Last news in Fakti

28 Юни, 2022 09:11 4 470 50

Едвин Сугарев пред ФАКТИ: В момента дясното е една емблема, зад която няма ясно съдържание

  • едвин сугарев-
  • продължаваме промяната-
  • дясно-
  • българия-
  • демократична-
  • избори

Това, че ПП и БСП отказаха консултации с президента, няма особено значение, казва анализаторът

Едвин Сугарев пред ФАКТИ: В момента дясното е една емблема, зад която няма ясно съдържание - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Продължаваме промяната“ и БСП не отидоха на консултации при президента Румен Радев, след като кабинетът на Кирил Петков хвърли оставка. Каква ще е ролята на държавния глава в следващите дни… Какво се случва с дясното в политическото пространство у нас... Пред ФАКТИ по темата говори Едвин Сугарев - политик, общественик и поет.

- Г-н Сугарев, оставката на кабинета „Петков“ е факт. Какво развитие на политическата ситуация очаквате…
- Вече тълкуваме самия факт. Това, което се случи в България, е много опасно за нейното бъдеще. Свали се едно правителство, което беше с много ясна евроатлантическа ориентация и се образува ново мнозинство, което е с ясна пропутиновска ориентация. А това в ситуация, в която Русия е агресор, е много опасно като конфигурация у нас. А що се отнася до очакванията, може гледаме само към нови избори. Повечето политически партии ясно заявиха, че не виждат как може да работят заедно, че нямат такова желание. В същото време между тях съществуват и много морални бариери. Примерно да се работи с ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“ – няма как да стане.

- Как се стигна до тази политическа конфронтация, на която ставаме свидетели, при която всеки е срещу всеки?
- Обяснявам си го с това, че има нови разделителни линии в обществото. Ако някога разделителните линии бяха между лявото и дясното, сега е между русофилите и русофобите, между хората, които изповядват патриархални, близки до фашизма идеи, и хората, които са наистина демократи. Всичко това, естествено, обърква електората, на който не му е много ясно какво точно става.

- Но виждаме, че хората излязоха по улиците спонтанно?
- И така се създава едно напрежение, което много трудно може да бъде преодоляно. Това, че хората излязоха по улиците, е много позитивно. В такива ситуации, както бе например Лукановата зима, както беше 1996 година, както беше при правителството на Орешарски, точно улицата е разсичала Гордиевия възел.

- Сега да очакваме ли пак такова развитие?
- Надявам се да има такова развитие, защото всички други развития са много контрапродуктивни. Ако попаднем отново в изборна спирала, ако се образуват парламенти, които не могат да излъчат стабилни правителства… Ако имаме пак служебни кабинети, които са много ясно политически детерминирани, въпреки че не би трябвало да бъдат такива, това е много лош вариант за България.

- Къде виждате в момента ролята на дясното. Къде е дясното…
- В момента дясното е една емблема, зад която няма ясно съдържание.

- „Продължаваме промяната“ са позиционирани в това дясно пространство, но какво носят…
- „Продължаваме промяната“ имат определено дясна идеология. Но ако си зададем въпроса какво дясно има в ГЕРБ, много трудно ще дадем отговор. Десните партии не строят газопроводи за Путин, най-малкото. По-скоро има проевропейски и проатлантически ориентации, както и проруски, което е много печално. В България последните са много по-силни отколкото навсякъде другаде в Европа. И в случая не говорим само за българската народопсихология.

- „Продължаваме промяната“ и БСП отказаха консултации с президента Румен Радев. Според вас това е така, защото…
- От една сигурно е знак, че президентът не е човекът, с когото биха могли да се консултират, че консултациите с него нямат особено значение. От друга страна това е знак, че президентът не е най-важният, а има по-важни неща за вършене. Например, гласуването на актуализацията на бюджета.

- Около бюджета се предполага, че партиите ще намерят единомислие, но президентът Радев става отново силната фигура, защото от него ще дойде служебният кабинет. А това, че не искаш да говориш с него…
- Когато президентът Радев е участвал в тази превратаджийска камарила (б.р. – когато при монархията има група придворни, приближени на монарха, които влияят върху управлението, извличайки лични облаги.), която свали правителството... В случая говорим и с определени тенденции за неговото участие, можеш наистина да го пренебрегнеш, защото нищо добро няма да излезе от говоренето с него. Най-много да хвърли още обвинения върху тези, с които се среща.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    33 11 Отговор
    дясното никога не е имало съдържание.

    Коментиран от #6, #28

  • 2 надарена кака

    28 5 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки! Дясно,ляво,България е по средата на нищото.
  • 3 хихи

    25 4 Отговор
    "В момента дясното е една емблема, зад която няма ясно съдържание"
    Както и ЛЯВОТО!!!
    Само едни ГЕРБ и ДПС ни останаха и това нито е хубаво нито е смешно.

    Коментиран от #35

  • 4 ТаУмВзе

    31 11 Отговор
    И тоя ли изпълзе! Браво браво. Костовист долен.
  • 5 Филип Ейджи

    27 4 Отговор
    Комунист без идеология си е обикновен крадец!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сугарев

    24 4 Отговор
    дясното изобщо липсва. Всичко е една червено-лилава мъгла , в която безнаказано се правят лесно всякакви далавери. Ако се спрат далаверите и корупцията, България ще изчезне като държава.
  • 8 БАЙ КУРТИ

    25 6 Отговор
    Още един издухан НАФТАЛИН излезе. От къде ги намирате. То бива реклама на триполови ама вий се оляхте
  • 9 проф.Вучков!

    23 3 Отговор
    Гледам и не вярвам на ушите си...!Едвин Сугарев бил жив,след дългата си гладна стачка,където тайно си похапваше в палатката...?!?!Тоя ще го запомним и с друго!С постоянните му и безкрайни теории за конспирации и задкулисни игри във всяко едно отношение...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ВЪЛК13121871

    13 6 Отговор
    Едвин Сугарев е един изключително лош евреин от ашкеназки произход ,който заедно с други евреи като Надежда Нейнски,Симеон Сакскобурготски,Соломон Паси ,Леа Коен,Борисов-Бехар,Кирльо Петков и прочее не са представили да налагат демократически неолиберален терор- от тридесет години насам.Нуе сме под еврео-турко-греческа окупация. Ние сме под османско робство.
  • 12 мнение

    17 2 Отговор
    Отдавна в политиката няма "дясно" и "ляво". Има само финансови и политически интереси, които се променят често. Защо никой не забелязва какво става в Израел? Същото е и у нас! Властта все повече се отдалечава от обществените очаквания и интереси. Няма европейски интереси, г-н Сугарев! Те са изцяло подчинени на американските. Лидерите на ЕС са като пудели в краката на американците - отъркват се и махат с опашки пред господарите. А от всичко това резултатът е обедняване! Липса на храни, енергия, отопление. Това ще доведе до радикализация в обществото, каквато не сме виждали до сега!

    Коментиран от #42

  • 13 Госあ

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Язък":

    Като оставим на страна просташките ти епитети, съм съгласен. Фашизма и комунизма са със сходни идеологии и доведоха до небивало развитие на обществата. Фашизма възроди разрушена Германия само за няколко години и превърна Япония в свръхиндустриална сила, независимо от оскъдните ресурси. За съжаление от сблъсъка между тези две системи за организация на обществото, спечели безсъдържателното простолюдие или т.нар. дясно. Посредством кражби и експлоатация.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ловци на духове

    12 3 Отговор
    Трябва да има такава служба и тук, за да може когато някой подобен плужек от близкото минало изпълзи отнякъде, да бъде преследван безпощадно.
  • 16 Е прав

    21 1 Отговор
    "В момента дясното е една емблема, зад която няма ясно съдържание." Тук тоя шемет е прав - дясното е емблема на неомарксисти с необолшевишка риторика. БСП също се включи и това е закономерно - все пак и те са наследници на марксизма, пък и в т.н. дясно е пълно с изтърсаци на комунистическата номенклатура.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 днес

    21 1 Отговор
    Какво дясно - та Едвин знае най-добре, че СДС бе създадено от ДС и там включиха само добре обучени ченгета, които да покрият кражбите на другарите!
  • 19 бах Киро

    14 4 Отговор
    Ако бяхме народ,този соросоид и аверите му от бандитския преход щяха да бъдат публично набучени на кол и оставени да гният за назидание на всички кандидат национални изменници.Това барабар с цялата им фамилия и антураж.Изчадията дяволски съсипали България по сценария на плана РАНЪТ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 2020

    16 4 Отговор
    „Продължаваме промяната“ имат определено дясна идеология. - Хйде сега, кога и кеде е показана идеологията на харвардците от Козяк. Те просто имат задача - кради и покривай. Ама и това не могат, както казват в северозапада - толкова са зле, че на вързано куче - хлеб не могат да дадат!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Експерт политолог

    17 1 Отговор
    Шугарка, тия "десните" открай време са маскирани под кухо етикетче комунистически отрочета либерални леваци по образ и подобие на господарите си "демократи" от кpавaристaн.
  • 24 Разсъждение

    11 3 Отговор
    Дясното е символ на дерибеите, олигарсите, чорбаджиите, обирджиите и лъжците. Лявото е символ на бедните, онеправданите, експлоатираните, мамените, обираните, хвърляните в конфликти, войни и режими. Дясно -господари, ляво -роби. Количествено, десните са капката катран, лявото -кацата с мед. НО! Лявото, без дясното, може да живее. За разлика от Дясното, Лявото не се нуждае от убийства и поробвания, за да живее. Думата демокрация по смисъл означава диктат на Лявото над Дясното. Което има смисъл, но няма съдържание. Утопия е съществуването на подобна система. Дясното може да бъде контролирано само ако бъде напълно забранено. Нали няма достатъчно заблудени хора да вярват, че съществуват такива идеалисти, които да разполагат с власт и сила за да обърнат системата във своя ВРЕДА, и да вземат да го направят? Дори Маркс, който е съчинил интересно четиво, е стигнал само до постъпленията от продажбите му. Самият той е бил наясно, че няма сила, която безвъзмездно да управлява подобен процес. Основната максима, че капитализмът се сзмоуправлява чрез кризи, навежда на извода, че кризите не са стихийни и капитализмът не се бори с тях, а ги създава, за да се самоуправлява.
  • 25 Така е

    9 2 Отговор
    Само,че зад емблемите на СДС в момента-кмета на Карлово,Румбата,подкрепящ мафио.тите от Капитан Андреево,няма никаква идея,...само пълни джобове от далавери,и нищо друго...
  • 26 Има съдържание

    6 2 Отговор
    В джоба на Каба.иванов и още двама,трима прод.ажни тари.ката........
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не разделяй хората

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Разлика между ляво и дясно няма, пребройте ѝм хотелите. Пък да не говорим и за плоските данъци, много ляво, няма що.

    Коментиран от #37

  • 29 Девет

    6 1 Отговор
    Цифрена сума.....,това не е емблема,а съдържание в бездънния джоб на зам.председателя на СДС....познайте от първия път.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мнението

    8 1 Отговор
    Как седеса.рски звучи.емблема,идеали,съдържание,власт,милиони ,крадлив,....кмет на Карлово,зам.председател на СДС, подсъдим,тарикат,селски,далавера,джоб,пълен,крадлив,празни приказки,речи,лъжи,подлога,услуга,комисион,----имущество,милиони,синята идея,в канала.....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Време е за Възраждане

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "хихи":

    Време е
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не разделяй хората":

    Напълно съгласен за сегашната “левица” и особено лидерката
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хаджи Генчо

    8 0 Отговор
    "Дясното" и "лявото" само в България означават омраза или любов към Русия, но с остарелите схващания за СССР! У нас за десни се имат либерали на подчинение на социалистическата Демократическа партия на Америка. Но минават за десни само защото имитират омраза към Русия и са готови на слугинаж срещу материален стимул.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мамул

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "мнение":

    Но не и точно на Америка! А на една малка, но много алчна и жадна за цялата власт групичка, собственичка на финансовата система на света. И само адресната регистрация им е американска.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Стършел

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    На боряшник си от много време драги! Пийни една чиста водка да ти поотмине малко от простотиите, които ръсиш! Чий го дириш у лошата България, стой си при др. Путин!?
  • 45 Флоранс Кючеклийска

    6 0 Отговор
    Всеки читател, който поназнайва това-онова, би трябвало да спре да чете при изречението: "Продължаваме промяната“ имат определено дясна идеология, понеже то е внушение, манипулация и семпла лъжа! Дясното т.е. консервативното си има ясни характеристики, а именно: ценности, религия, традиции, култура, харчиш колкото изкарваш. Обратно - ляво-либералното отрича всичко до появата си и вижда управлението като празна нива, на която да се упражнява, да експериментира и в движение да пише правила. Ляво- либералите могат да правят каквото си поискат, но не считат за нужно да казват истината. Въоръжени са до зъби с демагогия, а тя ги пази като каска, бронежилетка и очила за нощно виждане, без да броим "спонтанния" жив щит по жълтите павета, който се строява с бързината на редовна войска! Да се държиш сякаш ти си пръв, единствен и преди теб не е имало нищо, ами то е същото като да гориш книги, както и да събаряш паметници на културата!

    P.S. Да, десните може да те тормозят, но ляво-либералите хем те тормозят, понеже са забогатели празнодумци, хем те лъжат за права, борба с неравенствата, малцинства, ЛГБТИ, бизнес феминизъм, зелени дивотии! Лъжата е необратимо разрушителна за човешката психика, защото те кара да чакаш "нещо", което никога не идва! Дано го знаете!
  • 46 безпартиен

    6 0 Отговор
    Какво дясно е това у нас съставено от деца и внуци на АБПФК или ДС служители и агенти!?Дясното значи свобода на частната инициатива,подпомагане чрез справедливи закони развитието на частния сектор,защото само от там влизат реално платени данъци и осигуровки в бюджета!Това,че едни наричат себе си десни не значи че са такива и в мисленето и постъпките си!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Уве Зелер

    5 1 Отговор
    Едвин Сугарев е абсолютен дегенерат. Нечистоплътен, слабо интелигентен кресльо, който от нищо не разбира. На кого му пука, какво има да каже...?
  • 49 Анонимен

    0 1 Отговор
    Тоя се появи
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.