Last news in Fakti

12 Декември, 2022 13:00 4 947 23

Новият комсомол

  • емил йотовски-
  • новия комсомол

Готов е да дава жертви в името на новия ред и това го прави опасен. Пазете се!

Новият комсомол - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новият комсомол не подозира, че е нов комсомол. Въобразява си, че е прогресивен и свободомислещ. Вярва, че е носител на прогрес.

Новият комсомол, както и старият, както и всеки един комсомол е суетен. Въобразява си, че младостта му компенсира способността да е мъдър. Въобразява си, че мисленето и енергията са взаимнозаменяеми.

Новият комсомол не се нарича комсомол. Флиртува с младостта и красотата. Всъщност, той нито е умен нито е красив. Не е умен, защото всеки един комсомол е обречен да не е умен. А не е красив, защото глупостта няма как да е красива.

Новият комсомол следва линията на „новото нормално“. Готов е да дава жертви в името на новия ред и това го прави опасен. Пазете се!

Новият комсомол е широко подкрепен от това „ново нормално“. По тази причина комсомолът се чувства още по-прав и още по-безнаказан в действията си.

Новият комсомол не разбира колко силно е индоктриниран.

Новият комсомол е зъл. Той не допуска различни мнения. Новият комсомол е способен да нарани, да обиди и ако има възможност да хапе. Той не се притеснява от това. Намира го за правилно и полезно. Намира го за естествен ход на еволюцията.

Комсомолът по условие не се съмнява в своята истина. Комсомолът е готов да тръгне на война без да се съобразява с близките си. Дори с децата си. Всъщност трябва да се знае, че комсомолът няма деца и това улеснява поставените му задачи.

Новият комсомол не върши изстъпления. Той убеждава по единствения му познат начин – с изстъпления. Това винаги е била отличителна комсомолска черта.

Новият комсомол е със занижен инстинкт за самосъхранение. Това е първото нещо, което се отнема, когато се създава комсомол. Защото добрия комсомол трябва да е готов на саможертва.

Новият комсомол е лишен от съчувствие.

Новият комсомол няма памет. Ако имаше щеше да се ужаси колко много прилича на стария комсомол. Прилича по патоса, гневливостта и най-вече по сведените убеждения.

Новият комсомол, както и стария, има една цел. Да запълни празнината от задължителното количество инертни хора, които да оформят бъдещия строй.

Но най-вече новият комсомол мрази старият комсомол и е убеден, че няма нищо общо с него.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лош материал

    23 3 Отговор
    който ТОЯГА НЕ ХВАЩА !
  • 2 Супер!

    79 11 Отговор
    Всяка дума е вярна.

    И за да не останат съмнения за какво иде реч - това са евроатлантическите американопоклонници, защитниците на всякакви си там "ценности "
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 25 Отговор
    крадеф нали назначи оня комсомолец в банката за развитие да си крадат на воля‼️
  • 4 хихи

    56 13 Отговор
    С две думи Хардвардски Изамници"
  • 5 НЯКОЙ

    11 56 Отговор
    Стрелба без цел, просто си гърми автора, опиянява се от пукотевицата и стряска гаргите !

    Коментиран от #20, #23

  • 6 Ха ха ха

    50 3 Отговор
    Всяка дума до последната точка и запетая е вярна с действителността ,и затова трябва със закон да се забранят такива комсомолки сдружения на подмянаджии и дебейци ,непотребнолъжливи и безогледнокрадливи .
  • 7 Венсеремос

    15 1 Отговор
    Амин!
  • 8 Браво

    50 1 Отговор
    Пълно и изчерпателно описание на подмяната и псевдо атлантизма примесен с нов необолшевизъм.
  • 9 Ако някой не е разбрал

    50 2 Отговор
    "Новият комсомол" е соросовия евроатлантизъм
  • 10 Псевдоним

    21 1 Отговор
    Новият комсомол не взема наркотици, той се извисява духовно.
  • 11 Така си е

    41 5 Отговор
    Автора е много прав ,в изчерпателния си анализ на истинския образ на жълтопаветната сбирщина , която провали напълно държавата .
  • 12 Абе

    20 2 Отговор
    Къде е меси?
  • 13 тъй тъй

    30 1 Отговор
    Прав е Йотовси , сюльо и пульо са нищо повече от едни комуноидноувредени популистичнонеадекватни комсомолци .
  • 14 Петьо Петров

    45 1 Отговор
    Някога да бъдеш комсомолец бе повод за гордост. За мен май не щом два пъти ме изключваха. Не бях хулиган, но не приемах наложените насила норми. Вече съм стар за Комсомола, но все още не мога да ги приемам...новите норми и нормалности. Защо ли? Може би имам чепатият нрав на стария българин от време оно. Май нищо не става от мен, ни комсомолец, ни демократ, ни евроатлантик. Но това не ми пречи да съм българин и да се гордея с бившата си държава, която бе продадена за жалост от новите комсомолци.
  • 15 ⚜️Просветен⚜️

    26 14 Отговор
    Новия комсомол не е никакъв комсомол, защото нищо не е съградил! Стария комсомол издигна държава, от която 30 години по късно има какво да се краде! Стария комсомол, успя 45 години да се опази и като закони и като валута, новия комсомол е готов да се зове с абривиатура ЕС и да закрие собствената си валута! Не се заигравайте с миналото в опит да го принизите с днешните евротрансджендърски безродници! Стария комсомол имаше армия от която държави като Турция трепереха, новия комсомол фалира държавата за чертежи на самолети , които може да преброите на пръсти! Статията е нелепа, сравнява кокошка с кон или поради глупост или за блага!

    Коментиран от #18

  • 16 Просветен

    30 2 Отговор
    Пропуснато е само едно - корените на "новия комсомол" се крият в стария Комсомол. Достатъчно е да се погледнат "лидерите" му.
  • 17 Рачо

    22 1 Отговор
    Новия комсомол е група от бездарни крадци, готови да ТЕ крадат и живеят за твоя сметка докато умреш.
    Те са глутница хиени и ще убият други такива хиени ако са по-слаби от тях.
    Решението е да им се създаде проблем както този сега. Проблема да може да се реши чрез обединение, обаче новия комсомол не е способен на такива неща.
    Роднинската партия на Герб и други такива да изгние понеже семеиствата на кметовете и роднините няма да могат да им гарантират "управление". Понеже са една шепа бездарници.
  • 18 Знаещ

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "⚜️Просветен⚜️":

    Много си заседнал. Комсомола мутира. Новият се пръкна от старият. Малко ли деца и внуци на стария комсомол заеха длъжности в шорошкото отворено общество и други нпота веее? Отворете си очите най сетне
  • 19 Никой

    14 1 Отговор
    Браво Йотовски ти си открил топлата вода. Описал си с недомлъвки цялата следосвобожденска нерадост в България до днес. Ние разумните виждаме,че времето не е променило българския политически театър. Исторически за кратко сме изплували и пак към дъното. Такава е орисията на един необразован и умишлено разединен народ.
  • 20 ти за т'ва

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    ли са уплаши?
  • 21 Пионерец

    4 3 Отговор
    Как се каляват социалистите , комунистите и комсомолците ?

    Много лесно.
    Със студена вода.Употребява се и външно и вътрешно.
    И с минимална работна заплата.
  • 22 За който не е рзбрал...

    8 1 Отговор
    Новия комсомол е... Стария комсомол ...
  • 23 Верно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Спокойно, не се пени - ти си още пионерче :))))