Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 14:02 4 217 40

Кристиян Шкварек: Погромът в Брюксел показа провала на европейската интеграция ВИДЕО

  • белгия-
  • мароко-
  • брюксел-
  • погром

Тези чисти белгийци и истински европейци празнуваха победата на друга държава над Белгия

Кристиян Шкварек: Погромът в Брюксел показа провала на европейската интеграция ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера Мароко би Белгия на световното. В резултат на това хиляди чисти белгийци започнаха да правят по улиците на Брюксел това, което виждате във видеото и в десетки други такива видеа по-долу. Почти всичките, забележете, млади, на иначе най-застаряващия на Земята континент. Това коментира във "Фейсбук" Кристиян Шкварек

Тези чисти белгийци и истински европейци празнуваха победата на друга държава над Белгия. И го правиха, упражнявайки триумфално насилие над собствения си град.

Защо? Защо им е на белгийците - някои от тях второ, трето, дори четвърто поколение в Белгия, да правят това? Защо се радват на чужда победа? Та нали са белгийци? Нали са европейци? На повечето от тях дори бабите и дядовците са от Брюксел. Нали трябваше да има "интеграция" в "европейските ценности" и неизбежното "претопяване на културите", като в старите филми за Ню Йорк през 1920-те, Елис Айлънд и "американската мечта"? Нали и тук трябваше да се случи същото? Защо, тогава, тези млади европейци горят Брюксел?

Нямам отговор на този въпрос, който да мога да напиша във Фейсбук или да изкажа публично и после да се надявам на кариера в Европейските Институции или във все по-демократична, европейска, реформирана България, в която правилните медии ще бъдат Капитал и Свободна Европа, а правилните политици - тези в ПП и ДБ. В тази среда на демократични, градски, напредничави млади хора - същата, като средата в Европа, не мога да кажа в прав текст защо тези хора, тези белгийци и стопроцентови европейци празнуват победата на Мароко над собствената им страна, подпалвайки половината си роден град. В една демократична, европейска, реформирана България за това ще нося последствия.

Но някой друг може да го каже и вече го направи - Кирил Петков.

Помните ли една от крилатите фрази на този интелектуален титан в историята на българските премиери? "Петата колония" Нея мога да използвам, без да ме накаже Фейсбук.

Та, тези хора са това. Те са...ъм..."Пета колония". Такава "колония" вече има в Белгия, има в Холандия, във Франция, в Германия, има в цяла Европа. Навсякъде, където светлината на прогресивните, градски, образовани млади хора от Бизнес Парковете и IT-сферата е дошла и прогонила деспотизма на местните мутри, пардон, феодали. Там, в прогресивна, демократична Европа, вече всяка държава има по една такава "пета колония" от няколко милиона души. Във Франция са над 7 милиона, впрочем, и решиха последните президентски избори. А когато си поиска "Петата колония" подпалва градовете, случайно някой да не забрави точно къде лежи лоялността им. Подсказка: не е в Европа.

Ако някой някога се чуди "На тоя Шкварек какъв му е проблема с демократичната общност, със средната градска класа, с образованите и с отворените към модернизация хора? Закво е толкова обсебен от ДБ, ПП и всичко, което наподобява тях?", отговорът е във видеото по-долу. Аз съм убеден, до дъното на костите си, като историк и като човек, живял и следвал години наред в Западна Европа, че до това си състояние тя беше доведена, и продължава да бъде водена, конкретно от либералните, прогресивни, отворени към света и готини, млади, градски хора. От френските и белгийските Кирил Петковци и Емил Джасимци. От немските Иво Прокопиевци и английските Никола Минчевци, Летящи Козили и Борис Боневци. Не просто съм убеден - видял съм го с очите си в тези държави, в техните университети и в европейските институции.

Смъртта на този континент и на тази цивилизация, която обичам до дъното на костите си и заради която си идентичност така и никога няма да спра да бъда русофоб - заради тази смърт не мога да чувствам друго към "демократичната, либерална общност" във всяка една държава, освен презрение и гняв. Те ги докараха. Те ги докарват. Те ги пазят и те ще ви съдят един ден тук, както вече правят на Запад, за думи като горните.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    92 1 Отговор
    Каквото посееш , това ще жънеш ! Дойде време за жътва , пейте жътвари .... наточете сърпа ...
  • 2 Загрижен

    94 7 Отговор
    Едната разлика с Америка и американската мечта е, че ако там си позволят този истински погром полицията там ще ги прегази буквално. Няма да има прошка. Явно в Брюксел са зелки...

    Коментиран от #7, #10, #11, #15, #26

  • 3 Факт

    40 29 Отговор
    Ако ги няма тези Европа ще е наполовина по население и то предимно пенсионери
  • 4 Aлфа Bълкът

    68 7 Отговор
    Това е като да изтървеш маймуните от зоопарка!
    Жалко че няма убити и изнасилени засега...
  • 5 Урсула

    67 1 Отговор
    Путин е виновен!
  • 6 горски

    76 2 Отговор
    Днес тъмноцветните изпотрошиха площадите на белгийците,утре многоцветните ще разпорят г.....е на същите белгийци и други евролиберали.
    Има притчи в старите книги,но ако ги цитирим ще ме изтрият.....
  • 7 Хахаха

    91 1 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Разсмя ме:))) Преди две години когато черните излязоха от гетата американските полицаи свалиха гащите и се наведоха и оттогава девиза на САЩ е "Само черните имат значение":)
  • 8 Путин

    68 0 Отговор
    Путин не иска такъв свят
  • 9 БСП за България и Радев

    72 9 Отговор
    Западът запада! Единствено флагът на Свещената Руска империя ще се вее над Европа
  • 10 Aлфа Bълкът

    54 1 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Колкото ги прегазиха на блеклайвмета протестите.
    Но там и белите помагаха на черните, будалите протестираха, хитрите крадяха.

    Коментиран от #12

  • 11 Верно ли

    45 0 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Хахаха, какво съвпадение. Току що гледах клипче как полицейски джип прегазва протестиращи в "Люлката не демокрацията" :))) Тя люлката е друга, ама това са подробности :)))
  • 12 Верно ли

    43 2 Отговор

    До коментар #10 от "Aлфа Bълкът":

    Ааа, не, объркАл си се - там газят само бели, по-демократично е!
  • 13 пппп

    62 2 Отговор
    Тези са нег ри и мароканци ! Зве рове ! Сбогом Европа , след стотина години няма да има един бял не само в Европа ! Ще останат само евреите и останалите май мунй
  • 14 Футболна анализаторка

    70 0 Отговор
    Гледах целия мач и пак не разбрах- европейците чернокожи ли са и африканците бели ли са.

    Коментиран от #19, #29

  • 15 123

    28 4 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Кажи го американския полицай, който 40 години ще яде черен х.. в затвора:)
  • 16 Някой

    43 2 Отговор
    Америка залязва, тя ще остане регионална сила. Новият господар на света ще бъде Китай и това ще стане много скоро, някъде към 2060
  • 17 Истината

    36 0 Отговор
    И още орди идат........
  • 18 ЕСССР

    47 1 Отговор
    Всичко е точно следваме повелята на мути Меркел, мултикулти до заличаване на бледоликите!
  • 19 Псевдоним

    47 0 Отговор

    До коментар #14 от "Футболна анализаторка":

    Отборът на Камерун се оказа по-бял от този на Канада.
  • 20 Меркел - Комсомолката от ГДР

    21 3 Отговор
    Удари Европа от две страни. Даде на Путин 5 трилиона евро за война и пусна Африка!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пфууууу

    37 1 Отговор
    Цъърните или така наречени вече сайбър /хохохохо/ са в голям процент мързеливи, миризливи и единственото, което ги интересува е евване, ядене и сррране.
  • 23 ИНДИЕЦ

    41 1 Отговор
    СКОРО ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА БРЮКСЕЛ ЕВРОПА ЗАГИВА
  • 24 Бауу

    49 0 Отговор
    Ще ги интегрират колкото Ние успяхме да интегрираме ромите ! хахахха
  • 25 Слава на ЕССР

    47 1 Отговор
    Поздравления за всички евроатлантици! Справихте се чудесно с унищожението на Европа!
  • 26 Мммда

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Как я виждаш да стане тая работа след като в момента коренното население на запад е малцинство. Вече имат силата да сменят флага, но добре че не са се усетили.
    В Германия е същата работа, турците победят ли глей какво става по градовете.
    На запад мюсюлманите вече са мнозинство, само та5аците се натискат и си мислят, че на запад е светлото бъдеще в Европа, хипнотизирани от медийната пропаганда, че уж всичко цъфти. Пълна анархия- просяци, бездомни и т.н.
  • 27 Студопор

    48 3 Отговор
    Ами какво да ти кажа, авторе. Прав си, че тия хора никога няма да се интегрират и да бъдат европейци, белгийци и като цяло - бели хора, но грешиш за друго - за русофобството. Преди време Путин много хубаво каза: "Това е Русия! Тук важат руските закони. Всички са добре дошли, но дойдат ли, те трябва да спазват нашите закони и да почитат нашата култура. Защото Русия няма нужда от малцинствата, малцинствата имат нужда от Русия". Та... Това в Русия няма как да се случи, защото там има държавност и закони. Пък ти си я мрази.
  • 28 Матей преображенски

    25 2 Отговор
    Ван-да-ли-те отдавна са в Рим,образно казано,сега просто им падна да си покажат вар-вар-щинатаИ какво ще ги правят сега,ми те ще обърнат всичко наопаки,не могат и да ги депортират току-тъй,ще почне гражданска война!?ЕС напразно се надува като пуяк,и на РФ показва мускули,ми той е на ръба на имплозия,колапс.За какво нато може да се говори в такъв случай,когато ес се е превърнал в колос на глинени крака.Русия ще трябва да се справи само с американските окупационни бази и да очисти поне Източна Европа от американската на-паст.
  • 29 Събуди се!!!

    24 0 Отговор

    До коментар #14 от "Футболна анализаторка":

    По-богатите европейци от западна Европа, разпродават от последните няколко годи бизнеси и имоти, или прехвърлят бизнес и се изнасят в Швейцария, Южна Америка и Африка. А от там бягат на запад. Западна Европа вече не оная Европа от преди 20 години.
  • 30 Дрън дрън та пляс

    29 0 Отговор
    Каквито сте си ги прибрали да ги гледате, такива ще ви се "радват" по улиците
  • 31 Логично

    11 0 Отговор
    Супер ! Искам още !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тарамбуките срещу

    25 0 Отговор
    Швестерите..Малко ще им е трудно да се оправят с тея диваци.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 1 Отговор
    България в момента е като ОАЗИС, в сравнение с останалите европейски страни окупирани от всякакви "емигранти" и "гости-туристи". Положението в тях е ужасно.
  • 36 Тея разбират само от

    23 1 Отговор
    ЗРАВА ТОЯГА, която недвусмислено да им показва кое е редно и кое не. Нищо друго не ги оправя. Такъв им е джинсът. Презират либерастията и скоро ще наложат техния начин на разбиране.
    ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН НА СПАСЕНИЕ Е НАСИЛСТВЕНА ДЕПОРТАЦИЯ. ОЩЕ НЕ Е КЪСНО.
  • 37 Госあ

    9 0 Отговор
    Екстра ! Много яко ! Да продължават в същия дух, чифудите в Белгия има много да връщат.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 бай Даньо

    3 16 Отговор
    Прочетох коментарите и "анализите" и някак ме хвана срам от българската неадекватност... най малкото България без "лошата либерална Европа" е африканска държава без грам перспектива ... то и така поставени в тая изключително благоприятна международна рамка - ЕС , НАТО някак си непонятно как я проваляме тая държава ( докато други в източна Европа си стегнаха държавите и изградиха икономиките от руините на соца) , но инак дрогаре без лошите либерасти от Европа - просто сме Африка и тогава няма майтап настина по зле от Русия ще сме ...
  • 40 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Аз пък умрем за Шенген и неговата култура ! От сега съм планирал в коя европейска банка да си прехвърля честно спечелените евра.......
    Споко ! Спортът е малка част от " мероприятията " , чрез които трябва да се залъгва и манипулира тази сган - народът. "Тази сган" може да насочи своята агресия накъдето си поиска, само НЕ към чорбаджиите и техните бандитски похвати за управление на мнозинството !!! Всичко е изчислено по 3 цяло и омумнайси !! ЗАЩО ТАМ СЕ НЕ ВИДИ НИ ЕДИН ПОЛИСМЕН ??? ? Ако е политически подтекстът на тази вандалщина, там ще има най-малко два пожарникарски автомобила с мощни водни струи от маркучите и най-малко 100 - тина полицаи с елегантните гумени палки !! А тези са оставени да си "разиграват коня" !? Интересно – нали !? Камерите записват всичко - ще има кой какво да заплати........
    Шашма за отвличане на вниманието от високата инфлация! Малко хляб и много зрелища.......за пигмеите........