Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 16:30 5 483 87

Русия оцелява, Европа пропада, САЩ, по гравитацията на доминото, също страдат

  • русия-
  • оцелява-
  • европа-
  • пропада-
  • сащ-
  • страдат

Америка си гледа интересите. Иска слаба Русия, защото всичко опира до суровините. И смята, че Русия се възражда, но помага несъзнателно и на Германия да стане отново заплаха за мира. Тук е ключът за американската политика. Не им пука за Европа, коментира бившият вътрешен министър 

Русия оцелява, Европа пропада, САЩ, по гравитацията на доминото, също страдат - 1
Снимка: МС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма да разберем какво се случва сега, ако не знаем какво се е случило между двете световни войни в 20 век. Германия е победена след първата световна война, забранено ѝ е да се въоръжава, и между 1920 и 1930 г. е червена. Силно работническо движение, жестоки икономически проблеми и накърнена германска гордост. СССР работи за световна революция, подпомага германската революция и го прави даже в нарушение на договора за капитулация на Германия, който гласи, че тя няма право да се въоръжава.
Това написа на страницата си във Фейсбук Богомил Бонев. Той коментира още:

Руснаците при Сталин са разчитали да имат комунистически съюзник в сърцето на Европа, като част от световната революция. Даже през 1929 г. в Липецк им осигуряват летище и условия за създаване на Луфтвафе. Америка и Англия, заедно с Франция, се надяват да унищожат комунизма в СССР. Германия им е много удобна и те осигуряват бизнес за немските концерни, като си затварят очите за стоките с двойна употреба. Американските банки директно финансират оръжейната индустрия на Германия.

В политически план сключват Мюнхенското споразумение, което сега Европа не иска да си спомня. Направо прескача на пакта Молотов-Рибентроп. Всичко това има пряка връзка с шаблоните на мислене в международните отношения. Главният шаблон е “опасна силна Германия”.

Този народ, който сега се срамува от стореното през Втората световна война, в същото време, след 30 г. от обединението, все още презира сънародниците си от Източна Германия. Да, Меркел е от Източна Германия. Политици може. Но не и чисти арийци. А дали все още се срамуват, дали пак не сработва националното огорчение, че все още са окупирана страна, дали този статут на втора икономическа сила след САЩ, който имаха доскоро, не пробужда немската патология за превъзходство и реванш? Последните изявления на немския канцлер Шолц говорят точно за това.

И какво се случва сега: Русия иска да си върне авторитета на световна сила с помощта на износа на суровини. Стратегията ѝ да изгради инфраструктура за газ и петрол в Европа сработи. Русия печели, за да се въоръжи и да запази паритета, защото вижда, че НАТО вече не е само отбранителна организация. Германия черпи евтини руски суровини и става могъща икономическа сила. Една крачка до въоръжаване.

Америка си гледа интересите. Иска слаба Русия, защото всичко опира до суровините. И смята, че Русия се възражда, но помага несъзнателно и на Германия да стане отново заплаха за мира. Тук е ключът за американската политика. Не им пука за Европа.

Искат слаба Русия и слаба Германия, което значи слаб ЕС. Слаба Германия, защото силна Германия плаши по дефолт. Както и силна Япония. Затова САЩ смачкаха първо Япония като голяма икономическа сила, сега го правят с Германия. И ЕС, разбира се. Украйна е само средство. Да смачкат едновременно Русия и Германия.

И тук идва краят на тази стратегия. Русия оцелява, Европа пропада, САЩ, по гравитацията на доминото също страдат. И не са взели предвид Китай и Индия. Всяка стратегия си има ахилесова пета. А тук се оказва половината от човечеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХИТЛЕР

    127 46 Отговор
    САЩ СА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО

    Коментиран от #37

  • 2 Хаха

    52 118 Отговор
    Мдааа, точно така ще стане автора е хубаво да сфери чесовника малко и да престане да гледа Руска пропаганда. Хубаво е човек да мисли дългосрочно

    Коментиран от #69

  • 3 Копейкин Костя

    52 97 Отговор
    Най-младият син на Партията доказа , че не случайно прибира 4 000 на месец от Пасьолството!!!

    Коментиран от #8, #18, #82

  • 4 БУАХХАХАХАХХАХАХХАА

    35 93 Отговор
    Каква то ни държавицата , такива са ни и "анализаторите" , по цял ден гледам клипчета на авторитети иказват анализи , как Русия затъва ама много яко затъва , а тоя тръгнал тука да ми обяснява как Русия оцелявала и САЩ тръгвала по някакво домино . Абе къде си тръгнал дами я хвалиш тая русия икономическо а се оказа и военно джудже

    Коментиран от #83, #85

  • 5 да бе

    30 5 Отговор
    Не знам за правосъдната реформа, но здравнята е с предемство май
  • 6 Антон

    24 74 Отговор
    Русия оцелява засега, но не за дълго; Европа преминава; САЩ са най-малко зле от всички.
  • 7 незнайко

    74 22 Отговор
    Много поучителна статия !

    Коментиран от #84

  • 8 Верно ли

    47 7 Отговор

    До коментар #3 от "Копейкин Костя":

    Аз пък смятам, че на вас вече трябва по съдебен път да ви искат доказателства за това твърдение, ммм...
  • 9 Ти си

    76 7 Отговор
    Защо не прочетох нещо за референдума в Унгария против санкциите на ЕС срещу Русия ......
  • 10 Фанфан

    26 59 Отговор
    Абе вие сте намерили кой да питате!!! Тоя човек не става за нищо. Навремето го махнаха като шеф на МВР защото го хванаха във връзки с мафията. Сега седнал да разнищва международни въпроси. Тоя е закръшил с парите и в момента цица от руснаците, и естествено ги възхвалява...какво друго. Човека не става за нищо. Когато се яви на президентските избори взе голяма сума пари, за да прецака Петър Стоянов за втори мандат. Познайте кой му даде парите тогава....

    Коментиран от #23, #86

  • 11 Сталин

    68 4 Отговор
    To be an enemy of the United States can be dangerous. To be it’s friend is fatal.”

    - Henry Kissinger

    "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно.Да бъдеш техен приятел е фатално."

    - Хенри Кисинджър
  • 12 Наблюдател

    27 44 Отговор
    Боги, старият комунист-седесар, който покойният главен прокурор Татарчев нарече най-младият комунист на планетата, защото е станал член на БКП на 18 години, ни осветлява за световното положение. Използва лекциите, които са му чели навремето само е сменил СССР с Русия а ЕИО с ЕС.
  • 13 Хранените журналисти

    19 44 Отговор
    Още глупости от агентите на Москва, тя не потъна ли?
  • 14 Макс

    21 30 Отговор
    Алкохолът вреди на всички, не само на рашките .

    Коментиран от #81

  • 15 Но пък

    9 30 Отговор
    За България империите на злото са Русия, Франция, Англия.

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Кинжал

    23 27 Отговор
    Преди няколко века Черно море е имало друго име и се е наричало : Русское море. Не се е наричало нито украинско, нито българско море, а сега предстои оригиналното му име да бъде възстановено.

    Коментиран от #19

  • 17 Иван

    11 23 Отговор
    Какви глупости пише този, от тема в тема от време в време и нищо не каза. Българина е много слаб анализатор за световните проблеми. Ние сме едни мишки.

    Коментиран от #26

  • 18 учител

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Копейкин Костя":

    поне разбра ли от кое произведение е героя?
  • 19 Истината

    18 36 Отговор

    До коментар #16 от "Кинжал":

    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .

    Коментиран от #42

  • 20 Иван

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Но пък":

    Няма хубава империя.
  • 21 Истината

    17 34 Отговор

    До коментар #15 от "Но пък":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!
  • 22 Демократ

    12 32 Отговор
    Богомил да заминава спешно в Кремъл да бъде могилизиран от Путин.
  • 23 спомен

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Фанфан":

    Навремето ловко изигра палето Стоянов и Първанов стана президент
  • 24 А бе защо всеки,

    39 10 Отговор
    който казва истината бива оплют от евроджен дър ски те соросоиди!Истината не трябва да се чува,нали неща с тни ци!Да ама не,всичко ще си дойде на мястото,само почакайте,кре те ни!

    Коментиран от #31

  • 25 ХА ХА ХА

    14 31 Отговор
    ТЯ ЩОТО РУСИЯ ЦЪФТИ И ВЪРЗВА , ТОЙ СЕ ЗАКЪХАРИЛ ЗА ЕВРОПА , ТЪПАНАРЩИНИ НА РУСКИЯ СЛУГИНАЖА !

    Коментиран от #28

  • 26 Сирене

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Нееее, ти си слаб анализатор. И то, защото гледаш само до края на носът си.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Викаш

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "ХА ХА ХА":

    Ли хе друже, толкова ли ти е акъла? Я земи прочети няколко книжки, ако можеш..
  • 29 Наблюдател

    7 28 Отговор
    Русофилите винаги с удоволствие са обслужвали всякакви руски интереси и мераци, а етичните, религиозни и морални норми изобщо не са били пречка пред тях!
  • 30 ССС

    11 29 Отговор
    Много ги разбираш Богомиле. Няма значение, колко нелепо е обяснението. Важен е извода: Русия ще оцелее, а САЩ и Европа ще вървят надолу. Русия е велика, а другите ще умрат щом са се захванали с великата Русия.

    Всички поклоници на великата Русия, що не ходите вкупом да живеете там и да се наслаждавате на руските ценности, и не ни оставите да се наслаждаваме на ценностите на гнилия запад.

    Коментиран от #70

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иванушка 🇷🇺

    11 24 Отговор
    Хахаха,
    Пълен разпад и капитулация на алкохолната джамахирия, путанита ще виси на башнята много скоро!

    Коментиран от #38, #45

  • 33 сирене

    21 4 Отговор
    Тук явно, на много хора им се живее на кредит, без здравеопазване и със 100% някъв да излезе от някъде и да те застреля между очите. Умници!
  • 34 Путинофил

    13 20 Отговор
    Мале, мале, и тоя милиционер станал путинофил!
  • 35 Имат таен план

    11 23 Отговор
    Руснаците карат още по инерция от съветския съюз..пак продават ресурси пак нямат икономика и всичкото им оръжие е образец 70 80 година..една икономически силна Русия е далеч по страшна от една озъбена с ракети такава..сега пак ще се форсират две три петилетки да настигат нато и ще стоят гладни..в тази държава не се създава благоденствие за народа създава се величие
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЛЕНИН

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "ХИТЛЕР":

    А РУСИЯ, ИМПЕРИЯ НА ДОБРОТО ЛИ??
  • 38 минувач

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иванушка 🇷🇺":

    е смени малко.все едно и също.приличаш на ниско платен тролл

    Коментиран от #56, #59

  • 39 Наблюдател

    13 23 Отговор
    Дядо Богомил Бонев е четирихилядник- тоест взима 4000 лева за да пропагандира проруски тези, също като Явор Дачков, Мартин Карбовски, Крум Савов, телевизия 7/8 тв, Тия от Възраждане , ония от БСП, онзи Цеков със зализания перчем, Боян Чуков, Кеврокян, проф.Иво Христов и други мошеници, които за пари се продават.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Соросоята

    17 4 Отговор
    Е дар божии. Един аргумент нямат, в главата също само вятъ, уста по голяма от Арменския поп обаче. Пълни смешници!
  • 42 123

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Грешиш - нарекло ги е просто Факти
  • 43 Как е хотелчето в Банско

    8 11 Отговор
    Кои български интереси продаде на рашистите, за онова хотелче в Банско?
  • 44 Така е....

    2 8 Отговор
    Когато някои хора упорито отказват лечение, че такива творения раждат болните мозъци.
  • 45 БАЙ КУРТИ

    21 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иванушка 🇷🇺":

    Ти някога бил ли си в Западна Европа. Франция, Белгия, Холандия, Англия и ... Вече има градове с 50/60% население/ черен врат. Вече всеки 4 ти в любимите ни демокрации са бенгалски тигър, а това прави 35% от населението на ЕС . Май скоро джамахирията ще погълне западната ЕВРОПА

    Коментиран от #52

  • 46 Наблюдател

    9 16 Отговор
    Само като му прочетеш на четирихилядника Богомил Бонев как се е представил - Богомил Бонев, бивш вътрешен министър. Това трябва да си комплексиран, за да се представиш така. Все едно някой да напише - Иван Петров, бивш финансов директор на еди коя си компания. Що за простотия? Този господин Бонев няма ли професия, професионални постижения или единственото и най-голямо постижение е,че бил уволнен вътрешен министър. Защо не напише - Богомил Бонев, бивш уволнен вътрешен министър след доклад за корупция от НСС.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    най страдат обикновените ХОРА
  • 48 Оня в бункера

    5 14 Отговор
    Е че Ко те руснаците и джуджето само са истрескали.... Такива държава и с икономика като Италия... Ама на тях все САЩ им е виновен..... То и в България все някои друг им е виновен.

    Коментиран от #63

  • 49 За Боги да ги знае и тези неща

    13 2 Отговор
    Събитията в Украйна със сигурност не бяха изненада за онези, които следят ставащото в тази бивша република на СССР след неговото разпадане.
    Не е изненада, че и в Украйна се появи основното действащо лице на всички контрареволюции в Европа след 1944 г., а именно „Гладио“ – Gladio.
    Да припомним накратко корените на операция „Гладио“ – Gladio /Stay Behind/, за да стигнем до нейната съвременна поява в Украйна…
    Втората световна война беше току-що приключила окончателно през 1947 г., когато западните стратези започнаха подготовката на Третата световна война. За тази цел тайните служби на САЩ и Англия издирваха укритите нацисти, за да им помогнат да избягат от Германия и да ги използват. Доста от тях бяха и украински нацисти, помагачи на Хитлер.
    Помагаше и Ватикана със своите „пътеки за плъхове“, които действаха със знанието на висшите американски и английски ръководители. По тези „пътеки“ минаха 30 000 нацисти, които намериха убежище в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка.
    Сред избягалите нацисти бяха Клаус Барби – гестаповецът, известен като „палача от Лион“,Франц Щангъл – командир на концлагера в Треблинка, Густав Вагнер – командир на концлагера в Собибор, Алоис Брунер – важно лице в програмата за депортиране на евреите. Едно от най-важните бягства, беше на Адолф Айхман – основният архитект на Холокоста, и на д-р Йозеф Менгеле – „белият ангел“ на концлагера в Аушвиц.
    Най-вероятно по тях се измъкна и заместника на фюрера Мартин Бор

    Коментиран от #55

  • 50 Абсурдистан

    4 15 Отговор
    Поредния путинист!

    Коментиран от #53

  • 51 Ще изплуват на обратно

    5 15 Отговор
    Руснаците ще клекнат много скоро..те такъв отпор не са очаквали..ще пенсионират путин и ще станат пацифисти от световна величина
    може да се репчат с бомби момби но никой на света няма топки да самоубие планетата за пет декара ниви
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 За Боги да ги знае тези неща

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "Абсурдистан":

    .
    По тях избяга и цялата елитна SS-Галицийска дивизия от 8000 души, прехвърлени в Англия със статут на „свободни заселници“. Сред тях беше и Степан Бандера.
    Всички тези нацисти трябваше да оформят ядрото на суперсекретния контингент на САЩ, който се ръководеше пряко от първия директор на ЦРУ Алън Дълес.
  • 54 Реалист

    17 3 Отговор
    Хайде да спрете да се обиждате. И нека кажем истината, само истината единствено истината. ЕС е заплаха ако е силна и независима. Но ЕС е желана от САЩ и от Русия едновременно. Най-големият ужас за САЩ е обединение между свръх богатите ресурси на Русия и потенциала като наука, култура и традиции на ЕС. Това обединение е равно на световен хегемон. Кой има интерес? Само ние. Русия до някъде. САЩ категорично ще го спъне. Китай също. От което следва, че няма да позволят добри взаимоотношения между Русия и ЕС. Украйна е перфектния повод, но причината е икономика и пари. За това САЩ ще подтикват тая война за да станат връзките с Русия обтегнати до скъсване. За това Китай не заема страна, за това Русия не иска директен конфликт с ЕС, но няма да отстъпи на САЩ и Украйна. В патова позиция е ситуацията. За това, европейските граждани трябва да си знаем нашия интерес и да поискаме войната да спре. Пред всички посолства, Руско, американско, френско, немско, всяко. Убиват Европа на принципа щом няма да си моя, значи няма да си ничия.
  • 55 Разбираш му

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "За Боги да ги знае и тези неща":

    Аве мой ти как си представяш да сервираш на армията си че след 6 годишна война сега ще започнат да воюват с Русия някъде там по поляните
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 да , да

    3 13 Отговор
    расия ще завладее целия свят и руския цар ще стане цар на света и тогава костя ще се издигне до главен ибрекчия на царя
  • 58 Румен

    7 11 Отговор
    Тъпак е тоя който пише че Русия оцелява. Бил съм там преди 23 години и сега е същото. Бедност, алкохолизъм, убийства, и затвор за иначемислещи.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Така е

    4 9 Отговор
    Човек с объркано мислене.Не случайно Костов го уволни.
  • 61 Според мен

    8 12 Отговор
    ще стане така: Русия ще бъде изблъскана от завладяните украински територии и войната ще приключи. Спрямо Украйна ще видим един нов план "Маршал" и тя ще се превърне в новата ГФР. Русия ще бъде изолирана, Украйна, Полша, Прибалтиките, Финландия и Швеция силно милитаризирани. На Русия ще и бъде позволено да изнася нефт, газ и други суровини така, че от глад няма да умрат. Китай също ще асимилира мирно Сибир.
  • 62 Реално

    10 7 Отговор
    САЩ са единствената заплаха за мира. Останалото е пропаганда.
  • 63 Николай

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "Оня в бункера":

    Тази страна с икономиката уж колкото на Италия направи така че за няма и година Италия да фалира заедно с всички останали западни фалшиви икономики. Оказва се че икономиката на Русия била по-силна от всички европейски икономики взети заедно.
  • 64 Да бе да

    5 5 Отговор
    "Няма да разберем какво се случва сега, ако не знаем какво се е случило между двете световни войни в 20 век."

    😁

    И този е бил министър😂

    Комунистът си спомня само това което иска да си спомня!!
    Аналогията е вярна , но само когато говорим за 12 те г. на хитлер!
    Кажи ни мислителю " минъстър" , как свърши всичко за Германия след 2та световна !😁
    Е, така ще свърши и за росссиа и путлер 😘
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ххх

    3 4 Отговор
    Само като прочетох кой е автора на статията и веднага прескочих не я четох,не си изхабих и секунда време .....
  • 68 Така е

    5 5 Отговор
    Рядко се слупва да прочета такова нормално и обосновано мнение. Повечето са предимно празни приказки, които нямат нищо общо с реалността., а по-лошото е.че много наивни хорица им се вързват.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Жоро павето

    0 1 Отговор
    Кажи нещо за Израел

    Коментиран от #78

  • 74 мимоза

    9 1 Отговор
    Американските терористи смятат, че само те имат правото да безчинстват на земното кълбо. Либия беше най развитата държава в Африка. Ирак въпреки диктатурата беше богата. Вижте Афганистан какво е в момента. Всичко това и още много се случи благодарение на американските миротворци. Сега ще ръчкат укрите до последния украинец. Хора, не им се връзвайте!
  • 75 дико

    9 1 Отговор
    Oт КРАВАРИТЕ не ни трябва нито МЕДА им нито ЖИЛОТО им. Където са се намесили, добро НЯМА.
    Американците искат да ни украинизират. Пушечното месо в Украйна свършва и е ред на Източна Европа.
  • 76 4634

    4 3 Отговор
    Европа трябва да се замисли над факта, че неразширяването на НАТО и изпълнението на споразуменията от Минск II биха предотвратили тази ужасна война в Украйна.

    Коментиран от #87

  • 77 светът би бил прекрасен без НАТО

    9 3 Отговор
    Около 1989 г. организациите Варшавски договор и НАТО се договориха за обявяване една на друга на паритера на войската и оборудването си. Случих се в САЩ и четох резултатите в униревситетска библиотека. Нещата вървяха към омекване на отношенията и разтурянето на двете организации. Първата беше разтурена, но НАТО остана като единственият агресор (ръководен от знаем кая държава), която ръчка, разпарчетосва, убива държавни глави и налага режими.
    Явно, ако светът иска да живее добре, трябва да помисли за това.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Анонимен

    2 3 Отговор
    Вива Лондон.
  • 80 Сър Пичук

    1 3 Отговор
    Егати глупостите!
  • 81 дрогата

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Макс":

    много повече вреди на краварите, първи в света си и затова масово се избиват по детски градини и църкви. Ако защитаваш агресофа ФАЩ, не би трябвало да поставяш тази тема.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Мечока

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "БУАХХАХАХАХХАХАХХАА":

    Де да можехме и ние така да затъваме,рублата скочи с над 110%,търговията с Индия,Китай и Европа е в пъти по добра отколкото преди Украина Смени си малко телевизиите и сайтовете може и да ти се отворят очите а не само устата.
  • 84 Ама сериозно ли бе?

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Той Бонев стана хотелиер,демек мана са от политиката.Май по някое време изяде сапара през кръста,а това боли мноо.Оня скъпи парички.Е,не обърнал внимание орвеме.Стаат и тия работи.Понаписал тука нещо с големи разминавки.Така ги е учил нещата.История!Интереснобе да чете човек,да умува по нея.Да му желаем на Бонев гуд лак ин дъ бизнеса,щот зима иде!Мдааа.Банско.Нингаш нема да въра там!Нингаш!
  • 85 Явно с по-малко чувство за хумор си

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "БУАХХАХАХАХХАХАХХАА":

    Бонев така го е научил.Ти и аз да не би другояче да сме го учили Е,татко ти,татко ми са ни го казвали иначе,но с недомлъвки.После,кат се отвори книгата се разбра.Ся Бонев?Той малко де се вика наивно момче.Симпатичен ми е много,ама кат хотелиер веднъж къff сапар изяде от хора,дет далеч под негов интелект.Тва е брат ми!Живяхме в едно общество в полустерилност,по-малко,повече,или как бих се изразил-комунистическо общество.Нашта страна попарена във времето преди стотина години с хора,нашите деди наивно посрещна руски нашественик,стана комунизъм и всички ние получихме комунистическо възпитание.И ся,глей кво стаа тука
  • 86 Чай ся,П.Стоянов не се ли самопрецака?

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фанфан":

    Тогавашният Прайм го отстрани -нефо и там оня измисления дет уж съборил сградата на мумията.Не разбърквай се с Петър Стоянов!"Кой бе!Стефан ли бе!Легло до легло бехме в Куциян".Е да де,те ония,дет тва им е работата и за тва им плащат сигур са ги сбирали от улицата,за да им плащат?Човека ясно си казва,че кат млад офицер в РО-2(демек ВКР) тва-онова.Та свали малко гарда.Глей Иван Костов как ги казва нещата по повод новата му книга(там в нета),че не са имали тоя опит(да не влизам в подробности).И кво?Що да се не кандидатира Бонев за президент?Имаше авторитет-та тогава половин Бг беше далаверджии,тарикати(нямаше работа бе разбираш ли?то и да я е имало кой ще превива врат да бачка за Има-няма 100 долара на месец),ресторантьори и за него си гласувахме с желание(е,ся Костов е друга работа,но маргинализацията му почна тоя,твоя П.Ст.,господин никой) и едни сеири беха на изборите(ама кой как ги разбира нещата).
  • 87 Сър Пичук

    4 6 Отговор

    До коментар #76 от "4634":

    Европа трябва да се замисли, че ако Путин не беше анексирал Крим и заграбил част от Донбас, нямаше да има нужда от Мински споразумения. И за да се отнеме възможността на звяра да хапе, трябва да му се извадят зъбите, т.е. Русия да се денацифицира.
    Колкото до НАТО - да, имаше договорки то да не се разширява, но Русия продължи с агресивната си политика и това направи договорките невалидни:
    - Приднестровието
    - Ю. Осетия и Нагорни Карабах,
    - Двете войни в Чечня,
    - Грузия

    Русия никога не даде истински гаранции за сигурността и териториалната цялост на бившите си републики и Европа, а както видяхме по-късно дори там, където беше дала, тя наруши договора.
    И да, Косово беше после.