯДРЕНА зима.
    "Когато умре спомена за предишната война,идва следващата"
    Който иска да взема пушката и да ходи на фронта.
  • 68 МалкоЛогика

    31 10 Отговор

    До коментар #16 от "ммм":

    Рф прави военна операция, избягва цивилни обекти и жертви доколкото може. За другата страна това е война, трепят всичко наред, най-лесно е с мирните жители, те не стрелят в отговор.
  • 69 Не е имало

    25 6 Отговор

    До коментар #65 от "MEne":

    нямаше и полски снайперисти, които стреляха и по службите и по измамените от САЩ камилчета. Нуланд също не беше там и не раздаваше бисквитки и чай. Нищо че после самата тя каза, че те са организирали преврата. Също не е имало и 30 военни биолаборатории на пентагона, събиращи славянски генетичен материал за биооръжия.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ЕТО ТОВА КАЗВАТ ПРЕДАЛИТЕ СЕ УКРАИНСКИ

    23 8 Отговор
    МОМЧЕТА: “... Нашите командири ни заведоха в гората да се окопаваме, а самите избягаха. Бяхме победени - нямахме време дори да закачим щик. ...Там все още има много трупове...
    Бяхме бити от самолети... Бяхме глупаво хвърлени за месо. След това излязохме и попитахме по-възрастния - зам.-командир на бригада ли е или командир на батальон - как е? Той каза: "Майк, командирът на ДШБ, даде заповед да влизаме в ръкопашен бой с танковете" ... "
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    8 20 Отговор
    Това означава че във войната участват 25-30 държави. Значи лесно ще бием двама.
  • 74 Ееебббеее

    16 9 Отговор
    Значи ако Русия нападне натовска страна НАТО нямало да отвърне на удара , защото видиш ли не искала трета световна ....Кой мисли че с един удар почва трета световна война?!, Така дълго време може да си разменят взаимно удари, докато една от страните не реши да използва забранено оръжие, което от своя страна ще доведе до ответна реакция.... но пак може да не е световна войната. За сега сама Русия е срещу цивилизования свят - това ли ви е третата световна война.

    Коментиран от #91

  • 75 хисарския ходжа

    8 2 Отговор
    лоша работа
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Лоша работа е деменцията

    8 5 Отговор
    Бъркат се дати, събития и причини!
  • 78 За да не се повтори историята

    21 9 Отговор
    кабинета на Петков трябва моментално да бъде свален от власт, иначе катастрофата за България е неизбежна! Въпроса е на власт да дойде пробългарско правителство!

    Коментиран от #80

  • 79 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    26 9 Отговор
    Путин нищо случайно не казва. Той предупреждава за следващите си действия и ги изпълнява в най-подходящия момент. Ето спря газа за България, за да предупреди по-големите. Не, че не си го направихме сами. Сами застанахме на пътя на шамара. Следващото предупреждение на Путин е, че ще удари светкавично, разбирайте го някоя държава с ракети. И пак както в училище, шамара отнася най-смотания ученик, докато си е мислел, че ще види зрелище, как учителя шамаросва някой батко. Всъщност това е предупреждение за батковците. Прав е автора, че Путин може да удари най-слабата държава-нашата. Поне с няколко ракети. За предупреждение на "батковците". А член 5 на НАТО се активира само след съгласието на останалите членове. Англия няма да иска да влезе в Световна война само заради нас. И другите големи няма да искат.

    Коментиран от #82, #104

  • 80 Кажи си го

    5 5 Отговор

    До коментар #78 от "За да не се повтори историята":

    Или про руско правителство...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Полша ще го отнесе

    11 7 Отговор

    До коментар #79 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    вече се подготвят да влязат в западна окрайна.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 xxx

    15 15 Отговор
    Мойсей е водил евреите 40 год. в пустинята докато измрат родените в робство и станат свободен народ. На нас с тези руzoфили, социалисти и тям подобни питинисти ще ни трябват 400 год. Руски роби що не отивате в Русия, ами само дърпате Бъргария към бездната на варварщината.
  • 85 Парадокс

    21 13 Отговор
    Русия се бори за свободата на Света, а ние сами помагаме на колониалистите да ни яхат. Уникално!

    Коментиран от #87

  • 86 Антон е

    6 7 Отговор
    Голям фен на Мордор
    Видно е
    Също така не си взима редовно хапчетата
  • 87 Малииии що си про'ЗДТ

    10 14 Отговор

    До коментар #85 от "Парадокс":

    Или си БЕЗРОДЕН КОПЕЙКАДЖИЯ или си селски Педерас
  • 88 Мустафата вън от БГ

    19 9 Отговор
    Това е най-правдивата статия от два месеца...

    ФАШ са най-големия агресор, донесъл десетки милиони жертви по света.

    Слава ма Русия!

    Z
  • 89 Много точно

    14 4 Отговор

    До коментар #18 от "кнаус 485":

    Истината боли!!!
  • 90 JEFF

    9 14 Отговор
    Значи имало трета световна , ама ние сме някъде далееееече , далееече . Тъпи , гадни русопутинофилчета .
  • 91 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 4 Отговор

    До коментар #74 от "Ееебббеее":

    Трета световна без ядрени удари, каква световна е? Ако е конвенционална, Русия няма да се справи. Но тя плаши с ядрено оръжие и там е силата й. Ти си прав, че война между НАТО и Русия няма да почне изведнъж. Путин е много хитър, той търси слаби места. Провокира и гледа какъв ще е отговора. Може да пробва и срещу малка Натовска държава частичен удар.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Студопор

    16 8 Отговор
    Повече такива статии и изказвания трябва да има във медийното пространство! Дано и последните останали заблудени българи да прогледнат за истината. Ние сме нищожна плюнка и САЩ ни тласка към война, която определено ще загубим, за да осъществят интересите си.
    Спрете се навреме!!!
  • 94 100%

    14 8 Отговор
    100%Истина,казано просто и ясно
  • 95 bcgjbx

    11 6 Отговор
    Значи, ако ние си вземем Македония с война, сме агресори. Боже, през 20в., истината се ценеше повече от сега. Значи светът върви назад и все повече вярва на лъжи.
  • 96 Кинжал

    17 10 Отговор
    Крайно време е президентът Радев да обяви официално, че е сбъркал в преценките си и да снеме доверието от това продажно правителство, водещо ни към явна гибел. Тези хора бяха умишлено набутани в самолета му на път за Китай, където го заблудиха успешно в добрите си намерения. Това са едни марионетки. Дори на ИТН бяха дадени инструкции да отстъпят и да предложат неизбираеми хора, за да може новият козяшки проект да поеме властта. Сега искат да направят и българския народ съучастник, като прекарат решението през народното събрание. Ситуацията е доста тревожна и нейното решаване не търпи отлагане, иначе сме обречени. Държава с 1350-годишна история ще бъде унищожена и заличена за по-малко от година! На никоя чужда страна не и пука за българския народ, ние им трябваме само като територия! Нас ни ползват за опитни зайчета, за да тестват реакциите на Русия и да им лазим по нервите.
  • 97 Хъхъ

    8 10 Отговор
    ФактиБГ колко ви платиха за тази манипулация ?

    Коментиран от #103

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 една гражданка на РБ

    11 7 Отговор
    100 % е прав!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 stan40

    12 3 Отговор
    Герб нулираше бизнеса в продължение на12 години, но тези ще го занулят.
  • 102 Стефан

    13 5 Отговор
    Всички го виждат и го знаят, но по политически причини не се говори. Какво остана? Остана една армия от около 60-70 хиляди на Украйна в Донбас....Украйна друга армия няма! Тя само това има! Тази армия е вече на път да бъде разгромена. Какво друго има? Има бойни сформирования в Харков и в Одеса. В Киев има някаква малобройна армия за защита на града и тя Украйна....друга армия няма! След Донбас, идва ред на Харков и Одеса. Останалата част на Украйна е отворена и без никакви възможности да се противопостави на когото и да е било! Така падат държави и се превземат нации....като им разгромят армиите! Украйна няма да е по различна! Какви месеци какви години? Разгромяването на ВСУ в Донбас няма да трае 2 месеца, защото те там няма къде да се скрият в катакомби под земята като в Азовстал. Цялата военна операция или бойни действия или война или както искате да го наречете, ще е привършило до месец...айде 2 с Харков и Одеса в смеките. А след това? Ами то след това, Украйна друга армия няма!!!! И на партизани не се надяйвате. Като изключим факта че днешният човек в Украйна (както и в други бели държави) няма такава нагласа е важно да отчетем и че тези територии са населени с предимно проруско население. Доказателства се виждат в териториите които руснаците вече владеят...няма никакви партизански боеве там! Столтенберг и другите като него много добре ги знаят тези работи, но никога няма да ги кажат публично!!!
  • 103 Студопор

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Хъхъ":

    Кое тук е невярно и манипулация? Това, че на САЩ не им дреме за тебе? Това, че ако Русия ни хвърли ракети, САЩ и НАТО само ще гледат и нищо няма да направят ли? Кое?!
    САЩ и Русия ги разделя не Европа, а само 88 километра (източната граница на САЩ и западна граница на Русия). Като отидеш в Аляска и застанеш на брега, можеш да видиш Русия. Ако САЩ искаха да нападат Руснаците, нямаше да пращат бойна техника в Полша...

    Коментиран от #108

  • 104 Органа

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не съм русофил и не харесвам руснаците, но си прав- ние ще го отнесем. Русия винаги ни е разглеждала като територия която и пренадлежи. Ние винаги го отнасяме независимо кой съюз изберем. Няма значение дали съюза печели или губи ние го отнасяме- косвени жертви. Дори и да запазим неотралитет пак губим.
  • 105 истината е че

    6 4 Отговор
    това е истината
  • 106 Да бе да

    7 8 Отговор
    Прочетох фейлетона, и още се смея ! Факти , поздравявам ви за добрата идея да имате и хумористична рубрика !

    Няма да се спирам на буламача, но един лек въпрос към отчаяния русороб сътворил го!
    Ако България вече била изпращала много оръжие към Украйна (и росссиа го знаела)и е обявена за неприятел, какво значение има дали ще изпрати още?? А гнусната лъжа че Гърция, Турция и Румъния на Балканите не изпращали оръжие е буквално епична😁😁 , но от комундел толко..
  • 107 Бай Ху--------й

    6 6 Отговор
    Само бой по ушанките
  • 108 Спри

    8 1 Отговор

    До коментар #103 от "Студопор":

    С наркотиците.Че ти действат зле.
  • 109 Правилно

    9 4 Отговор
    Ако Русия удари няколко военни обекта в България, за нас войната приключва на момента. Най-добре е да се целят в парламента, защото от там идва и техния и нашия проблем.

    Коментиран от #111

  • 110 Да ама не

    3 5 Отговор
    Имаме ли пазар ,ще продаваме.Ако ватенките поискат и на тях ще дадем.Няма проблем.Всеки си сърба,това което е надробил.Дреме ми ,че с наше оръжие щели да убият някой агресор,който е влязъл в чужд дом да изнасилва и убива.

    Коментиран от #117

  • 111 Нека да

    2 3 Отговор

    До коментар #109 от "Правилно":

    Се опита.Тогава ще разбере кон боб яде ли.
  • 112 Да но някой друг път

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "иво дебило":

    Русия ще си постигне целите, както го направила в 2 световни войни, независимо от цената. Никога не се е спирала пред нищо.

    Коментиран от #113, #116

  • 113 А бе не е

    4 4 Отговор

    До коментар #112 от "Да но някой друг път":

    Чак тъй.Доколкото си спомням искаше Киев.Сега се отказа.Също искаше и друг президент и правителство и там не му се получи.Котка му мина път.Май Украйна се оказа голям залък за ватенките.
  • 114 Мдаааа

    9 4 Отговор
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
  • 115 Мдаааа

    8 4 Отговор
    Продъл.
    РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА.....
    В. Дърева
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (недемократично някак) на някаква руска територия – черна несправедливост, която обижда и огорчава чувствителния Запад. За да поправи тази въпиеща несправедливост, Западът хвърля всичките си усилия да превърне Русия в геополитически пигмей, в икономически просяк, да я изтласка в азиатските глъбини, а най-добре – да я натика в Ледовития океан. Да не пречи.
    100 години Западът не промени своята ръждясала тактика и стратегия.
    100 години настъпва една и съща мотика.
  • 116 Да бе да

    6 5 Отговор

    До коментар #112 от "Да но някой друг път":

    "Русия ще си постигне целите, както го направила в 2 световни войни, независимо от цената. Никога не се е спирала пред нищо."

    Ситрин като станеш каква цел имаш ? Как да изопачиш историята или просто дезинформация срещу " врагът " ?

    На 3 март 1918 подписва капитулацията си в Брест !
    Причината да не е сред победените победата над Германия , но от съвсем различни държави !
    Та опитай пак с двете победи в световни войни 😝🤣
  • 117 Е да

    5 4 Отговор

    До коментар #110 от "Да ама не":

    Ти ще духаш супата... ама защо заради теб и аз и още 80% трябва да платим!!!!
    Най добре взимай мешка, пушка и на фронта!!!

    Коментиран от #122, #124

  • 118 Матей преображенски

    4 8 Отговор
    Разбира се ,че опасността е реална,всичко показваше ,че ще се стигне до нещо такова,нестандартно развитие на военните действия.И няма кой да го изрита тоя киро с неговия скапан кабинет от нищожества.Това, което се върши от наша територия срещу Русия,всъщност е американска работа,те просто ни залагат на топа и искат да ни гледат сеира.Никоя друга страна в Европа не е така открито манипулирана и направлявана дистанционно от фашингтон,дори прибалтийските джуджета,някои по-дръзки се еманципираха от американските имперски авантюри и ще са главните печеливши от цялата война.
  • 119 ComfortablyNumb

    5 5 Отговор
    Гицов, мотиката и на градинката да копаш зарзавата пролет пукна ... Море гиди пенсионер! Ще се учудя ако нямаш някой внук в лошия запад, питай него по темата да ти обясни ....
  • 120 ПРИПОМНЯНЕ

    4 4 Отговор
    Антошка, Антошка,
    пора копат картошку....
    1. Янукович дойде на власт защото в предизборната си програма обеща на украинците прозападен курс на управление.
    2. Путин привика Янукович в Москва и след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са излъгани и продадени.
    5. Прогониха през 2014г. кремълския лакей Янукович.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че с меморандума от Будапеща, Русия заедно с Англия и САЩ, е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе, като наш Антошка му приглася.
  • 121 АУУУУУ

    3 3 Отговор
    ИСТЕРИЧЕН ВОЙ ОТ ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ.... ИСТЕРИЧЕН НОООО... АБСОЛЮТНО БЕЗСИЛЕН.... 😂😂😂😂😂
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Смятам

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Е да":

    Че е задължително да им продадем оръжие ,щом искат.Дори и на ватенките,ако платят.А иначе всеки да си сърба това ,което си е надробил.Ако агресора не беше нападнал суверенна държава, сега нямаше да го има ,този проблем.